Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Хидролија: И становници и инвеститори стамбених комплекса подижу своје захтеве у погледу пречишћавања отпадних вода

25 may 2023

In Bulgarian

 

Трендови у изградњи стамбених зграда логично прате глобалне линије развоја, укључујући одрживост и еколошку прихватљивост. То је разлог зашто се инвеститори све више ослањају на комплексна решења како би задовољили повећане захтеве тржишта у свим правцима. О овом тренду извештава и инжењерска компанија Хидролија током следеће имплементације локалног постројења за пречишћавање отпадних вода за један од нових стамбених комплекса у близини Софије.

 

 

„Временом примећујемо све већу жељу инвеститора стамбених објеката да крајњим купцима обезбеде до краја осмишљен и изведен пројекат у коме се решавају сви могући проблеми, чији је важан део одвоз и третман отпада. вода. Један од разлога за то је опипљива потражња за одрживим начином живота. Велики број људи који живе у датој згради, кући или комплексу већ брине не само о удобности, већ и о томе да ли њихов свакодневни живот негативно утиче на животну средину. Ова теза је појачана током реализације нашег следећег сличног објекта“, коментаришу из компаније Хидролија.

 

Комуникативна локација у непосредној близини обилазнице и великих трговачких ланаца као што су Икеа и Ринг МОЛ, у комбинацији са чистим ваздухом, воденим површинама и тишином планине, обезбеђују симбиозу између "зеленог" и урбаног начина живота. А становници могу да се ослоне на еколошке носиоце енергије, максимално коришћење сунчеве енергије, као и на поуздане системе за прикупљање и пречишћавање отпадних вода из домаћинства.

 

 

„Након низа састанака, инвеститор локације одабрао је наш тим за пројектовање и имплементацију локалног ППОВ (Постројење за пречишћавање отпадних вода), а очекујемо да преузмемо и рад овог објекта. Грађевинска фирма је извршила армирано бетонске компоненте, а ми смо испоручили и монтирали опрему. Предстоје само финални тестови“, рекли су из компаније Хидролија.

 

Постројење за пречишћавање се састоји од две линије – за 500 ЕВ и за 1000 ЕВ, а прва је тренутно завршена. Пречишћене отпадне воде се испуштају у реку Рекмарицу, где се оборинске воде из комплекса такође одвојено одводе.

Технологија је класичан биолошки третман са фиксном биомасом. У њему је активни муљ подржан пластичним пунилом са веома високом специфичном површином (око 150 m2/1 m3).

 

Адреса: Софија 1784, кварт Полигона, ул. "Михаил Тенев" 6
Телефон: +359 879 900 839
E-mail: office@hydrolia.bg

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор фото материјала: Хидролија

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 april 2024Филкаб Солар: Иновативна соларна решења Hanwha Q Cells постављају висок индустријски стандард за квалитет и ефикасност

  Данас, када је енергетска транзиција у пуном јеку, а интересовање за обновљиве изворе енергије свуда расте. Посебно када је у питању соларна енергија, која добија на популарности захваљујући иновацијама које унапређују системе и паду цена које их чине приступачнима. Да бисмо утрли пут ка одрживој енергетској будућности, морамо да заузмемо заиста глобалан, свеобухватан приступ. Употреба вишедимензионалног модела који узима у обзир различите инфраструктуре и факторе животне средине сваке земље, као и оптималан микс енергије, помаже да се обезбеди одрживост на путу ка неутралности угљеника.

 • 10 april 2024Бојлери AquaThermica компаније Теси испуњавају најсавременије захтеве за еколошким и ефикасним кућним апаратима

  У складу са активном глобалном потражњом за еколошки прихватљивим и енергетски ефикасним решењима за домаће потребе, водећи произвођач бојлера и кућних апарата компаније Теси је у свој портфељ уврстио термодинамичке котлове типа „ваздух-вода“ за производњу кућних врућа вода. Линија AquaThermica се састоји од уређаја запремине 200 и 260 l са или без измењивача топлоте, који раде са обновљивим изворима енергије, као што су фотонапонски системи на пример. Развој овог асортимана производа доприноси чистијој животној средини смањењем емисије угљеника, што је такође у складу са корпоративним вредностима компаније.

 • 10 april 2024Професионализам компаније Т и Д Инжењеринг се истиче у инжењерингу система аутоматизације трафостанице „Амилум“

  Компанија Амилум Бугарска, која већ послује под именом АДМ Разград ЕАД, једно је од највећих компанија на Балканском полуострву за прераду кукуруза и производњу разних производа, као што су скробови, глукозни сирупи, кристална и течна декстроза, високо- фруктозни кукурузни сирупи и малтодекстрини. Имају широку примену у бројним индустријским гранама, укључујући: прехрамбену индустрију, индустрију целулозе и папира, производњу текстила, као и у фармацији и производњи сточне хране. Производни погони компаније налазе се у Разграду, а фабрика је једна од највећих британско-америчких инвестиција у Бугарској.

 • 07 april 2024Мултиинжењеринг примењује јапански приступ менаџменту у својим процесима, инспирисан „Путем Тојоте“

  Основана 2002. године, компанија Мултиинжењеринг се етаблирао као ауторитет у машинству. Одликује се професионалношћу у развоју широког спектра транспортних система, специјализованих машина и детаља, као и у креирању нестандардне технолошке опреме. Делатност компаније допуњена је услугама обраде метала као што су ласерско сечење, гиљотинско сечење и савијање, што га чини пожељним партнером за прехрамбену и лаку индустрију. Професионализам који улажемо у сваки наш подухват је кључ успеха Мултиинжењеринга. Имамо високотехнолошке производне базе у градовима Софији и Велико Трново.

 • 07 april 2024Megger најављује деби на тржишту нових флексибилних струјних стезаљки FCC3450 за мерење наизменичне струје до 3000 А

  Нови мерач FCC3450 3000 A компаније Megger је флексибилни мерач стезаљки са Bluetooth® конекцијом дизајниран за мерење AC/DC напона, фреквенције, континуитета кола и отпора, као и наизменичне струје до 3000 А. Уређај FCC3450 компаније Megger са Bluetooth-ом је заснован на принципу мерења помоћу Rogowski калема и може да региструје реалне ефективне напоне до 1000 V AC/DC. Долазе са уграђеним екраном са резолуцијом од 10.000 појединачних импулса. Поред тога, уређај FCC3450 такође мери отпор, континуитет, фреквенцију и нуди могућност брзе верификације. Уређаји имају категорију безбедности CAT IV 600 V и CAT III 1000 V AC/DC.

 • 07 april 2024РАИС ће представити своје најновије и модерне машине за обраду метала на манифестацији Metal Show & TIB 2024 у Букурешту у мају

  Реномирани европски произвођач CNC машина за сечење и обраду метала РАИС ће учествовати на овогодишњем издању Metal Show & TIB – једној од највећих изложби технологија за обраду метала и индустријске опреме у Румунији. Манифестација ће се одржати од 14. до 17. маја 2024. године, а компанија РАИС ће своје госте чекати на штанду 111 у хали В2 изложбеног центра Romexpo у Букурешту. Сваке године четвородневни форум окупља професионалце из целог света на једном месту, који представљају најновију генерацију индустријске опреме.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC планира стратешку инвестицију на албанском острву Сазан

  Америчка компанија Atlantic Incubator Partners LLC изразила је интересовање за изградњу туристичког насеља на острву Сазан у Албанији, што је у складу са стратешким циљевима земље за унапређење туристичке инфраструктуре и привлачење страних инвестиција, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА.

 • 11 april 2024Српска покрајина Војводина улаже 7,3 милиона евра у постројење за пречишћавање отпадних вода

  Аутономна покрајина Војводина саопштила је да је потписала уговор о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у северном граду Врднику, сазнаје портал BalkanEngnieer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат је вредан 850 милиона динара (7,3 милиона евра).

 • 09 april 2024Холандија је највећи страни инвеститор у Албанији за 2023. годину са инвестицијама од 300 милиона евра

  Холандија се 2023. године етаблирала као водећи инвеститор у Албанији са инвестицијама вредним 300 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. Овај значајан раст у односу на претходну годину наглашава растуће интересовање холандских компанија за албанско тржиште. Према подацима АТА (Албанске телеграфске агенције), холандске компаније су активне у кључним секторима албанске привреде, а енергетика је водећа област са највише страних улагања.

 • 05 april 2024Произвођач електричних компоненти Noark Electric отворио је регионални логистички центар у Румунији

  Noark Electric Romania, подружница глобалног лидера у производњи електричних апарата и електронских уређаја Noark Electric, отворила је модеран логистички центар у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта romania-insider.com. Стратешки лоциран у близини Букурешта, центар оличава најсавременију технологију и напредни систем управљања складиштем, обезбеђујући брзе испоруке за партнере и дистрибутере. Са изузетним смањењем времена испоруке од 50%, нови логистички центар Noark служиће не само локалном тржишту већ и другим балканским земљама.

 • 03 april 2024Иновативна технологија управљања отпадом бугарске компаније Елфи Тех биће имплементирана у САД

  Бугарска високотехнолошка компанија Елфи Тех, у партнерству са румунском фабриком Петал и америчком компанијом E-Ficient Solutions LLC, представила је иновативну технологију за решавање растућег проблема опасног медицинског отпада у Сједињеним Државама. Ову информацију сазнаје портал BalkanEngineer.com научи са сајта Divident.eu. Иновација обећава да ће револуционисати начин на који се овим отпадом управља и обрађује, уз побољшање еколошке ситуације. Постројења, позната као „Постројења за електропиролизу за коришћење отпадних угљоводоника“, имају иновативну технологију заштићену са четири патента компаније Елфи Тех.

 • 01 april 2024Lidl Stiftung & Co, шири своје пословање у Србији са трећим логистичким центром у Београду

  Lidl Stiftung & Co, популарни немачки дисконт, планира да додатно ојача своје пословање у Србији оснивањем трећег логистичког центра – овог пута у Београду, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Амбициозни пројекат, који покрива огромну површину од 51,55 ha на периферији српске престонице, наглашава посвећеност компаније повећању оперативне ефикасности и јачању мреже ланца снабдевања у региону. Детаљни просторни план који је дало Градско веће Београда пружа увид у стратешки развој малопродаје, за који се очекује да ће значајно ојачати логистичке могућности Лидла у Србији.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 april 2024Северна Македонија ће добити 85 милиона долара из CIF-а за своју енергетску транзицију

  Инвестициони фонд за климу (CIF) дао је зелено светло за инвестицију од 85 милиона долара за Северну Македонију. Финансирање је кључни моменат за инвестициону платформу за правду енергетску транзицију, која има за циљ постепено укидање употребе угља до 2030. године у складу са обавезама земље према Париском споразуму, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Ceenergynews.com.

 • 12 april 2024Турска компанија Ussuri Capital планира да изгради нискоугљеничну челичану у Румунији

  Ussuri Capital, турска инвестициона компанија, планира да у Румунији успостави најсавременију фабрику равног ваљаног челика са ниским садржајем угљеника, сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта gmk.center. Пројекат је, након свеобухватне студије изводљивости завршене у марту, тренутно у фази избора локације.

 • 10 april 2024Алкалоид отвара нове погоне за производњу таблетираних лекова са инвестицијом од 19,4 милиона евра

  Алкалоид, фармацеутски произвођач из Северне Македоније, шири своје пословање отварањем нових најсавременијих погона за производњу лекова у чврстом облику, сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта SeeNews.com. Инвестиција компаније износи 19,4 милиона евра. Нови објекти, који се простиру на импресивних 6.200 m2, представљају значајан додатак инфраструктури компаније Алкалоид.

 • 08 april 2024Уз велику инвестицију од 60 милиона евра, Малтери Суфле Бугарска гради нову фабрику у Плевену

  Уз инвестицију од 60 милиона евра, Малтери Суфле Бугарска, водећа компанија у производњи слада, започела је изградњу новог погона за производњу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Нови погон ће заменити постојеће производне погоне компаније у Плевену и Хаскову и има за циљ да удвостручи производни капацитет компаније Малтери Суфле у нашој земљи на 60.000 тона слада годишње. Нови капацитети су усмерени на имплементацију најновијих технологија и стандарда енергетске ефикасности и еколошке прихватљивости.

 • 04 april 2024Немачка банка за развој KfW подржала је проширење ветропарка Богданци у Северној Македонији

  Северна Македонија је добила кредит од 9,1 милион евра од немачке државне банке за развој KfW. Додељена је државној енергетској компанији Електрани Северне Македоније (ESM) за проширење ветропарка Богданци, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Финансирање има за циљ повећање капацитета објекта са 36.8 MW на 50 MW уз побољшања као што су изградња приступног пута и кабловске мреже од 20 kV.

 • 02 april 2024Бугарски универзитет за архитектуру, грађевинарство и геодезију (УАГГ) дочекао је госте са албанског Универзитета Barleti Univer

  У периоду од 18. до 22. марта 2024. године Универзитет за архитектуру, грађевинарство и геодезију (УАГГ) у Софији, Бугарска, посетили су представници Универзитета Barleti University, Тирана, Албанија, у оквиру програма Еразмус+ КА171. Ово сазнаје портал BalkanEnigeer.com са званичне Фејсбук странице универзитета. Посета је окупила представнике две високошколске установе са циљем размене искустава и добрих пракси у области архитектуре и управљања образовним програмима. Гости са Универзитета Barleti University били су импресионирани обимом и разноврсношћу материјалне базе УАГГ. Простране сале, лабораторије и сале за обуку представљале су праву визију образовног процеса у области архитектуре и грађевинарства у Бугарској.

Види све »