Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

ClimAccelerator Black Sea va sprijini companii bulgare pentru proiectele lor ecologice

28 june 2022

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Incep inscrierile pentru noua editie a programului ClimAccelerator Black Sea, care sprijina solutiile de afaceri ecologice si tehnologii curate. Anul acesta programul va sprijini din nou 14 companii tinere bulgare si proiectele lor cu privire la combaterea schimbarilor climatice, asigurand finantare de pana la 20 000 de euro pentru 11 dintre solutii, precum si sprijin de mentorat pentru inca 3 proiecte, a aflat Balkanengineer.com de la Capital.bg.

 

 

Companiile care doresc sa se alature programului au posibilitatea de a se inscrie pentru primele doua etape – Faza 1 si Faza 2, pana pe 17 august anul curent, prin completarea unui formular de aplicare online, descriind pe scurt ideeile de afaceri. Inregistrarea pentru Faza 3 este cu termen pana la sfarsitul lunii septembrie.

 

Acceleratorul din Bulgaria este organizat de Innovation Starter Accelerator, ca parte din consortiul dintre Bulgaria si Romania, cu partener roman lider de la Impact Hub Bucharest.

 

Pentru opt dintre proiectele aflate in stadiul de “idee”, programul prevede un garant de 5 000 de euro si un program de formare de doua luni pentru adaptarea ideilor si selectarea primilor clienti. Alte trei companii aflate in aceeasi faza vor avea posibilitatea de a primi formare si finantare in valoare de 20 de mii de euro. Trei dintre companiile verzi aflate in faza de “validare” vor avea posibilitatea de a beneficia de sprijin de mentorat pentru cautarea finantarii si intalniri cu investitorii de dezvoltare.

 

Sursa material foto: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 09 august 2022Kimex: WeldEye de la Kemppi asigura o calitate inalta la sudarea robotizata pe platforme de lucru elevatoare

  Platformele mobile de lucru elevatoare (MEWP) ale companiei finlandeze Dinolift urmeaza sa indeplineasca cerintele de inalta calitate atat ale standardului european de sudare EN ISO 3834, cat si ale normelor americane AWS. “Prin integrarea celulelor robotizate A7 MIG Welder de la Kemppi cu software-ul WeldEye, Dinolift poate verifica conformitatea cu specificatiile procedurii de sudare si sa obtina 100% trasabilitate la sudarea robotizata”, au comentat pentru balkanengineer.com de la compania comerciala si de inginerie dovedita Kimex.

 • 27 july 2022Stagiu, burse si un inceput de cariera de succes a oferit Tesy studentilor de la Universitatea Tehnica – Varna, care au vizitat

  La sfarsitul lunii iunie a acestui an studentii de la specialitatea de inginerie mecanica de la Universitatea Tehnica - Varna (TU – Varna) au vizitat baza de productie a companiei lider Tesy din Shumen. “Pentru noi a fost o placere sa intampinam asemenea tinere talente ambitioase si avide de cunostinte care au ales sectorul tehnic ca fiind calea lor profesionala. La noi, la Tesy, ei nu doar ca s-au atins de procesul real de lucru, ci au facut cunostinta cu oportunitatile exceptionale care oferim cu privire la dezvoltarea lor viitoare”, au dezvaluit pentru Balkanengineer.com de la echipa.

 • 20 july 2022Indumatic: Tehnologia de suprimare a prafului SprayStream asigura un control eficient asupra mirosurilor si prafului la reciclar

  In societatea noastra de consum reciclarea este tot mai importanta in scopul realizarii unei dezvoltari durabile si a unei economii circulare. In timpul acestui proces, deseurile sunt prelucrate intr-un produs nou, adesea cu acelasi scop, iar in alte cazuri sunt folosite pentru generarea de energie. “Toata lumea este constienta de faptul ca reciclarea este esentiala pentru lumea moderna, dar procesul de productie in sine creaza adesea numeroase probleme cu eliberarea prafului si mirosurilor. Acest lucru poate duce la lipsa fortei de munca pentru aceste procese, precum si la conditii rele de viata in vecinatate."

 • 19 july 2022RAIS: Suntem mandri sa anuntam ca proiectul nostru pentru masina de slefuit verticala cu 8 axe, a fost premiat oficial de catre

  RAIS este o companie dovedita, a carei baza de productie este situata in mun. Pazardzhik. Activitatea sa este legata de productia de masini CNC, instrumente si echipamente pentru diverse sectoare ale industriei. Compania este lider in Balcani si in Europa, cu multi ani de experienta acumulata in domeniul ingineriei mecanice. “Clientii nostri nu primesc doar masini si echipamente, noi le oferim un produs personalizat, bazat pe nevoile lor specifice. Elaboram solutii complexe pentru calcularea timpului de productie, echipamente instrumentale, punerea in functiune, instruirea si servicii post-vanzare pentru toate tipurile de masini CNC de debitat metal.

 • 07 july 2022T&D Engineering: Portofoliul nostru include o gama larga de dispozitive si sisteme din domeniul electronicii industriale

  “Lista noastra de produse include un asortimet bogat de instrumente si sisteme moderne de inalta calitate din domeniul electronicii industriale. Exemple in acest sens sunt instrumentele de masura, controlerele, sistemele, convectoarele etc.”, au comentat de la echipa companiei lidere de inginerie T&D Engineering. Compania de inginerie, productie si comert isi dezvolta activitatile in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Ne angajam, de asemenea, si cu constructia de retele industriale de controlere programabile si instrumente de automatizare, precum si sisteme de control de la distanta si telesemnalizare in domeniul energeticii si industriei”.

 • 01 july 2022Pentru inca un an consecutiv, Tesy a anuntat inovatii "Made in Bulgaria" in cadrul prestigioasei expozitii internationale MCE

  Din 28 iunie pana pe 6 iulie, Milano se transforma intr-o vitrina, dar nu a boutiqurilor de moda, ci pentru solutii si produse din sectoarele de incalzire, ventilatie, aer conditionat si surse regenerabile de energie. Cea de-a 42-a editie a targului comercial pentru instalatii cladiri care cresc confortul utilizatorilor, MCE, este deja in curs de desfasurare, iar printre participantii la acesta se numara si liderul producator Tesy. Compania, specializata in dezvoltarea de boilere si aparate electrocasnice prezinta din nou cele mai noi produse in fata comunitatii mondiale, a aflat Balkanengineer.com de la echipa Tesy.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 august 2022Serbia isi propune ca obiectiv reducerea emisiilor cu 40.3% pana in 2030

  Serbia si-a prezentat obiectivele preliminare privind Planul national integrat in domeniul energiei si schimbarilor climatice care il elaboreaza. Guvernul isi propune sa obtina de 100 de ori mai multa energie solara si de 10 ori mai multa capacitate in parcuri eoliane pana in 2030, cu scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 40.3% si sa obtina o pondere de 41% a surselor regenerabile de energie in consumul final brut de energie pana la sfarsitul deceniului, a aflat Balkanengineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Planul national integrat in domeniul energiei si schimbarilor climatice din Serbia (NECP) este elaborat sub sloganul de lucru “A fi sau a nu fi”.

 • 09 august 2022Nordlogic se alatura compania de tehnologie AROBS Group

  Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software, a anuntat preluarea integrala a Nordlogic, grup de companii local specializat in dezvoltarea de produse si platforme software personalizate, cu birouri in Cluj-Napoca, Oradea (Romania) si Seattle (SUA), a aflat Balkanengineer.com de la Romaniajournal.ro. In urma finalizarii tranzactiei, AROBS isi va extinde echipa prin integrarea a peste 60 de programatori, testeri si consultanti in dezvoltare software. In acest fel compania isi va consolida prezenta la nivelul regiunii Transilvania si in vestul Romaniei, precum si in America de Nord. Nordlogic a fost fondata in anul 2006, in Cluj-Napoca, de doi antreprenori romani, Andrei Olariu si Ovidiu Codreanu.

 • 03 august 2022Hisense investeste 40 de milioane de euro pentru noua sa fabrica din Valevo, Serbia

  Compania chineza Hisense va investi peste 40 de milioane de euro intr-o noua fabrica pentru productia de dispozitive frigorifice in orasul Valevo (Serbia Centrala), a aflat Balkanengineer.com de la Serbianmonitor.com. Noua fabrica va produce unitati frigorifice Hisense, Gorenje si Asko in principal pentru export in Europa. Activitatile de constructie pe santier se afla inca in proces de desfasurare, acestea fiind planificate sa fie finalizate in curand, iar fabrica va fi deschisa in februarie 2023, au anuntat de la companie. Gorenje opereaza cu succes in Valevo de 16 ani si ofera serviciu pentru peste 1600 de angajati atat din oras, cat si din districtul Kolubara.

 • 02 august 2022DаtаАrt infiinteaza un birou in Varna si deschide 50 de locuri

  DаtаАrt – companie care proiecteaza, dezvolta si intretine solutii de software, deschide un nou birou in Varna, Bulgaria, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. In acest fel, compania isi extinde operatiunile in regiunea Peninsulei Balcanice. Intr-un comunicat de presa de la companie au declarat ca centrul de cercetare si dezvoltare stiintifica va crea 50 de locuri de munca pana la sfarsitul anului, iar procesul de incadrare a angajatilor va continua si pe tot parcursul anului. Accentul principal al noului centru va fi dezvoltarea solutiilor de software cu accent asupra comertului si finantelor, potrivite pentru clienti din diferite sectoare.

 • 28 july 2022KaSis a incheiat un acord cu expertul fintech Rubicon din Albania

  Compania nord-macedoneana KaSis AD Skopje a incheiat un acord cu compania fintech Rubicon din Albania pentru cooperare in domeniul personalizarii cardurilor cu cip, cardurilor virtuale, comertului electronic si serviciului de retea ATM, a aflat Balkanengineer.com de la Denar.mk. De la KaSis a dezvaluit ca acest acord este o confirmare a faptului ca compania este un partener de incredere nu numai pentru banci si comerciantii electronici, dar si pentru companiile fintech ca viitori participanti in domeniul platilor. Investitiile semnificative care au dus la modernizarea serviciilor si imbunatatirea cu noi functionalitati.

 • 26 july 2022Meta Estate Trust din Romania da startul IPO-ului pentru majorarea capitalul social

  Compania romaneasca Meta Estate Trust, ce activeaza in sectorul imobiliar printr-un model investitional in premiera pe piata, a anuntat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul de Oferta Publica Initiala (IPO) al companiei, a aflat Balkanengineer.com de la Romaniajournal.ro. Astfel, Meta Estate Trust va desfasura IPO-ul in vederea majorarii capitalului social si, ulterior, al listarii companiei pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, in perioada 20 iulie – 02 August 2022. Compania vizeaza majorarea capitalului social cu 25 de milioane de lei, ceea ce este o crestere cu 33% comparativ cu capitalul social actual.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 august 2022Compania japoneza Nidec realizeaza investitii la scara larga in Bulgaria si Serbia

  Una dintre cele mai mari companii din sectorul auto din Japonia, producatorul de motoare electrice si componente Nidec, va deschide un centru de dezvoltare la Sofia, in care pana la sfarsitul anului 2022 vor fi angajati 100 de ingineri, a aflat Balkanengineer.com de la Capital.bg. In plus, grupul construieste in prezent doua fabrici in Novi Sad, Serbia, care vor fi operationale pana la sfarsitul acestuia si inceputul anului viitor. Se presupune ca proiectele sunt legate. Investitia initiala este estimata la 3.5 milioane de dolari, iar compania japoneza va fi localizata in “Sofia Airport Center”. Se asteapta ca pana la sfarsitul anului angajatii sa ajunga la 100 de persoane.

 • 10 august 2022Makpetrol AD a prezentat rezultate financiare solide in prima jumatate a anului

  Pentru perioada ianuarie-iunie 2022, Makpetrol AD (Skopje, Macedonia de Nord) a realizat un venit total in valoare de 16.33 miliarde denari, ceea ce este cu 7.43 miliarde denari mai mult decat valoarea de anul trecut, a aflat Balkanengineer.com de la Denar.mk. La nivel trimestrial veniturile totale in 2022 sunt in crestere si depasesc nivelurile de dinaintea pandemiei, in mare parte datorita cresterii preturilor produselor petroliere. In structura veniturilor cu cea mai mare pondere (98.60%) sunt veniturile din vanzari, din care 93.41% sunt realizate din vanzari pe piata interna, iar doar 5.19% sunt realizate din vanzari pe piata externa. Cresterea veniturilor fata de anul trecut se datoreaza in principal cresterii veniturilor din retail (cu 58.47%).

 • 05 august 2022Fakom si-a crescut exporturile cu 89% in prima jumatate a anului

  In primele sase luni ale acestui an, producatorul macedonean de constructii din otel Fakom, a vandut marfuri pentru 10.4 milioane de euro, ceea ce reprezinta cu 43% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, a aflat Balkanengineer.com de la Izvoz.mk. In acelasi timp, se raporteaza o crestere mare de chiar 79% a veniturilor din export si vanzari ale Fakom pe pietele externe, care ajung la 8.85 milioane de euro. 85% din veniturile totale din vanzari ale Fakom pentru primele sase luni sunt realizate din vanzari pe pietele externe. Cresterea mare a exporturilor s-a datorat partial cresterii preturilor materiilor prime in aceasta perioada, care au fost aproape de doua ori mai mari fata de anul trecut.

 • 04 august 2022BERD acorda 12.5 milioane euro grupului farmaceutic romanesc Dona

  Grupul Dona, una dintre cele mai mari companii farmaceutice integrate vertical din Romania, va primi 12.5 milioane de euro, acordate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru a-si sustine planurile de extindere si modernizare a serviciilor sale, a aflat Balkanengieer.com de la Romania-insider.com. Imprumutul de la BERD va sprijini planul de capital pe trei ani al grupului si va ajuta la consolidarea pozitiei sale pe piata, prin achizitionarea de licente si, prin urmare, extinderea retelei sale de retail cu aproximativ 48 de farmacii noi pana la sfarsitul anului 2023 (o crestere de 11%) si isi va renova farmaciile existente.

 • 29 july 2022Dronamics va colabora cu o companie australiana in productia de drone de transport

  Compania australiana Quickstep Holdings Limited, producator de solutii compozite pentru industria aviatiei si startup-ul bulgar pentru transportul de marfuri fara pilot cu drone de transport Dronamics au anuntat relatii de parteneriat, a aflat Balkanengineer.com de la Investor.bg. Parteneriatul a fost anuntat la Farnborough International Airshow din Anglia, iar memorandumul prevede Quickstep sa furnizeze servicii de inginerie si productie catre Dronamics pentru accelerarea productiei dronei de transport marfa Black Swan. Pana la 31 octombrie 2022, este de asteptat ca negocierile dintre companii sa ajunga la un acord obligatoriu pentru Faza 1.

 • 27 july 2022Aeroportul din Belgrad dispune de o centrala electrica solara

  Vinci, compania care opereaza aeroportul “Nikola Tesla” din Belgrad, Serbia, a confirmat ca a fost pusa in functiune centrala electrica solara care va genera energie electrica pentru aeroport, a aflat Balkanengineer.com de la Serbianmonitor.com. Centrala solara va produce 1.13 milioane kWh de energie electrica pe an, ceea ce este suficient pentru a acoperi nevoile a peste 400 de gospodarii. In plus, in comunicatul sau de presa, compania a declarat ca astfel aeroportul isi va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 900 t pe an. Centrala solara se afla in afara complexului aeroportuar si este formata din 3000 de panouri care acopera o suprafata de aproape 16 000 m2.

Vedeti toate »