Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Бугарска ће организовати међународне конференције ради побољшања ефикасности ресурса у марту следеће године

03 november 2017

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Већ 14. годину за редом биће организован Виа Експо у организацији  града Софије, Бугарска. Ова манифестација је међународна изложба и конференција у области ЕЕ и РЕ (енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије), Smart Cities (паметни градови) и Save the Planet (управљање отпад и рециклажа), најавили су организатори за портал BalkanEngieer.com. Током манифестације, која ће се одржати од 27. до 29. марта 2018. године ће бити представљене новости из области развоја у релевантним секторима и перспективних пословних целина у југоисточној Европи.

 

 

"Југоисточна Европа је тржиште са значајним потенцијалом за побољшање ефикасности ресурса у области енергетике, отпада и урбаним срединама," прокоментарисали су из Виа Експо. Поверење у нас имају водеће компаније широм Европе - излагачи из 14 земаља, који су учествовали су у издању 2017. године, чији је циљ било проналажење дистрибутера и партнера за покретање нових пројеката", рекли су организатори. Догађају су присуствовали стручњаци из 30 земаља, што ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet чини успешну платформу за међународне пословне контакте и размену искустава.

 

Од 2017. године, Виа Експо нуди нову услугу - виртуелни форма изложби пре и после њиховог одржавања, пружањем додатне онлајн промоције производа учесника.

 

 

На изложбама, посетиоци ће моћи да виде решења која укључују:

- Соларна, ветар, геотермална, хидро и биоенергија, енергија из отпада;

- Когенерација, грејање, хлађење, вентилација и осветљење, Е-мобилност, конструкција, паметне мреже, складиштење енергије;

- Саобраћај, урбано окружење, енергија, интелигентне зграде, ИКТ;

- Сакупљање, транспорт, третирање, рециклажа и рециклирање отпада;

- Услуге (финансирање, консултација, итд.).

 

 

Паралелно са изложбама ће се одржати и конференције, од којих се тематски издвајају кружна економија, биоенергија, складиштење енергије, интелигентна администрација и финансирање пројеката за управљање отпадом.

 

Можете пријавити своје учешће на званичном сајту Виа Експо.

 

Извор материјалног материјала: Виа Експо

Новости

 • 18 june 2018У Софији, Бугарска одржано је VII издање манифестације Balkan Light

  Од 4. до 6. јуна у Софији, Бугарска, одржана је VII балканска конференција о осветљење - Balkan Light 2018, чији је организатор Бугарски национални комитет за Осветљење (БНКО). BalkanEngineer.com је био један од главних медијских партнера овог догађаја. Службени почетак конференције и пленарно предавање је одржао господин Красимир Велинов, председник бугарског Националног комитета за Осветљење. Почетни извештај и добродошлицу гостима је упутио проф. Др Ерки Иконен (Prof. Dr. Erkki Ikonen), потпредседник Међународне комисије за расвету.

 • 13 june 2018Завод за ауто делове ће отворити компанија ZF Grоuр у Панчеву

  Немачка компанија ZF Frіеdrісhѕhаfеn / ZF Grоuр/ ће инвестирати 85 милиона евра у изградњу фабрике за производњу ауто делова за електричне аутомобиле у Панчеву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта ekapija.com. Погон ће бити изграђен у северној индустријској зони у Панчеву на површини од 10,8 ха, а он ће у почетку запошљавати око 540 радника. У њему ће се производити осовине са електричним погоном, електромотори, електроника за мењач, механичка електроника, као и микро прекидачи.

Види све »

Догађаји

 • 14 june 2018Отворена је прва фабрика за соларне панеле у Македонији

  У Македонији је отворен први погон за производњу фотонапонских, соларних и термалних панела. Инвестиција је од стране компаније Pixel Group у партнерству са компанијом Solar Power, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Standard.mk. Нова фабрика је изграђена на површини од 1500 квадратних метара и налази се у некадашњој фабрици Раде Кочар у Скопљу и годишње ће производити 20 MW електричне енергије. Очекује се да ће до краја 2018. године у објекат бити уложено 5 милиона евра, а број садашњих 20 запослених ће расти. У зависности од потреба, могу се увести две или три смене.

 • 12 june 2018Конференција Corrosion Prevention Balkans 2018 ће се одржати у Пловдиву, Бугарска

  Дана 28. и 29. јуна 2018. године у хотелу Империал у Пловдиву, Бугарска, одржаће се међународна конференција о заштити од корозије (Corrosion Prevention Balkans 2018) на којој ће се одржати и изложба, као пратећа манифестација, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора Via Expo. Где, када и зашто смо суочени са корозијом, како је спречити, које су предности различитих система превенције су нека од питања на која ће одговоре потражити учесници конференције.

Види све »

Чланци

 • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

  Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

 • 15 june 2018Блатобран за индустрију железница компаније Осам АД узео је златну медаљу на конкурсу "Одливак 2017. године"

  Изливени профил, који је понудила компанија Осам АД-град Ловеч, Бугарска, која је део групе "Метална Технологија Група - Ангел Балевски Холдинг" АД, освојио је златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак 2017. године", за портал BalkanEngineer.com су изјавили из ове компаније. Манифестација је одржана у оквиру ХХV Међународне научно-техничке конференције "Метални одливци 2018", која је одржана у данима од 18. до 20. априла 2018. у граду Плевен, Бугарска.

Види све »