Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Noua companii bulgare cu premiu pentru intreprindere inovatoare pentru anul 2021

20 december 2021

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Noua companii bulgare sunt castigatoare la editia din acest an a concursului “Intreprindere inovatoare a anului”, a aflat BalkanEngineer de la organizatori. La initiativa, care sa desfasurat pentru a 17-a oara, au participat companii active cu inovatie dezvoltata si implementata cu succes in ultimii trei ani.

 

 

Scopul concursului este promovarea modelele de afaceri prospere bulgare, care sunt bazate pe inovatii si noile tehnologii. Anul acesta, au concurat in 8 categorii, printre care leadership de piata, inovare sociala si ecologica, transformare digitala, companie inovatoare de start-up si management inovativ. Printre castigatori se numara companii care dezvolta inovatii precum realitate virtuala interactiva in scopuri educationale, “ochelari inteligenti” pentru nevazatori si persoane cu deficiente de vedere, precum si software pentru transferuri bancare si verificarea tranzactiilor financiare.

 

Premiul pentru leadership de piata a fost impartit de doua companii de mediu – Cupffee, care ofera pahare comestibile, biodegradabile pentru bauturi calde si reci, si Orenda Group, care produce prima in Europa lotiune naturala de protectie solara cu zinc transparent. Premiile au fost decernate in cadrul celui de-al 17-lea “Forum National de Inovare”.

 

Sursa material foto: pixabay.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 april 2022T & D Engineering: Software-ul pentru managementul si reconstructia macaralelor si a echipamentelor de ridicat implementeaza

  T & D Engineering este o companie de inginerie dovedita care isi implementeaza proiectele din diverse domenii ale industriei, bazandu-se pe un software modular specializat pentru controlul si reconstructia macaralelor si a altor echipamente de ridicat. Dezvoltarea proprie a companiei gaseste aplicatie pe scara larga in complexele portuare, centralele electrotermice, transportul subteran, precum si in documentatia specifica de proiectare la cererea clientului. Am creat software-ul pe baza interesului si competentei noastre profesionale cu privire la tehnologia de control cu ​​controlere logice programabile.

 • 07 april 2022B2N: Noul nostru parteneriat cu BCN3D are ca scop dezvoltarea accelerata a pietei de fabricatie aditiva in Europa de Sud-Est

  Pe 3 februarie 2022, la Barcelona, B2N – reprezentant oficial si distribuitor lider de tehnologii de productie digitala de inalta calitate pentru Europa de Sud-Est, si BCN3D – lider in productia de solutii de imprimare 3D, au anuntat parteneriatul comun, care are ca scop de a oferi posibil cea mai buna deservire si servicii pentru tarile din Europa de Sud-Est. B2N ajuta afacerile mici si mari sa-si deblocheze oportunitatile pentru o productie flexibila si durabila prin implementarea metodelor de fabricatie aditiva. Solutiile noastre 3D favorizeaza imbunatatirea activitatilor de dezvoltare.

 • 31 march 2022Indumatic: Care este specificul in functionarea si domeniul de aplicare al capetelor de spalare stationare si rotative PNR

  “Duzele de curatare ale companiei italiene PNR, denumite si “capete de spalare”, reprezinta un tip de echipament industrial care este special proiectat pentru spalarea si dezinfectarea rezervoarelor, recipientelor, scruberelor si containerelor de diferite geometrii si dimensiuni”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Indumatic, companie bulgara de inginerie si comert dovedita, care ofera produsele PNR pe piata locala. Modelele de capete de spalare stationare UAB si UAC de la PNR sunt confectionate din otel inoxidabil de inalta calitate si indeplinesc cerintele celor mai multe aplicatii posibile.

 • 30 march 2022Ing. Nishan Bazdigyan, managerul RAIS, a prezentat ideile sale privind viitorul ingineriei mecanice europene

  RAIS, liderul bulgar producator de masini de debitat si prelucrat metale, a luat parte la conferinta organizata de SEEMET – Bruxelles. Aceasta a avut loc pe data de 4 martie a acestui an sub titlul “Pentru viitorul Europei”. In cadrul evenimentului, domnul Nishan Bazdigyan, fondator si manager al companiei RAIS, a prezentat experienta si ideile sale cu privire la dezvoltarea ramurei constructoare de masini. Cu prezentarea sa, expertul bulgar dovedit si-a impresionat colegii din toata Europa. In calitate de membru al Camerei bulgare in domeniul Ingineriei Mecanice.

 • 28 march 2022Deveniti partener Neon.BG pentru Romania si oferiti impreuna caruciorul industrial inovativ Tough Joe

  Completati contactele dumneavoastra AICI si de la compania producatoare va vor contacta pentru a discuta conditiile parteneriatului. Compania dumneavoastra opereaza in domeniul productiei, ingineriei sau logisticii si doriti sa optimizati procesele de manipulare a materialelor? Puteti face acest lucru cu ajutorul caruciorului universal pentru panouri si produse finite al Neon.BG – Tough Joe (Joe cel Zdravan)! In articolul de astazi, impreuna cu compania bulgara consacrata, ilustram avantajele caruciorului si va oferim posibilitatea de a va convinge in eficacitatea acestuia

 • 23 march 2022Multiengineering a dezvoltat, produs si implementat o instalatie unica de genul sau de amestecare a fainii

  Prezenta pe termen lung a companiei Multiengineering pe piata bulgara si numeroasele proiecte realizate cu succes de companie o stabilesc ca lider in proiectarea si constructia detaliata si de calitate a echipamentelor, masinilor, instalatiilor si elementelor mecanice non-standard in scopul optimizarii proceselor de productie in diverse intreprinderi din industria alimentara. “Echipa noastra are experienta in productia solutiilor individuale de inginerie. Unul dintre proiectele cu care ne mandrim este instalatia de amestecare a fainii, creata la comanda individuala a clientului nostru care opereaza in domeniul industriei alimentare”.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Kostal Macedonia va produce incarcatoare pentru masinile electrice

  Kostal, companie germana pentru productia de piese pentru industria auto, realizeaza o noua investitie in Ohrid, Macedonia de Nord. Kostal Macedonia va produce incarcatoare pentru vehiculele electrice si hibride, activitatea urmand sa inceapa in 2024, a aflat Balkanengineer.com de la Izvoz.mk. Aceasta investitie majora a fost anuntata in timpul vizitei la fabrica a viceprim-ministrului responsabil pentru afacerile economice, coordonarea departamentelor economice si a investitiilor Fatmir Bytyqi, directorul operativ executiv si membru al consiliului de administratie Kostal Hansjörg Herrmann, vice-ambasadorul Republicii Federale Germania Otto Graf si directorul general Kostal Macedonia Viktor Mizo.

 • 10 may 2022Romania va achizitiona 12 trenuri pe hidrogen, ca parte a unui proiect-pilot

  Ministerul Transportului din Romania a avizat achizitionarea a 12 trenuri pe hidrogen, ca parte a unui proiect-pilot de testare pentru trenuri “ecologice”, a aflat Balkanengineer.com de la Romaniajournal.ro. Printre rutele deservite se vor numara Bucuresti – Aeroport Otopeni si Bucuresti – Pitesti. Valoarea estimativa a proiectului este in cuantum de 973 de milioane de euro. Investitia „privind utilizarea automotoarelor in tractiune electrica pe baza de pile de combustie cu hidrogen, in cadrul obligatiei de serviciu public de transport feroviar de calatori pe liniile CF neelectrificate” va deservi prin servicii cu frecventa ridicata rutele din nordul Municipiului Bucuresti si judetul Ilfov, in conexiune cu judetele invecinate Arges, Dambovita si Giurgiu.

 • 05 may 2022Compania de drone Dronamics a primit Carbon Neutral Certification

  Dronamics, companiе bulgara pentru dezvoltarea si productia de drone, a obtinut certificarea CarbonNeutral conform standardului CarbonNeutral Protocol, a aflat Balkanengineer.com de la Аircargonews.net. Certificarea companiei se bazeaza pe propriile activitati operationale, cum ar fi utilizarea energiei, calatoriile de afaceri, eliminarea deseurilor, precum si activitatile externe atribuite. Standardul creat de Natural Capital Partners se obtine prin calcularea amprentei de carbon si reducerea acesteia la zero cu o combinatie de masuri interne de eficienta, energie regenerabila si proiecte de reducere a emisiilor externe. Dronele cargo Black Swan ale companiei sunt alimentate de tehnologii curate si eficiente din punct de vedere energetic.

 • 03 may 2022Compania macedoneana Brako lanseaza un program de productie pentru export

  Compania macedoneana Brako incepe productia de serie si livrari saptamanale de structuri metalice pentru piata austriaca, a aflat Balkanengineer.com de la Izvoz.mk. Exportul anual este preconizat sa ajunga la 450 de tone. Echipamentele moderne de productie, solutiile de inginerie, experienta manageriala, precum si procedurile tehnologice specifice sunt foarte esentiale pentru demararea noului proiect de productie. Confectionarea structurilor metalice (sasiurilor) pentru mini basculante, destinate pentru piata austriaca, se dezvolta deja intr-un program specific de productie. Modelul sistemului “de la materia prima la produsul final”, care este direct legat de planificarea productiei si design-ul produsului, se realizeaza intr-un timp scurt.

 • 29 april 2022Macedonia de Nord realizeaza o tranzitie energetica

  Guvernul Republicii Macedonia de Nord realizeaza o tranzitie energetica de succes, care pe termen mediu si lung va asigura o securitate a aprovizionarilor cu energie, o sustenabilitate a sistemului energetic si va fi corect fata de toti cetatenii, a aflat Balkanengineer.com de la Vlada.mk. In centrul tranzitiei energetice din Macedonia se afla utilizarea eficienta a resurselor naturale disponibile, cum ar fi soarele, vantul si apa. Macedonia de Nord va urma bunele practici ale politicilor Uniunii Europene ca partener serios in implementarea Pactului ecologic european, activitati legate de sursele regenerabile de energie, eficienta energetica si decarbonizarea, in scopul protejarii mediul si a imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor.

 • 27 april 2022Producatorul roman de ciocolata Kandia Dulce isi extinde fabrica din Bucuresti

  Compania Kandia Dulce, cel mai mare producator de ciocolata din Romania, detinuta de grupul austriac Julius Meinl, a initiat procedurile de crestere a capacitatii de productie si a spatiului de depozitare la fabrica sa din Bucuresti, a aflat Balkanengineer.com de la Romania-insider.com. Proprietarul fabricii isi propune sa creasca suprafata halei sale de productie cu 2400 m2, astfel incat aceasta va ajunge pana la aproximativ 7200 m2. Conform planurilor companiei, suprafata depozitului va creste cu 970 m2, pana la 1700 m2. Extinderea este de asteptat sa creasca capacitatea de productie cu 4 525 de tone pe an, ajungand la o capacitate totala de 19 800 de tone pe an.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 may 2022Municipalitatea Ruma, Serbia, isi va moderniza centrala de gaze “Centar-Jug”

  Municipalitatea sarba Ruma a anuntat o licitatie pentru constructia centralei de gaze “Centar-Jug”. Investitia va fi in valoare de aproximativ 20.4 milioane de dinari, iar finalizarea lucrarilor de constructie este planificata pentru 1 septembrie 2022, a aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Conform documentatiei de proiect zona “Centar-Jug” acopera camera de ardere a JNA si conducta termica care va conecta camera de ardere de utilizatorii individuali si substatiile. Centar-Jug acopera o putere termica de 1696 kW. Implementarea noului sistem va permite operatiuni automate si control de la distanta.

 • 11 may 2022SHL Healthcare infiinteaza prima sa fabrica europeana in Sofia, Bulgaria

  ЅНL Неаlthсаrе, producator suedez de dispozitive medicale, a ales Bulgaria pentru infiintarea primei intreprinderi de productie in Europa, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Fabrica din Sofia va fi amplasata pe o suprafata de aproximativ 5000 m2. Aceasta a fost achizitionata in totalitate de catre producator si va fi administrata de catre filiala locala a companiei ЅНL Неаlthсаrе Bulgaria, se precizeaza intr-un comunicat al companiei. Scopul este de a se oferi companiei scandinave oportunitatea de a-si extinde productia pentru clientii globali, precum si de a obtine o flexibilitate in productie si logistica.

 • 06 may 2022Belgrad va construi o retea de pontoane de-a lungul Dunarii pentru transport

  Secretariatul Ministerului Economiei de la Belgrad a anuntat o licitatie pentru construirea unui ponton urban pe malul drept al Dunarii, a aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Conform specificatiei tehnice, reteaua de pontoane va fi amplasata pe un teren al primariei Stari grad (Orasul vechi). Proiectul este in valoare de 31.6 milioane de dinari si a fost atribuit singurului ofertant Santierul Naval Kladovo, iar acordul a fost semnat la sfarsitul lunii septembrie 2021. In documentatia noii licitatii se pretinde ca turismul acvatic care include nu numai ambarcatiuni mari de pasageri, dar si iahturi fluviale (straine si locale), se dezvolta intr-un ritm accelerat la Belgrad.

 • 04 may 2022Producatorul roman Symmetrica si-a reluat productia la Veresti

  Symmetrica, producator auhton de pavele si borduri vibropresate, a anuntat finalizarea proiectului de investitii in valoare de 10 milioane de euro. Acesta a avut ca scop reinnoirea fabricii de la Veresti, judetul Suceava, a aflat Balkanengineer.com de la Romania-insider.com. Fabrica este prima unitate de productie a companiei, care a fost inaugurata in 1999. In cadrul proiectului de reinnoire cele doua linii ale fabricii au fost complet renovate, capacitatea acestora a fost marita cu 50%. De asemenea, au fost reabilitate si modernizate salile si birourile. In urma cu o luna, dupa o investitie de 2 milioane de euro, compania a pus in functiune cea de-a opta fabrica din Solca.

 • 30 april 2022Sofia va gazdui cel mai mare forum pentru inovare si tehnologie din Europa

  Sofia va gazdui conferinta internationala SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT pentru inovare si tehnologie in Europa de Sud-Est, a aflat Balkanengineer.com de la Cross.bg. Accentul evenimentului este “Economia cunoasterii – bazata pe viitorul Europei de Sud-Est”. Forumul este organizat de Asociatia pentru inovare, servicii de afaceri si tehnologii (AIBEST), Asociatia bulgara pentru startup (BESCO) si Primaria Municipiului Sofia in parteneriat cu Invest Sofia. Acesta va fi o platforma pentru schimbul de experienta in domeniul inovatiei si transferului de tehnologie in regiune.

 • 28 april 2022Constructia a 320 de statii de epurare a apelor uzate in valoare de 5.4 miliarde de euro

  Serbia intentioneaza sa construiasca 320 de statii de epurare a apelor uzate, a aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Investitiile sunt estimate la 5.4 miliarde de euro, drept pentru care sunt luate in considerare potentiale solutii, pana la care se poate ajunge prin cooperarea reciproca a sectorului privat, public si civil. Apele uzate din Serbia sunt poluate anual cu 109 tone de zinc, 55 tone de cupru, 17 tone de crom, 13 tone de arsenic, 12 tone de plumb, 11 tone de nichel, potrivit datelor Agentiei pentru Protectia Mediului. Aceasta problema trebuie rezolvata in urmatorii trei ani de catre toate companiile din Serbia care sunt responsabile pentru acest lucru, aceste obligatii fiind in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene.

Vedeti toate »