Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Компанија Magna Steyr ће уложити 1,24 милијарде евра фабрику аутомобила у Словенији

25 april 2017

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Аустријски произвођач аутомобила  Magna Steyr ће уложити 1,24 милијарде евра у фабрику аутомобила у Словенији, која ће се налазити у општини Хоце-Сливница. Великих објекат ће бити запошљавати више од 6000 радника, сазнаје сајт BalkanEngineer.com из званичне објаве на сајту словеначке владе.

 

 

Крајњи циљ инвестиционог пројекта ће бити подељен у четири фазе, и представља стварање потпуно функционалног погона за производњу моторних возила у Словенији са годишњим капацитетом од 100 000 до 200 000 аутомобила.

 

Рок за реализацију стратешке инвестиције је 10 година након закључења уговора. Инвеститор ће отворити 404 нових радних места у првој фази и додатних 1500 радних места у другој фази. Прогнозе показују да у року од десет година за реализацију, број нових радних места достићи ће 6000.

 

Извор фотографија: Magna Steyr

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 october 2021Индустријска колица Tough Joe компаније Неон.БГ - мултифункционални и практични помоћник за вашу производњу

  „Иновативна колица су одлично решење за многе индустрије, укључујући обраду дрвета и метала, производњу намештаја, индустрију стакла, оглашавање, као и организацију складишта. Tough Joe се лако саставља и зато се брзо раставља током транспорта. Направљен је од ласерски резаних и прецизно савијених детаља кочионе пресе сложеног облика. Колица су тешка 42 kg, висина варира од 820 до 1020 mm, ширине 1100 mm, дужине 700 mm, а точкови су типа Tellure Rota 604211”, коментарисали су стручњаци компаније Неон.БГ.

 • 14 october 2021SpaceCAD: Комбинована ћелија за заваривање са роботима KUKA оптимизује заваривање

  Kauth је специјализован за висококвалитетну обраду метала. Инжењерска компанија ENKO Staudinger развила је компактни универзални кавез за заваривање са роботима KUKA, комбинујући скуп различитих процеса заваривања са минималним захтевима простора. "Захтев који има Kauth је да изгради кавез за заваривање који је погодан и за тачкасто заваривање и за електролучно заваривање", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније SpaceCAD, реномиране бугарске компаније која нуди индустријске роботе KUKA, иновативна 3D, CAD/CAM/CAE решења и инжењерске услуге.

 • 11 october 2021Телетек Електроникс ће своје најновије производе демонстрирати у октобру на Adria Security Summit

  Највећа изложба у области безбедности у јадранском региону „Adria Security Summit“ биће одржана 13. и 14. октобра у Београду, у Србији, изјавили су из бугарске компаније Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com. „Adria Security Summit“ је погодан за све актере у ланцу снабдевања - од произвођача до крајњих корисника. Осим стручњака из области безбедности, видео надзора и заштите од пожара, форум привлачи интересовање и представника других индустрија, укључујући финансије, IT и комуникације.

 • 06 october 2021Унисист Лабораторије: "Вршимо инспекцију и калибрацију мерних инструмената наших клијената"

  Лабораторија је доказала своју високу техничку способност и међу водећима је у земљи, поседујући висококвалитетну референтну опрему најновијег техничког нивоа. „Примењујемо савремене валидиране методе калибрације, који су гаранција високог квалитета наших услуга. Зато говоре повратне информације наших клијената, од којих велики дио с нама врши поновну калибрацију својих мјерних инструмената и стандарда од оснивања лабораторије “, прокоментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније Унисист Лабораторије ДОО.

 • 01 october 2021Неон.БГ проширује своју производњу! Добродошли у нови погон компаније у Софији

  Водећа бугарска компанија, специјализована за имплементацију комплетног пакета инжењерских услуга, укључујући пројектовање, инжењеринг, израду прототипова и производњу производа и техничка решења за индустрију - Неон.БГ, најавила је проширење своје производње. "Добродошли у нашу нов, модеран погон, који се налази у Булевару „Ботевградско шосе“ № 348, у главном граду", саопштила је компанија. BalkanEngineer.com састао се са менаџером компаније Неон.БГ - господином Георгијем Трајковим, који је рекао више о новој, великој инвестицији компаније. Сазнајте више!

 • 30 september 2021Спортски дух освојиће компанију Либхер-Хаусгерете Марица 3. октобра у оквиру кампаве Liebherr Business Run Plovdiv

  Дана 3. октобра ове године подручје око погона компаније Либхер-Хаусгерете Марица у близини Пловдива постаће арена такмичарског духа и емоција. Разлог за то је треће издање највећег корпоративног штафетног и тимског тима у јужној Бугарској - Liebherr Business Run Plovdiv. Догађај организује Спортски клуб „Бегач“ и на њему могу учествовати компаније из целе земље. Манифестација је добротворна, а организатори сваке године донирају 30% котизације за различите локалне сврхе.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 october 2021Северномакедонска компанија Pivara Skopje улаже у пословне просторе

  У сусрет прославе стогодишњице, северно-македонска компанија Pivara Skopje отворила је нове пословне просторе за своје запослене. Тиме је започео нови инвестициони циклус произвођача, који планира да нагласи свој одрживи развој у наредне две године. Нови пословни простори Pivarе Skopje изграђени су и опремљени према најновијим стандардима и технолошким трендовима. Посебна пажња биће посвећена заштити здравља и безбедности запослених, у складу са условима, проузрокованим пандемијом Covid-19. Очекује се да ће нова и будућа улагања произвођача допринијети побољшању и расту локалне економије и заједнице.

 • 11 october 2021Cupffee је отворио прву фабрику јестивих шољица за кафу у Бугарској

  Бугарска министарка економије Даниела Везиева отворила је 29. септембра 2021. године прву иновативну фабрику у Европи за производњу јестивих биоразградивих шољица за кафу у Пловдиву. Фабрика је у власништву компаније Cupffee и налази се у индустријској зони Тракија. Према речима извршног директора компаније Cupffee - Мирослава Запрјанова, нова фабрика већ има 3 машине и 30 запослених. Очекује се да ће компанија производити 2,5 милиона јестивих шољица кафе од кекса месечно. Будући планови компаније укључују куповину додатне 3 машине, преко којих ће се производни капацитет фабрике повећати на 10 милиона јединица месечно.

 • 06 october 2021Данска компанија за обновљиву енергију European Energy отворила је подружницу у Румунији

  Дански стручњак за изградњу соларних и ветроелектрана European Energy отворио је подружницу у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Seenews.com. Ово је део стратегије компаније да прошири своје међународно присуство и етаблира се као главни играч на локалном тржишту. У наредним годинама очекује се значајан раст Румуније у сектору обновљивих извора енергије, што ће довести до велике трансформације енергетског сектора и користи за животну средину.

 • 04 october 2021Grabner Instruments отвара нову производну базу у Србији

  Аустријски произвођач аналитичке опреме Grabner Instruments отворио је нови погон у српском граду Суботици. Производња у погону биће део активности међународног произвођача електронских алата и електромеханичких уређаја Ametek. Нова фабрика Grabner Instruments ће производити инструменте за нафту и гас, а компанија је већ испоручила свој први развој на америчко тржиште. Постројење запошљава 20 високо квалификованих стручњака. Ове године Ametek проширује своје пословање у Србији са још три производне базе, при чему је суботички погон први покренуо сопствену производњу у земљи.

 • 28 september 2021Северна Македонија са плановима за велике енергетске еко-пројекте

  Влада Северне Македоније планира и разговара о разним пројектима соларне енергије укупног капацитета 1,5 GW, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenEenergyNews.com. Такође је спреман део документације за изградњу ветроелектрана снаге преко 550 MW. Северна Македонија је такође прва земља у региону Западног Балкана и југоисточне Европе која је претворила електрану на угаљ у фотонапонско (PV) постројење. Државно предузеће Електрани на Северна Македонија (ESM) инсталираће две соларне електране снаге 10 MW, од којих ће једна бити завршена до краја октобра ове године.

 • 24 september 2021Бугарски произвођач Алкомет радиће за BMW од 2022. године.

  Бугарски произвођач производа од алуминијума Алкомет започеће серијску производњу за аутомобилског гиганта BMW почетком 2022. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније. Компанија ће производити компоненте за електричне аутомобиле у новоотвореном поггону у Шумену. У нову опрему за механичку обраду профила у шуменском погону уложено је 13,5 милиона лева. Алкомет има машине највише класе за извођење различитих завршних операција као што су глодање, пробијање, пасивизација, вибрационо брушење и монтажа компоненти.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 october 2021Saint-Gobain је купила румунског произвођача материјала Duraziv

  Највећи румунски независни произвођач грађевинског материјала Duraziv постао је део светског лидера Saint-Gobain. Уговор о куповини акција потписан је 30. септембра 2021. године након преговора са консултантском кућом Deloitte. Duraziv је један од главних добављача грађевинских решења у Румунији, са богатим портфолијом лепкова и сувих малтера, декоративних боја и метала. Компанија је основана 2003. године и данас се налази међу пет највећих произвођача у сектору грађевинског материјала у Румунији. Duraziv је такође прва компанија у земљи која је развила сопствену серију еколошких боја, под називом „Duraziv Odorless“.

 • 12 october 2021У Србији је у изградњи соларни парк снаге 56 MW, вредан 40 милиона евра

  Српска компанија Netivest и швајцарска компанија S2P Electric потписале су споразум о заједничкој изградњи соларне електране са Институтом за рударство и металургију у Бору, Србија. Инсталација ће имати капацитет од 56 MW, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Ово ће бити прва соларна електрана са таквим капацитетом у Србији. Инсталација је вредна 40 милиона евра и биће изграђена у складу са највишим еколошким стандардима, претварајући подручје за одлагање рударског отпада у еко-парк. Очекује се да ће грађевинске активности почети 2022. године. На пројекту ће радити стручњаци из земље и иностранства.

 • 07 october 2021Турска компанија улаже 16 милиона евра у компанију у Скопљу

  Турски произвођач иновативних грађевинских изолационих материјала Teknopanel уложиће 16 милиона евра у изградњу новог погона у технолошко-индустријској зони у Скопљу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Vlada.mk. Очекује се да ће производња почети 2022. За компанију Teknopanel ово је прва инвестициона дестинација ван домаћег тржишта. Према нацрту плана компаније и финансијским прогнозама, будући погон ће отворити 120 нових радних места. Током периода од 10 година, Текнопанел очекује укупан извоз производа у Европу у вредности од преко 170 милиона евра.

 • 05 october 2021Индијски компанија Vuenow Infotech изградиће центре података у Бугарској

  Индијска компанија Vuenow Infotech, специјализована за изградњу EDC (edge data center) решења, потписала је Меморандум о сарадњи са Пловдив Тех Парком у Бугарској. Главни циљ компаније је јачање мреже дата центара у земљи. Компанија Vuenow Infotech ће ускоро развити једну главну локацију централног чворишта података (DC) у Пловдиву, као и шест додатних EDC-а у почетној фази. Осим тога, индијска компанија планира да отвори центре за обуку за младе у целој Бугарској ради развоја ИТ вештина.

 • 01 october 2021Ново заједничко предузеће рециклираће PET отпад у Румунији

  Аустријски произвођач пластике Alpha најавио је оснивање заједничког предузећа за рециклажу PET амбалаже са румунском компанијом Ecohelp и швајцарском компанијом United Polymer Trading. Инвестицијски пројекат вредан је 7,5 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније. Заједничка компанија, отворена 9. септембра ове године ће се звати нарича PET Recycling Team Targu Mures и још увек подлеже одобрењу надлежних органа. Три произвођача планирају изградњу линије за рециклирање отпадних флаша од PET (полиетилен терефталата). Добијени материјал ће бити у облику гранула (rPET), који се може користити за производњу нових полупроизвода и флаша.

 • 27 september 2021Србија гради 10 нових станица за пуњење електричних аутомобила

  Србија је последњих месеци забележила добру туристичку сезону за пуњаче за електричне аутомобиле који се налазе на деоници транспортног коридора 10, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Као резултат тога, земља има за циљ да прошири своју бесплатну мрежу пуњача за следеће лето. Према подацима Министарства екологије Србије, у земљи је у употреби око 4.000 електричних и хибридних возила. Ова балканска земља има осам инсталираних електричних станица за пуњење електричних возила. Три од њих имају капацитет преко 175 kW за ултра брзо пуњење и налазе се у Београду и Нишу.

Види све »