Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Бугарска ће организовати међународне конференције ради побољшања ефикасности ресурса у марту следеће године

03 november 2017

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Већ 14. годину за редом биће организован Виа Експо у организацији  града Софије, Бугарска. Ова манифестација је међународна изложба и конференција у области ЕЕ и РЕ (енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управљање отпад и рециклажа), најавили су организатори за портал BalkanEngieer.com. Током манифестације, која ће се одржати од 27. до 29. марта 2018. године ће бити представљене новости из области развоја у релевантним секторима и перспективних пословних целина у југоисточној Европи.

 

 

"Југоисточна Европа је тржиште са значајним потенцијалом за побољшање ефикасности ресурса у области енергетике, отпада и урбаним срединама," прокоментарисали су из Виа Експо. Поверење у нас имају водеће компаније широм Европе - излагачи из 14 земаља, који су учествовали су у издању 2017. године, чији је циљ било проналажење дистрибутера и партнера за покретање нових пројеката", рекли су организатори. Догађају су присуствовали стручњаци из 30 земаља, што ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet чини успешну платформу за међународне пословне контакте и размену искустава.

 

Од 2017. године, Виа Експо нуди нову услугу - виртуелни форма изложби пре и после њиховог одржавања, пружањем додатне онлајн промоције производа учесника.

 

 

На изложбама, посетиоци ће моћи да виде решења која укључују:

- Соларна, ветар, геотермална, хидро и биоенергија, енергија из отпада;

- Когенерација, грејање, хлађење, вентилација и осветљење, Е-мобилност, конструкција, паметне мреже, складиштење енергије;

- Саобраћај, урбано окружење, енергија, интелигентне зграде, ИКТ;

- Сакупљање, транспорт, третирање, рециклажа и рециклирање отпада;

- Услуге (финансирање, консултација, итд.).

 

 

Паралелно са изложбама ће се одржати и конференције, од којих се тематски издвајају кружна економија, биоенергија, складиштење енергије, интелигентна администрација и финансирање пројеката за управљање отпадом.

 

Можете пријавити своје учешће на званичном сајту Виа Експо.

 

Извор материјалног материјала: Виа Експо

Новости

 • 21 february 2018Rast novih firmi učesnica Bulgarian Building Week

  Izložbi posvećenoj energetskoj efektivnosti, ekologiji i funkcionalnosti pridružuje se Udruženje profesionalnih uređivača zelenih površina u Bugarskoj. Građevinarstvu je potreban dom. Platforma koja nudi pravilna rešenja za biznis i racionalne ideje za stan. Od 7. do 10. marta održaće se 18. po redu izdanje afirmisane i jedine prolećne izložbe građevinarstva kod nas za 2018. godinu – Bulgarian Building Week, сазнаје портал Ваlkanengineer.com од организатора. Izložba će se održati u Inter Expo Center-Sofia. Mesec dana pre njenog početka organizatori su utvrdili da će biti 55 novih firmi učesnica. Na taj način zadržava se trend pozitivnog rasta izložbe Bugarska građevinska nedelja.

 • 21 february 2018Аустријска компанија отвориће фабрику за производњу каблова у Србији

  Аустријска компанија за електронику и електро-механичка решења Egston System Electronics започела је отварање фабрике каблова у Панчеву на северу Србије, сазнаје BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Egston System Electronics намерава производити кабловске компоненте за машине намењене грађевинској индустрији у фабрици у Панчеву. Нова установа отвориће 100 нових радних места, са приоритетом ка женама. Сви запослени ће такође добити обуку.

Види све »

Догађаји

 • 21 february 2018Inovativne pumpe i pumpni sistemi na 12. izdanju izložbe WATER SOFIA

  Događaj će se održati od 27. do 29. marta u Inter Expo Center-Sofia. Pouzdane i inteligentne pumpe i pumpni sistemi neodvojivi su deo modernog efektivnog upravljanja vodama. Zato su one u središtu pažnje ovogodišnje izložbe WATER SOFIA koja će se održati od 27. do 29. marta u Inter Expo Center-Sofia , сазнаје портал Ваlkanengineer.com од организатора. Jedina b2b izložba u Bugarskoj posvećena upravljanju vodama održaće se po dvanaesti put. Okupljajući profesionalce u grani, ona će ujediniti široku lepezu vodenog sektora.

 • 20 february 2018Македонија и Русија су се сложиле да побољшају своју пословну сарадњу

  На састанку министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Македоније Љупча Николовског и његовог колеге из Русије Александра Ткачова, постало је јасно да ће две земље унапредити економске и трговинске односе, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Macedonian Information Agency (MIA). Током посете Москви, Русија, министар Николовски је посетио и једну од највећих националних изложби Prodexpo, на којој су присуствовале македонске компаније, и рекао да ће Македонија наставити да подржава предузећа у промовисању своје производње у Русији.

Види све »

Чланци

 • 21 february 2018Струг Т350 из РАИС – високе перформансе детаља средње величине у серијској производњи

  Прецизни CNC струг Т350 је један од најновије понуде производа на специјализацију у производњи и рециклажу метала-резање алатних машина и CNC – водећа балканска компанија РАИС ДОО. "CNC струг Т350 је дизајниран за извођење широког спектра операција стругова на средњим димензијама, серијским деловима производње. Има изузетно робусну конструкцију која гарантује оптималне перформансе струготина", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из РАИС-а.

 • 20 february 2018SpaceCAD: Директна штампа на металу омогућава производњу изазовне геометрије

  Директно штампање на металу (DMP) је револуционарна технологија израде која омогућава производњу квалитетних сложених металних делова директно из 3D CAD модела. "У Високо-прецизној машини, прецизан ласер је усмерен ка честицама металног праха за секвенцијално селективну израду танких хоризонталних металних слојева. Овај модел технологије омогућава производњу металних делова са изазовним геометријама, које могу бити произведени од стране традиционалних методологија за обраду и ливење", објаснили су за портал BalkanEngineer.com из компаније SpaceCAD.

Види све »