Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

SpaceCAD ће угостити бесплатне радионице о софтверу Qform за симулацију процесa обраде

08 february 2024

In Albanian  In Bulgarian  In Macedonian

 

SpaceCAD, заједно са Техничким универзитетом - Софија (ТУ - Софија) и његовом филијалом у Пловдиву, организује бесплатне семинаре посвећене софтверском пакету за симулацију КФорм. Иницијативе ће се одржати 20. фебруара у Националном центру за мехатронику и чисте технологије, сала Цветан Лазаров, Блок 8 ТУ – Софија у Софији и 22. фебруара у Четвртој згради Универзитета, сала 4326, спрат 3, ул. .Цанко Дјустабанов“ 25 у граду Пловдиву. Догађаји ће дати прилику заинтересованим специјалистима да се из прве руке упознају са специфичностима симулације пластичне и термичке обраде метала, екструзије, као и са оптимизацијом процеса, контролом квалитета и аутоматизацијом.

 

 

QForm 3D/2D је специјализовани софтвер за симулацију и оптимизацију алата и технологија за "вруће" или "хладно" обликовање металних делова ковањем, штанцањем и извлачењем. Употреба софтверског производа искључује потребу за пробном серијском производњом и накнадном обрадом, чиме се повећава продуктивност и ефикасност предузећа. Његове функционалности доприносе раном откривању и исправљању дизајнерских решења и алата који могу изазвати недостатке и недостатке у финалним производима.

 

Софтвер QForm је лидер у симулацији екструзије, обликовању, ваљању и дизајну калупа за екструзију алуминијума. Користи се за развој и оптимизацију многих различитих процеса обликовања метала за производњу делова у ваздухопловној, одбрамбеној, аутомобилској, енергетској и другим индустријама. Многи од кованих и екструдираних производа направљених коришћењем софтвера Qform имају широку примену у свакодневном животу.

 

 

Програм семинара " QForm - решење за симулацију процеса пластичне и топлотне обраде метала и екструзије"

9:30/13:30 сати:

-Регистрација;

-Поздрав учесницима;

-Презентација QuantorForm-а;

-QForm – могућности и користи;

-Симулација пластичне деформације;

-Симулација термичке обраде и предвиђање структуре.

 

11:00/15:30 сати:

-Пауза за кафу;

-QForm Extrusion – симулација тока метала, напона алата, хлађења профила и процењене структуре;

-Презентација ТУ - Софија;

-Презентације корисницима у Бугарској.

 

12:00/16:00:

-Дискусија – питања и одговори.

 

Једини услов за присуствовање догађају је да они који желе унапред резервишу своје место за дотични град. Регистрација се може извршити попуњавањем кратког формулара ОВДЕ или лично контактирањем стручњака из SpaceCAD-а - Пламена Чипилска: 0888 501812//plamena@spacecad.bg и Атанаса Јорданова: 0886 316908/ atanas@spacecad.bg.

 

Контакти:

Телефон: +359 2 903 3999

E-mail: plamena@cadcam-bg.com

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор фото-материјала: SpaceCAD, canva.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Богат портфолио успешних пројеката Инжењеринг ЕАД обухвата електроизградњу трафостанице Царацово

  Компанија Инжењеринг ЕАД, део Филкаб групе, је етаблирана инжењерско-производна компанија, извођач многих великих пројеката. Међу богатим портфолиом успешно реализованих пројеката је и трафостаница 110/20 kV „Царацово“ у граду Пловдиву. Инжењеринг ЕАД је учествовао у његовој изградњи као подизвођач одговоран за реализацију електро дела пројекта. Пројекат финансира ЕВН Бугарска Електроразрадение, а извођачи су Сиеменс и Филкаб. Укупна инвестиција износи 6,6 милиона лева. Под мотом „Од пројекта до монтаже – квалитет.

 • 21 february 2024GreMa 3D: Са задовољством најављујемо наше партнерство са компанијом 2onelab - произвођачем иновативних машина за 3D штампање

  Почетком нове године, компанија GreMa 3D је ушла у стратешко партнерство са компанијом 2onelab – компанијом која развија иновативне машине са потпуно патентираним системом. „Опрема за 3D штампање 2onelab је специјализована за потребе стоматолошког и научног окружења, пружајући корисницима савремену технологију за израду прототипа и одрживу производњу“, прокоментарисао је асортиман производа и услуга. Оне укључују најсавременији софтвер, 3D скенере, штампаче, широк спектар висококвалитетних материјала, потрошног материјала, прибора, напредну опрему за накнадну обраду, укљ. и инжењерске услуге 3D скенирања и израде прототипа.

 • 20 february 2024Нова серија PIRIN детектора компаније Телетек Електроникс - оптималан баланс између поузданости, функционалности

  Сензор покрета је један од најважнијих елемената у сваком сигурносном систему. Препознавање људског присуства у различитим условима животне средине највећи је изазов са којим се детектор покрета суочава. Кључ савршеног и ефикасног уређаја лежи у равнотежи између поузданости, функционалности и једноставности. Нова серија детектора PIRIN реномираног европског произвођача противпожарних и алармних сигурносних решења Телетек Електроникс има све. Један од наших најновијих развоја, асортиман унутрашњих жичаних детектора PIRIN, резултат је нашег дугогодишњег искуства, знања и стручности у области алармних системa.

 • 17 february 2024Smart Energy Trade: Уз услугу „Куповина електричне енергије“ наши купци могу да искористе све предности слободног тржишта

  Данашња тржишна реалност захтева нове приступе за задовољење потреба за енергетским ресурсима. Истовремено, слободно тржиште енергије је део делокруга акције „Зелени Договор“, који има за циљ да до 2050. године постигне конкурентну привреду са неутралном емисијом угљеника, али такође даје могућност потрошачима да донесу информисан избор снабдевача енергијом. пружање својих услуга по конкурентним тржишним условима.цене и задовољавање потреба купаца. Смарт Енерги Траде је лиценцирани трговац електричном енергијом који својим купцима и партнерима нуди услугу „Куповина електричне енергије“.

 • 16 february 2024Инжењер Симидчијев, директор Хидролије: Шта је важно у водопривреди у затвореним стамбеним комплексима

  Које су карактеристичне карактеристике водопривреде у стамбеним зградама и грађевинским комплексима? Одговор на ово питање потражићемо од компаније Хидролија, која је последњих година у свој портфељ успешно изведених пројеката уврстила водопривредну делатност за потребе већег броја нових луксузних стамбених комплекса, а за велики део њих и такође пружа дугорочне услуге за рад релевантних објеката и система. Ово је рекао директор компаније, инж. Добромир Симидчијев. Поред места за живот, стамбени комплекси често обухватају и вишенаменске објекте попут кафића, ресторана, малопродајних објеката, теретана, канцеларија итд.

 • 16 february 2024КМТ Сервиз: Неинвазивни ултразвучни мерачи протока Flexim су флексибилно решење за тешке услове рада

  Полиамид 12 је пластика високих перформанси са применом у више индустрија, од прераде нафте и гаса до аутомобила, медицинске технологије и 3D штампања. Његова производња обухвата неколико корака, почевши од угљоводоничног једињења бутадиена па до мономера лауролактама, а када се поједини елементи повежу, формира се ланац полиамида 12. Током ових процеса развијају се температуре до око 280 °С, што представља озбиљан изазов за мерне инструменте који се користе. Али произвођачи проналазе поуздано и дугорочно решење са Флекимовим неинвазивним ултразвучним мерачима протока.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Continental улаже 150 милиона евра и отвара 1.900 нових радних места у својој фабрици у Новом Саду, Србија

  Немачки аутомобилски гигант Continental најавио је да ће уложити 150 милиона евра у проширење своје фабрике у Новом Саду у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Bnnbreaking.com. Овај потез наглашава посвећеност расту компаније Continental, као и растућем потенцијалу српске аутомобилске индустрије. Инвестиција у фабрику у Новом Саду је стратешка одлука компаније Continental, која има за циљ да ојача присуство компаније у региону, уз истовремено изазивање таласа за економски раст и отварање нових радних места.

 • 17 february 2024Тимак је снабдевао специјализованим мотоциклима Национални центар за хитну медицинску помоћ Албаније

  Албански произвођач Timak, познат по својим иновативним решењима за возила, извршио је прву испоруку специјализованих мотоцикала у албански национални центар за хитну медицинску помоћ - QKUM (Qendra Kombëtare Urgjencave Mjekësore). Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Bnnbreaking.com. Мотоцикли, број четири у првој испоруци, посебно су дизајнирани за хитну медицинску помоћ. Главни мотив овог дизајна је повећање ефикасности и брзине реаговања прве помоћи. У областима погођеним великим саобраћајним загушењима.

 • 17 february 2024Немачки произвођач индустријске расвете Siteco отворио је инжењерски центар у Београду, Србија

  Немачка компанија Siteco, светски лидер у области спољне расвете, отворила је свој центар за пројектовање и инжењеринг у Београду, Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Еkapija.com. Висина инвестиције није саопштена. „Долазак компаније Siteco није само доказ континуираног интересовања глобалних компанија за улагање у Србију, већ и потврда да земља постаје нови европски технолошки центар“, прокоментарисао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, у саопштењу за јавност након састанка са Иваном Лазаревићем, генералним директором компаније Siteco за Србију.

 • 15 february 2024ЕИБ финансира изградњу 8.472 станице за пуњење електричних возила у Бугарској, Литванији и Румунији

  Европска инвестициона банка (ЕИБ) предузела је важан корак у подршци чистој мобилности тако што је одобрила кредит од 40 милиона евра компанији Eldrive Holding, аустријској инфраструктурној компанији за пуњење електричних возила, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта БТА. Пројекат има за циљ да инсталира 8.472 станице за пуњење у Бугарској, Литванији и Румунији у наредне три године, чиме се подржавају циљеви Зеленог договора ЕУ за одрживи транспорт и декарбонизацију. Ово финансирање је део програма InvestEU, који настоји да привуче више од 372 милијарде евра додатних инвестиција у периоду 2021-2027.

 • 10 february 2024Бугарска, Грчка и Румунија потписале декларацију за развој обновљиве енергије у региону

  Министри енергетике Бугарске, Грчке и Румуније састали су се у Атини, где су потписали тројну декларацију о намерама за развој низа иницијатива у области обновљиве енергије у региону, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта БТА. Овај кључни тренутак назире се као корак ка постизању праведне транзиције ка декарбонизованој и климатски неутралној економији. Декларацијом је предвиђена сарадња три земље у припреми заједничких прекограничних пројеката у области енергије ветра на мору, водоника из обновљивих извора енергије и инфраструктуре за пуњење електричних возила. Бугарска, Грчка и Румунија такође су посвећене подршци заједничкој иницијативи за истраживање.

 • 07 february 2024Фонд за иновациони и технолошки развој Северне Македоније издваја 5 милиона евра за развој пословања

  Фонд за иновације и технолошки развој Северне Македоније (FITR) обезбедиће 5 милиона евра грантова локалним микро, малим и средњим предузећима за подршку њиховом технолошком развоју и расту. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Иницијатива има за циљ да помогне предузећима да превазиђу економске изазове и стимулишу раст усвајањем иновативних, зелених и дигиталних технологија, повећавајући глобалну конкурентност и отпорност на кризе. Микро предузећа ће се финансирати са до 2,5 милиона денара, мала предузећа ће моћи да конкуришу за грантове до 5 милиона денара.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Румунска компанија за ђубриво Norofert улаже 1,2 милиона евра у истраживачку лабораторију

  Румунски произвођач сировина за органску пољопривреду Norofert саопштио је да је уложио 3 милиона леја у прву фазу изградње истраживачке лабораторије средње величине. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Друга фаза пројекта, која би требало да почне до краја 2024. године, довешће укупну инвестицију у пројекат на преко 6 милиона леја (1,3 милиона долара/1,2 милиона евра). Смештена у просторијама фабрике сировина компаније Norofert у граду Filipestii de Padure, лабораторија ће се користити за истраживање и размножавање микроорганизама за пољопривредну примену.

 • 20 february 2024Албанија улаже 3 милиона евра у посебан програм за подршку старт-ап компанијама

  Албанија ће обезбедити износ од 3 милиона евра за спровођење програма подршке старт-ап компанијама путем директног финансирања, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Министарка за предузетништво и пословну климу Делина Ибрахимаи саопштила је да је почетак програма дат 16. фебруара 2024. године. Албанска влада одобрила је одлуку да се отвори пут за развој стартап екосистема у земљи. Нова предузећа ће бити подржана директним финансирањем у три фазе, а очекује се да ће око 50-80 пројеката имати користи од помоћи. Укупан фонд предвиђен програмом за 2024. годину је 3 милиона евра.

 • 17 february 2024Произвођач цемента Cementarnica Usje (Северна Македонија) именовала је новог председника управног одбора

  Северномакедонски произвођач грађевинског материјала Cementarnica Usje, компанија грчке Titan групе, именовао је Марија Брачија за председника управног одбора компаније, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Марио Брачи замењује Јанија Панијараса, који је поднео оставку због других професионалних обавеза у Titan Group. Господин Брачи има преко 30 година глобалног искуства у производњи цемента у Италији, САД, Швајцарској, Тајланду, Шпанији, Мароку и Албанији. Током година, прешао је са оперативних на генералне руководеће позиције са пуном одговорношћу.

 • 15 february 2024Румунски OMV Petrom повећаће своја улагања у енергетску инфраструктуру на 1,6 милијарди долара годишње

  Највећа румунска енергетска компанија, OMV Petrom, објавила је да ће уложити 8 милијарди леја (1,6 милијарди евра) 2024. године иу свакој од наредне две године, више него дупло више од просечне инвестиције од 3,5 милијарди леја у периоду 2017-2021. информише сајт Romania-insider.com. Раст инвестиција је углавном последица учешћа компаније у гасном пројекту Neptun Deep у Црном мору, који има једно од највећих налазишта природног гаса у ЕУ, са очекиваном ценом од 4 милијарде евра (19,89 милијарди леја). Поред средстава намењених развоју пројекту Neptun Deep, велики део инвестиције биће искоришћен за диверсификацију активности компаније OMV Petrom у одрживије области.

 • 11 february 2024Србија гради бројне објекте ОИЕ уз помоћ инвестиција Европске уније и Кине

  На путу ка јачању инфраструктуре обновљиве енергије, Србија ће добити грант од 30 милиона евра од Европске уније за изградњу ветропарка од 66 MW у граду Костолцу на североистоку земље. Кина ће такође уложити око 2 милијарде евра у објекте из ОИЕ у земљи. Ово сазнаје портал БалканЕнгинеер.цом са сајтова BalkanEngineer.com и SeeNews.com. Пројектом ветропарка Костолац управља државни произвођач енергије Elektroprivreda Srbije (EPS), а додатно је подржан кредитом од 80 милиона евра и грантом Немачке развојне банке KfW од 1,8 милиона евра. Очекује се да ће произвести довољно енергије за напајање око 30.000 домаћинстава електричном енергијом.

 • 10 february 2024Албанија улаже 412 милиона евра 2024. године у развој морске луке у Драчу

  Албанија трансформише своју поморску инфраструктуру, дајући приоритет плановима за нову теретну луку у Драчу. Држава је најавила предстојећи тендерски пројекат планиран за први квартал 2024. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Connectingregion.com. Развој луке се појављује као значајан искорак у логистичким могућностима земље. Лучка управа Драча (DPA) недавно је потврдила издавање грађевинске дозволе за почетну фазу пројекта. Целокупни дизајн, предвођен конзорцијумом који укључује холандску инжењерску фирму Royal HaskoningDHV и албанску консултантску кућу Abkons, успешно је завршен, отварајући пут за почетак пројекта.

Види све »