Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

ЕБРД даје 12.5 милиона евра румунској фармацеутској групи Dona

04 august 2022

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Romanian

 

Dona Group, једна од највећих вертикално интегрисаних фармацеутских компанија у Румунији, добиће 12,5 милиона евра које је доделила Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) за подршку њеним плановима за проширење и унапређење услуга, сазнаје портал Balkanengieer.com са сајта Romania-insider.com.

 

 

Зајам ЕБРД-а ће подржати трогодишњи план капиталних трошкова групе и консолидовати њену тржишну позицију путем стицања лиценци, чиме ће проширити своју продајну мрежу са око 48 нових апотека до краја 2023. (повећање од 11%) и реновирати већ постојеће апотеке.

 

Средства ће такође подржати даљи развој велепродајног пословања Dona Group кроз набавку опреме неопходне за недавно проширење магацинске мреже, као и унутрашњу организацију транспортних услуга кроз развој сопствене транспортне компаније Dona Cargo.

 

Између осталих карактеристика, пројекат ће увести нови, реплициран и интерно акредитован програм обуке за усавршавање до 240 људи у партнерству са локалним стручним школама или универзитетима.

 

Извор фото материјала: unsplash.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 september 2023Кимекс: Прецизно праћење параметара заваривања са WeldEye компаније Kemppi резултује високим квалитетом заваривања и значајним

  Када су у питању захтевни послови заваривања, квалитет је важнији од квантитета. Поред тога, тренутни стандарди – посебно они који се примењују на подводно заваривање – захтевају да се квалитет завара стално прати, мери и извештава. Без дигиталних система контроле квалитета, овај задатак може бити изузетно скуп и дуготрајан. „Кемппи-јев ВелдЕие систем контроле квалитета је универзално софтверско решење за проверу усклађености квалитета са задатим спецификацијама поступка заваривања. Када се интегрише у оперативне системе корисника, WeldEye контрола квалитета доводи до значајних уштеда трошкова“.

 • 30 september 2023ЛЕМ Бугарска промовише развој и креативност младих стручњака, укључујући и децу својих запослених

  На данашњем конкурентном тржишту рада, млади стручњаци траже не само приступачну плату, већ и могућности да расту, уче и остваре утицај. Велики број младих бира да крене стопама својих родитеља и да надогради оно што су постигли. Компанија која привлачи пажњу у овом погледу, пружајући прилику управо за активан развој, је швајцарски лидер у електричним мерним и контролним системима ЛЕМ. Бренд је познат широм света не само по својим најсавременијим технологијама, већ и по својој посвећености пружању испуњене каријере за младе професионалце. И ове године, подружница компаније.

 • 29 september 2023Пумпни системи компаније Saer са заштитом од корозије обезбеђују високу поузданост процеса у постројењима за морске воде

  У настојању да задовољи растућу глобалну потражњу за слатком водом, сектор водоснабдевања тражи различите алтернативе, од којих је једна десалинизација морске воде, која се користи и за индустријску и за цивилну примјену. Поред самих објеката за десалинизацију, комплетне инсталације укључују и пумпне системе потребне у различитим фазама технолошког процеса. У том контексту, један од етаблираних италијанских произвођача пумпи – компанија Saer, обезбеђује пумпе са неопходним карактеристикама за ову област примене. Шта су серије и чему служе, објаснио је за портал BalkanEnginner.com инжењер Александар Георгиев, регионални продајни представник компаније Saer Elletropompe.

 • 29 september 2023Након учешћа на међународном форуму Intersolar Europe, компанија Smart Energy је сумирала глобалне стратегије у соларне индустри

  Светска изложба посвећена соларној индустрији – Intersolar Europe, одржана је у јуну 2023. године у граду Минхену у Немачкој. Под мотом „Повезивање соларног бизниса“, фокус овогодишњег издања био је начин на који се може остварити 24/7 снабдевање обновљивом енергијом. Међународни догађај, који је окупио стотине произвођача, добављача, дистрибутера, дизајнера и програмера из целог света, развио је тему на четири специјализоване изложбе, редом: Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe и EM-Power Europe. пецијалисти компаније Smart Energy били су међу излагачима на великом догађају за иновације и савремена решења у соларној индустрији. Бугарски тим дочекао је госте и партнере у хали А1.

 • 28 september 2023Вртикални обрадни центар VMC650 компаније РАИС је дизајниран за обраду сложених делова из различитих индустрија

  Петоосни вертикални обрадни центар VMC650 РАИС је једна од култних машина водећег произвођача CNC машина компаније РАИС. „Дизајниран је за различите операције сечења метала на великим и сложеним обрадацима од алуминијума и нерђајућег челика који се изводе при високим брзинама резања и помака. Посебност машине је оптимизована конструкција, са минималним топлотним деформацијама, одсуством вибрација у процесу рада, висока и стабилна геометријска тачност. VMC650 компаније РАИС поседује АТС магацин са 32 утора, ваљкасте линеарне вођице на свим осовинама за високо отпорну структуру и аутоматско дување конуса вретена“.

 • 26 september 2023GreMa 3D дели главне критеријуме за оптималан избор ручног 3D скенера према њиховој примени

  Аутоматизација, квалитет и квантитет доступних информација о производу кључни су фактори успеха савремене производње. „Ручни алати за 3D скенирање имају многе предности у односу на конвенционалне мерне алате. Они су бржи, флексибилнији и мобилнији од традиционалних метода“, коментаришу из компаније GreMa 3D. У наредним редовима сазнаћете који су фактори за избор технологије 3D скенирања у зависности од њене примене од „амбасадора“ 3D технологија. Мерење објеката без директног контакта – спречава настанак могућих оштећења и деформација на објекту.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 october 2023ТАБ МАК је пустио у рад фотонапонско постројење за сопствене потребе у својој бази у Пробиштипу, Северна Македонија

  Улагањем од 6 милиона евра у фотонапонски систем, групација TAB Словенија, лидер у производњи батерија, производиће 13.256 MWh електричне енергије годишње, што ће покривати око 25% потреба њене компаније ТАБ МАК у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта biznisvesti. Пуштање у рад фотонапонске електране обележено је званичном церемонијом у комплексу фабрике ТАБ МАК у Пробиштипу, Северна Македонија, у присуству Христине Одјаклијеске, заменице министра животне средине, Драгана Анастасова, градоначелника Општине Пробиштип, и Грегора Прескера.

 • 30 september 2023Четврто једног од најважнијих догађаја за агробизнис - AGROTECH Expo - биће одржано у Албанији

  Од 18. до 20. октобра 2023. године у Албанији ће се одржати четврто издање међународног сајма пољопривреде, сточарства и хортикултуре AGROTECH Expo. Догађај је међу најважнијим у индустрији за земљу и организује га Expocity Albania, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта организатора. Сајам је познат као важна платформа за пословну сарадњу свих целина у аграрној индустрији - од пољопривредног произвођача, преко добављача до крајњег корисника. То је могуће захваљујући присуству етаблираних националних, регионалних и међународних актера из сектора.

 • 27 september 2023Компанија за пословне услуге EY лансира платформу за вештачку интелигенцију након улагања од 1.4 милијарде долара

  Глобална организација EY, један од лидера у области финансијских и административних услуга за компаније, покренула је EY.ai – платформу која комбинује људско искуство и вештачку интелигенцију (AI). На овај начин компанија има за циљ да подржи своје клијенте у процесу дигиталне трансформације њиховог пословања путем вештачке интелигенције. Ово је саопштила румунска компанија EY. EY.ai користи водеће технолошке платформе EY и велико искуство компанијског тима у стратешком планирању, трансакцијама, порезима и још много тога. поља тако што их допуни робусним екосистемом вештачке интелигенције (AI).

 • 25 september 2023Покренут пројекат изградње фабрике лекова и туристичког локалитета у близини Созопола у Бугарској

  Општина Созопол, Бугарска, најавила је покретање великог инвестиционог пројекта у селу Зидарово, који обухвата фабрику лекова, привредни комплекс и туристички локалитет, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Вредност инвестиције процењена је на 40 милиона лева и сматра се одличном шансом за развој региона. Пројекат под називом "Ведра Ленд" резултат је сарадње фармацеутске компаније Ведра Интернатионал и произвођача Тера Фармасјутикл. Циљ му је да споји традицију планине Странџе са савременим технологијама у циљу промовисања здравог начина живота подржаног природним лековитим својствима.

 • 21 september 2023Orange Romania Group и Engie Romania су потписали дугорочни виртуелни уговор за куповину обновљиве енергије

  Група Orange Romania, један од највећих провајдера широкопојасног интернета и мобилних услуга, потписала је свој први vPPA (уговор о виртуелној куповини електричне енергије) уговор са компанијом Engie Romania, главним снабдевачем енергије у земљи, који се састоји од виртуелне куповине дугорочне обновљиве енергије, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Тhediplomat.ro. Током шестогодишњег уговора, компанија Orange Romania ће покрити 30 GWh својих годишњих потреба за електричном енергијом зеленом енергијом из соларних технологија.

 • 20 september 2023Албанија ће уложити 8,2 милиона евра у поправку канализационог система Драча

  Влада Албаније саопштила је да је пренела 892,5 милиона албанских лека (око 8,2 милиона евра) општини Драч за финансирање трошкова пројекта санације канализационог система приморског града. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат обухвата активности на обнављању инфраструктуре дренажне мреже у области Порто Романо и система кишнице у урбаним подручјима. Инфраструктура Драча претрпела је значајну штету у земљотресу магнитуде 6,4 у новембру 2019. године, због чега је реновирање мреже још хитније. Влада је 2021. године рекла да ће издвојити укупно 2 милијарде Лека за финансирање рехабилитације система за одводњавање у Драчу, са око 1,1 милијарду лека већ обезбеђено 2021.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Philip Morris International улаже 130 милиона долара у своју фабрику у Отопени, Румунија

  Philip Morris International (PMI), глобални лидер у дуванској индустрији, најавио је да ће уложити додатних 130 милиона долара у своју фабрику у румунском граду Отопени. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Са овом инвестицијом, укупан капитал који је америчка компанија уложила у свој румунски производни центар премашиће 700 милиона долара. Фабрика у Отопени производи бездимне цигарете под брендом Heets, који је део електронског система компаније iQOS. Од 2017. године, PMI се у потпуности фокусирао на ову врсту производа са циљем да смањи употребу традиционалних цигарета.

 • 28 september 2023Hisense отвара трећу фабрику фрижидера у Ваљеву, у Србији

  Hisense Europe, део кинеске Hisense Group - једног од највећих произвођача беле технике и електронике, саопштио је да је у српском граду Ваљеву отворио трећу фабрику у коју је уложио 45 милиона евра. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Serbianmonitor.com. У новој фабрици у Валеву, Хисенсе Еуропе ће производити сиде-би-сиде фрижидере под брендовима Hisense, Gorenje и Asko, углавном за извоз на европска тржишта. Компанија ће у наредне три године у Ваљеву запослити 1.020 радника, а капацитет фабрике биће 750.000 јединица годишње. Уз то, очекује се да ће укупна производња три фабрике Hisense Europe у Ваљеву достићи 1,7 милиона уређаја годишње до 2025. године.

 • 26 september 2023Компанија из Северне Македоније ATS Group учествовала је на престижној изложби одбрамбене индустрије у Лондону

  Северномакедонска компанија ATS Group била је један од главних излагача на DSEI 2023, великом сајму одбрамбене индустрије, који је одржан у Лондону и на којем је учествовало више од 50.000 људи који су могли да виде преко 400 борбених возила и авиона, као и поморска пловила на реци Темзи. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. DSEI London подржава Министарство одбране Уједињеног Краљевства и окупља произвођаче, владине делегације из преко 100 земаља, стручњаке, истраживаче, инвеститоре и новинаре који покривају питања одбране и безбедности. Овогодишња изложба је најзначајније.

 • 22 september 2023Винарија Тиквеш (Северна Македонија) улаже 4 милиона евра у повећање капацитета за пријем и прераду грожђа

  Винарија Тиквеш (Северна Македонија) уложила је 4 милиона евра у изградњу нове базе и набавку савремене опреме за пријем и прераду грожђа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. На овај начин компанија потврђује своју дугорочну опредељеност и стратегију за континуирано улагање у даљи одрживи развој и имплементацију ESG стандарда. Нова база и у њој уграђена опрема омогућиће Тиквешу да повећа укупан капацитет за пријем и примарну прераду грожђа током бербе за додатних 1,25 милиона килограма. Винарија такође континуирано улаже у све друге активности које омогућавају континуиран раст и напредак компаније.

 • 19 september 2023Турски произвођач лабораторијских дијаманата Appsilon Enterprise разматра могућности улагања у Бугарску

  Турска компанија Appsilon Enterprise, специјализована за производњу лабораторијских дијаманата, разматра могућност улагања у Бугарску, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Успешном реализацијом пројекта могло би се отворити око 100 нових радних места, а као потенцијална локација за производњу разматра се Пловдив, али и неколико других локација. Компанија Appsilon Enterprise је турски технолошки стартуп основан почетком 2017. године са циљем да узгаја дијаманте у лабораторијским условима. Осим за израду накита, користе се иу сектору високе технологије за израду чипова, квантних сензора, оптике и детектора.

 • 14 september 2023Zijin Mining Group Co. планира нова улагања у српски рудник бакра Чукару Пеки

  Кинеска Zijin Mining Group Co. развија планове за проширење свог рудника бакра у источној Србији због потражње за металом који се сматра виталним за глобалну енергетску транзицију. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта bnnbloomberg.ca. Компанија је отворила свој рудник бакра и злата Cukaru Peki пре скоро две године са инвестицијом од 678 милиона долара, што јој је омогућило да дође до лежишта дубоких неколико стотина метара. Данас компанија жели да избуши скоро 2 km како би што боље искористила имовину. Рудник Cukaru Peki се налази у граду Бору, где се више од једног века копа бакар, злато и сребро. Процењује се да доња зона рудника, на дубини већој од 460 m.

Види све »