Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Могућност за нова партнерства на изложби енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије у Софији

11 january 2018

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Између 27. и 29. марта 2018 ће се одржати у 14-та међународна изложба и конференција о енергетској ефикасности и обновљивих извора енергије, Интелигентни Градови и управљања отпадом Виа Експо (Via Expo), у Софији, Бугарска. Организатори ће пружити додатни виртуелни формат изложбе, која ће обезбедити онлајн промоције учесника, сазнајте више портал Ваlkanengineer.com.

 

 

Догађај представља одлично пословно окружење у којем добављачи могу показати своје нове догађаје и упознати потенцијалне партнере и купце. Конференције које ће се одвијати паралелно са међународном изложбом, такође ће омогућити развој знања у одређеним областима. До сада су своје учешће потврдиле водеће компаније из Аустрије, Белгије, Бугарске, Њемачке, Грчке, Шпаније, Италије, Финске, Холандије и Швајцарске.

 

"Кружни модел економије је виталан за сваку индустрију. Његова успешна примена у пракси зависи од промоцији предности животне средине и ресурса ефикасним решењима и може убрзати улагање од стране компанија и општина", поделили су из Виа Експо.

 

 

Наглашени догађаји укључују: системе за уштеду енергије и развој софтвера; комплетна решења за кућну аутоматизацију и општинску телематику; економична решења за сакупљање отпада који се одвијају у животној средини, енергетски опоравак и многе друге. Конференције ће се бавити темама попут криогено складиштење енергије; он-лине тренинг за распоређивање ОИЕ у грађевинском сектору и побољшање енергетске ефикасности; кружна економија и друг.

 

Више информација можете пронаћи ОВДЕ или контактирајте изложбени центар на office@viaexpo.com.

 

Извор слика: Виа Експо

Новости

 • 16 july 2018Изградња постројења за рециклажу гума у Македонији

  Македонска компанија RWM (Rubber Waste Management)) ће уложити 8,5 милиона евра у фабрику за рециклажу гума. Нова фабрика ће бити изграђена на површини од 4 500 м2, у селу Желино, у истоименој општини на северозападу Македоније. Реализација инвестиције ствара скоро 600 радних места. У фабрици за рециклажу гума биће прерађиване у гумени материјал који се може користити за изградњу аутопутева и спортских објеката. Управа RWM-а каже да у будућности планирају изградити још два погона у селу Желино.

 • 11 july 2018ZF Group са намером да инвестира у РД центру у Србији

  Водећи немачки произвођач компоненти за аутомобилску индустрију ZF Friedrichshafen (ZF Group) намерава да отвори центар за истраживање и развој (Р&Д) у Србији. Инвестициони пројекат износи 160 милиона евра. Немачки гигант ZF Grоuр планира да запосли 100 радника у центру за истраживање и развој и отвори укупно 1000 радних места у Србији. Улагање износи око 85 милиона евра и улагања компаније ће бити усмерено у изградњу фабрике за производњу делова за електричне аутомобиле у граду Панчеву.

Види све »

Догађаји

 • 12 july 2018Повећана заинтересованост за металуршку фабрику ArcelorMittal Galati у Румунији

  JSW Steel, један од водећих произвођача сировог челика у Индији, саопштио своје намере да купи челичану у на ArcelorMittal в Галати, Румунија. ArcelorMittal планира да ове године прода румунску фабрику, да би могла да преузме фабрику челика Ilva у Италији, која је највећа у Европи. За ову понуду о куповини фабрике метала у Румунији, интересовање су показале украјинска индустријска група Metinvest, као и италијански произвођач челика Marcegaglia.

 • 10 july 2018У општини Кичево, Македонија, изграђено је постројење за пречишћавање отпадних вода

  Општина Кичево у Македонији је добила ново постројење за пречишћавање отпадних вода, чиме се очекује да се постигне трајно решење проблема отпадних вода у региону и подизање стандарда заштите животне средине. Станица се налази у близини града Кичево и може да испоручује пречишћену воду за 48 000 становника. Укупна вредност инвестиције је 8,3 милиона евра. Његова успешна реализација је такође предуслов за пројекат изградње канализационе мреже у општини од око 100 км.

Види све »

Чланци

 • 16 july 2018ТиД Инжењеринг са многим успешним пројектима у Термоелектрани Варна, Бугарска

  Потврђена инжењеринг компанија ТиД Инжењеринг ДОО, више од десет година успешно развија своју делатност у вези са изградњом индустријских мрежа програмабилних контролера и опрема за аутоматизацију и система за даљинско управљање и сигнализацију у енергетици и индустрији. За овај период компанија је освојила поверење многих великих предузећа, где је успешно реализовала велики број пројекта. Један д њих је друга по величини термоелектрана на Балканском полуострву - ТЕ Варна (Бугарска).

 • 13 july 2018Адара Инжењеринг: Argal најављује тржишни деби двострукој мембранској пумпи Quantum

  "У протеклих неколико година, инжењери италијанске компаније Argal радили су на развоју нове палете ваздушних двоструких мембранских пумпи. Quantum је већ на тржишту, и нуди боље перформансе и повећану продуктивност", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из потврђене компаније Адара Инжењеринг ДОО. Нови асортиман пумпи италијанског произвођача направљен је у потпуности од еколошких материјала и може се дефинисати као 100% зелено решење - од производње до инсталације.

Види све »