Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Macedonia de Nord intentioneaza sa activeze conducta de petrol Salonic-Skopje

12 october 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Macedonia de Nord intentioneaza sa activeze conducta de petrol Salonic-Skopje, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul SeeNews.com, care il citeaza pe prim-ministrul Macedoniei de Nord Zoran Zaev.

 

 

Transportul petrolului prin conducta care leaga Salonic de rafinaria Okta din orasul Skopje a fost intrerupt in 2013.

 

Compania greaca Hellenic Petroleum si-a exprimat interesul cu privire la punerea in functiune a conductei si modernizarea acesteia, transformand orasul Skopje intr-un centru pentru derivate petroliere, a subliniat Zaev si a adaugat ca, prin cadrul sprijinului oferit de SUA, Macedonia de Nord va accelera si initia cateva proiecte energetice importante pentru tara si regiune.

 

In septembrie a.c. Zaev a declarat ca statul este interesat de a participa si la constructia terminalului plutitor pentru gaze naturale lichefiate (LNG) langa orasul Alexandroupolis, Grecia.

 

Sursa material fotografic: pixabay.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 november 2020Faceti cunostinta cu boilerul cu tampon (buffer) pentru instalatia de incalzire si productia de ACM de la Tesy

  Daca sunteti in cautarea unui boiler cu volum mare (BVM), care combina intr-un singur dispozitiv tampon pentru instalatia de incalzire si productia de apa calda menajera (ACM) pe principiul instantaneu, atunci urmatoarele randuri sunt special destinate pentru dumneavoastra. Producatorul bulgar dovedit Tesy ofera aceasta solutie tehnologica in trei variante combinate –BVM igienic cu serpentina, BVM igienic cu serpentina si schimbator de caldura, precum si BVM igienic cu serpentina si doua schimbatoare de caldura.

 • 13 november 2020Tehnologii digitale avansate si inovatii in imprimarea 3D – un accent in dezvoltarea B2N

  Echipa BalkanEngineer.com a avut placerea de a face parte din ziua usilor deschise “B2N Your 3D Partner”, care a avut loc la sediul unuia dintre pionierii tehnologiei 3D de la noi din tara, compania B2N. Accentul evenimentului a fost stabilit pe noul model de imprimante 3D de format larg – Form 3L, care are o tehnologie imbunatatita si de cinci ori mai mare volum de lucru, viteza si precizie. Tehnologia utilizata de masina este LFS (Low Force Stereolithography). Aceasta imbunatateste metoda SLA (Stereolithography).

 • 30 october 2020Filkab Distributie: Specializam in productia si instalarea de tablouri electrice, dispozitive complete de distributie si PTAB

  Filkab este o companie bulgara de productie, inginerie si comercializare in domeniul echipamentelor electrice si al instrumentelor de automatizare. Datorita cresterii activitatilor de afacerii, Filkab a fondat compania Engineering EAD. “Engineering EAD este compania cu cel mai numeros personal din grupul de companii Filkab. Compania are in dotare echipamente moderne si licente pentru productia de tablouri testate de tip ale producatorilor europeni de renume”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Filkab Distributie SRL.

 • 09 october 2020Laboratoarele acreditate Unisyst evalueaza mijloace de masurare cu metode moderne si profesionalism

  Compania Unisyst este un organism notificat pentru evaluarea conformitatii mijloacelor de masurare potrivit Directivei 2004/32/UE. Structura companiei include laboratoare acreditate pentru verificarea, calibrarea si evaluarea mijloacelor de masurare. “Dovada privind calitatea superioara constanta a serviciilor noastre sunt clientii nostrii multumiti, mare parte dintre care efectueaza recalibrare la mijloacele lor de masurare si standarde inca de la infiintarea laboratorului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Unisyst.

 • 09 september 2020T&D Engineering este un partener de inginerie preferat in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii

  T&D Engineering este o companie bulgara dovedita, specializata in desfasurarea diverselor activitati de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Compania noastra dispune de proiectanti cu calificare completa de proiectare pentru pregatirea proiectelor la partea “Electricitate”. Dezvoltandu-si activitatea din 2004 pana in prezent, T&D Engineering sa dovedit ca partener de inginerie si integrator de sistem de incredere pentru implementarea si constructia sistemelor SCADA si a produselor pentru automatizare industriala ale companiilor Schneider Electric & Siemens”, au dezvaluit in final de la companie.

 • 14 august 2020SpaceCAD: “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!” – Solid Edge 2021 este deja aici

  Compania bulgara SpaceCAD, care furnizeaza solutii de prima clasa CAD/CAM/CAE si servicii de inginerie pentru proiectarea si fabricarea produselor in diverse sectoare industriale, a declarat pentru BalkanEngineer.com ca pe 15 iunie 2020, Siemens Digital Industries Software a anuntat Solid Edge 2021. Noua versiune a software-ului tehnologic este intitulata “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!”. SpaceCAD este partener oficial si reprezentant al produselor si serviciilor Siemens Digital Industries pentru Bulgaria.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 november 2020OMV Petrom a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinaria Petrobrazi

  OMV Petrom,compania de energie din Romania, a investit aproximativ 21 de milioane de euro la rafinaria Petrobrazi. Cu aceasta, compania isi propune sa creasca capacitatea de amestec de biocombustibili, precum si sa imbunatateasca infrastructura pentru transportul, descarcarea si depozitarea bio-componentilor in rafinarie, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la OMV Petrom. nvestitiile au fost alocate incepand cu 2018, dupa care Petrobrazi a marit capacitatea de amestecare a bio-componentilor in carburanti de la 200 kilotone la aproximativ 350 kilotone pe an cu scopul de a furniza carburanti cu cantitati crescute de bio-componenti in produsele sale finite.

 • 18 november 2020Zona Economica Trakiya cu proiect pentru neutralitatea carbonului

  Zona Economica Trakia (ZET) langaorasul Plovdiv, Bulgaria, a dezvoltat un proiect pentru zone industriale neutre de carbon. ZET sta la baza Consortiului “Parcuri industriale neutre de carbon”, in care intra inca zonele industriale din Burgas, Gabrovo si Haskovo. Proiectul ZET se bazeaza pe parteneriatul cu Institutul german Fraunhofer, Organizatia Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala (UNIDO), Agentia Bulgara pentru Investitii /IBA/ si parteneriatul public-privat cu noua municipalitati si trei clustere. Viziunea proiectului pentru “Zona Industriala Rakovski”, de exemplu, este pana in 2030 sa fie utilizata energia regenerabila in combinatie cu alimentarea traditionala.

 • 16 november 2020MEPSO si Dalekovod cu un contract pentru reconstructia unei substatii

  Operatorul Sistemului de Transmisii Electrice din Macedonia (MEPSO) si compania croataDalekovod au semnat un contract pentru reconstructia substatiei 400/110 kV Bitola 2 in valoare de 3.18 milioane euro. Acordul marcheaza ultima etapa din reparatia capitala a instalatiei, iar termenul limita pentru finalizarea activitatilor in cadrul acesteia este de 36 de luni. Investitiile MEPSO se ridica la 2.2 milioane euro, iar restul sumei este din imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Directorul executiv al MEPSO, Eva Shukleva, a declarat ca datorita importantei statiei, reconstructia acesteia a fost executata in cateva etape.

 • 11 november 2020Regent Lighting construieste o fabrica pentru corpuri de iluminat in Serbia

  Regent Lighting a inceput constructia unei fabrici pentru corpuri de iluminat in orasul Svilajnac, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un interviu cu directorul operational al companiei Joerg Steimer oferit editiei online eKapija.com. In primii 4 ani, compania va investi in fabrica suma de 4 milioane de euro, iar peste 120 de persoane vor fi angajate la aceasta. Steimer a subliniat ca accentul companiei va fi angajarea de echipe puternice in domeniul ingineriei, lantului de aprovizionare, finantelor si altele. Acesta a mai adaugat ca Regent Lighting a inceput deja activitatile de productie intr-o fabrica mica, care compania a inchiriat de la inceputul anului 2020 si la care lucreaza peste 30 de angajati.

 • 09 november 2020Wizz Air a deschis baza in orasul Bacau, Romania

  Compania aeriana Wizz Air a inaugurat baza in orasul Bacau, Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la RomaniaJournal.ro. Wizz Air din Bacau va asigura conexiuni pe 13 rute spre 6 tari, care includ Torino, aeroportul Marco Polo Venetia, Venetia Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Londra Luton, Liverpool (Marea Britanie), Memmingen / Munchen West (Germania), Billund (Danemarca) si Bruxelles Charleroi (Belgia). Au fost create peste 70 de noi locuri de munca in cadrul companiei aeriene, precum si locuri de munca in industriile asociate. Compania aeriana a introdus masuri stricte de sanatate si igiena pentru protectia pasagerilor si echipajului.

 • 04 november 2020ESO investeste 1.4 miliarde leva in reteaua de transport a energiei electrice din Bulgaria

  Operatorul sistemului de energie electrica din Bulgaria (ESO) va investi 1.4 miliarde leva pentru modernizarea si reconstructia retelei de transport a energiei electrice din tara pana in anul 2029, a aflat BalkanEngineer.com de pe web site-ul Investor.bg, care se refera la planul de activitate al companiei pentru perioada 2020 – 2029. In documentul care a fost revizuit si aprobat de Comisia de reglementare a energiei si apei (CREA) se observa o crestere a investitiior pentru acest an, comparativ cu asteptarile aprobate in 2019.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 november 2020Nestle Bulgaria a implementat o noua linie robotizata de ambalare

  Nestle Bulgaria a investit inca 23 de milioane de leva (BGN) in fabrica sa din orasul Sofia. Compania a prezentat o linie moderna robotizata pentru ambalarea produselor si a explicat cum acest lucru are efect asupra capacitatii de productie si locurilor de munca, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Nestle Bulgaria. Inovatia contribuie la productia eficienta a 2.5 milioane de batoane KitKat pe zi. Oaspetii au avut ocazia sa vizualizeze in mod practic fabrica si sa urmareasca functionarea instalatiei, care cuprinde procesul de ambalare al produsului intr-un ambalaj simplu si plasarea ulterioara a acestuia intr-o cutie sau ambalaj multiplu.

 • 19 november 2020Metito Utilities construieste o instalatie pentru ape uzate in Serbia

  Metito Utilities va construi ostatie de epurare a apelor uzate in or. Zrenjanin, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Proiectul face parte dintr-un proiect interguvernamental mai mare, in cadrul unui acord semnat intre Serbia si Emiratele Arabe Unite. Pe baza acestui acord, Ministerul Agriculturii, Silviculturii si Gospodaririi Apelor din Serbia a semnat un memorandum de intelegere, orientat catre epurarea apelor uzate, a devenit clar de pe site-ului web al orasului Zrenjanin. Primarul orasului Zrenjanin, Simo Salapura, a declarat ca, potrivit planului, activitatile de constructie ar trebui sa inceapa in decurs de un an, precum si ca vor dura peste 20 de luni.

 • 17 november 2020Grupul TeraPlast construieste o fabrica pentru ambalaje biodegradabile in Romania

  Grupul TeraPlast a solicitato finantare in valoare de 5.8 milioane euroin cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact majorin economie, a aflat BalkanEngineer.com de la RomaniaJournal.com. Sprijinul este destinat pentru proiectul companiei,in valoare de 11.8 milioane euro, prin care Grupul TeraPlast intentioneaza sa construiasca o nouaintreprindere pentru productia de ambalaje biodegradabile. Implementarea proiectului care a inceputin luna noiembrie 2020, areo durata estimata de realizare de 25 de luni.

 • 12 november 2020Proiecte de inovatie din Macedonia de Nord sustinute de FIDA

  Fondul pentru inovare si dezvoltare tehnologica din Macedonia de Nord (FIDA) a anuntat rezultatele primei invitatii publice pentru vouchere de inovare, a aflat BalkanEngineer.com dintr-o comunicare de la FIDA. Rezultatele au fost prezentate de Ministrul Educatiei si Stiintei Mila Karovska si directorul FIDA Jovan Despotovski, iar prezentarea a fost gazduita de Facultatea de Inginerie Mecanica de la Universitatea “Sf. Sf. Chiril si Metodie” din mun. Skopje. Valoarea totala a fondurilor este de 15 milioane de denari, acestea fiind ulterior furnizate facultatilor universitare si centrelor de cercetare. Proiectele vor fi sprijinite si de catre companii locale si institutii superioare de invatamant.

 • 10 november 2020Prima statie de incarcare pentru masini electrice a fost pusa in functiune in Burgas

  Prima statie de incarcare pentru masini electrice din cadrul Memorandumului pentru construirea unei retele publice incheiat anul acesta intre Municipalitatea Burgas, Bulgaria si compania Eldrive a fost instalata si pusa in functiune. Statia este situata in parcarea municipala “Gurko”. Dispozitivul este de tip ABB DC Wallbox cu o putere de 24 kW si permite incarcarea modelelor de masini electrice in masa in mai putin de o ora. Accesul la statie este liber si gratuit pentru o ora, iar dupa prima ora sederea in parcare se plateste.

 • 05 november 2020Aeroportul “Konstantin Veliki” din Niš se modernizeaza

  Modernizarea si activitatile de constructie continua la aeroportul “Konstantin Veliki” din orasul Niš, Serbia. A fost finalizatalivrarea de scanere, porti detectoare de metale si alte echipamente necesare pentru controlul pasagerilor, bagajelor si marfurilor. Pana la sfarsitul anului pe pista aeroportului va fi instalat un sistem de semnalizare luminos pentru conditiile de vizibilitate redusa, declara, de asemenea, de la eKapija.com. Lucrarile de constructii este de asteptat sa fie finalizate pana in 2023. Noua cladire a aeroportului va fi destinata pentru pasagerii care pleaca si va dispune de spatii si suprafete comerciale, necesare pentru exploatarea serviciilor de transport aerian.

Vedeti toate »