Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Producator austriac pentru solutii de iluminat transfera fabrica sa in Serbia

10 july 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Producatorul austriac de solutii de iluminat Zumtobel intentioneaza sa transfere productia sa din China intr-o noua fabrica in Niš, Serbia. Unul dintre motivele pentru acest pas se datoreaza distantelor mai apropiate fata de clienti, a aflat BalkanEngineer.com de la SerbianMonitor.com.

 

 

In prezent, aproximativ 60% din componentele de iluminat produse de Zumtobel in China sunt destinate exportului. Avandu-se in vedere distanta lunga de transport spre Europa, precum si costurile de depozitare, pentru companie este mai profitabil si mai eficient de a muta productia sa in Niš.

 

Zumtobel intentioneaza sa transfere productia sa la noua fabrica din Serbia pana la sfarsitul anului. In prezent compania detine o fabrica in Niš cu 400 de angajati.

 

Sursa material fotografic: pixabay.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 july 2020SpaceCAD: Productiе de echipamente pentru masini CNC si componente de design cu imprimare 3D pe metal

  Imprimarea 3D directa pe metal este printre cele mai recente tendintecu crestere rapida in industria aditivilor, iar compania bulgara dovedita SpaceCAD se numara printre pionierii din tara noastra in acest domeniu. Compania lucreaza impreuna cu un numar de companii producatoare, oferindu-le solutii functionale care reduc timpul de productie al produselor finite cu cateva saptamani. Ce au mai dezvaluit, cu privire la proiectele sale, de la SpaceCAD in fata Balkanengineer.com, puteti citi in urmatoarele cateva randuri.

 • 18 june 2020B2N: Oferim 3D masini de la producatorii Ultimaker, Formlabs si BigRep pentru diverse aplicatii

  In timpul evenimentului specializat pentru imprimare 3D Additive days 2020, care a avut loc in 2020, imediat inainte de pandemia COVID-19, compania bulgara stabilita pe piata tehnologiilor aditive B2N a prezentat dispozitive ale producatorilor dovediti in domeniu, precum si o serie de metode inovatoare pentru crearea de piese si prototipuri finisate. Printre brandurile pe care compania ofera, si cu care vizitatorii au luat cunostinta in timpul evenimentului au fost Ultimaker din Olanda, Formlabs din America si BigRep din Germania.

 • 08 june 2020Compania rusa Transneft a ales instalatia de debitare cu plasma Kiberys la modernizarea productiei sale

  Compania “Transneft Siberia” AD, care intretine si opereaza 27 de conducte magistrale petroliere, a lansat un nou complex de productie de inalta tehnologie la baza sa de la Uzina Mecanica de Reparatii Tyumen. Modernizarea a fost realizata conform unui acord special de investitii pentru 3 miliarde de ruble. “In cadrul acestui proiect mare, compania Transneft a optat pe compania noastra, care a livrat si pus in functiune o instalatie de debitare cu plasma cu CNC”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la producatorul bulgar Kiberys.

 • 03 june 2020AquaThermica – boiler cu pompa de caldura cu ciclu automat Anti-Legionella si sistem de auto-diagnosticare de la Tesy

  Gama de boilere AquaThermica cuprinde modele cu volum 200 l si 260 l, cu posibilitate de conectare la alte surse de energie regenerabila, precum sisteme fotovoltaice si solare sau cazane. Modelele din gama se ofera in doua variante - cu schimbator si fara schimbator de caldura. “Aparatele ofera o fiabilitate exceptionala si indeplinesc si cele mai inalte standarde de calitate”, au accentuat de la compania bulgara, care se numara printre liderii in productia de boilere si echipamente de incalzire in Europa.

 • 15 may 2020Sistemul de contorizare si citire la distanta a gazelor naturale de la Unisyst Engineering furnizeaza date in timp real

  Sistemul UDS al companiei bulgare de productie Unisyst Engineering este destinat pentru citirea la distanta a cantitatilor de gaze naturale prin punctele de masurare, situate pe teritoriul deservit de compania respectiva de gaze. “Interfata bazata pe WEB a sistemului pentru citire la distanta asigura control asupra bazei de date si afisarea informatiilor intr-o forma corespunzatoare”, au dezvaluit de la companie pentru BalkanEngineer.com. Controlul accesului la date este determinat prin diferite nivele – de exemplu administrator, operator si altele.

 • 13 may 2020Indumatic: Solutiile Dustex de la VSR suprima in mod eficient emisiile de praf si asigura un mediu de lucru sanatos

  Faptul ca apa este potrivita pentru reducerea emisiilor de praf este un lucru cunoscut de mult timp. “Spre deosebire de ploaie sau pulverizatoarele de apa, care umezesc materialul si in acest fel suprima formarea prafului, marea intrebare la materialele in vrac este cum sa fie conectate posibil cat mai multe particule de praf folosindu-se cat mai putina apa”, au comentat pentru BalkanEngineer.bg de la compania comerciala bulgara dovedita de inginerie Indumatic, partenerul VSR pentru Bulgaria.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 july 2020Serbia ofera conditii favorabile pentru startup-urile tehnologice

  In ultimul deceniu un numar de antreprenori tehnologici au lansat companiile sale in Serbia, a aflat BalkanEnginner.com de la FinancialTimes.com, citandu-l pe Branko Milutinovic, unul dintre fondatorii uneia dintre cele mai importante companii de jocuri din Balcanii de Vest – Nordeus. Potrivit d-lui Milutinovic, conditiile pentru companiile de start-up din Belgrad s-au dezvoltat semnificativ – in afara de sfera jocurilor, exista o varietate de sectoare si modele de afaceri, este categoric proprietarul companiei Nordeus. In sectorul tehnologic din tara au fost angajate aproximativ 75 000 de persoane, conform statisticilor Eurostat.

 • 29 june 2020Cresterea veniturilor din transferul de date si accesul la internet in Bulgaria

  Piata transferului de date si a accesului la internet continua sa creasca si in 2019, veniturile generate fiind cu 12.5% mai mari si se ridica la peste 998 milioane leva (BGN), a aflat BalkanEngineer.com din proiectul Raportului anual al Comisiei de Reglementare in Comunicatii pentru 2019, analizat de catre Comisia pentru Protectia Concurentei. Veniturile din servicii pentru transmisia si/sau distributia programelor de radio si televiziune au inregistrat, de asemenea, o crestere – de 5.1%. Cea mai preferata de catre consumatori este televiziunea prin satelit, urmata de cea prin cablu si IPTV. Cu 1.1% a crescut traficul de iesire din retelele mobile, ajungand la 19 589.35 milioane de minute.

 • 24 june 2020Platforma KFactory, dezvoltata de un start-up romanesc, primeste o finantare

  Finantare in valoare de 215 000 euro va primi Kfactory, un start-up romanesc, pentru dezvoltarea platformei digitale pentru optimizarea productivitatii in industrie, a aflat BalkanEngineer.com de la RomanianJournal.ro. Fondurile pentru realizarea proiectului sunt coordonate de fondul pentru start-up Sparking Capital, platforma de crowdfunding SeedBlink si investitori privati. Kfactory este prima platforma pentru cresterea performantelor utilajelor industriale si a operatorilor, creata de catre compania de start-up romaneasca. Solutia tehnica este bazata pe conceptele pentru Industrial Internet of Things (IIoT) si Machine Learning.

 • 22 june 2020“Bulgartransgaz” cu 2 comenzi pentru interconectorul de gaze Bulgaria – Serbia

  Operatorul de gaze din Bulgaria “Bulgartransgaz” EAD a publicat primele doua achizitii publice, legate de realizarea interconectarii sistemului de gaze Bulgaria – Serbia, a aflat Борса.bg dintr-o declaratie a companiei de energie. Valoarea primei comenzi se ridica la 540 mii leva (BGN) fara TVA si este destinata pregatirii unui proiect tehnic pentru interconectorul pe teritoriul Bulgariei. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 3 iulie 2020. Clasarea participantilor va fi realizata in conformitate cu oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, exprimata intr-un raport optim calitate-pret, in conformitate cu indicatorii obiectivi precum termen, parametrii de pret si etc., a devenit clar din anuntul companiei.

 • 17 june 2020Bulgaria cu record in exporturile de marfuri in 2019

  Bulgaria a raportat un nou record in exporturilein 2019 si a ajuns la 33.9 miliarde de dolari, a aflat BalkanEngineer.com de la Asociatia Industriala Bulgara (AIB), referindu-se la date de la International Trade Centre ITC Geneva. Astfel tara ocupa locul 60 printre toti exportatorii din lume. Grupurile de marfuri cu cel mai mare export in ultimul an sunt electrotehnica si electronica, surse de energie (combustibili si energie electrica), masini si echipamente, cupru si produse din cupru, formand un total de 36% din exportul tarii. Cu peste 1 miliard de dolari export se afla inca grupurile din industria de automobile si biciclete, produse farmaceutice si materiale plastice.

 • 15 june 2020Un studiu ofera propuneri pentru reforme in “Caile Ferate din Macedonia”

  Agentia italiana de consultanta Pricewaterhouse Coopers Advisory S.r.l a intocmit un “Studiu pentru segmentarea afacerilor la “Caile Ferate din Macedonia”, , a aflat BalkanEngineer.com de la Meta.mk. Studiul ofera modele pentru restructurarea viitoare a intreprinderii de stat “Caile Ferate din Macedonia”. Macedonia de Nord este singura tara din Coridorul de transport pan-european care pana in prezent nu a format o piata feroviara liberala si o concurenta intre cateva companii din transportul de marfuri. Conform datelor Ministerului Finantelor din Macedonia de Nord, datoriile companiei feroviare de stat pana la sfarsitul anului 2019 se ridica la 54 milioane de euro.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 july 2020Lucrarile de constructii ale autostrazii Kičevo-Ohrid in Macedonia continua

  Lucrarile de constructii ale autostrazii dintre orasele Kičevo si Ohrid in Macedonia continua, a aflat BalkanEngineer.bg de la Meta.mk. Mai devreme autoritatile din tara au dat promisiunea anul acesta sa fie finalizata in mod prioritar constructia sectiunii dintre satul Vrbjani si Ohrid. Aceasta este lunga aproximativ 10 km si este zona cu cel mai mare trafic intens si cel mai mare numar de accidente. Intr-o emisiune la Slobodna TV directorul Intreprinderii publice pentru drumuri de stat Zoran Kitanov a subliniat, ca a fost finalizata procedura de expropriere a terenurilor, precum si ca au fost finalizate aproximativ 80% din actualizarea proiectelor, scrie Meta.mk.

 • 30 june 2020Wizz Air a deschis o noua baza in Romania

  Compania aeriana Wizz Air a deschis o noua baza in orasul Bacau, Romania. Aceasta este cea de-a 31-a baza a companiei aeriene low-cost si in noiembrie a.c. vor fi amplasate doua aeronave Airbus A320 pe aeroportul din oras. Pe teritoriul tarii aceasta este a 7-a baza a companiei aeriene si a doua in regiunea istorica a Moldovei din Romania, dupa cea de la orasul Iasi. Odata cu deschiderea bazei, Wizz Air a anuntat si 12 noi rute din orasul Bacau catre 6 tari, incepand din 29 octombrie 2020. Noua baza a Wizz Air din orasul Bacau va crea peste 70 de noi locuri de munca in cadrul companiei aeriene, precum si multe alte locuri de munca in industriile asociate.

 • 25 june 2020Serbia infiinteaza un Institut pentru Inteligenta Artificiala

  Este planificata infiintarea Institutului pentru Inteligenta Artificiala. Ideea face parte din masurile planului de actiune privind dezvoltarea inteligentei artificiale pentru perioada 2020-2022, care a fost adoptat la inceputul acestei luni de guvernul tarii. Planul, la randul sau, face parte din Strategia 2020-2025, care are ca scop utilizarea inteligentei artificiale in sprijinul cresterii economice, ocuparii fortei de munca si imbunatatirii calitatii vietii. Principalele domenii de dezvoltare sunt educatia, stiinta si inovatiile, economia, bazate pe inteligenta artificiala si furnizarea unor servicii mai bune in sectorul public, bazat pe aplicarea etica si sigura a conceptului tehnologic inovator, a mai declarat SerbianMonitor.com.

 • 23 june 2020Au fost premiate 39 de proiecte scolare in Macedonia de Nord

  Un total de 39 de proiecte scolare din Macedonia de Nord au fost premiate in cadrul programului “Provocarea tinerilor cercetatori 3”, care este realizeazat de Fondul pentru Inovare si Dezvoltare Tehnologica in cooperare cu Ministerul Educatiei si Stiintei din Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Fondul pentru Inovare si Dezvoltare Tehnologica. Pe primul loc au fost clasati elevii de la Scoala generala “Strašo Pindžur” din orasul Negotino, iar pentru cel mai bun a fost declarat proiectul elevilor de la liceul “Orce Nikolov” din orasul Skopje. Programul isi propune sa incurajeze gandirea creativa la copii si sa sprijine proiectele de cercetare bazate pe metode stiintifice.

 • 18 june 2020Compania suedeza Rosti Group construieste o a doua fabrica in Romania

  Compania suedeza Rosti Group va construi o a doua fabrica pentru productia de mase plastice prin injectie in Romania. Pentru acest scop, compania a inchiriat 11 300 metri patrati de spatiu industrial in apropierea orasului Ploiesti. Lucrarile de constructii este de asteptat sa fie finalizate in 2021. In decembrie 2019, compania si-a anuntat intentia de a deschide o a doua intreprindere industriala cu suprafata de 10 000 metri patrati pe teritoriul Republicii Romania. Acest lucru se datoreaza cresterii capacitatii de productie a fabricii din or. Ploiesti, care functioneaza din 2013. Rosti Group AB este detinuta de compania suedeza de investitii familiale Nordstjernan.

 • 16 june 2020Constructia Parcului Stiintific si Tehnologic din Nis, Serbia a fost finalizata

  Constructia Parcului Stiintific si Tehnologic din Nis a fost finalizata. Constructia complexului, care se extinde pe o suprafata de 14 000 m.p., a incepeput in noiembrie 2018. Investitiile in constructia si echipamentele Parcului Stiintific si Tehnologic Nis se ridica la 12.5 milioane euro, iar companiile sunt asteptate sa se stabileasca acolo in iulie a.c., a anuntat directorul parcului d-nul Milan Randelovic. Printre companiile in parcul tehnologic vor fi companiile pentru design de cipuri Veriest si Vtool, companiile de gaming Webelix si Sozap, centrul stiintific de cercetare Sentronis pentru productia de instrumente de inalta tehnologie pentru masurarea campului magnetic si a curentului electric etc.

Vedeti toate »