Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Директно 3D штампање метала - главни акцент у учешћу компаније СпејсКад на манифестацији MachTech & Innotech 2018

28 may 2018

In Bulgarian   In Macedonian   In Romanian

 

Крајем марта за осми пут заредом, у изложбеном простору Интер Екпсо Центар - Софија (Бугарска) одржана међународна изложба MachTech & Innotech 2018. Међу учесницима је и основан добављач софтверских решења СпејсКад. "Ове године главни фокус у нашем учешћу је била адитивна производња - директна 3D штампа на металу", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније.

 

 

Поред тога, производни процеси путем 3D штампања су у срцу нових производних технологија у оквиру Индустрије 4.0. Директно штампање на металу је револуционарна технологија производње која омогућава израду висококвалитетних сложених метала директно из 3D CAD модела.

 

Машине за директну штампу у металној раду са високом прецизношћу ласера ​​који је усмерен на честице металног прашка за секвенцијалну селективну изградњу танких хоризонталних металних слојева. Овај модел технологије омогућава производњу металних делова с сложеном геометријом који се не могу производити, коришћењем традиционалне технологије обраде и ливења. "Директно штампање метала омогућава производњу малих, изузетно сложених облика без потребе за алатима. Детаљи су потпуно функционални, погодни за развојне пројекте и кратке серије", изјавили су из компаније СпејсКад. "Као резултат тога, добијате одличну прецизност и највиши квалитет индустрије", рекли су из компаније.

 

 

Детаљи се могу брзо израдити и са минималним губитком материјала, који их чини технолошки идеалним за следеће генерације инжењеринга, фокусираним на свемирску, медицинску, аутомобилску и друге индустрије. "Комфорни канали хлађења су значајно побољшали перформансе и отпорност на топлотни оптерећење. Кроз ДМП можете направити неколико идентичних делова на једној платформи истовремено, што значајно повећава продуктивност. Да би се постигао жељени геометрију без брака и пратеће трошкове, веруј директно 3D штампање у металу, "додао је још један од софтверске компаније.

 

Контакти

Телефон: 02 9033999

E-mail: kdragneva@cadcam-bg.com

 

 

Извор фото материјала: Инженер.bg

Чланци

 • 14 august 2018IMI Bulgaria: Кључ нашег успеха лежи управо у високо мотивисаном тиму

  Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је високо технолошка компанија, део међународне Integrated Micro-Electronics, Inc .Компанија је лидер у развоју и производњи електронике за домаћинство, индустрију и аутомобилску индустрију. Бугарска компанија запошљава укупно 2300 запослених, који траже свакодневне изазове у њиховој професионалној реализацији. "Тајна нашег успеха лежи управо у високо мотивисаним тимом", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Integrated Micro-Electronics, Inc. има 15 производних јединица широм света.

 • 19 july 2018Рајкос Тех: Поуздано праћење цурења са сензорима за проток SIKA штеди главобоље и материјалне губитке

  Број штете изазване поплавама домаћих наводњавања расте сваке године, према статистици осигуравајућих друштава. Ово су неки од најчешћих догађаја осигурање - много више него пожари или природне катастрофе. "Сензори на турбинама протока SIKA представљају оптимално решење за детекцију цурења. Компанија има доказано искуство и ноу-хау у овој области", изјавили из компаније Рајкос Тех ДОО. Обично је опрема која треба да буде заштићена праћењем оштећења проводних цеви.

Види све »

Новости

 • 15 august 2018Zumtobel ће производити тела за расвету у Нишу

  Zumtobel, водећа аустријска компанија у области иновативних решења и компоненти за осветљење, почела масовну производњу елемената за осветљења у својој фабрици у Нишу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Иако је сама фабрика је још у изградњи и биће званично отворена у септембру, компанија ће почети производњу лампи до краја августа ове године. У почетку је особље фабрике у Нишу ће се броји 350 запослених, али се предвиђа отварање нових радних места. Инвестиција у изградњу фабрике у Нишу, вредна је 30,6 милиона евра.

 • 13 august 2018Градиће се нови индустријски парк близу Цлуж-Напока, у Румунији

  Нови индустријски парк биће изграђен на око 48 км јужно од места Клуж-Напока, историјске престонице Трансилваније, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Нови комплекс ће бити на 115 хектара. Инвестиција за реализацију новог парка износи око 5 милиона евра. Парк ће имати складишта за продају или изнајмљивање, производне просторије као и одељке, који ће бити изграђени посебно за потребе и према захтевима конкретних изнајмљивања. Очекује се да ће пројекат отворити нова радна места и помоћи развоју градова Турда, Кампија Турси и околних села.

Види све »

Догађаји

 • 14 august 2018У току је изградња инфраструктуре у индустријској зони Прилеп, Македонија

  За потребе зоне технолошког развоја индустрије у граду Прилеп, Македонија, изградиће се приступни путеви и водовод, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта македонског Министарства саобраћаја и комуникација. Пројекат предвиђа изградњу путева на два нивоа, који ће омогућити лако и безбедно укључивање и искључивање са аутопута Прилеп-Битољ. Укупна дужина планираних путева за изградњу је око 2,8 км. Очекује се да ће у року од годину и по дана да се спроведе цео пројекат, који ће олакшати рад свих компанија које се тренутно раде у овој области и тиме привући будуће инвеститоре.

 • 09 august 2018Хувефарма наставља изградњу своје нове фабрике у Пештери, Бугарска

  Бугарска фармацеутска компанија Хувефарма, специјализована за производњу прехрамбених додатака и производа за ветерину, наставља са изградњом своје нове фабрике у Пештери, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Инвестиција у нове капацитете је преко 320 милиона лева. Изградња је почела ове године и одвија се у предвиђеним роковима. Циљ компаније Хувефарма је да се нови производни погон доведе до краја 2018. године. Након почетка производње нове фармацеутске фабрике, очекује се да ће се производни капацитет компаније повећати за најмање 50%.

Види све »