Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Бугарска ће организовати међународне конференције ради побољшања ефикасности ресурса у марту следеће године

03 november 2017

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Већ 14. годину за редом биће организован Виа Експо у организацији  града Софије, Бугарска. Ова манифестација је међународна изложба и конференција у области ЕЕ и РЕ (енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управљање отпад и рециклажа), најавили су организатори за портал BalkanEngieer.com. Током манифестације, која ће се одржати од 27. до 29. марта 2018. године ће бити представљене новости из области развоја у релевантним секторима и перспективних пословних целина у југоисточној Европи.

 

 

"Југоисточна Европа је тржиште са значајним потенцијалом за побољшање ефикасности ресурса у области енергетике, отпада и урбаним срединама," прокоментарисали су из Виа Експо. Поверење у нас имају водеће компаније широм Европе - излагачи из 14 земаља, који су учествовали су у издању 2017. године, чији је циљ било проналажење дистрибутера и партнера за покретање нових пројеката", рекли су организатори. Догађају су присуствовали стручњаци из 30 земаља, што ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet чини успешну платформу за међународне пословне контакте и размену искустава.

 

Од 2017. године, Виа Експо нуди нову услугу - виртуелни форма изложби пре и после њиховог одржавања, пружањем додатне онлајн промоције производа учесника.

 

 

На изложбама, посетиоци ће моћи да виде решења која укључују:

- Соларна, ветар, геотермална, хидро и биоенергија, енергија из отпада;

- Когенерација, грејање, хлађење, вентилација и осветљење, Е-мобилност, конструкција, паметне мреже, складиштење енергије;

- Саобраћај, урбано окружење, енергија, интелигентне зграде, ИКТ;

- Сакупљање, транспорт, третирање, рециклажа и рециклирање отпада;

- Услуге (финансирање, консултација, итд.).

 

 

Паралелно са изложбама ће се одржати и конференције, од којих се тематски издвајају кружна економија, биоенергија, складиштење енергије, интелигентна администрација и финансирање пројеката за управљање отпадом.

 

Можете пријавити своје учешће на званичном сајту Виа Експо.

 

Извор материјалног материјала: Виа Експо

Новости

 • 22 november 2017ЕК финансира 17 милиона евра за побољшање приступа питкој води у Румунији

  Европска комисија ће обезбедити 17 милиона евра Румунији за побољшање приступа питкој води у земљи, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта SeeNews.com. Финансијска подршка биће подељена међу четири приоритетна пројекта у региону Констанца, Јаломица, Горж, Илфов и Сучава. Комисија ће у Констанцу и Јаломицу уложити 2,5 милиона евра за обнову и проширење управљања и дистрибуције водне инфраструктуре. Од побољшања користи ће имати од укупно 24.000 становника у 19 општина.

 • 20 november 2017Кинеска компанија је заинтересована за изградњу 28 км цевовода за пренос топлотне енергије у Србији

  Влада Србије је у процесу преговора са кинеском енергетском корпорацијом Powerchina о техничким детаљима за изградњу 28-километара цевовода. Ово је јасно разјашњено захтевом министра енергетике Србије Александра Антића. "Пројекат има огроман значај за цео енергетски систем у Србији", рекао је Антић након састанка са представницима компаније Powerchina у Букурешту. У јуну ове године, Влада Србије саопштила је да је потписала меморандум о разумевању са компанијом Powerchina о изградњи система за пренос топлоте, који ће повезати термоцентралу "Термоелектрана Никола Тесла" и ТЕ "Нови Београд".

Види све »

Догађаји

 • 23 november 2017Куба је заинтересован за оснивање предузећа са бугарским учешћем

  Куба је заинтересована за оснивање заједничких подухвата уз активно учешће Бугарске. Ово је постало јасно од састанка, који је одржан између помоћника министра економије Александра Манолева и Рамира Валдеса, потпредседника државе и Савета министара и Савета министара Кубе. "Постоје компаније у Бугарској које могу задовољити растуће потребе кубанске привреде", рекао је Манолев. За латиноамеричку острвску земљу, приоритетни су сектори прехрамбене индустрије, воде, енергије, ИКТ и туризам, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Присутни су разматрали могућност отварања заједничких улагања у водене ресурсе и енергетику.

 • 21 november 2017Британска компанија је постала власник рудник олова и цинка у Македонији

  Компаније Central Asia Metals је купила рудник олова и цинка „Sasa“ у Македонији, и том приликом је постала власник 100% власништва од претходног власника Lynx Resources Limited. Вредност трансакције је износила 402,5 милиона долара. Компанија Central Asia Metals PLC је компанија за производњу бакра и основних материјала са седиштем у Казахстану. "Задовољни смо што је процес куповине био успешан. Верујемо да ће ово дати додатни подстицај за укупан развој како локалне заједнице, тако и македонске економије", рекао је Ник Кларк, извршни председник компаније.

Види све »

Чланци

 • 21 november 2017Лазатек је проширио асортиман висококвалитетних стругова швајцарског типа Nomura DS

  Компаније Лазатек, успостављена добављач алатних машина и прибора за њих, проширила је своју широку палету производа са високо квалитетним струговима швајцарски типа, који су производња реномираног јужнокорејског произвођача Nomura DS. "Упознали смо се са компанијом Nomura DS на овогодишњем међународном сајму ЕМО 2017, који је одржан од 18. до 23. септембра у Хановеру. Током трајања изложбе, наши стручњаци су одржали бројне састанке са потенцијалним добављачима, али је најуспешнији је био наш састанак са компанијом Nomura DS", допуњују из компаније Лазатек.

 • 20 november 2017Адара Инжењеринг: RTM стаклопластика чини специјалне пумпе Argal отпорним на корозивне течности

  Морске воде, високо корозивне течности и тешки индустријски услови – компанија Адара Инжењеринг ДОО имају решење за пумпе које ће се одупрети овим радним окружењима. Компанија представља пумпе Argal, израђене од стакло-пластике, добијене у модерној и висококвалитетној технологији, које не дозвољава ни најмањи компромис у погледу квалитета материјала. "Да бисмо израдили пумпе серије Saturn, наши партнери из компаније Argal из Италије користе такозвани RTM процес за производњу стакло-пластике, која даје изузетне физичко-хемијске карактеристике материјалу", рекли су из компаније.

Види све »