Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Philip Morris a investit $ 20 de milioane in baza sa din Niš in 2020.

25 november 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Compania americana producatoare de tigari si tutunPhilip Morris International in anul 2020 a investit 20 de milioane de dolari americani in baza sa de productie din Niš, Serbia, cu care investitiile totale ale companiei in tara se ridica la aproximativ 900 de milioane de dolari americani, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com.

 

 

Fondurile au fost directionate pentru modernizarea fabricii si achizitionarea de noi masini de productie si ambalare. Philip Morris International are ca obiectiv de a continua sa-si urmeze tendinta de crestere durabila de lunga durata a exportului de la fabrica din Niš, scrie inca editia online.

 

Odata cu deschiderea de noi piete, exportul de bunuri produse la fabrica din Serbia a crescut de 20 de ori fata de acum 10 ani.

 

Potrivit celor declarate de Alexander Yakovlevich, director general Philip Morris pentru sud-estul Europei, fabrica din Niš a devenit un centru mare regional si global de productie, a carui productie este exportata in peste 50 de tari din intreaga lume.

 

Sursa material fotografic: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 january 2021Premiul True Leaders de la ICAP Bulgaria a distins activitatea de succes si rezultatele inalte ale companiei Tesy

  La sfarsitul anului tema realizarilor din sectorul corporativ este deosebit de actuala. Obiectivul de a reflecta rezultatele din activitatea unora dintre companiile lidere din Bulgaria au si premiile True Leaders, anuntate in luna decembrie a acestui an, acordate de ICAP Bulgaria, parte a celui mai mare grup de servicii de informare si afaceri din Europa de Sud-Est ICAP. Printre laureatii premiului din acest an se numara si compania bulgara de productie Tesy. True Leaders este o initiativa care se desfasoara pentru al optulea an consecutiv si distinge companiile care indeplinesc criterii masurabile si obiective.

 • 07 january 2021T&D Engineering cu experienta indelungata si numeroase proiecte realizate cu succes la construirea sistemelor SCADA

  T&D Engineering ofera o gama larga de servicii in domeniul energeticii, electrotehnicii, automatizarilor si electronicii. Unul dintre domeniile principale in care compania isi dezvolta activitatea este proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor automatizate SCADA. “SCADA este o arhitectura a sistemului de control care include calculatoare, retele de comunicatii date si interfete grafice de utilizator pentru gestionarea si exploatarea proceselor si proiectelor. Suntem mandri de numeroasele sisteme SCADA realizate cu succes in diferite sectoare de productie”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la T&D Engineering.

 • 11 december 2020Indumatic: Sistemul de dezinfectare si umidificare cu ultrasunete Sani-Room de la PNR Italia ofera un mediu sigur

  “Sani-System foloseste o noua tehnologie de la PNR Italia, care este special conceputa pentru a oferi un mediu de viata mai sigur. Noua completare Sani-Room face parte din gama de produse umidificatoare cu abur rece, denumite inca cu ultrasunete, folosind puterea undelor sonore pe care urechea umana nu le poate detecta. Acestea sunt insa capabile sa pulverizeze apa si sa o transforme intr-o ceata dezinfectanta apoasa, care sa fie dispersata in mediul inconjurator”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania Indumatic.

 • 30 november 2020B2N: Imprimarea 3D si Ultimaker schimba regulile jocului in industria alimentara

  Datorita dinamicii in cererea si comportamentul consumatorilor, producatorii de alimente si bauturi trebuie sa fie flexibili si adaptabili, pentru a reusi in competitia de pe piata. Astazi, prin intermediul companiei bulgare dovedite B2N, va vom face cunostinta cu unul dintre liderii pe piata care utilizeaza tehnologiile Ultimaker pentru a-si reduce costurile. Gerhard Schubert imprima instrumente personalizate pentru masinile sale legate de ambalarea produselor alimentare, care livreaza catre unele dintre cele mai mari nume din industria alimentara. Desi componentele imprimate 3D au un succes imens, trimiterea acestora catre clienti dureaza mult timp.

 • 30 october 2020Filkab Distributie: Specializam in productia si instalarea de tablouri electrice, dispozitive complete de distributie si PTAB

  Filkab este o companie bulgara de productie, inginerie si comercializare in domeniul echipamentelor electrice si al instrumentelor de automatizare. Datorita cresterii activitatilor de afacerii, Filkab a fondat compania Engineering EAD. “Engineering EAD este compania cu cel mai numeros personal din grupul de companii Filkab. Compania are in dotare echipamente moderne si licente pentru productia de tablouri testate de tip ale producatorilor europeni de renume”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Filkab Distributie SRL.

 • 09 october 2020Laboratoarele acreditate Unisyst evalueaza mijloace de masurare cu metode moderne si profesionalism

  Compania Unisyst este un organism notificat pentru evaluarea conformitatii mijloacelor de masurare potrivit Directivei 2004/32/UE. Structura companiei include laboratoare acreditate pentru verificarea, calibrarea si evaluarea mijloacelor de masurare. “Dovada privind calitatea superioara constanta a serviciilor noastre sunt clientii nostrii multumiti, mare parte dintre care efectueaza recalibrare la mijloacele lor de masurare si standarde inca de la infiintarea laboratorului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Unisyst.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 january 2021Restart Energy si un fond american cu investitii in energie verde

  Restart Energy, furnizor de energie din Romania si fondul Interlink Capital Strategies din SUA au infiintat un joint venture, cu care vor genera investitii in energie verde in Romania si tarile vecine in valoare de 500 de milioane de dolari americani, precum si intr-o platforma blockchain pentru tranzactionarea energiei electrice in SUA, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Planurile Restart Energy sunt de a achizitiona si dezvolta proiecte in domeniul energiei solare, eoliene, biogaz, biomasa si energie geotermala cu o capacitate de 100 MW pe an, iar investitiile estimate sunt in cuantum de 100 de milioane de dolari pe an.

 • 18 january 2021Dundee Precious Metals cu record in exploatarea aurului in 2020

  Dundee Precious Metals a inregistrat un record in productie de aur si in anul 2020. Conform rezultatelor preliminare de productie exploatarea totala a aurului din minele companiei in Bulgaria – “Chelopech” si “Ada tepe”, a crescut cu aproximativ 30% in comparatie cu 2019. In ultimele trei luni ale anului 2020, exploatarea in ambele mine a urmat obiectivele stabilite in prealabil, dupa ce la inceputul acestui an chiar si-a depasit asteptarile. Astfel, Dundee Precious Metals a incheiat anul 2020 in Bulgaria cu egalarea sau depasirea obiectivelor sale de productie la fiecare dintre operatiunile sale, productia de aur aflanduse la nivelul superior al asteptarilor companiei pentru anul trecut.

 • 13 january 2021Oradea Tech Hub cu un program de sprijinire a start-up-urilor din Romania

  La finalul anului 2020, centrul romanesc dedicat start-up-urilor de tehnologie Oradea Tech Hub a lansat un program de preaccelerare numit Make IT in Oradea, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Bugetul anual al programului este alocat de Primaria din Oradea, Romania. Bugetul se ridica la 300 000 euro, din care 80% vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor cu potential de crestere. Prima initiativa a programului centrului tehnologic este incubatorul de start-up-uri Bright Labs, a declarat David Achim, director executiv in cadrul Oradea Tech Hub pentru ediatia Ziarul Financiar.

 • 11 january 2021TIC va fi una dintre cele mai puternice 3 industrii din Bulgaria in 2021

  Industria tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC) este foarte posibil sa se claseze printre cele trei din totalul de 18 cele mai puternice din Bulgaria in 2021, iar conform multor indicatori cheie sa devina si cea mai importanta pentru economie, veniturile bugetare si viata oamenilor, a aflat BalkanEngineer.com din analiza agentiei bulgare de cercetare a pietei si afacerilor CBN Pannoff, Stoycheff & Co. De la CBN mai adauga ca in 2020 sectorul industriei software va inregistra cea mai mare crestere absoluta a veniturilor din toate cele 82 din Bulgaria. In fiecare an pe piata bulgara se inregistreaza vanzari de peste 1.5 milioane de dispozitive digitale.

 • 07 january 2021Au fost anuntati cei mai mari exportatori sarbi pentru perioada ianuarie-noiembrie 2020

  Cel mai mare exportator este combinatul siderurgic HBIS din orasul Smederevo, care a raportat exporturi in cuantum de 395.3 milioane de euro, urmat de producatorul de anvelope Tigar Tyres Pirot cu 332.2 milioane de euro. Zijin Bor, care in 2019 ocupa locul zece, s-a clasat pe locul trei cu un rezultat de 330.6 milioane de euro. Potrivit Ministerului Finantelor din Serbia exportul la Fiat Kragujevac (FCA Serbia) din ianuarie pana in noiembrie reiese la 295.6 milioane de euro, in timp ce compania de gaze NIS a realizat un export de produse si materii prime in valoare de 254.4 milioane de euro.

 • 05 january 2021Cererea pentru masini electrice si hibride este in crestere in Bulgaria

  Cererea pentru masini electrice si hibride in Bulgaria a remarcat o crestere in 2020, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj al agentiei de PR New Media Team. Potrivit datelor de la Politia Rutiera din Bulgaria pana in decembrie 2020 in tara au fost inmatriculate 1876 de vehicule electrice si aproximativ 10 000 de vehicule hibride. In ultimii trei ani au fost construite aproximativ 200 de statii de incarcare in toata tara. Acest lucru a fost realizat cu scopul cresterii vanzarilor, precum si a maririi ratei de crestere si a cererilor de vehicule electrice in urmatorii ani. Cu toate acestea in primele noua luni ale anului 2020 inmatricularile de masini noi pe teritoriul Europei au remarcat o scadere de 29%.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 january 2021Serbia si China au semnat un memorandum privind transportul feroviar sarb

  La data de 6 ianuarie 2021, Ministrul sarb al constructiilor, transporturilor si infrastructurii, Tomislav Momirovic si ambasadorul Chinei in Serbia E.S. Chen Bo au semnat un Memorandum de intelegere privind cooperarea in ceea ce priveste mijloacele de transport feroviare din Serbia. Acesta a fost incheiat intre Republica Serbia, compania Srbija Voz a.d. si companiile China Railway International Co. LTD si CRRC Corporation Limited. Memorandumul recunoaste cooperarea si pune bazele pentru comenzi potentiale de trenuri cu motoare electrice si viteza de 200 km/h in scopul traficului de pasageri pe viitoarea linie de cale ferata de mare viteza Belgrad Centru-Novi Sad-Subotica.

 • 19 january 2021Macedonia de Nord a anuntat proiectele in domeniul SRE pentru 2021

  Guvernul Macedoniei de Nord a anuntat obiectivele si proiectele in domeniul surselor regenerabile de energie (SRE) din tara. In urma noilor investitii in SRE cat mai curand posibil poate fi asteptata construirea a doua centrale electrice fotovoltaice in locul minei vechi de la CTE “Oslomej”. Acestea vor avea o capacitate instalata de 80 pana la 100 MW, iar investitiile preconizate se ridica la aproximativ 60 de milioane de euro. In 2021 va fi luata decizie si cu privire la statutul CTE “Negotino”. A fost anuntat un studiu de fezabilitate, care va arata daca centrala va fi reamenajata si reconstruita pentru a functiona pe gaz sau va fi vanduta unui investitor privat.

 • 14 january 2021Autostrada Gradsko-Prilep din Macedonia de Nord este in constructie

  Problemele cu companiile executante ale noii autostrazi Gradsko-Prilep din Macedonia de Nord au fost solutionate si odata cu inceputul viitorului sezon de constructie va incepe intr-un ritm accelerat si constructia acesteia, a aflat BalkanEngineer.com de la agentia de stiri Meta.mk, care il citeaza pe Ministrul Transporturilor si Comunicatiilor din tara, Blagoy Bochvarski. Constructia primului tronson intre Gradsko si Drenovo va fi preluata de o noua companie, care dispune de resurse tehnice si umane pentru constructia la timp a lotului, a declarat Bochvarski. Constructia tronsonului de 16 kilometri a inceput in vara anului 2018, in prezent fiind finalizata aproximativ o treime din totalul lucrarilor de constructie.

 • 12 january 2021Acord pentru construirea unui metrou va fi semnat la Belgrad

  Un acord comun pentru construirea metroului in capitala sarba Belgrad va fi semnat pe 22 ianuariea acestui an intre Guvernul Serbiei, compania chineza PowerChina si compania franceza Alstom, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul web eKapija.com, care citeaza declaratia Ministrului Finantelor din Serbia, Siniša Mali, in fata agentiei de stiri Tanjug. Potrivit declaratiei lui Momirović, PowerChina va prelua activitatile de constructie, iar Alstom va asigura “creierul sistemului”. Ministrul Finantelor din Serbia subliniaza ca compania franceza lucreaza deja la modelele si specificatiile legate de sistemul de metrou, relateaza eKapija.com.

 • 08 january 2021Compania TeraPlast din Romania a achizitionat 70% din Somplast

  TeraPlast, compania pentru productia de tevi si fitinguri din PVC din Romania, a cumparat 70% din actiunile producatorului local de ambalaje flexibile Somplast. Achizitia face parte din strategia de dezvoltare a grupului TeraPlast si este realizata impreuna cu investitiile planificate in cuantum de 32 milioane de euro, aflate in curs de implementare, a devenit clar dintr-un comunicat al companiei TeraPlast catre Bursa de Valori Bucuresti. Somplast detine 20 000 m.p. de hale in orasul Nasaud, judetul Bistrita-Nasaud, 25% din care sunt utilizate in prezent. Pe langa activitatile sale de productie, Somplast este si companie autorizata pentru reciclarea de produse din polietilena.

 • 06 january 2021Se decide viitorul CTE Negotino din Macedonia de Nord

  In curand poate fi luata o decizie cu privire la viitorul statut al CTE Negotino din Macedonia de Nord. In sistemul electronic pentru achizitii publice a fost anuntata o licitatie cu invitatie pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate, crearea unui parteneriat public-privat sau pentru vanzarea potentiala a centralei. Termenul limita al achizitiei publice este 22 ianuarie 2021, iar principalul obiectiv al guvernului Macedoniei de Nord este ca in viitor centrala sa functioneze pe gaz. In ultimii 10 ani, in care CTE nu a functionat, costurile anuale in cuantum de 3 milioane de euro pentru interventii periodice au fost asigurate de catre Comisia de reglementare in domeniul energiei, au declarat de la guvernul tarii in fata Meta.mk.

Vedeti toate »