Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Nordlogic se alatura compania de tehnologie AROBS Group

09 august 2022

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software, a anuntat preluarea integrala a Nordlogic, grup de companii local specializat in dezvoltarea de produse si platforme software personalizate, cu birouri in Cluj-Napoca, Oradea (Romania) si Seattle (SUA), a aflat Balkanengineer.com de la Romaniajournal.ro.

 

 

In urma finalizarii tranzactiei, AROBS isi va extinde echipa prin integrarea a peste 60 de programatori, testeri si consultanti in dezvoltare software. In acest fel compania isi va consolida prezenta la nivelul regiunii Transilvania si in vestul Romaniei, precum si in America de Nord.

 

Nordlogic a fost fondata in anul 2006, in Cluj-Napoca, de doi antreprenori romani, Andrei Olariu si Ovidiu Codreanu. De-a lungul celor 17 ani de existenta, Nordlogic a dezvoltat si implementat aplicatii web si cloud, precum si software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienti locali si internationali din Europa, Marea Britanie, Israel si SUA. Clientii companiei activeaza in industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactura, media, domeniul medical, organizatii non-profit, etc. In 2021, grupul Nordlogic a inregistrat venituri consolidate de aproximativ 9.7 milioane de lei.

 

Sursa material foto: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 june 2023T & D Engineering: Statiile noastre de incarcare pentru masini electrice indeplinesc toate standardele internationale si nationa

  Dinamica din sectorul energetic in ultimii ani a pus din nou pe ordinea de zi promovarea mobilitatii electrice in tara noastra si in Europa. Un set de reglementari europene si documente strategice reglementeaza procesele legate de dezvoltarea acestui segment de piata. Masinile electrice dobandesc o popularitate din ce in ce mai mare si nu lasa nicio indoiala cu privire la viitorul lor. “Solutiile de incarcare inteligenta pe care le oferim acopera toate situatiile din viata reala”, au dezvaluit de la T & D Engineering. Compania este lider in domeniul solutiilor de inginerie in sectorul energeticii, electrotehnicii si electronicii. O parte din gama sa sunt statiile de incarcare AC.

 • 01 june 2023Ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS, ne povesteste despre masina inovatoare cu 8 axe, dezvoltata in cooperare cu Sie

  Pe parcursul anului trecut v-am povestit despre proiectul comun al companiei de inginerie mecanica RAIS si Siemens, departamentul Industrii digitale, care include dezvoltarea unei masini inovatoare cu 8 axe, recunoscuta in cadrul prestigioasei competitii interne ale companiei Siemens si distinsa cu premiul “Siemens Superheroes” 2022. Despre esenta proiectului personalizat care vizeaza optimizarea productiei si impactul ecologic al acestuia, precum si cu privire la parteneriatul de lunga durata dintre cele doua companii, a povestit ing. Nishan Bazdigyan, managerul companiei RAIS.

 • 18 may 2023“Energy Hunter” sau modul in care schimbatoarele de caldura cu placi si garnituri Alfa Laval ofera o eficienta mai buna

  Industria moderna si impulsul spre eficienta si protectia mediului transforma inginerii, operatorii si tehnologii in “vanatori de energie” sau asa cum sunt numiti la Alfa Laval – “Energy Hunter”. Producatorul international consacrat si-a concentrat eforturile in dezvoltarea solutiilor tehnologice care contribuie intr-un grad inalt la imbunatatirea eficientei resurselor si la reducerea costurilor de operare ale clientilor sai, iar una dintre modalitatile dovedite sunt schimbatoarele de caldura optimizate cu placi si garnitura care ofera. In materialul de astazi, cu ajutorul specialistilor de la companie, va vom dezvalui despre avantajele acestor produse si despre modul in care acestea influenteaza asupra eficientei generale a proceselor.

 • 16 may 2023Programele de stagiu Tesy sunt deschise pe tot parcursul anului ca raspuns la nevoile profesionale ale viitorilor specialisti

  Programe de stagiu flexibile si pe tot parcursul anului care ofera posibilitatea fiecarui student de a combina munca si educatia intr-un grad optim – pe aceasta abordare pariaza producatorul bulgar de boilere si aparate electrocasnice Tesy. Iar scopul este de a se oferi viitorilor specialisti startul necesar pentru o cariera stralucitoare in lumea noilor tehnologii. “Consideram ca stagiul la Tesy este o oportunitate excelenta pentru oricine doreste sa se dezvolte intr-o companie cu pozitii de lider in Europa in domeniul dezvoltarii aparatelor de incalzire a apei si aerului”, au comentat de la companie. Care sunt posturile vacante si cum sa candidezi, puteti vedea in randurile urmatoare.

 • 09 may 2023Indumatic: Presiune inalta versus presiune standard – care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de capete de spalare pentru

  Cand sa alegem un dispozitiv pentru curatarea rezervoarelor la inalta presiune si cand sa alegem un dispozitiv la presiune standard? La aceasta intrebare raspuns ofera de la compania comerciala dovedita Indumatic, care ofera duzele si capetele de spalare ale producatorului italian dovedit PNR. “Gama de produse de capete de spalat pentru curatarea rezervoarelor PNR este foarte extinsa. In portofoliul sau utilizatorii pot gasi diferite tipuri de duze si capete de spalat: statice, rotative, cu manipulare motorizata sau ghidata. Un alt indicator, prin care acestea se deosebesc, este presiunea lor de alimentare, adica capete de spalat pentru curatarea rezervoarelor la presiune inalta sau standard”.

 • 05 may 2023T & D Engineering: O parte din portofoliul nostru reprezinta solutii inovatoare de inalta tehnologie pentru centrale fotovoltaic

  “Viitorul ingineriei este aici”, declara cu incredere de la T & D Engineering, companie lider in domeniul energiei, electronicii, managementului infrastructurii energetice, industriei si surselor de energie regenerabila. Cu o echipa de zeci de ingineri, designeri, mecanici si tehnicieni calificati si cu experienta, compania ofera solutii tehnologice inteligente care asigura o productivitate, fiabilitate si eficienta ridicata. Atentia orientata catre cerintele clientilor si concentrarea pe tehnologiile moderne sustenabile stau la baza succesului companiei pe piata, iar expertiza sa legata de sursele de energie regenerabila o pozitioneaza in fruntea industriei SRE.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 07 june 2023Sof Connect va instala alte 22 de statii pentru masini electrice la aeroportul din Sofia, Bulgaria

  Concesionarul Aeroportului Sofia (Bulgaria) Sof Connect a anuntat o comanda pentru 22 de statii de incarcare pentru masini electrice, a aflat BalkanEngineer de la Economic.bg. Acestea vor fi adaugate la cele 4 site-uri deja instalate in zona aeroportului. Valoarea investitiei nu este specificata. In curand vor fi adaugate inca trei puncte de incarcare pentru EV, inclusiv in zona de parcare VIP a Terminalului 1 mai mic al Aeroportului Sofia. Au fost comandate 16 statii pentru curent alternativ (AC) cu capacitate de 22 kW si 6 statii pentru curent continuu (DC) de 180 kW. Ca parte a angajamentului sau fata de sustenabilitate si neutralitatea carbonului pana in 2036, Aeroportul Sofia intreprinde aceasta “calatorie” de transformare catre o flota auto complet electric.

 • 05 june 2023Albania va crea o agentie pentru promovarea startup-urilor si a inovatiei

  Parlamentul albanez a adoptat o lege care are ca scop sa faciliteze operarea start-up-urilor in tara prin crearea unei agentii guvernamentale speciale. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Agentia speciala va introduce energie dinamica in sprijinul companiilor de start-up prin reducerea semnificativa a timpului de schimb de informatii, procesare a documentelor solicitantilor si transparenta deplina in luarea deciziilor pentru finantare publica. Legea include o prevedere pentru scutirea asa-zisilor nomazii digitali de la plata impozitelor in primul lor an in Albania, in speranta ca vor putea aduce cu sine lucratori sezonieri. In prezent, tara gazduieste 100 de nomazi digitali.

 • 02 june 2023Municipalitatea Montana (Bulgaria) si Municipalitatea Motatei (Romania) au prezentat un proiect realizat cu succes in cadrul pro

  Primarii municipiilor Montana (Bulgaria) si Motatei (Romania), Zlatko Zhivkov si Margelu Razvan, au sustinut o intalnire de succes in orasul Montana, prezentand proiectul finalizat “Echipamentul ne salveaza viata” in cadrul Programului Uniunii Europene de cooperare transfrontaliera dintre Bulgaria si Romania. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Proiectul “Echipamentul ne salveaza viata” este in valoare de aproximativ 774 000 de euro. In cadrul acestuia Municipialitatea Montana a achizitionat utilaje specializate, care includ un excavator-incarcator, o nacela ridicare cu cos, doua pickap-uri, doua mini incarcatoare frontale si un tractor agricol cu.

 • 31 may 2023Avesta Battery & Energy Engineering deschide o noua fabrica pentru productia de baterii in Kicevo

  Aproximativ 600 de noi locuri de munca va deschide compania Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), care va investi aproximativ 40 de milioane de euro in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Inovativnost.mk. Compania belgiana va construi o fabrica pentru productia de baterii electrice pentru masini in TIRZ Kicevo. Acordul privind realizarea investitiei a fost semnat la Bruxelles de catre Jovan Despotovski, director Directia pentru dezvoltare tehnologica a zonelor industriale din Macedonia de Nord si Neshin Omar, proprietar si director general ABEE. La ceremonia de semnare a contractului a fost prezent si Kreshnik Bekteshi, ministrul economiei.

 • 29 may 2023Un nou Centru pentru conferinte, targuri si expozitii va fi construit la Tirana, Albania

  In capitala albaneza Tirana au fost prezentate propunerile celor cinci studiouri de arhitectura care sunt finaliste la competitia internationala privind construirea unui Centru pentru conferinte, targuri si expozitii in oras, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Primarul Tiranei, Erion Veliaj, a indicat faptul ca infiintarea acestui centru va incepe o noua era de transformare a orasului, orientata catre “Noul bulevard”. “Noul bulevard” ne ofera posibilitatea sa intelegem cat de mult s-a dezvoltat Tirana in 100 de ani si cat de necesara a fost aceasta”, a comentat primarul. Aspiratia in prezent este pentru echilibrarea Tiranei in directie spre nord, astfel incat orasul sa aiba doua centre – piata “Skanderbeg” si “Noul bulevard” in rolul sau de viziune moderna a capitalei.

 • 25 may 2023Feroinvest si Centralinvest din Macedonia de Nord au realizat venituri de 113 milioane de euro

  Venituri in cuantum de 113 milioane de euro au fost realizate in 2022 de companiile Feroinvest si Centralinvest, care fac parte din grupul Feroinvest/Centralinvest, care include si companiile BRAKO si Res. Aceasta informatie a aflat BalkanEngieer.com de la Мakfax.com.mk. Veniturile indicate reprezinta o crestere de pana la 135% comparativ cu 2021. Cresterea veniturilor se datoreaza in primul rand vanzarilor crescute de vehicule electrice si pe hidrogen, a numarului crescut de centrale proprii construite din surse regenerabile (fotovoltaice si biogaz), constructiei de centrale electrice pentru alti investitori, precum si furnizarii de energie electrica pentru economia din Macedonia de Nord.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 june 2023Compania Minal situata in China construieste o noua fabrica de piese auto in Šabac, Serbia

  Minal Europe Green Material a depus o cerere catre Ministerul Protectiei Mediului din Serbia pentru o procedura de evaluare a impactului asupra mediului privind construirea unui nou complex pentru productia de piese auto. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Ekapija.com. Facilitatea va avea o suprafata totala de 91 354 m2. Spatiul de productie al complexului va ocupa un loc central pe teren, iar toate dotarile auxiliare sunt prevazute in partea de nord a acestuia, cu exceptia conciergerilor, care sunt situate in partea de vest in fata halei principale. Sunt prevazute si zone libere pentru amenajarea teritoriului. Hala de productie va avea o dimensiune de 163x107 m, instalatia fiind cu un etaj si impartita in doua unitati functionale principale.

 • 01 june 2023SHL Healthcare va investi aproximativ 2 milioane de leva (BGN) intr-o fabrica de dispozitive medicale langa Sofia

  Compania suedeza SHL Healthcare a primit un certificat de clasa “A” pentru proiectul sau de investitii “Fabrica pentru productia de dispozitive medicale”, care va fi realizat in comuna Ilinden, municipiul Sofia, Bulgaria. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Prin acest proiect compania isi propune sa-si extinda capacitatea de productie, unde o parte dintre produsele fabricate includ dispozitive medicale precum sling-uri, ciorapi compresie cu mecanism de tratare limfedem, sisteme de saltele pentru paturile de spital si altele. Aceasta este prima intreprindere de productie a companiei din Europa.

 • 30 may 2023Compania americana de masini electrice Rivian va angaja in 2023 peste 150 de ingineri in Belgrad, Serbia

  Producatorul american de masini electrice Rivian recruteaza in mod activ noi angajati la centrul sau de cercetare si dezvoltare stiintifica din Belgrad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Ekapija.com. Acesta este singurul centru de inginerie al companiei situat in afara Americii de Nord. Borko Lepojevic, director general al centrului de cercetare si dezvoltare stiintifca Rivian din Belgrad, a reamintit ca centrul a inceput sa functioneze la sfarsitul anului trecut, in aceste cateva luni fiind angajati peste 50 de persoane. Potrivit acestuia, planul este ca centrul din Belgrad sa aiba peste 150 de angajati pana la sfarsitul primului an de existenta.

 • 25 may 2023Oracle, o companie americana de IT, deschide un centru regional in Kragujevac, Serbia

  Compania multinationala de tehnologie informatica Oracle, cu sediul situat in SUA, a deschis un centru regional in Kragujevac, oras situat in partea centrala a Serbiei, de unde va furniza servicii IT cloud utilizatorilor globali. Aceasta informatie a aflat BalkanEngieer.com de la Serbianmonitor.com. In cadrul ceremoniei de inaugurare Oracle si operatorul national de telecomunicatii Telekom Srbija au semnat un contract conform caruia Telekom va folosi infrastructura cloud a companiei americane. In prezent centrul de date din Kragujevac acopera 14 000 m2, iar facilitatile sale sunt folosite de guvern, universitati, parcuri tehnologice si start-up-uri.

 • 23 may 2023Engie incepe constructia unui parc solar cu putere instalata de 8.6 MWp pentru Saint-Gobain din Romania

  Producatorul francez de energie Engie SA a demarat lucrarile de construire a unui parc solar cu capacitate instalata de 8.6 MWp in sudul Romaniei, pentru a ajuta producatorul de materiale de constructie Compagnie de Saint-Gobain SA sa-si indeplineasca cerintele locale de energie. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la Renewablesnow.com. Parcul fotovoltaic va fi amplasat pe terenul fabricii de sticla Saint-Gobain din Calarasi si va fi compus din 15 760 de module care acopera o suprafata totala de 14 hectare. Capacitatea anuala este estimata la peste 14 000 MWh si va fi folosita exclusiv pentru autoconsumul companiei Saint-Gobain.

 • 18 may 2023Niki Rotor Aviation lanseaza un nou model de autogiro si planuieste sa-si extinda productia

  Tanara companie bulgara pentru productia de autogiro Niki Rotor Aviation intentioneaza sa-si extinda productia de componente din carbon si asamblare in apropiere de orasul Pravets in urmatorii 3 ani, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Compania vinde intre 10 si 15 masini pe an, dar pe masura ce productia se extinde, conducerea prevede aceasta cifra sa creasca pana la 50 in anul 2026. Compania dezvolta trei modele, inclusiv “Kallithea”, “Lightning”, care in prezent este in curs de certificare. La sfarsitul lunii aprilie a acestui an, la forumul de aviatie Aero Messe din Friedrichshafen, Germania, a fost prezentat si modelul cu doua locuri “Cruiser”, in care pilotul si pasagerul sunt amplasati unul langa altul, spre deosebire de alte modele.

Vedeti toate »