Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Serbia ofera conditii favorabile pentru startup-urile tehnologice

01 july 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

In ultimul deceniu un numar de antreprenori tehnologici au lansat companiile sale in Serbia, a aflat BalkanEnginner.com de la FinancialTimes.com, citandu-l pe Branko Milutinovic, unul dintre fondatorii uneia dintre cele mai importante companii de jocuri din Balcanii de Vest – Nordeus.

 

 

Potrivit d-lui Milutinovic, conditiile pentru companiile de start-up din Belgrad s-au dezvoltat semnificativ – in afara de sfera jocurilor, exista o varietate de sectoare si modele de afaceri, este categoric proprietarul companiei Nordeus.

 

Directorul executiv al centrului de dezvoltare Microsoft din Belgrad – Dragan Tomic, a comentat in fata publicatiei ca conditiile din capitala sarba se apropie de cele din statul american Seattle, un fapt care acesta atribuie disciplinelor tehnice pe care elevii incep sa studieze la scoala de la varsta de 11 ani.

 

In sectorul tehnologic din tara au fost angajate aproximativ 75 000 de persoane, conform statisticilor Eurostat. Pe langa revenirea specialistilor sarbi din strainatate, un sfert din forta de munca din tara sunt asa-numitii “nomazi digitali” straini, a mai informat FinancialTimes.com.

 

Sursa material fotografic: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2021Tesy s-a alaturat cu un propriu program in direct de la Sofia la editiile din acest an ale expozitiilor ISH Digital si MCE Milan

  Doua dintre cele mai mari expozitii la nivel mondial in domeniul instalatiilor rezidentiale, infrastructurii si eficientei energetice anul acesta au fost organizate in intregime in mod online datorita situatiei legate de raspandirea COVID-19. Cu toate acestea, acest lucru nu le-a facut mai putin interesante. ISH Digital 2021 si Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 au atras atentia profesionistilor din intreaga lume cu programele sale digitale unice. Participant la aceasta a fost si producatorul bulgar dovedit de boilere si aparate electrocasnice Tesy.

 • 28 april 2021Inginerie la sistemele de management al energiei si reconstructia substatiilor cu servicii dovedite in timp de la T&D Engineer

  T & D Engineering este o companie bulgara dovedita de inginerie, a carei activitate este concentrata in domeniul energiei, electrotehnicii, si electronicii. Compania realizeaza lucrari in diverse domenii ale proiectarii, productiei si serviciilor. „Unul dintre domeniile in care ne dezvoltam de ani de zile si avem numeroase proiecte finalizate cu succes este efectuarea de inginerie deplina la sistemele complete de management al energiei si reconstructia substatiilor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 14 april 2021Strunguri cu batiu inclinat in functie de lungimea maxima prelucrabila de la RAIS – productivitate mare si precizie

  Compania bulgara dovedita RAIS este specializata in productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Aceasta ofera o gama bogata de strunguri cu batiu inclinat, care pot fi selectate in functie de diametrul maxim prelucrabil, lungimea maxima prelucrabila (pas maxim pe axa Z) tipul de ghidaj. “Dezvoltam o varietate de masini in ceea ce priveste pasul maxim pe axa Z. Ne straduim clientii nostri intotdeauna sa aibe o alegere si sa obtina tot ceea ce e mai bun din ce au nevoie”, au comentat de la RAIS pentru BalkanEngineer.com.

 • 07 april 2021Indumatic: Cilindri pneumatici compacti universali P1P de la Parker Hannifin sunt conforme cu standardul ISO 21287

  Cilindrii sunt proiectati in deplina conformitate cu cerintele standardului international ISO 21287. Initial, seria include dispozitive cu dimensiuni ale orificiului de 32, 40, 50 si 63 mm, dar la scurt timp dupa aceasta a fost completata cu dimensiuni de la 20 la 100 mm. Cilindrii pneumatici P1P se disting printr-o durata lunga de exploatare, datorita materialelor si suprafetelor utilizate de inalta calitate, precum si a tehnologiei de realizare a etansarilor. Designul compact cu numeroase optiuni de montare asigura utilizarea lor flexibila in spatii inguste.

 • 24 march 2021Convectoarele radiante Tesy – incalzire fiabila si inteligenta cu eficienta energetica ridicata

  „Dispozitivele noastre ofera toate avantajele incalzirii radiante in combinatie cu posibilitatea de economisire a energiei”, au declarat in fata BalkanEngineer.com de la Tesy. Sa vedem mai multe despre aceste aparate...“Functiile inteligente” includ “Fereastra/usa deschisa” si “Programator saptamanal 24/7”. Senzorul PIR, care detecteaza prezenta umana in camera, economiseste, de asemenea, energie electrica deoarece opreste dispozitivul, in cazul in care nu detecteaza prezenta pentru o anumita perioada de timp”, au explicat de la Tesy.

 • 10 march 2021Multiengineering: Sistem de transportoare pentru transportul cutiilor de carton plin

  Un urmator proiect individual si unic prin solutia sa de inginerie a realizat compania bulgara dovedita constructoare de masini Multiengineering. Echipa companiei a proiectat si realizat un sistem de benzi transportoare pentru transportul cutiilor de carton pline, special pentru nevoile unuia dintre clientii sai – un centru logistic. Uite ce au mai dezvaluit cu privire la dezvoltare pentru cititorii BalkanEngineer.com de la echipa Multiengineering. In plus, sistemul de benzi transportoare pentru centrul logistic este prevazut cu control automat al vitezei, fotocelule si opriri de urgenta pe toata lungimea transportorului.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2021Procter & Gamble a deschis o noua fabrica in Urlati, Romania

  Procter & Gamble (P&G) a deschis o noua fabrica in Urlati, Romania. Noua unitate va produce capsule de detergent lichid cu brandul Ariel, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Productia este destinata in special pentru export in mai multe tari europene. Noua fabrica va introduce solutii moderne de productie in productia de detergenti. Odata cu deschiderea noii fabrici, vor fi deschise peste 200 de locuri de munca. Fabrica este cea mai mare investitie a companiei Procter & Gamble din Romania. Pentru acest proiect compania a primit un ajutor de stat de aproape 6 milioane de euro. Procter & Gamble este prezenta in Romania din 1992.

 • 10 may 2021Bulmarket intra pe piata feroviara din Romania

  In luna aprilie a acestui an filiala companiei Bulmarket – United Railways si-a inceput activitatea in Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana (CCIBR). United Railways va deservi activitatea companiei Bulmarket pe teritoriul Romaniei. Activitatea companiei este legata de cele doua terminale pentru propan butan, care se afla in Giurgiu si Galati. Initial United Railways va deservi traficul deja existent al grupului Bulmarket in zona Bucuresti si Ploiesti, obiectivele companiei fiind pentru extindere in directia municipiilor Arad, Ungaria si Europa de Vest. Compozitiile vor fi cu vagoane furnizate de clientii companiei sau inchiriate de Bulmarket.

 • 27 april 2021Patru capitale balcanice concureaza pentru “Capitala verde 2023”

  Sofia, Belgrad, Skopje si Zagreb se numara printre participantii in competitia “Premiul european pentru capitala verde 2023” (EGCA), organizata de Comisia Europeana, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Capitalele Bulgariei, Serbiei, Macedoniei de Nord si Croatiei vor concura pentru acest premiu, impreuna cu Izmir si Gaziantep (Turcia), Cagliari (Italia), Dublin (Irlanda), Gdansk, Cracovia, Rzeszow si Varsovia (Polonia), Helsingborg (Suedia), Košice (Slovacia), Logroño (Spania) si Tallinn (Estonia). Premiul, in valoare totala de 1 milion de euro, are ca scop sa sustina performantele de mediu ale oraselor si tendinta lor fata de durabilitatea urbana si ecoinovatiile.

 • 26 april 2021Berry City Courier – nume nou pentru livrari in zona urbana din Sofia

  Berry City Courier este o companie combinata de logistica si software care are ambitii de a cuceri piata livrarilor in zona urbana a orasului Sofia pana la sfarsitul anului. Scopul companiei este de a facilita procesul de livrare, facandu-l complet automat, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un interviu cu Viktor Ermenkov, fondator si CEO al companiei Berry City Courier, in fata Bloomberg TV. Inginerii software ai companiei au reusit sa creeze o platforma care este complet automatizata. Intregul proces de la depunerea cererii pana la procesarea si trimiterea acesteia catre curier se realizeaza in mod complet automat. Ceea ce distinge Berry City Courier de celelalte companii este descentralizarea livrarilor.

 • 21 april 2021Miele investeste 4 milioane de euro in fabrica sa din Romania

  Grupul german Miele, specializat in productia de aparate electrocasnice, in 2021 va investi inca 4 milioane de euro pentru echipamente la fabrica sa pentru productia de subansambluri pentru electrocasnice din Brasov, oras situat in centrul Romaniei. Potrivit declaratiei directorului general al fabricii din Romania – domnul Florin Muresan, echipamentele vor ajuta la cresterea capacitatii de productie a intreprinderii din a doua parte a anului. In plus, Miele va demara procedurile pentru constructia unei noi hale de productie cu spatii aferente de birouri in Brasov. Investitia este o continuare a planurilor de dezvoltare pe termen mediu si lung ale companiei, noile incaperi vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2023.

 • 19 april 2021Software-ul bulgar Evalato cu o platforma pentru evenimente virtuale

  Software-ul bulgar pentru organizarea de premii si concursuri Evalato ofera deja o platforma de noua generatie pentru organizarea de evenimente virtuale. Solutia este special dezvoltata pentru expozitii, expozitii dedicate carierei, evenimente de retea b2b, activari de brand si alte evenimente, in care se cauta o conexiune obiectiv orientata si eficienta intre participanti. Platforma Evalato are interfata in limba bulgara si moneda bulgara, precum si inca peste 40 de limbi si peste 160 de monede. Printre clientii Evalato sunt organizatii precum ONU, WWF, Reuters, Zeiss, Crucea Rosie, Vodafone si mii de utilizatori din intreaga lume.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 may 2021Kyungshin Cable a deschis o fabrica in Serbia

  Compania coreeana Kyungshin Cable a deschis o fabrica pentru productia de componente pentru baterii pentru autovehicule electrice de inalta tehnologie in orasul Smederevska Palanka, Serbia. Productia este destinata pentru piata europeana. Investitia este in valoare de 20 de milioane de euro si este prima din aceasta regiune care include constructia unei fabrici si infrastructura aferenta si angajarea treptata a 700 de muncitori pana la sfarsitul anului 2022. Dupa intreprinderea Kyungshin Cable din Polonia, aceasta este singura fabrica a companiei din Europa, care isi propune sa furnizeze componente auto ecologice producatorilor si furnizorilor europeni de baterii.

 • 11 may 2021Kemet Electronics cu plan de extindere a bazei sale in Skopje

  Kemet Electronics – filiala a producatorului american de componente electronice Kemet Corporation, intentioneaza sa investeasca 10 milioane de euro pentru extinderea capacitatii la fabrica sa din Skopje, Macedonia de Nord. Proiectul este de asteptat sa fie realizat in luna mai 2022. Planul de investitii al companiei prevede deschiderea unui centru pentru activitate de cercetare stiintifica si dezvoltare care se va concentra asupra producerii de noi condensatoare, crearea de noi facilitati de productie si deschiderea de spatii pentru cercetarea si testarea noilor materiale. Centrul R&D trebuie sa deschida in luna august, iar punerea in functiune a noilor unitati de productie sa inceapa in luna mai 2022.

 • 29 april 2021Producatorul chinez Mei Ta planifica noi investitii in Serbia

  Producatorul chinez de piese pentru automobile si motociclete Mei Ta planifica noi investitii in zona industriala din Barič, municipiul Obrenovac, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Ideea initiala a conducerii companiei Mei Ta este de a construi in Barič cel mai mare centru logistic al companiei din Europa. In acest fel intreaga logistica, necesara pentru productia pe continent, va fi amplasata intr-un singur loc. Mai tarziu acestia au in vedere si constructia unei a treia fabrici, datorita cresterii productiei. Ambele variante sunt inca in discutie. In zona industriala din Barič, Mei Ta este prezenta cu doua fabrici. Prima a fost deschisa in 2017, iar a doua doar doi ani mai tarziu.

 • 28 april 2021Chipita isi extinde fabrica din Bucuresti

  Compania greaca Chipita, lider in productia si distributia de produse alimentare 7Days, Finetti si Chipicao, isi extinde cu 60% suprafata de productie la fabrica sa in Clinceni, in apropiere de Bucuresti, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Proiectul de extindere a fabricii a inceput inca in 2008, dar a fost oprit din cauza izbucnirii crizei financiare globale. In prezent fabrica Chipita din Clinceni este amplasata in doua cladiri cu o suprafata totala de circa 25 000 m2. La intreprindere sunt produse croissante, creme tartinabile si bake-rols ce aduc companiei grecesti vanzari anuale in cuantum de peste 100 de milioane de euro.

 • 22 april 2021Bulgaria si Macedonia de Nord au purtat discutii cu privire la conexiunile feroviare intre cele doua tari

  Directorul general al Companiei Nationale “Infrastructura Feroviara” din Bulgaria (NRIC) ing. Krasimir Papukchiyski a intampinat o delegatie de la “Caile Ferate Macedonene – Infrastructura”, condusa de noul Director General al companiei, d-nul Harry Lokvenec, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Compania Nationala “Infrastructura Feroviara” (NRIC). La intalnire au fost prezentate etapele proiectarii legaturii feroviare dintre cele doua tari, accent fiind proiectul privind constructia tunelului de frontiera la trecerea montana Deve Bair.

 • 20 april 2021Belgrad este finalist in concursul pentru mobilitate urbana durabila

  Capitala Belgrad sa calificat la finala cursei pentru cel mai bun plan de mobilitate urbana durabila, parte a competitiei in cadrul Saptamanii europeane a mobilitatii 2020. Acest lucru face capitala sarba sa fie unul dintre cele mai bune orase europene in ceea ce priveste conceptul pentru mobilitate urbana durabila, a comentat primarul orasului Zoran Radojičić. In prezent, Belgrad are aproximativ 100 km de alee pentru biciclete, iar scopul Planului este pana in 2030 sa fie construite inca 400 km. In curs se afla si realizarea proiectului comun cu compania Siemens, conform caruia pana in 2023 vor fi instalate semafoare “inteligente” la 322 de intersectii din oras.

Vedeti toate »