Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

Festo va produce motoare pas cu pas si servo-motoare la fabrica sa din Sofia, Bulgaria

06 june 2018

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Compania internationala Festo, lider in domeniul solutiilor de automatizare, va investi intr-o noua, a treia unitate de productie la facilitatea sa in capitala Bulgariei, Sofia, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Festo Production, parte din structura holdingului tehnologic. Valoarea proiectului este de 50 milioane leva (BGN), iar noua unitate va produce motoare pas cu pas si servo-motoare.

 

 

In legatura cu extinderea activitatii, Festo Production va majora si capitalul sau uman. Este de asteptat ca pana in 2020 la intreprindere sa lucreze un total de 2000 de persoane. Pentru comparatie, in prezent sunt angajati in jur de 1000 de persoane.

 

Compania bulgara, pozitionata in orasul Sofia, este specializata in productia de senzori magnetici si cablurile de conectare aferente acestora. In orasul Smolyan, Bulgaria a fost transferata o unitate suplimentara pentru productia de instrumente.

 

Executarea noii investitii se afla deja in curs de desfasurare, fiind depuse documentele pentru eliberarea autorizatiilor de constructie, au informat de la companie.

 

Sursa material fotografic: Festo Production

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 january 2019T&D Engineering a castigat un premiu prestigios pentru proiectele sale din domeniul infrastructurii energetice

  Compania lidera bulgara de inginerie T&D Engineering EOOD are o experienta indelungata in realizarea activitatilor de inginerie in domeniul energeticii si infrastructurilor energetice. La fel si in prezent compania realizeaza proiecte complete in domeniul automatizarilor pentru Compania Nationala “Infrastructura Feroviara”, au informat de la companie. In ultimii cativa ani T&D Engineering a realizat 12 substatii de tractiune 110/27.5 kV, dintre care 9 cu inginerie completa – constructie la cheie si 3 in calitate de subcontractant la partea sistem SCADA.

 • 25 january 2019Kiberys KBWELD HD5: sistem robotizat MIG/MAG pentru sudarea cazanelor si rezervoarelor

  Sistemele robotizate MIG/MAG pentru sudare automata ofera un raspuns cu privire la nevoile de productie, care au un volum mare de procese de sudare. “KBWELD HD5 este un sistem robotizat pentru sudarea rezervoarelor si cazanelor mari. Acesta ofera un nou concept in domeniul sistemelor robotizate cu doua procese active simultane – MIG/MAG sudare si debitare cu plasma/oxi-gaz”, au declarat de la Kiberys OOD. Sistemele robotizate pentru sudare cu functii inteligente, cum ar fi detectarea cusaturii si urmarirea cusaturii, asigura si garanteaza o calitate constanta a sudurii.

 • 24 january 2019TESY – lider producator de boilere electrice si aparate de incalzire in Europa

  Brandul TESY este binecunoscut pe piata. In spatele acesteia se afla una dintre companiile bulgare dovedite, care a reusit intr-un sfert de secol sa se impuna ca producator european lider de aparate electrocasnice pentru incalzire si alimentare cu apa calda. “Obiectivul companiei Tesy este de a ridica standardul in domeniu si de a se dovedi ca lider mondial in solutiile inovatoare si crearea de solutii moderne pentru caldura si confort. Noi folosim cele mai noi tehnologii pentru a obtine o functionalitate maxima a aparatelor noastre si de a oferi clientilor nostri un design modern si sofisticat”, au comentat de la TESY.

 • 23 january 2019Noul strung RAIS TTN 153 cu doua mandrine pneumatice este produsul cu care si-a extins gama compania RAIS

  Noul model de strung cu CNC face deja parte din gama de produse a companiei constructoare de masini RAIS OOD. “RAIS TTN 153 este o masina dezvoltata la cererea specifica a clientului, potrivita pentru prelucrarea tubulaturilor cu racorduri filetate”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Caracteristica acestuia este ca strugul este echipat cu doua mandrine pneumatice – fata si spate. Tubulatura supusa la prelucrare se introduce lateral in masina prin mandrina din spate, trece si iese in zona de lucru a strungului.

 • 22 january 2019Transpaleta electrica cu operare manuala la inaltime mare KMS.AC 1250/5,8 de la Veni & Co

  Transpaleta electrica cu inalta manevrabilitate, multifunctionala, cu operare manuala la inaltime mare (stacker), model KMS.AC 1250/5,8, produce compania dovedita Veni & Co SRL (OOD). Echipamentul este proiectat pentru procesarea incarcaturilor paletizate cu greutate maxima de pana la 1250 kg si depozitare/manipulare de pe rafturi cu inaltime de pana la 5.8 m, in regim de lucru mediu pana la greu. In timpul exploatarii manerul inclinabil pentru actionare pozitioneaza operatorul la o distanta de siguranta fata de sasiul masinii.

 • 21 january 2019Filkab Distributie: Gama de produse Ledinaire de la Philips – iluminat confortabil cu LED-uri cu calitate garantata

  Compania dovedita in domeniul tehnologiei de iluminat Philips Lighting ofera o gama larga de corpuri de iluminat cu LED, care se caracterizeaza printr-o eficienta energetica, fiabilitate si inovatie ridicata. “Compania accentueaza asupra celor mai cautate produse oferindu-le la preturi competitive. Utilizatorii se pot baza pe calitatea ridicata si fiabilitatea produselor, asigurandu-si un confortul ridicat intr-o varietate de aplicatii”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Filkab Distributie SRL, partener Philips Lighting.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 february 2019Un total de 17 proiecte de investitii se afla in stadiu de realizare in Macedonia

  In zonele industriale ale or. Skopje, Macedonia – TIRZ-Skopje 1 si TIRZ-Skopje 2, in stadiu de realizare se afla un total de 17 proiecte de investitii straine. In proces de constructie se afla 12 noi cladiri si 5 alte proiecte, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Valoarea totala a investitiilor straine este de aproximativ 155 milioane euro. Este de asteptat ca pana la finalizarea proiectelor sa fie angajate peste 4300 de persoane. Legea privind asistenta investitiilor financiare sprijina companiile straine si acesta este motivul pentru care o serie de noi companii sa beneficieze de masuri in conformitate cu aceasta lege.

 • 11 february 2019Un nou centru de cercetare in Romania

  Playtika, companie israeliana pentru jocuri mobile, a deschis un nou centru de cercetare stiintifica in mun. Bucuresti, Romania. Proiectul de investitie este in valoare de 6 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com. Noul centru este al 9-lea astfel de proiect al companiei Playtika. Compania israeliana are 5 birouri la nivel global, in care lucreaza peste 1700 de angajati. Activitatea companiei Playtika este orientata catre jocurile de noroc, iar in ultimele luni compania sa orientat si catre jocurile mobile obisnuite.

 • 06 february 2019O noua fabrica pentru prelucrarea tablei din otel va deschide usile in orasul Kovin, Serbia

  Compania Minimet Commodities, inregistrata in Belgrad, Serbia, va deschide o fabrica pentru prelucrarea tablei din otel in or. Kovin, Serbia. Proiectul de investitie este in valoare de aproximativ 15 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la SerbianMonitor.com. Este de asteptat ca noua fabrica sa deschida pana la sfarsitul anului 2019, constructia acesteia fiind impartita in doua etape. Prima etapa va include doua linii pentru taierea tablei laminate la cald si una – pentru tabla laminata la rece.

 • 04 february 2019Gara veche din Skopje, Macedonia, se transforma intr-un complex multifunctional modern

  Pana in 2021 vechea statie de cale ferata din or. Skopje, Macedonia, va deschide usile cu un aspect complet diferit si nou. Complexul multifunctional imens va fi construit de catre corporatia turca Limak, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Zona renovata din jurul statiei va fi compusa din zona rezidentiala, centru comercial, hotel, loc pentru evenimente culturale, muzeu, magazine alimentare renumite, centru de fitness, cazinou si parcare cu o capacitate de aproximativ 3000 de vehicule.

 • 30 january 2019Compania romaneasca Dacia a raportat o crestere a productiei in 2018

  Producatorul de automobile Dacia a inregistrat o crestere a productiei sale la uzina din or. Mioveni, Romania. Compania romaneasca a produs peste 335 000 de vehicule in 2018, ceea ce reprezinta o crestere de 6.8% fata de anul precedent. Pentru 2017 producatorul de automobile a creat in Romania aproximativ 314 000 de unitati. Cea mai mare productie in masa la uzina de la Mioveni pentru anul trecut este automobilul Dacia Duster cu 236 921 unitati. In clasament urmeaza modelele Dacia Sandero cu 42 146 unitati produse, Dacia Logan cu 33 841 unitati si Dacia Logan MCV cu 22 354.

 • 28 january 2019Etem va investi 30 de milioane de euro in doua noi companii din Bulgaria

  Compania, care isi desfasoara activitatea in domeniul extrudarilor de aluminiu, Etem Bulgaria, va desparti productia de profile de aluminiu extrudate si prelucrarea lor suplimentara in doua filiale diferite si va investi aproximativ 30 de milioane de euro in tara. Aceasta schimbare a fost decisa de catre proprietarul firmei Etem – compania belgiana Viohalko. In urmatorii trei ani este de asteptat sa fie investite circa 30 de milioane de euro in Bulgaria pentru instalarea unei noi prese de extrudare si a echipamentului pentru prelucrarea suplimentara a profilelor de aluminiu.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 february 2019In Podgorica, Muntenegru, va fi construita infrastructura de canalizare

  In or. Podgorica, capitala Muntenegrului, urmeaza sa fie lansat proiectul “Colectarea si tratarea apelor reziduale in Podgorica”. Investitia totala privind constructia infrastructurii de canalizare in oras va fi in valoare de 50.35 milioane de euro. Fondurile pentru proiectul “Colectarea si tratarea apelor reziduale in Podgorica” vor fi asigurate de la trei surse de finantare. Subventie in valoare de 10.15 milioane de euro va fi acordata prin Cadrul de Investitii pentru Balcanii de Vest (WBIF). Banca Germana de Dezvoltare (KfW) acorda un imprumut de 35 de milioane de euro Guvernului Muntenegrului.

 • 12 february 2019CEZ a achizitionat 8 centrale eoliene in Franta

  Compania energetica ceha CEZ a achizitionat 8 centrale eoliene noi in Franta, cu o capacitate totala de 116 MW. Parcurile eoliene au fost achizitionate de la dezvoltatorul german de surse regenerabile de energie ABO Wind, a aflat BalkanEngineer.com. CEZ colaboreaza pentru a doua oara cu compania germana. Prima afacere a fost realizata in 2017, atunci cand societatea ceha pe actiuni a achizitionat de la ABO 9 ferme eoliene, cu capacitate totala de aproximativ 100 MW. CEZ este o companie cu prezenta de lider pe pietele de energie din Europa Centrala si de Est. Grupul a intrat in Bulgaria in 2004.

 • 07 february 2019Ford va incepe productia unui nou model de vehicul in Romania

  In toamna anului 2019 se asteapta ca Ford sa lanseze productia unui nou model de vehicul la uzina sa din orasul Craiova. Noul model de SUV (sports utility vehicle) se va numi Puma, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Investitia, legata de noul proiect, va ajunge la o valoare de 200 de milioane de euro, fiind necesara angajarea a 1700 de noi muncitori. In prezent la uzina din Craiova lucreaza aproximativ 4400 de angajati. Noul model va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania. Ideea companiei Ford este ca Puma sa inlocuiasca modelul EcoSport, prin care vor fi separate mai multe resurse pentru productia din Europa.

 • 05 february 2019Reintoarcerea sectorului de constructii cu forta maxima intre 6 si 9 martie

  70% din capacitatea expozitiei Architectural building week, desfasurata la Inter Expo Center Sofia, a fost ocupata inca la sfarsitul anului 2018. Inceputul anului este timpul pentru evaluari, bilant si raportarea tendintelor pe care piata va urma in urmatoarele 12 luni. Odata cu dezvoltarea noului sau concept, in mod evident anul 2019 va fi anul Renasterii pentru cel mai mare eveniment de afaceri pentru sectorul constructiilor din Bulgaria – Architectural building week. Editia cu cea mai mare amploare dupa anul 2008 a forumului de constructii din Bulgaria va avea loc intre 6 si 9 martie 2019 la Inter Expo Center, Sofia.

 • 31 january 2019Feka Automotive va deschide o fabrica in Ćuprija, Serbia

  Producatorul turc de componente pentru industria auto Feka Automotive va deschide o noua fabrica in or. Ćuprija, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Investitia este doar una dintre cele ce urmeaza in 2019 in orasul sarbesc. Documentatia de proiectare pentru noua unitate de productie este deja finalizata. Este de asteptat in curand sa inceapa constructia fabricii, dupa care vor fi anuntate si subventiile privind locurile de munca. Feka Automotive este furnizor al unora dintre cele mai importante companii din industria auto, cum ar fi Ford, Toyota si Renault.

 • 29 january 2019Tot mai multi ingineri si tehnicieni straini lucreaza in Bulgaria

  Tot mai mult se afla in crestere tendinta cadre cu inalta calificare din tari invecinate Bulgariei sa gaseasca loc de munca in tara. In 2018 cresterea numarului de straini doritori de a intra pe piata muncii din Bulgaria a crescut aproape triplu in comparatie cu ultimii 5 ani, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Asociatia Industriala Bulgara (AIB). Cel mai mare este numarul strainilor angajati permanent in Bulgaria de ucraineni, macedoneni, turci, sarbi si etc. Muncitorii din tarile aflate in afara Uniunii Europene sunt in general ingineri si tehnicieni cu inalta calificare, tehnicieni cu studii medii si specialisti in domeniul tehnologiei informatiei.

Vedeti toate »