Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Next.e.GO intentioneaza sa produca masini electrice in Bulgaria

12 july 2021

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Startup-ul german Next.e.GO intentioneaza sa investeasca 140 de milioane de euro in productia de masini electrice la fabrica “Balkan” de langa Lovech, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg.

 

 

Este de prevazut ca la fabrica nu doar sa fie asamblate masinile, dar sa existe o productie cu valoare adaugata mai mare. De asemenea, este de asteptat sa fie create 1000 de noi locuri de munca.

 

Fabrica “Balkan” produce in prezent biciclete si motostivuitoare, dar facilitatea dispune de o infrastructura adecvata, care poate fi modificata pentru scopurile productiei de automobile.

 

Next.e.GO si-a inceput activitatea in orasul german Aachen. Dupa achizitionarea sa de catre grupul de investitii olandez ND Industrial BV in septembrie 2020, compania opereaza sub numele de Next.e.GO Mobile SE. Aceasta realizeaza productia modelelor de masini e.GO Life First Edition, e.GO Life 60 si e.GO Life 40+.

 

Sursa material foto: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2021Spirit sportiv si de echipa vor cuceri Liebherr-Hausgeräte Marica la data de 3 octombrie

  Pe 3 octombrie anul acesta zona din jurul fabricii Liebherr-Hausgeräte Marica de langa Plovdiv va deveni o arena a spiritului competitiv si a emotiilor. “Liebherr Business Run Plovdiv va incepe exact la ora 10:00. Echipele vor fi formate din 4 persoane, fiecare dintre care va parcurge 4 km sau doua tururi ale fabricii Liebherr-Hausgeräte Marica, inainte de a preda stafeta catre urmatorul competitor. Pentru fiecare competitor, organizatorii si sponsorii au prevazut cadouri, medalie si multe surprize la fata locului. Castigatorii vor primi un frigider Liebherr pentru biroul lor”, au declarat de la filiala Liebherr.

 • 13 september 2021Unisyst Laboratory: “Efectuam inspectia si calibrarea instrumentelor de masurare pentru clientii nostri"

  Laboratorul si-a dovedit competenta tehnica ridicata si se afla printre liderii din tara, dispunand de echipamente de referinta de inalta calitate la cel mai modern nivel tehnic. “Aplicam metodologii moderne validate de calibrare care reprezinta o garantie pentru calitatea inalta a serviciilor care oferim. Despre aceasta vorbesc si referintele clientilor nostri, o mare parte dintre care isi efectueaza la noi recalibrarea echipamentelor si etaloanelor de masurare inca de la infiintarea laboratorului”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la Unisyst Laboratory OOD.

 • 03 september 2021RAIS se bazeaza pe parteneriatul sau cu DiTra si SolidWorks pentru productia de masini si scule concurente

  Principalele instrumente pe care compania foloseste includ desen 3D de baza, SheetMetal si Simulation, cu care efectueaza verificari daca detaliile date vor rezista la efortul necesar. Unul dintre avantajele majore de a lucra cu SolidWorks este ca software-ul este studiat la institutiile de invatamant, ceea ce la randul sau reduce cu aproximativ 5, 6 luni din timpul pentru instruirea unui specialist. Astfel pregatirea sa poate continua de la un nivel superior cu activitati specifice legate de constructia masinilor, de design si etapele de productie.

 • 25 august 2021Indumatic: Cilindri pneumatici din otel inoxidabil de la compania italiana Artec – rezistenti, fiabili si usor de curatat

  „Gama de cilindri din otel inoxidabil Artec include seriile de produse Y, X, Z, J si V. Cu ratiune acestea pot fi definite ca solutie optima pentru aplicatii in medii agresive. In contact cu substante corozive si agenti chimici, in special in medii umede, otelul inoxidabil ofera o stabilitate mai buna si o durabilitate mai mare decat aluminiul, cu care sunt rezolvate si solutionate in mod constructiv cilindrii pneumatici standard”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania de inginerie si comert dovedita Indumatic, care ofera cilindri din otel inoxidabil Artec in Bulgaria.

 • 18 august 2021Sistem de echilibrare a sarcinii energiei electrice de la T&D Engineering optimizeaza consumul de energie electrica

  T&D Engineering are multi ani de experienta in proiectarea, implementarea si intretinerea sistemelor de echilibrare a sarcinii energiei electrice. “Solutia noastra include monitorizarea consumului de energie electrica in timp real si analiza bazata pe raportarea pentru perioade anterioare, precum si intocmirea rapoartelor utilizand date obtinute de la dispozitivele de masurare”, au explicat de la companie pentru cititorii BalkanEngineer.com. In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt principalele caracteristici ale sistemului de echilibrare a sarcinii care ofera T&D Engineering.

 • 11 august 2021Kimex: Cresteti siguranta sudorilor cu castile pentru sudura de cea mai inalta clasa Gamma GTH3 de la Kemppi

  “Metalele sudate, solventii, fluxurile, materialele plastice sau vopselele emit diverse gaze si unele dintre vapori sunt vizibile pentru ochiul uman, dar multe dintre ele sunt invizibile si in acelasi timp – complet reale. De aceea, este important sa fie utilizate solutii care vor asigura sanatatea sudorilor, ca de exemplu castile pentru sudura Gamma GTH3 de la Kemppi”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania bulgara dovedita de inginerie, productie si comert Kimex, reprezentant exclusiv al producatorului finlandez de echipamente de sudura Kemppi in Bulgaria.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2021Grupul TeraPlast Romania a achizitionat o noua linie de productie

  Grupul TeraPlast, producatorul roman de profile din PVC si produse din polimeri a achizitionat linia de productie de folii din polietilena de la Brikston Construction Solutions, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Grupul este singurul producator de granule HFFR din Romania. Activele nou achizitionate, care se afla in prezent in Sighisoara, vor fi transferate in Nasaud la fabrica companiei Somplast, care de la sfarsitul anului 2020 face parte din Grupul TeraPlast si se ocupa cu productia de ambalaje flexibile. Acolo va fi transferata si fabrica de reciclare a produselor din PVC a companiei.

 • 17 september 2021Furnizorul AWS bulgar HeleCloud devine parte a SoftwareONE

  Furnizorul elvetian de solutii tehnologice de software si cloud SoftwareONE a achizitionat HeleCloud – partener al platformei pentru servicii cloud Amazon Web Services (AWS), a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Compania isi va extinde serviciile legate de AWS in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Fondata in 2016 in Marea Britanie, HeleCloud este cel mai mare integrator si furnizor de servicii AWS independent si unic din EMEA, operand din trei locatii – Bulgaria, Marea Britanie si Tarile de Jos. Compania ofera servicii de consultanta, arhitectura software, inginerie de infrastructura si servicii gestionate cu oportunitati de furnizare completa de servicii cloud in platforma AWS.

 • 15 september 2021Serbia are planuri pentru un centru modern de logistica feroviara in Subotica

  Investitia face parte din proiectul “Inputrans”, pe care tara dezvolta in cooperare cu parteneri din Ungaria. “Inputrans” este un proiect transfrontalier care prevede, de asemenea, construirea unei linii de cale ferata de mare viteza intre capitalele Belgrad si Budapesta. Locatia planificata a centrului de logistica feroviara in orasul Subotica este zona industriala “Mali Bajmok”. In viitor sunt prevazute si alte noduri feroviare similare pentru orasele Kiskunhalas si Novi Sad. Unul dintre principalele obiective cu privire la construirea centrului de logistica si investitiile in infrastructura feroviara moderna este de a face din Subotica un centru important pentru Europa.

 • 10 september 2021Capitala Bulgariei urca in clasamentul fDi Magazine

  Capitala Bulgariei isi imbunatateste pozitia la editia din acest an a clasamentului fDi Magazine si TNW “Orase tehnologice ale viitorului 2021”, a aflat BalkanEngineer.com de la Investsofia.com. Dupa analizarea datelor pentru 76 de orase din 31 de tari europene, Sofia ocupa locul 19 in clasamentul general. In categoria “Eficienta costurilor”, orasul bulgar urca in clasament pana la locul 5. Anul acesta, capitala si-a castigat o pozitie si pentru “Atragerea investitiilor straine directe”, clasandu-se in primele zece locuri. In categoria separata “Strategie pentru atragerea investitiilor straine” Sofia isi pastreaza pozitia a 17-a de anul trecut.

 • 08 september 2021Investitii de peste 1.14 milioane de euro pentru repararea strazilor din Skopje

  Ministrul Transporturilor si Comunicatiilor din Macedonia de Nord, Blagoy Bochvarski, a anuntat ca peste 30 de primari au semnat contracte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din toata tara. Investitiile pentru reparatia de drumuri numai in capitala depasesc 1.14 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Vlada.mk. In prezent se efectueaza activitati de constructie pe strada “Pariska” din capitala, fondurile pentru care sunt asigurate in cadrul unui proiect de modernizare a drumurilor din Macedonia de Nord. Este planificata, de asemenea, reconstructia bulevardului “Kiro Gligorov”. Infrastructura rutiera va fi reparata si in cartierele Kisela Voda, Šuto Orizari si Gjorče Petrov.

 • 02 september 2021Walltopia va construi primul sau Adventure Hub pe coasta bulgara a Marii Negre

  Peste 100 de municipalitati din Bulgaria si-au depus candidatura pentru construirea unei facilitati de divertisment activ de catre compania Walltopia. Primul finalist pentru asa-numitul Adventure Hub este capitala maritima Burgas. Facilitatea va fi construita in Gradina Marii din Burgas sub forma unui copac mare, al carui scop este de a oferi divertisment sanatos atat pentru copii, cat si pentru adulti. Complexul de atractie este cea mai impresionanta dezvoltare a companiei Walltopia si va combina in sine mai multe activitati diferite. Adventure Hub va avea o inaltime de 26 m si va reprezenta un mix armonios de parc cu franghii cu obstacole si panouri de catarare pentru copii.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 september 2021Leoni deschide o noua fabrica de 50 de milioane de euro in Kraljevo, Serbia

  Leoni, furnizorul global de produse, solutii si servicii de gestionare a energiei si a datelor din sectorul auto a deschis a patra cea mai mare intreprindere in Serbia. Fabrica este situata in orasul Kraljevo, pentru constructia si echipamentele din dotare fiind investiti peste 50 de milioane de euro. Cladirea intreprinderii are o suprafata de peste 60 000 m2, din care 45 000 m2 vor fi destinati pentru activitatile de productie ale companiei. Fabrica Leoni este prima construita recent pentru o perioada de aproape 30 de ani in regiunea orasului Kraljevo. Se asteapta ca investitia sa aduca o contributie semnificativa la reducerea somajului, la cresterea nivelului de trai in regiunea sarba, precum si la accelerarea ritmului sau de dezvoltare.

 • 16 september 2021Investitori sud-coreeni doresc sa modernizeze CTE “Mintia” in Romania

  Trei companii sud-coreene – AKEDA, Hyunday-Power Systems si BKB, intentioneaza sa cumpere si sa modernizeze centrala termoelectrica “Mintia” din Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Instalatia functioneaza cu carbune si are o capacitate de 1.285 GW. Un grup de reprezentanti ai companiilor au avut deja o intalnire cu experti de la Ministerul Energiei din Romania pe 6 septembrie. In prezent, centrala termoelectrica “Mintia” este a treia ca marime din tara, dar este oprita din functiune din cauza lipsei autorizatiilor integrate pentru protectia mediului. Dupa o eventuala modernizare din partea companiilor sud-coreene, instalatia va functiona pe gaz natural la o capacitate instalata de 800 MW si va dispune, de asemenea, de un parc fotovoltaic.

 • 14 september 2021Macedonia de Nord investeste intr-o instalatie de gazificare cu plasma

  Macedonia de Nord intentioneaza sa construiasca o instalatie de tratare a deseurilor in valoare de 327 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Instalatia va fi amplasata in orasul Negotino si va prelucra deseurile menajere din cea mai mare parte a tarii. Potrivit declaratiei prim-ministrului Zoran Zaev, proiectul privind construirea instalatiei de gazificare cu plasma a primit statutul de investitie strategica. Tehnologia selectata pentru tratarea deseurilor menajere nu va emite emisii daunatoare in aer, generand in acelasi timp gaze naturale, care vor fi utilizate pentru producerea de energie electrica.

 • 09 september 2021Telekom Srbija deschide primul fond de capital de risc corporativ

  Operatorul sarb de telecomunicatii Telekom Srbija a lansat un fond de capital de risc corporativ, destinat pentru investitii in startup-uri de inalta tehnologie. Proiectul este denumit TS Ventures Fund si este in valoare de 25 de milioane de euro. Acesta este primul fond de capital de risc corporativ din Serbia, care este creat dupa modelul marilor companii europene si globale. Operatiunile sale se vor desfasura in mod complet independent cu management profesional, iar deciziile de investitii vor fi luate de catre o comisie alcatuita atat dintr-o echipa interna, cat si din membri independenti externi cu expertiza internationala dovedita in investitii in diverse startup-uri.

 • 03 september 2021Estul Romaniei cu un nou pod suspendat peste Dunare in 2022

  Unul dintre cele mai mari si complexe proiecte de infrastructura din Romania – podul peste fluviul Dunarea in zona orasului Braila, va fi pus in exploatare la sfarsitul anului 2022. Pe langa acesta vor fi construite si 10 km de noi drumuri de legatura. Executant al proiectului este o companie mixta italo-japoneza. Podul suspendat care va face legatura intre judetele Braila si Tulcea din estul Romaniei, va avea o lungime de 2 km si se va ridica la o inaltime de aproape 200 m. De la inceputul anului si pana acum in acesta au fost investite fonduri europene in valoare de 94.4 milioane de euro. Pana in prezent, lucrarile de constructie ale podului progreseaza conform programului prevazut.

 • 31 august 2021Rompetrol isi reia operatiunile la Rafinaria Petromidia Navodari

  Compania romana Rompetrol Rafinare intentioneaza sa-si reia operatiunile la Rafinaria Petromidia Navodari pana la finalul lunii septembrie. Compania si-a intrerupt activitatea dupa explozia care a survenit pe data de 2 iulie anul acesta, in instalatia de hidrofinare a petrolului/motorinei. Rafinaria va intra in exploatare dupa livrarea echipamentului necesar pentru efectuarea reparatiilor si inspectarea unitatilor afectate de accident. Rompetrol planifica punerea treptata in exploatare a unitatilor sale de productie in regim operational. Instalatiile companiei trebuie, de asemenea, testate in conformitate cu regulile de siguranta si aprobate de catre autoritatile competente relevante.

Vedeti toate »