Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Festo va produce motoare pas cu pas si servo-motoare la fabrica sa din Sofia, Bulgaria

06 june 2018

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Compania internationala Festo, lider in domeniul solutiilor de automatizare, va investi intr-o noua, a treia unitate de productie la facilitatea sa in capitala Bulgariei, Sofia, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Festo Production, parte din structura holdingului tehnologic. Valoarea proiectului este de 50 milioane leva (BGN), iar noua unitate va produce motoare pas cu pas si servo-motoare.

 

 

In legatura cu extinderea activitatii, Festo Production va majora si capitalul sau uman. Este de asteptat ca pana in 2020 la intreprindere sa lucreze un total de 2000 de persoane. Pentru comparatie, in prezent sunt angajati in jur de 1000 de persoane.

 

Compania bulgara, pozitionata in orasul Sofia, este specializata in productia de senzori magnetici si cablurile de conectare aferente acestora. In orasul Smolyan, Bulgaria a fost transferata o unitate suplimentara pentru productia de instrumente.

 

Executarea noii investitii se afla deja in curs de desfasurare, fiind depuse documentele pentru eliberarea autorizatiilor de constructie, au informat de la companie.

 

Sursa material fotografic: Festo Production

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 september 2018Kastiva: ARTES a patentat sistemul de racire prin injectie cu o reducere a presiunii in trei trepte

  Compania germana ARTES Valve & Service, parte din ARCA Regler, este un producator dovedit de dispozitive de reglare pentru controlul debitului, presiunii si temperaturii. Sistemul de racire prin injectie de la ARTES reprezinta o supapa care regleaza temperatura aburului prin pulverizarea de apa. “Pana in prezent sistemul de racire ARTES era disponibil in doua variante – cu una sau doua trepte de reducere a presiunii”, au explicat pentru BalkanEngineer.com de la compania Kastiva OOD.

 • 12 september 2018Strung CNC T600 de la RAIS

  Strungul cu CNC model T600 pentru prelucrarea detaliilor mici rotative cu putere mare de taiere si alimentare se afla printre masinile de debitat metal de top ale producatorului lider RAIS OOD. T600 are o constructie optima si se caracterizeaza prin viteza mare si moment de rotatie, deformari termice minime, precum si absenta vibratiilor in timpul procesului de lucru. Masina este echipata cu ax, sustinut de rulmenti cu role de precizie, care asigura o functionare stabila la o grosime mare a aschiilor. Cutia de viteze cu trei trepte ajuta la schimbarea lenta a turatiilor cu moment inalt de rotatie, iar rotile dintate sunt realizate din otel aliat, calite si slefuite in mod precis, asigurand un zgomot redus si o cursivitate excelenta de taiere.

 • 11 september 2018Benzi transportoare textile si instalare la fata locului de la Multiengineering – solutie pentru procesul dvs. de productie

  Solutii flexibile si abordare individuala – acesta este conceptul pe care compania dovedita Multiengineering ET manifesta in relatiile sale de activitate cu numerosii sai clienti din Bulgaria si Peninsula Balcanica. Compania proiecteaza, produce, instaleaza si intretine benzi transportoare, transportoare si sisteme complete de transport din otel pentru nevoile si necesitatile diferitelor intreprinderi. “Portofoliul nostru include si linii transportoare textile, care gasesc aplicatie in principal in industria usoara”, au declarat de la companie.

 • 10 september 2018Sistem cu portal 3D robotizat cu actionare bilaterala Кiberys KBCUT HD5

  Printre sistemele pentru debitarea foilor de tabla ale producatorului dovedit Kiberys OOD, brand al integratorului lider de sisteme de echipamente si aparate de sudura de inalta calitate si prelucrare a metalului – Kimex, un loc special ocupa sistemul CNC cu portal 3D cu actionare bilaterala KBCUT HD5. Acesta permite taierea atat a foilor de tabla, cat si a profilelor si tuburilor rectangulare in trei planuri. Sistemul robotizat are 5 axe si posibilitate pentru taiere inclinata in diapazon de ±70° si taiere patrulaturala a profilelor. Cremalierele de ghidare si rotile dintate de inalta calitate ajuta pentru o pozitionare exacta pe cele trei axe liniare si cele doua rotative pentru invartirea si inclinarea arzatorului.

 • 01 august 2018Adara Engineering: Argal a anuntat debutul pe piata al pompei Quantum cu dubla diafragma

  “In ultimii cativa ani echipa de ingineri de la compania italiana Argal au lucrat la dezvoltarea unei noi game de pompe cu dubla diafragma actionate cu aer. Drept urmare Quantum este deja pe piata, oferind o eficienta mai buna si o productivitate marita”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania dovedita Adara Engineering EOOD. Noua gama de pompe a producatorului italian este fabricata in intregime din materiale ecologice pure si poate fi definita ca o solutie 100% “verde” – de la proiectarea pana la instalarea acesteia.

 • 30 july 2018Start Engineering ofera o gama larga de servicii in domeniul prelucrarii metalelor

  Start Engineering AD, companie lidera in proiectarea, instalarea si implementarea de noi tehnologii si automatizari, in mod treptat sa impus pe piata si ca furnizor fiabil al unei game largi de servicii legate de prelucrarea metalelor. “Dispunem de o baza noua si moderna de productie, care ne permite sa executam in mod rapid si eficient taierea, debitarea, sudarea constructiilor de metal si alte activitati legate de prelucrarea metalului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Start Engineering. Start Engineering aplica solutii inovatoare la prelucrarea foilor din otel negru, otel inoxidabil si aluminiu.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 september 2018Ansa Borima va deschide 200 de locuri de munca in Lovech, Bulgaria

  Consortiul bulgaro-italian Ansa Borima intentioneaza sa deschida 200 de noi locuri de munca in Lovech, Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com dintr-o informatie. Compania este producator lider pe Balcani de echipamente complexe de telecomunicatii pentru retele si centrale de cabluri optice si de cupru, centrale GSM, echipamente pentru retele de cabluri pentru internet si televiziune, echipamente pentru distributia energiei electrice si altele. Asociatia va inchiria spatii in Zona Industriala de Nord a or. Lovech si pana la sfarsitul anului intentioneaza sa inceapa productia.

 • 18 september 2018Romania va investi 600 milioane de euro in infrastructura de apa si canalizare

  Ministrul roman al Fondurilor Europene, Rovana Plumb a semnat un contract in valoare de aproape 600 milioane de euro pentru imbunatatirea si construirea infrastructurii de apa si canalizare. Investitiile vor finanta activitati legate de reabilitarea si extinderea retelelor de alimentare cu apa si dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare in sase judete: Constanta, Ialomita, Calarasi, Dambovita, Brasov si Ilfov. Obiectivul principal al proiectelor este cresterea calitatii apei potabile, eficienta utilizarii acesteia si reducerea pierderilor pe retelele respective de transport a apei.

 • 13 september 2018SMM Commerce construieste o intreprindere de prelucrare a carnii in Gorna Oryahovitsa, Bulgaria

  O intreprindere de prelucrare a productiei de carne in valoare de peste 2 milioane de euro va construi in Gorna Oryahovitsa, Bulgaria, compania SMM Commerce, a aflat BalkanEngineer.com. Proiectul companiei din Sofia, a carei activitate este productia, prelucrarea si comertul carnii si a produselor din carne, include linie de taiere si abator pentru porcine, rumegatoare mari si mici. Intreprinderea va fi amplasata pe o suprafata de 2880 m2 si va permite deschiderea a 50 de noi locuri de munca.

 • 11 september 2018Doua CHE urmeaza sa fie construite pe raul Drina – in Serbia si in Bosnia si Hertegovina

  Serbia si Bosnia si Hertegovina vor construi impreuna doua centrale hidroelectrice pe raul Drina, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Ministerul Energiei din Serbia. Cele doua CHE vor fi in valoare totala de 200 milioane de euro a devenit clar la intalnirea avuta intre ministrii energiei celor doua tari Aleksandar Antić si Petar Đokić. Cu privire la dezvoltarea acestor proiecte vor raspunde compania sarba Elektroprivreda Srbije si omologii lor bosniaci de la Elektroprivreda Republike Srpske.

 • 05 september 2018Compania turca Beydemir va construi o fabrica pentru paleti din metal in orasul Shumen, Bulgaria

  Compania turca Beydemir Sac Profil, orientata catre fabricarea de produse metalice, va construi o fabrica pentru paleti din metal in Zona Industriala situata in apropierea orasului Shumen, a aflat BalkanEngineer.com. Investitia va fi intre 1 si 2 milioane de euro si conform planurilor noua intreprindere va intra in exploatare inca din anul viitor. Este de asteptat ca fabrica sa produca cate 12 000 de cutii metalice si 2 000 de paleti anual, in principal pentru industria auto.

 • 03 september 2018O fabrica din Romania si MHS Truck & Bus vor sa produca camioane militare

  MHS Truck & Bus, reprezentant de lunga durata al companiei germane MAN pentru Romania, va coopera cu fabrica romana de autocamioane Roman, pentru a produce camioane militare, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Parteneriatul comun isi propune sa acopere toate necesitatile de echipare a Armatei Romane cu vehicule militarizate. La fabrica Roman, care se afla situata in orasul transilvanean Brasov, Romania Centrala, se vor produce platforme de transport auto multifunctionale pentru Armata Romana si camioane la standarde nemtesti.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 september 2018Echipele furnizorului de outsourcing TTEC continua sa creasca in Bulgaria

  Compania TTEC, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de outsourcing pentru servicii de asistenta clienti din lume, va mari echipele sale in Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com. Compania este prezenta in Bulgaria din 2014, cand a achizitionat compania bulgara “Sofica Group”. In prezent, TTEC are birouri la Sofia si Plovdiv, unde lucreaza peste 850 de persoane, dintre care 80% sunt la biroul din Sofia, iar 20% – la Plovdiv. Compania intentioneaza sa angajeze diferite tipuri de specialisti pentru extinderea echipelor sale.

 • 14 september 2018Transgaz construieste conducta de gaze Tuzla – Podisor

  Transgaz, operatorul national de transport a gazelor naturale din Romania, intentioneaza sa investeasca 360 milioane de euro in constructia conductei de transport gaze naturale Tuzla – Podisor, a aflat BalkanEngineer.com de la TheRomaniaJournal.ro. Conducta de transport gaze naturale Tuzla – Podisor, care va avea o lungime de 308 km, va face legatura intre resursele disponibile in Marea Neagra si conductele de gaze internationale. Unul dintre acestea va ajunge in Bulgaria pe la Giurgiu – Ruse. Facilitatea se va interconecta si cu actuala conducta de transport gaze naturale Tranzit 1.

 • 12 september 2018O fabrica de peleti a fost deschisa in municipiul Rankovce, Macedonia

  Prima fabrica pentru productia de peleti pentru incalzire a fost construita in localitatea Ginovce, municipiul Rankovce, localitate situata in partea de est a Macedoniei, a aflat BalkanEngineer.com de la centrul de presa al Guvernului macedonean. Investitia este in valoare de 3 milioane de euro. La fabrica vor fi produse peleti pentru incalzire, in conformitate cu cele mai inalte standarde europene, din materii prime importate si locale, iar capacitatea de productie este de asteptat sa atinga 3 tone pe ora. Initial, noile locuri de munca vor fi 40, dar in viitor numarul angajatilor va depasi 100 de persoane.

 • 07 september 2018Compania albaneza Ваlfіn Grоuр va construi un complex de afaceri in Skopje, Macedonia

  In capitala macedoneana Skopje incepe constructia unui imens complex de afaceri multifunctional, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la BalkanInsight.com. Investitorul principal al proiectului este compania albaneza Ваlfіn Grоuр care va investi 300 de milioane euro. Grupul a achizitionat 155 000 m2 in apropiere de vechiul targ comercial – Skopski Sajam, in luna octombrie a anului trecut, prin cadrul filialei sale din Macedonia. Cel mai mare centru de afaceri, comercial si de divertisment din regiune va avea o utilizare mixta – va include 1400 apartamente.

 • 04 september 2018Compania chineza Shandong Linglong va construi o fabrica de anvelope in Serbia

  Producatorul chinez de anvelope Shandong Linglong intentioneaza sa investeasca aproape 1 miliard de dolari intr-o fabrica de anvelope in Serbia, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Fabrica va fi construita in zona de comert liber din orasul Zrenjanin, centru administrativ al Districtului Central Banatean. Din informatie reiese clar faptul ca compania chineza a ales pentru investitiile sale tocmai aceasta locatie din cauza costurilor de productie mai mici in comparatie cu celelalte tari din Europa.

 • 30 august 2018Gasiti cariera in inginerie visata cu noua aplicatie de la BalkanEngineer.com

  BalkanEngineer.com lanseaza un nou proiect la scara larga cu scopul de a satisface nevoia tot mai aprofundata de specialisti pentru procesele de productie – aplicatia specializata de anunturi pentru locuri de munca! Prin cadrul aceasteia tehnicieni specialisti pregatiti din Serbia si Macedonia vor putea gasi oportunitati pentru dezvoltarea carierei in Bulgaria, primind acces pana la cele mai atractive anunturi, publicate in limba lor materna. Anunturile pentru locuri de munca de la BalkanEngineer.com contin informatii de baza cu privire la angajator, locul de munca, descrierea sarcinilor si responsabilitatilor, precum si studiile si calificarea solicitata pentru ocuparea functiei respective.

Vedeti toate »