Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Festo va produce motoare pas cu pas si servo-motoare la fabrica sa din Sofia, Bulgaria

06 june 2018

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Compania internationala Festo, lider in domeniul solutiilor de automatizare, va investi intr-o noua, a treia unitate de productie la facilitatea sa in capitala Bulgariei, Sofia, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Festo Production, parte din structura holdingului tehnologic. Valoarea proiectului este de 50 milioane leva (BGN), iar noua unitate va produce motoare pas cu pas si servo-motoare.

 

 

In legatura cu extinderea activitatii, Festo Production va majora si capitalul sau uman. Este de asteptat ca pana in 2020 la intreprindere sa lucreze un total de 2000 de persoane. Pentru comparatie, in prezent sunt angajati in jur de 1000 de persoane.

 

Compania bulgara, pozitionata in orasul Sofia, este specializata in productia de senzori magnetici si cablurile de conectare aferente acestora. In orasul Smolyan, Bulgaria a fost transferata o unitate suplimentara pentru productia de instrumente.

 

Executarea noii investitii se afla deja in curs de desfasurare, fiind depuse documentele pentru eliberarea autorizatiilor de constructie, au informat de la companie.

 

Sursa material fotografic: Festo Production

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 june 2019Indumatic: Noi cilindrii pneumatici de mare forta P1F-T ISO 1552 cu diametre de la 160 la 320 mm de la Parker Hannifin

  Compania Parker Hannifin este lider mondial in dezvoltarea tehnologiilor de deplasare si control, care furnizeaza solutii de inalta precizie pentru aplicatii sociale, mobile, industriale si aerospatiale. “Una dintre cele mai recente completari in portofoliul extins al companiei este noul grup de produse de cilindri pneumatici P1F-T cu diametre 160, 200, 250 si 320 mm. Astfel, seria P1F acopera deja intreaga gama de diametre de la 32 la 320 mm”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Indumatic OOD.

 • 19 june 2019Economisiti timp si mijloace prin serviciul de prelucrare a foilor de tabla de inalta calitate de la Multiengineering

  Prin serviciul sau de indoire si/sau debitare a foilor de tabla de inalta calitate, compania Multiengineering ET ajuta pe clientii sai sa reduca in mod semnificativ timpul pentru operatiunile tehnologice. “Proiectele sunt realizate la timp si potrivit desenului furnizat de catre client, iar in lipsa unui astfel, echipa noastra experimentata si cu inalta calificare va poate ajuta cu privire la construirea detaliilor, elaborarea desenelor si modelarea 3D a produsului”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Multiengineering.

 • 18 june 2019RAIS: Optimizam productia dumneavoastra cu masini CNC si solutii cu o calitate la nivel international

  In timpul expozitiei tehnice specializate MachTech & InnoTech Expo 2019 compania lidera bulgara pentru productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului cu control numeric computerizat RAIS OOD a demonstrat performanta la unele dintre masinile sale cu caracteristici unice si aplicatie impresionanta in productie. “Incepand din 2019 gama noastra de produse a fost imbogatita in mod considerabil si in sortimentul companiei RAIS au fost adaugate 5 modele de strunguri de baza”, au declarat de la companie.

 • 17 june 2019Kiberys: Inovatii si imbunatatiri in tehnologia de sudare au demonstrat de la Kimex in timpul MachTech & InnoTech 2019

  Solutii de ultima generatie in tehnologia de sudare au demonstrat de la compania bulgara dovedita Kimex in cadrul forumului tehnic international MachTech & InnoTech 2019. “Principalii “eroi” in actiune au fost masina de sudura X8 MIG Welder de la Kemppi, masinile manuale de debitat cu plasma Powermax de la Hypertherm, precum si masinile unice pentru sudarea tijelor filetate de la HBS”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la compania Kiberys OOD, brand propriu al companiei bulgare dovedite, specializata in tehnologia de sudura.

 • 13 june 2019Boilerele MaxEau de la TESY – mai multa apa calda si o durata de exploatare mai mare

  Seria de boilere MaxEau a brandului bulgar dovedit Tesy este dezvoltata in conformitate cu standardele europene de siguranta si cele mai inalte cerinte de calitate. “MaxEau are integrate solutii inovatoare brevetate care fac dispozitivele mai eficiente din punct de vedere energetic, cu o constructie care ofera mai multa apa calda si o durata mai lunga de exploatare. Boilerele sunt disponibile in doua versiuni: МaxEau Classic cu incalzitor din cupru si MaxEau cu incalzitor ceramic pentru zone cu apa mai dura”, au anuntat de la Tesy OOD.

 • 12 june 2019Mega Engineering: “Dezvoltam solutii privind controlul proceselor de productie in industria ceramica”

  In lumea moderna ceramica depaseste cu mult sfera mestesugului, transformandu-se intr-un sector industrial serios, iar cerintele fata de produse in ceea ce priveste caracteristicile precum calitate, rezistenta, durabilitate etc. sunt serioase. “Un rol major pentru atingerea unor bune caracteristici tehnice ale produselor joaca desfasurarea corecta a etapelor diferite in procesul de productie si in special controlul asupra lor”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania Mega Engineering OOD.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 june 2019In orasul sarb Pančevo se vor produce componente auto, navale si feroviare

  Compania germana ZF Friedrichshafen AG (ZF) a deschis o baza de productie pentru componente auto, navale si feroviare in zona industriala a orasului Pančevo, Serbia. Initial acolo vor fi angajati aproximativ 300 de persoane. Pana in prezent compania a investit aproximativ 100 de milioane de euro in construirea fabricii, dar intentioneaza sa faca costuri suplimentare. ZF intentioneaza sa angajeze peste 1000 de muncitori si sa construiasca un centru de cercetare cu o suprafata de 5000 m.p. La fabrica sa din Pančevo compania germana va produce componente auto de inalta calitate.

 • 24 june 2019Macedonia de Nord in parteneriat pentru crearea inovatiilor digitale in sprijinul copiilor cu dizabilitati

  Fundatia “Telecom pentru Macedonia” si UNICEF au anuntat un parteneriat pentru extinderea oportunitatilor de includere a copiilor si tinerilor cu dizabilitati in viata publica si invatamant. Partenerii vor lucra impreuna cu tinerii la crearea unor solutii digitale inovative pentru un acces mai bun la educatie si incluziunea persoanelor cu dizabilitati. Proiectul este format din doua directii principale: provocare de design „Generation Unlimited” si card digital de accesibilitate pentru persoane cu dizabilitati „Without Barriers”.

 • 19 june 2019O linie feroviara de mare viteza va conecta granita bulgaro-turca cu Istanbul

  Tren de mare viteza va conecta statia feroviara Halkali din Istanbul, Turcia, cu Kapikule – partea turca a punctului de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, Bulgaria. Aceasta este parte dintr-un proiect mai amplu pentru construirea unei linii de cale ferata care sa faca legatura intre Europa si Asia. Pe linia feroviara de mare viteza vor circula trenuri cu o viteza de deplasare de 200 km/h care vor transporta atat pasageri, cat si marfa. Intreaga ruta a trenului de mare viteza va fi de la Kapikule pana in orasul Çerkezköy, Turcia. Valoarea proiectului este in marime de 1.1 miliarde euro.

 • 17 june 2019Ikea va deschide cel de-al doilea magazin in Bucuresti, Romania

  Producatorul suedez de mobila Ikea va deschide cel de-al doilea magazin in Bucuresti la data de 24 iunie 2019 – denumit Ikea Pallady. Acesta este cel mai mare magazin al companiei in regiunea din sud-estul Europei, in valoare de aproape 90 de milioane de euro. Magazinul are o suprafata de 37 000 m.p. si va oferi aproximativ 10 000 de produse. Clientii din Romania vor avea posibilitatea de a vizita cele 58 de camere cu idei pentru design interior. Cladirea va dispune, deasemenea, de loc de joaca pentru copii, precum si restaurant in care vor fi servite mancaruri suedeze si romanesti.

 • 12 june 2019Compania petrochimica Petrohemija din Serbia cauta investitori

  Pana la sfarsitul anului va fi lansata licitatia pentru achizitionarea gigantului petrochimic, situat in orasul Pancevo, Serbia – Petrohemija. Companii din Rusia, Polonia si Romania si-au exprimat interesul cu privire la achizitionarea companiei, a aflat BalkanEngineer.com de la SerbianMonitor.com. Timp in care asteapta investitori potriviti, Petrohemija va investi 18 milioane de euro pentru imbunatatirea intreprinderii sale si pentru efectuarea unei renovari de baza. Aceasta este cea mai mare investitie a companiei in ultimele trei decenii cu scopul cresterii productiei cu 23%.

 • 10 june 2019In Macedonia cel mai puternic se dezvolta sectorul comercial

  In Macedonia de Nord majoritatea intreprinderilor noi sunt create in sectorul comercial, cel mai mare fiind interesul catre comertul cu ridicata si cu amanuntul si repararea autovehiculelor, a aflat BalkanEngineer.com de la denar.mk. Potrivit datelor de la Serviciul de Statistica din Macedonia, 30.2% din cele 6321 de intreprinderi nou infiintate se afla in aceasta ramura a industriei. Alte sectoare atractive de dezvoltare sunt industria prelucratoare cu 10.7%, activitatile profesionale, stiintifice si tehnice cu 10.6%, precum si activitatile din domeniul hotelurilor si restaurantelor cu 10.3%.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 june 2019Elevi bulgari si sarbi vor fi instruiti in cadrul programului Microsoft si Proplusion

  Microsoft si organizatia non-guvernamentala Proplusion au lansat o noua initiativa regionala, care vizeaza imbunatatirea formarii in domeniul informaticii in randul elevilor din invatamantul liceal din Balcani, a aflat BalkanEngineer.com. Programul educational, care va oferi o resursa pentru predarea si instruirea in domeniul informaticii, a fost denumit “Gen-D – construirea unui viitor digital”. Toate materialele implementate in platforma au fost create in Serbia si vor fi furnizate in limba engleza elevilor din fiecare tara participanta, si anume Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Bulgaria si Serbia.

 • 20 june 2019Macedonia a gazduit cea de-a treia Conferinta Internationala de Telecomunicatii BalkanCom

  Cea de-a treia conferinta internationala in domeniul telecomunicatiilor a avut loc intre 10 si 12 iunie 2019 in or. Skopje, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com. Editia din acest an a evenimentului a fost intitulata “5G si dincolo” (5G and Beyond). Conferinta, care pentru al treilea an consecutiv este organizata pe Peninsula Balcanica, reprezinta o platforma stiintifica globala, care intruneste mediul academic, laboratoare de cercetare si sectorul de industrie pentru dezbaterea provocarilor si posibilelor solutii legate de tehnologia 5G.

 • 18 june 2019Serbia cu licitatie pentru construirea retelei 5G din anul viitor

  Licitatia pentru construirea retelei 5G in Serbia probabil va fi lansata in 2020, a anuntat Agentia pentru Reglementare in Comunicatii Electronice si Servicii Postale din Serbia. De la sfarsitul anului 2018 si inceputul anului 2019 multe tari europene au lansat licitatii similare, iar multe altele sunt in proces de planificare. Generatiile anterioare de telefonie mobila sunt bazate exclusiv pe experienta utilizatorului in ceea ce priveste telecomunicatiile. Noua retea celulara de generatia a cincea va fi dezvoltata, bazandu-se pe servicii imbunatatite, precum si posibilitatea de a viziona programe de televiziune in timp real prin intermediul telefoanelor mobile.

 • 13 june 2019Enel investeste peste 11 milioane de euro in contoare inteligente pentru masurarea energiei electrice in Romania

  Compania de distributie a energiei electrice Enel Group intentioneaza sa instaleze peste 171 000 de contoare inteligente pentru clientii sai din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia, Romania. “Contoarele inteligente vor pune bazele la construirea viitoarelor retele inteligente, care sunt definitorii pentru a face fata provocarilor aduse de tranzitia energetica, promovand dezvoltarea unor sisteme energetice curate, sustenabile si eficiente”, au declarat de la Enel Group.

 • 11 june 2019In proces de planificare este construirea sistemului de interconectare Bulgaria – Serbia

  Ministrii energiei din Bulgaria si Serbia au anuntat ca interconectorul dintre cele doua tari ar fi trebuit pus in functiune in 2022, a aflat BalkanEngineer.com. Decizia cu privire la crearea sistemului de interconectare Bulgaria – Serbia a fost luata in timpul unei intalniri de varf, dedicata securitatii energetice, care a avut loc la Belgrad, Serbia. Ministrii ambelor tari sunt de acord ca construirea infrastructurii care lipseste este esentiala pentru obtinerea atat a securitatii energetice, cat si a concurentei la aprovizionarea cu gaze pentru regiunea Europei de Sud-Est.

 • 06 june 2019Macedonia cauta noi investitii in cadrul Forumului Economic Vienez

  Forumul economic pe tema “Discutii econimice vieneze – noi perspective pentru Republica Macedonia de Nord” a avut loc la data de 20 mai 2019 in capitala austriaca. La eveniment a participat o delegatie guvernamentala condusa de catre premierul macedonean Zoran Zaev, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. In delegatia macedoneana au fost inclusi Ministrul Adjunct al Afacerilor Economice, Ministrul Finantelor Publice si Ministrul Educatiei si Stiintei. In cadrul forumului au fost discutate oportunitatile de investitii in Macedonia de Nord, in plus fiind organizate si intalniri cu reprezentanti ai companiilor austriece dovedite.

Vedeti toate »