Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Могућност за нова партнерства на изложби енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије у Софији

11 january 2018

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Између 27. и 29. марта 2018 ће се одржати у 14-та међународна изложба и конференција о енергетској ефикасности и обновљивих извора енергије, Интелигентни Градови и управљања отпадом Виа Експо (Via Expo), у Софији, Бугарска. Организатори ће пружити додатни виртуелни формат изложбе, која ће обезбедити онлајн промоције учесника, сазнајте више портал Ваlkanengineer.com.

 

 

Догађај представља одлично пословно окружење у којем добављачи могу показати своје нове догађаје и упознати потенцијалне партнере и купце. Конференције које ће се одвијати паралелно са међународном изложбом, такође ће омогућити развој знања у одређеним областима. До сада су своје учешће потврдиле водеће компаније из Аустрије, Белгије, Бугарске, Њемачке, Грчке, Шпаније, Италије, Финске, Холандије и Швајцарске.

 

"Кружни модел економије је виталан за сваку индустрију. Његова успешна примена у пракси зависи од промоцији предности животне средине и ресурса ефикасним решењима и може убрзати улагање од стране компанија и општина", поделили су из Виа Експо.

 

 

Наглашени догађаји укључују: системе за уштеду енергије и развој софтвера; комплетна решења за кућну аутоматизацију и општинску телематику; економична решења за сакупљање отпада који се одвијају у животној средини, енергетски опоравак и многе друге. Конференције ће се бавити темама попут криогено складиштење енергије; он-лине тренинг за распоређивање ОИЕ у грађевинском сектору и побољшање енергетске ефикасности; кружна економија и друг.

 

Више информација можете пронаћи ОВДЕ или контактирајте изложбени центар на office@viaexpo.com.

 

Извор слика: Виа Експо

Новости

 • 22 january 2018Кинески инвеститори планирају изградњу 4 фабрике за прераду пластичног отпада у Србији

  Кинески инвеститори планирају уложити 12 милиона евра у изградњу четири постројења за прераду пластичних отпада у Ћуприји, централна Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Општина Ћуприја је саопштила у свом саопштењу да је потписала Меморандум о разумевању са српско-кинеском компанијом Blue Sky Europe International Industry and Trade DOO Ћуприја за изградњу четири постројења за прераду пластике и производњу пластичних гранула.

 • 17 january 2018Бугарска и Македонија са клубом за промоцију заједничког пословања

  Крајем прошле године у Скопљу је одржан састанак за промоцију новонасталог бизнис клуба, између Македоније и Бугарске (Bulgarian-Macedonian Business Club), сазнаје портал BalkanEngineer.com од македонске информативне агенције (МИА). На догађају је присуствовала бугарска делегација на челу са потпредседником Бугарске Илијаном Јотовом. "Видимо позитиван тренд у односима између земаља, који су резултат политике досадашњих и садашњих влада. Зато смо одлучили да је време да се допринесе развоју у привреди", рекао је председник бугарско-македонског пословног клуба Николе Поп-Илиев.

Види све »

Догађаји

 • 18 january 2018САД ће инвестирати 3 милиона долара у румунску базу ваздухопловства Câmpia Turzii

  САД планира да инвестира више од 200 милиона долара у унапређење и изградњу нове базе ваздухоплова у неколико европских земаља, укључујући Румунију, сазнаје портал научи BalkanEngineer.com из информације, објављене на сајту Romania-Insider.com. У списак обнављања румунских ваздухопловних снага у Европи спада и румунска база Câmpia Turzii. Тамо ће бити уложено 3 милиона долара за ремонт, из буџета Пентагона 2018. САД ће модернизовати базе у Естонији, на Исланду, Летонији, Луксембургу, Норвешкој, Словачкој и Мађарској.

 • 16 january 2018Електропривреда Србије уложила је 100 милиона евра у рудник угља у Србији

  Српска компанија Електропривреда Србије (ЕПС), планира да инвестира 100 милиона евра у набавку опреме за рудник отворен угља у месту Радљево, Србија током 2018., сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Државна компанија очекује да ће почети производњу угља из рудника наредне године, изјавио је министар енергетике Александар Антић у саопштењу Електропривреде Србије. Потенцијал за годишњи принос угља из рудника Радљево се процењује се на 5-6 милиона тона, док су резерве угља у руднику процењена је на 34,6 милиона тона.

Види све »

Чланци

 • 22 january 2018ЛогиСофт ДОО: Интелигентни интер логистички систем покреће напред производњу ка Индустрији 4.0

  Gebhardt Fördertechnik, део Gebhardt Intralogistics Group, је водећи произвођач интер логистичких система и решења, која помажу пословању и индустрији. Међу најновијим достигнућима компаније је интелигентни систем Gebhardt FlexConveyor, посебно дизајниран да задовољи технолошке потребе произвођача у погледу Индустрије 4.0. " FlexConveyor претвара идеју потпуно контролисаног, модуларног, индустријски релевантног транспортног система реалност", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Логисофт, која нуди решења Gebhardt на српском тржишту.

 • 19 january 2018Адара Инжењеринг: Структура само усисних пумпи Argal омогућава веће висине усисавања

  Само усисне пумпе су неопходна и ефикасна опрема у различитим секторима индустрије и доказ да је стално присуство у свом портфолију компанија за производњу решења за пумпе. Један од лидера у индустрији - италијански произвођач Argal, је развио три различита модела, који ради на овом принципу, сваки са својим карактеристикама и областима примене. Више о само усисним пумпама компаније Argal су нам поделили стручњаци из потврђене фирме Адара Инжењеринг ДОО, партнер италијанске компаније у Србији.

Види све »