Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Директно 3D штампање метала - главни акцент у учешћу компаније СпејсКад на манифестацији MachTech & Innotech 2018

28 may 2018

In Bulgarian   In Macedonian   In Romanian

 

Крајем марта за осми пут заредом, у изложбеном простору Интер Екпсо Центар - Софија (Бугарска) одржана међународна изложба MachTech & Innotech 2018. Међу учесницима је и основан добављач софтверских решења СпејсКад. "Ове године главни фокус у нашем учешћу је била адитивна производња - директна 3D штампа на металу", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније.

 

 

Поред тога, производни процеси путем 3D штампања су у срцу нових производних технологија у оквиру Индустрије 4.0. Директно штампање на металу је револуционарна технологија производње која омогућава израду висококвалитетних сложених метала директно из 3D CAD модела.

 

Машине за директну штампу у металној раду са високом прецизношћу ласера ​​који је усмерен на честице металног прашка за секвенцијалну селективну изградњу танких хоризонталних металних слојева. Овај модел технологије омогућава производњу металних делова с сложеном геометријом који се не могу производити, коришћењем традиционалне технологије обраде и ливења. "Директно штампање метала омогућава производњу малих, изузетно сложених облика без потребе за алатима. Детаљи су потпуно функционални, погодни за развојне пројекте и кратке серије", изјавили су из компаније СпејсКад. "Као резултат тога, добијате одличну прецизност и највиши квалитет индустрије", рекли су из компаније.

 

 

Детаљи се могу брзо израдити и са минималним губитком материјала, који их чини технолошки идеалним за следеће генерације инжењеринга, фокусираним на свемирску, медицинску, аутомобилску и друге индустрије. "Комфорни канали хлађења су значајно побољшали перформансе и отпорност на топлотни оптерећење. Кроз ДМП можете направити неколико идентичних делова на једној платформи истовремено, што значајно повећава продуктивност. Да би се постигао жељени геометрију без брака и пратеће трошкове, веруј директно 3D штампање у металу, "додао је још један од софтверске компаније.

 

Контакти

Телефон: 02 9033999

E-mail: kdragneva@cadcam-bg.com

 

 

Извор фото материјала: Инженер.bg

Новости

 • 18 june 2018У Софији, Бугарска одржано је VII издање манифестације Balkan Light

  Од 4. до 6. јуна у Софији, Бугарска, одржана је VII балканска конференција о осветљење - Balkan Light 2018, чији је организатор Бугарски национални комитет за Осветљење (БНКО). BalkanEngineer.com је био један од главних медијских партнера овог догађаја. Службени почетак конференције и пленарно предавање је одржао господин Красимир Велинов, председник бугарског Националног комитета за Осветљење. Почетни извештај и добродошлицу гостима је упутио проф. Др Ерки Иконен (Prof. Dr. Erkki Ikonen), потпредседник Међународне комисије за расвету.

 • 13 june 2018Завод за ауто делове ће отворити компанија ZF Grоuр у Панчеву

  Немачка компанија ZF Frіеdrісhѕhаfеn / ZF Grоuр/ ће инвестирати 85 милиона евра у изградњу фабрике за производњу ауто делова за електричне аутомобиле у Панчеву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта ekapija.com. Погон ће бити изграђен у северној индустријској зони у Панчеву на површини од 10,8 ха, а он ће у почетку запошљавати око 540 радника. У њему ће се производити осовине са електричним погоном, електромотори, електроника за мењач, механичка електроника, као и микро прекидачи.

Види све »

Догађаји

 • 14 june 2018Отворена је прва фабрика за соларне панеле у Македонији

  У Македонији је отворен први погон за производњу фотонапонских, соларних и термалних панела. Инвестиција је од стране компаније Pixel Group у партнерству са компанијом Solar Power, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Standard.mk. Нова фабрика је изграђена на површини од 1500 квадратних метара и налази се у некадашњој фабрици Раде Кочар у Скопљу и годишње ће производити 20 MW електричне енергије. Очекује се да ће до краја 2018. године у објекат бити уложено 5 милиона евра, а број садашњих 20 запослених ће расти. У зависности од потреба, могу се увести две или три смене.

 • 12 june 2018Конференција Corrosion Prevention Balkans 2018 ће се одржати у Пловдиву, Бугарска

  Дана 28. и 29. јуна 2018. године у хотелу Империал у Пловдиву, Бугарска, одржаће се међународна конференција о заштити од корозије (Corrosion Prevention Balkans 2018) на којој ће се одржати и изложба, као пратећа манифестација, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора Via Expo. Где, када и зашто смо суочени са корозијом, како је спречити, које су предности различитих система превенције су нека од питања на која ће одговоре потражити учесници конференције.

Види све »

Чланци

 • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

  Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

 • 15 june 2018Блатобран за индустрију железница компаније Осам АД узео је златну медаљу на конкурсу "Одливак 2017. године"

  Изливени профил, који је понудила компанија Осам АД-град Ловеч, Бугарска, која је део групе "Метална Технологија Група - Ангел Балевски Холдинг" АД, освојио је златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак 2017. године", за портал BalkanEngineer.com су изјавили из ове компаније. Манифестација је одржана у оквиру ХХV Међународне научно-техничке конференције "Метални одливци 2018", која је одржана у данима од 18. до 20. априла 2018. у граду Плевен, Бугарска.

Види све »