Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Могућност за нова партнерства на изложби енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије у Софији

11 january 2018

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Између 27. и 29. марта 2018 ће се одржати у 14-та међународна изложба и конференција о енергетској ефикасности и обновљивих извора енергије, Интелигентни Градови и управљања отпадом Виа Експо (Via Expo), у Софији, Бугарска. Организатори ће пружити додатни виртуелни формат изложбе, која ће обезбедити онлајн промоције учесника, сазнајте више портал Ваlkanengineer.com.

 

 

Догађај представља одлично пословно окружење у којем добављачи могу показати своје нове догађаје и упознати потенцијалне партнере и купце. Конференције које ће се одвијати паралелно са међународном изложбом, такође ће омогућити развој знања у одређеним областима. До сада су своје учешће потврдиле водеће компаније из Аустрије, Белгије, Бугарске, Њемачке, Грчке, Шпаније, Италије, Финске, Холандије и Швајцарске.

 

"Кружни модел економије је виталан за сваку индустрију. Његова успешна примена у пракси зависи од промоцији предности животне средине и ресурса ефикасним решењима и може убрзати улагање од стране компанија и општина", поделили су из Виа Експо.

 

 

Наглашени догађаји укључују: системе за уштеду енергије и развој софтвера; комплетна решења за кућну аутоматизацију и општинску телематику; економична решења за сакупљање отпада који се одвијају у животној средини, енергетски опоравак и многе друге. Конференције ће се бавити темама попут криогено складиштење енергије; он-лине тренинг за распоређивање ОИЕ у грађевинском сектору и побољшање енергетске ефикасности; кружна економија и друг.

 

Више информација можете пронаћи ОВДЕ или контактирајте изложбени центар на office@viaexpo.com.

 

Извор слика: Виа Експо

Новости

 • 18 april 2018Bosch је инвестирао 25 милиона евра у нови центар у Румунији

  Немачки група Бош, међународни лидер у опреми за индустрију и домаћинства, почела изградња новог инжењерског центра у Клужу, у централној Румунији. Инвестициони пројекат вредан 25 милиона евра, сазнао је портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Нова зграда ће бити спремна током 2019. и она ће окупити под једним кровом све активности које компанија Bosch обављају на различитим локацијама у Клужу, објављено је у саопштењу. Инжењерски центар ће бити шест спратова и да ће имати корисну површину од 16 000 м2, у којем ће се налазити и ресторани, места за рекреације, спортске хале и подземни паркинг.

 • 16 april 2018BHTC ће проширити своју производњу у месту Божуриште, Бугарска

  Немачка компанија Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), произвођач система за климатизацију за аутомобилску индустрију, обележава пет година свог присуства на бугарском тржишту. Доказ успеха да је компанија остварила у земљи је чињеница да је у 2018. BHTC планира да повећа своје производне капацитете, пуштањем у рад пете линије за производњу, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Компанија Behr-Hella Thermocontrol је започела своје пословање у Бугарској 2013. године са производним погоном и развојним центром за аутоматске клима уређаје.

Види све »

Догађаји

 • 19 april 2018Македонија ће у своју путну мрежу уложити 270 милиона евра

  Република Македонија ће уложити укупно 270 милиона евра за изградњу, реконструкцију и реновирање 60 путних деоница, укупне дужине од 800 км. Ово је најавио македонски премијер Зоран Заев, који је представио стратегију и намере владе за изградњу путне инфраструктуре, сазнаје портал BalkanEngineer.com. "Ове године ће бити завршена дионица пута Демир Капија - Смоквица и Миладинови - Штип, предвиђа почетак изградње три деонице за велике брзине", изјавио је македонски премијер. Новац за нове путеве обезбеђује државни буџет, као и кредити међународних институција.

 • 17 april 2018MV Invest градиће фабрику у граду Зрењанину

  Српска компанија MV Invest планира да инвестира 600.000 евра у изградњу фабрике за монтажне објекте у граду Зрењанину, обавестили су портал BalkanEngineer.com из општинских власти града. Фабрика ће бити изграђена на површини од 12.000 м2 у градској индустријској зони "Исток" и MV Invest планира да покрене производњу почетком следеће године, стоји у извештају из општине. "У првој фази, фабрика ће се простирати на површини од 1500 м2 и биће запошљено 20-30 радника у зависности од стања на тржишту, наша је намера да се запосли до 50 радника", рекао је Милан Видаковић, директор компаније MV Invest.

Види све »

Чланци

 • 20 april 2018Кастива: IoT Технологија аутоматизације компаније Beckhoff повезује услуге поправке облака данске компаније

  Beckhoff је развио додатак софтвер за инжењеринг и контролу за свој TwinCAT 3, односно иновативни TwinCAT IoT. Као основна технологија за брзо и ефикасно спровођење апликација у контексту Индустрије 4.0 и Интернета ствари, TwinCAT IoT помаже потрошачима да развију широк спектар решења у различитим сегментима индустрије. Један од најновијих примера такве реализације је данска компанија Carheal, која користи TwinCAT IoT у својим комоама за бојење аутомобила.

 • 19 april 2018Прецизни CNC струг, модел Т250 - међу главним акцентима РАИС током манифестације MachTech&InnoTech 2018

  Потврђена компанија за машинско инжењерство, Раис ДОО учествовали у овогодишњем издању специјализоване међународне изложбе MachTech&InnoTech 2018, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније. "MachTech&InnoTech је манифестација, која окупља велики број међународних компанија и такође ужива значајан интерес посетилаца. Да бисмо привукли њихов интерес, представили смо неке од најновијих и најинтересантнијих догађаја, укључујући и прецизан CNC струг, модел Т250", изјавили су из компаније РАИС.

Види све »