Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Панел за понављање догађаја IRIS/SIMPO за визуелизацију догађаја компаније Телетек Електроникс

11 december 2019

In Bulgarian

 

Телетек Електроникс АД је познати бугарски произвођач опреме за сигнализацију и противпожарну аларму, који нуди од појединачних производа до сложених решења са широком применом. Поред свог портфолија адресабилних панела, компанија такође развија репетитор за визуелизацију догађаја. "Понављач (repeater) је дизајниран за рад са IRIS, IRIS PRO и SIMPО адресним панелима. Користи се за приказивање информација о догађајима примљеним са мрежних адресабилних панела“, рекао је тим компаније за портал BalkanEngineer.com.

 

 

Веза између репетитора IRIS/SIMPО и адресабилних панела је преко резервисаног модула заснованог на RS485 интерфејсу. Ова врста конфигурације омогућава повезивање 32 плоче са максималним дозвољеним растојањем између два панела до 1000 м. Технички развој користи комуникацијски протокол ТТЕ.

 

 

Техничке и функционалне карактеристике репетитора IRIS/SIMPО:

 

  - Максимална потрошња електричне енергије: 0,11 А;

  - Комуникација: RS485;

  - Степен заштите: IP40;

  - Максимални број панела по мрежи: 32;

  - Тип мреже: са кружном топологијом;

  - Број догађаја у меморији: 10.000;

  - Радна температура: -5 °С до +50 °С;

  - Димензије: 200x330x48 mm;

  - Тежина: ~ 770 g;

  - Релативна отпорност на влагу: 95%.

 

Уређај је опремљен уграђеним сатом у реалном времену. Информације о догађају приказују се на LCD-у, а LED показује тренутни статус система. Верзија фирмвера и фирмваре уређаја репетитора се ажурирају путем уграђеног микро USB интерфејса.

 

"Панел репетитора удовољава захтевима европског стандарда EN 54-2 при повезивању на IRIS и SIMPO панеле преко резервисаног мрежног модула, и EN 54-4 када се прикључује на спољно напајање", закључила је бугарска компанија.

 

 

Телетек Електроникс

Адреса: Софија 1407, ул. Сребарна 14А

Телефон: 00359 2 969 48 00

E-mail:  info@teletek-electronics.bg

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор фото материјала: Телетек Електроникс АД

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 september 2020Како одабрати прави аспиратор? Коментаришу стручњаци из компаније Теси

  Оно што нас заиста може импресионирати у модерној кухињи нису ни величина, ни намештај, па чак ни рерна. Све што желимо је да арома куваног долази само са плоче! Начин да се то постигне је поуздана вентилација и аспирација, која је изабрана да обезбеди ефикасне резултате. Како одабрати прави аспиратор за BalkanEngineer.com су коментарисали из компаније Теси. „Да би кухињски аспиратор био ефикасан, мора да буде у стању да изврши 10 прочишћавања ваздуха у соби у року од 1 сата. Уз трајно отворену везу са другом собом, треба имати на уму да је одлучујући фактор у избору капацитета укупна површина“, објаснили су из Теси.

 • 21 september 2020EOS - светски лидер и стандард квалитета у индустријској 3D штампи већ је у партнерству са B2N у Бугарској

  EOS је светски лидер у индустријској 3D штампи метала и полимера, нудећи интегрисана решења за производњу адитива. EOS је за свог званичног представника у Бугарској одабрао компанију основану за наше тржиште за 3D технологије B2N. „Време је да најавимо наше ново партнерство, које смо успели да реализујемо одмах након наше конференције за 3D штампу - Аdditive Days 2020. Поласкани смо што нас је EOS изабрао и упознао достојног партнера у наше лице“, рекла је бугарска компанија B2N за портал BalkanEngineer.com.

 • 15 september 2020Т&Д Инжењеринг је преферирани инжењерски партнер у области енергетике, електротехнике и електронике

  „Настојимо да се активности које обављамо увек спроводе квалитетно и на време, уз висок ниво исправности. Имамо пројектанте са пуним пројектним капацитетом за припрему пројеката у делу„ “Електрични Системи“. Развијајући своју активност од 2004. године до данас, Т&Д Инжењеринг постао поуздан инжењерски партнер и систем интегратор за имплементацију и изградњу SCADA система и производа за индустријску аутоматизацију компанија Schneider Electric и Siemens“, рекли су из компаније.

 • 24 august 2020Које технологије користи Таурус-93 за производњу висококвалитетних тастатура и предњих плоча?

  Главни приоритет компаније је одржавање константно високог квалитета производње, а незамисливо је без улагања у савремену производну опрему и технологије. Бугарска производна компанија Таурус-93 поседује модерну индустријску базу, а део опреме укључује модерне машине за сито штампање, штампарију - графичку пресу, сушилицу за UV-лакове и мастила „Pangoline“, машину за оштрење и све остале ситне алате и опрему потребну за израда и уградња тастатуре и предњих плоча.

 • 06 august 2020Пречишћивач ваздуха Tesy: код куће без мириса, прашине и микроорганизама

  Да ли желите код куће да будете окружени свежим ваздухом, без микроорганизама, без загађења и непријатних мириса? Доказани бугарски произвођач Tesy има решење за вас, јер део његовог портфеља је специјални пречишћивач ваздуха Tesy, који садржи 6 филтера, помоћу којих уређај неутралише мирисе, задржава грубе честице, прашину и ситне честице прашине, уништава клице, бактерије и вирусе. „Ваздух улази кроз посебно дизајниране отворе на предњој плочи уређаја и излази из задњег горњег дела кроз заштитну решетку изнад вентилатора“, објаснили су из компаније Tesy.

 • 27 july 2020SpaceCAD: "Све функције које сте тражили. Сва вредност која вам треба! “- Solid Edge 2021 је већ овде

  Бугарска компанија SpaceCAD, која испоручује првокласна CAD/CAM/CAE решења и инжењерске услуге за пројектовање и производњу производа у различитим индустријским секторима, објавила је за BalkanEngineer.com да је 15. јуна 2020. компанија Siemens Digital Industries Software најавила Solid Edge 2021. Ново верзија технолошког софтвера носи назив „Све функције које сте тражили. Сва вредност која вам треба!“. Погледајте шта су још стручњаци компаније рекли о новој верзији софтвера.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 september 2020Jacobs Douwe Egberts је у фабрику у Бугарској уложио преко 5 милиона лева

  Произвођач кафе и чаја Jacobs Douwe Egberts (JDE) уложио је више од 5,6 милиона лева у проширење и модернизацију фабрике кафе у Костинброду у Бугарској, будући да је фабрика део JDE-а, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Еconomy.bg, који цитира потпредседника компаније JDE Криса Брајтона. На посебном догађају одржаном у Костинброду, компанија је прославила производњу свог 500 милионитог паковања кафе Nova Brasilia, која је поклоњена градоначелнику Костинброда, Трајку Младенову.

 • 24 september 2020Северна Македонија се попела на ранг-листи Глобалних индекс иновација

  Северна Македонија заузела је 57. место у Глобалном индексу иновација 2020. Земља се попела за две позиције у односу на претходну и за 27 у односу на 2018. годину, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења Фонда за иновације и технолошки развој. ГИИ је рангирао 130 земаља на основу њихових резултата у пољу иновација на 80 параметара. Напредак земље у великој мери је резултат улагања владе и микро и малих и средњих предузећа у фонд за иновације и технолошки развој током последње три године, наводи се у саопштењу. Швајцарска се налази на првом месту у ГИИ, а следе Шведска, Сједињене Државе, Велика Британија.

 • 21 september 2020ACWA Power продала је фотонапонско постројење у Бугарској

  ACF Renewable Energy Limited, подружница компаније ACWA Power, финализује продају свог 100% удела у ACWA Power CF Karad PV Park EAD - власнику фотонапонске електране снаге 60,4 MWp у селу Карађалово, Бугарска, сазнаје портал BalkanEngineer.com из сапоштења компаније ACWA Power. Нови власник удела је аустријски инвеститор и извођач пројеката у области обновљивих извора енергије - Energy Development GmbH. Поред тога, подружница ACWA Power NOMAC Limited завршила је продају свог 100% удела у компанији NOMAC Бугарска, која пружа услуге за рад и одржавање ACWA Power Karad – компанији Enery Development.

 • 16 september 2020OMV Petrom и Enel X инсталирају 10 е-мобилних станица у Румунији

  Енергетска компанија OMV Petrom и Enel X România инсталираће у наредних месеци 10 станица за пуњење електричних аутомобила на бензинским пумпама OMV и Petrom. Станице имају снагу од најмање 50kW, а пуњење 80% капацитета батерије аутомобила трајаће око 25 минута. Очекује се да ће више од 40 станица за пуњење електричних возила бити инсталирано у регионалној мрежи OMV Petrom до краја 2021. године, рекао је Раду Капрау, члан извршног одбора компаније.

 • 14 september 2020Северна Македонија са мерама за развој животне средине

  Влада Северне Македоније инвестираће у енергетску ефикасност земље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenEnergyNews.com. До 2024. године све државне институције прећи ће на окружну електричну мрежу и користити инвертерске клима уређаје или топлотне пумпе високе ефикасности. Изградиће се више станица за надзор квалитета ваздуха, као и зелених површина око индустријских објеката. У Скопљу ће радити брзи транзитни аутобуски систем са ниским емисијама возила. Земља ће такође увести субвенције и пореске олакшице за електрична и хибридна возила и бицикле.

 • 10 september 2020Datacor улаже више од 1 милиона евра у нову фабрику у Румунији

  Румунска компанија за интелигентна инфраструктурна решења Datacor улаже 1,25 милиона евра у изградњу нове фабрике оптичких влакана у румунском граду Бистрица. Производне активности биће усмерене на сегменте fiber-to-the-home (FTTH), дата центре, 5 G и локалне мреже (LAN). Стога, компанија тежи да своје производе изнесе на европско тржиште, фокусирајући се на Немачку и Аустрију.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 september 2020Nidec Corporation планира да изгради фабрику у Србији

  Nidec Corporation планира да изгради погон за производњу малих електромотора у индустријској зони у близини рафинерије у Новом Саду, Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сайта eKapija.com, позивајући се на премијера АП Војводине, Игора Мировића. Нови Сад је један од потенцијалних европских градова у који Nidec Corporation планира да улаже. Јапанска компанија ће у нову базу уложити близу милијарду долара и отвориће се неколико хиљада радних места, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Вучевић је такође најавио улазак у град још једног погона немачке компаније Continental.

 • 23 september 2020Програм Advancing AI подржава румунске стартапе

  Techcelerator и Google for Startups најавили су покретање програма за убрзавање Advancing AI, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта RomaniaJournal.ro. Програм је усмерен на локалне старт-апове који стварају производе вештачке интелигенције и желе да прошире своје пословање. Циљ Advancing AI је да стимулише екосистем вештачке интелигенције у Румунији дајући предузетницима приступ Google-овим специјализованим ресурсима. Стартапи ће проћи двомесечне менторске сесије усредсређене на три кључна за развој њиховог пословног модула. Завршница програма биће у децембру 2020. године догађајем AI Graduation Demo.

 • 17 september 2020Technosteel гради фабрику у Србији

  Италијанска компанија Technosteel планира да изгради нови производни погон у општини Рума у ​​Србији. Фабрика ће бити смештена на површини од 4000 m2, а планови компаније су да заврши изградњу у марту или априлу 2021. Након тога, компанија Technosteel планира да изгради још три објекта до 2023. године, пише на сајту eKapija.com позивајући се на градоначелника Општина Рума, Слађана Манчића. Technosteel је специјализован за дизајн и производњу челичних компонената и пећи са великим грејним капацитетом и од 2014. године присутан је у Србији са својим погоном у Сремској Митровици.

 • 15 september 2020Компанија Progress са уговором о куповини компаније Chef

  Софтверска компанија Progress потписала је коначни уговор о стицању власништва над светским лидером на пољу DevOps и DevSecOps, компанијом Chef, сазнаје портал BalkanEngineer.com из изјаве компаније Progress. Уговор износи 220 милиона долара, а поступак треба да буде завршен у октобру 2020. године након одобрења регулатора и других услова за завршетак. Основана 2008. године, компанија Chef пружа потпуну аутоматизацију инфраструктуре за изградњу, покретање, управљање и заштиту апликација у данашњим multicloud и хибридним окружењима, као и на локалном нивоу.

 • 11 september 2020Србија гради постројења за пречишћавање отпадних вода

  На јесен 2021. започиње изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у главном граду Србије Београду, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. На састанку радне групе за праћење активности пројекта, српска министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић додала је да ће земља уложити више од 3,3 милијарде евра у изградњу постројења, канализације и система за пречишћавање воде. Тренутно су у току геодетске и геотехничке активности. Радимо на припреми идејног пројекта и врше се потребна истраживања и анализе, пише на eKapija.com.

 • 09 september 2020У Осломеју, Северна Македонија, гради се фотонапонска електрана

  Наставља се изградња фотонапонске електране у селу Осломеј, Северна Македонија. То је постало јасно након инспекције Васка Ковачевског, директора компаније, извођача радова на изградњи Power Plants of North Macedonia (ESM). Спровођењем пројекта повећаће се производни капацитет ESM за 10MW, као и годишња производња електричне енергије за 15 GWh. Процењена вредност електране је 8,771 милиона евра, с тим што ће Европска Банка за Обнову и Развој (ЕБРД) обезбедити 5,9 милиона евра.

Види све »