Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Wpd construieste o centrala eoliana in Macedonia de Nord

10 june 2021

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Compania germana Wpd va investi 500 de milioane de euro pentru construirea unui parc eolian intre Kumanovo, Staro Nagoričane si Kriva Palanka in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkan Green Energy News. Conform planului, instalatia va avea o capacitate de 400 MW.

 

 

Zoran Zaev, primul ministru al Macedoniei de Nord, a subliniat ca compania a depus o cerere pentru stabilirea unui parteneriat strategic de investitii. Se prevede ca proiectul pentru parcul eolian sa fie realizat fara ajutor de stat.

 

Wpd este prezenta in regiune prin intermediul filialei sale Wpd Adria. Compania este proprietarul a patru centrale electrice eoliene in Croatia si dezvolta proiectul Brajići in Muntenegru. In plus, intentioneaza sa investeasca in Croatia si Bosnia si Hertegovina.

 

Sursa material foto: freepik.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 june 2021Multiengineering ofera si implementeaza profile din aluminiu si elemente de fixare de la compania germana Paletti Profilsysteme

  Activitatea principala a companiei Multiengineering include proiectarea, fabricarea, livrarea, instalarea si intretinerea diferitelor tipuri de transportoare, sisteme de transport, masini si detalii specializate, precum si echipamente tehnologice non-standard. “Pentru a realiza activitatea in mod calitativ, avem nevoie de materiale foarte bune. Din 2011 suntem reprezentantul oficial al companiei germane Paletti Profilsysteme pentru profile structurale din aluminiu si elemente de fixare, care oferim si utilizam in majoritatea proiectelor noastre”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la Multiengineering.

 • 01 june 2021Indumatic: Pregatire operationala sporita a instalatiilor cu pompe inteligente si ventile burduf “pinch” de la Flowrox

  “Producatorul finlandez dovedit de pompe si echipamente de pompare Flowrox a creat primul de acest gen ventil burduf (pinch) din lume cu functii inteligente SPVE. In zilele noastre, functiile inteligente Flowrox pot fi incorporate in orice echipament vechi sau nou. Portofoliul companiei include, de asemenea, si pompe peristaltice inteligente SLPP”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la compania bulgara lidera de inginerie si comert Indumatic, reprezentant oficial Flowrox pentru Bulgaria.

 • 12 may 2021Tesy s-a alaturat cu un propriu program in direct de la Sofia la editiile din acest an ale expozitiilor ISH Digital si MCE Milan

  Doua dintre cele mai mari expozitii la nivel mondial in domeniul instalatiilor rezidentiale, infrastructurii si eficientei energetice anul acesta au fost organizate in intregime in mod online datorita situatiei legate de raspandirea COVID-19. Cu toate acestea, acest lucru nu le-a facut mai putin interesante. ISH Digital 2021 si Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 au atras atentia profesionistilor din intreaga lume cu programele sale digitale unice. Participant la aceasta a fost si producatorul bulgar dovedit de boilere si aparate electrocasnice Tesy.

 • 28 april 2021Inginerie la sistemele de management al energiei si reconstructia substatiilor cu servicii dovedite in timp de la T&D Engineer

  T & D Engineering este o companie bulgara dovedita de inginerie, a carei activitate este concentrata in domeniul energiei, electrotehnicii, si electronicii. Compania realizeaza lucrari in diverse domenii ale proiectarii, productiei si serviciilor. „Unul dintre domeniile in care ne dezvoltam de ani de zile si avem numeroase proiecte finalizate cu succes este efectuarea de inginerie deplina la sistemele complete de management al energiei si reconstructia substatiilor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 14 april 2021Strunguri cu batiu inclinat in functie de lungimea maxima prelucrabila de la RAIS – productivitate mare si precizie

  Compania bulgara dovedita RAIS este specializata in productia de masini pentru debitat metal si masini pentru prelucrarea metalului. Aceasta ofera o gama bogata de strunguri cu batiu inclinat, care pot fi selectate in functie de diametrul maxim prelucrabil, lungimea maxima prelucrabila (pas maxim pe axa Z) tipul de ghidaj. “Dezvoltam o varietate de masini in ceea ce priveste pasul maxim pe axa Z. Ne straduim clientii nostri intotdeauna sa aibe o alegere si sa obtina tot ceea ce e mai bun din ce au nevoie”, au comentat de la RAIS pentru BalkanEngineer.com.

 • 07 april 2021Indumatic: Cilindri pneumatici compacti universali P1P de la Parker Hannifin sunt conforme cu standardul ISO 21287

  Cilindrii sunt proiectati in deplina conformitate cu cerintele standardului international ISO 21287. Initial, seria include dispozitive cu dimensiuni ale orificiului de 32, 40, 50 si 63 mm, dar la scurt timp dupa aceasta a fost completata cu dimensiuni de la 20 la 100 mm. Cilindrii pneumatici P1P se disting printr-o durata lunga de exploatare, datorita materialelor si suprafetelor utilizate de inalta calitate, precum si a tehnologiei de realizare a etansarilor. Designul compact cu numeroase optiuni de montare asigura utilizarea lor flexibila in spatii inguste.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 june 2021Masinile romanesti Dacia intra pe piata australiana

  Masinile romanesti Dacia vor fi vandute si in Australia, prin intermediul importatorului Renault pe piata locala Ateco Group. Directorul Ateco Group – Neville Crichton, a anuntat ca in prezent poarta discutii cu Dacia cu privire la toate detaliile. Modelele Dacia Sandero si Sandero Stepway ar putea fi cele mai vandute vehicule ale marcii romanesti in Australia, impreuna cu crossover-ul compact Duster si pickup-ul Oroch, care este comercializat sub brandul Renault. Brandul Dacia a fost creat in 1966, cand a fost semnat un acord de licentiere cu Renault, iar in 1999 a devenit brand al Groupe Renault. Compania de automobile isi urmeaza misiunea de a crea masini moderne si fiabile pentru familie, accesibile tuturor.

 • 09 june 2021Investitori cu interes pentru parcul industrial si chimic din Serbia

  Primul parc industrial si chimic din Serbia – Prahovo, atrage deja atentia unui numar de investitori. Vladimir Todorović, vicepresedintele companiei agricole Elixir Group, a subliniat ca parcul este o minunata posibilitate pentru viitorul si dezvoltarea Serbiei de Est. In 2020, productia de chimicale si produse chimice a remarcat o crestere de 5.9% fata de 2019. In plus, productia de pesticide si substante chimice pentru agricultura, inclusiv produse biocide pentru dezinfectare, a remarcat, de asemenea, o crestere semnificativa. In plus, comertul extern cu produse din industria chimica se ridica la 6.1 miliarde de euro, care este 15.3% din comertul total al Serbiei.

 • 07 june 2021A1 Bulgaria si Acronis lanseaza un centru de date cloud

  Compania de telecom A1 Bulgaria si liderul global in securitate cibernetica Acronis au anuntat lansarea Acronis Cloud Data Center la Sofia. Acronis a ales centrul de date A1 pentru colocalizarea celui mai nou centru de date cloud datorita geolocatiei excelente si a reputatiei A1 Bulgaria ca partener de incredere si lider furnizor de servicii de telecomunicatii si ICT in Bulgaria. Prin cadrul noului centru de date din Sofia, furnizorii de servicii din Bulgaria vor putea stoca date critice pentru domeniul afacerilor pentru clientii sai la nivel local in intreaga tara. Platforma Acronis Cloud Infrastructure ofera acces furnizorilor de servicii pana la o gama completa de solutii pentru backup si securitate cibernetica.

 • 02 june 2021Engie Romania a achizitionat un nou parc fotovoltaic

  Engie Romania – filiala principala din Romania a grupului francez de utilitati si cel mai mare distribuitor si furnizor de gaze naturale de pe piata locala, a anuntat ca a achizitionat inca un parc fotovoltaic operational, cu o capacitate instalata totala de 5.46 MWp. Parcul fotovoltaic este amplasat in partea de sud a Romaniei, in satul Nenciulesti din judetul Teleorman. Parcul a fost pus in functiune in anul 2014 si, de atunci, a produs aproximativ 42 Gwh, echivalentul consumului anual de energie electrica a 25 000 de gospodarii. Aceasta este a doua facilitate achizitionata de Engie in Romania, dupa achizitionarea parcului fotovoltaic compus din doua ferme, situate in satul Cristuru Secuiesc din judetul Harghita.

 • 31 may 2021Proiecte feroviare de peste 930 milioane leva sunt lansate in Bulgaria

  Acest lucru a fost declarat de catre Neli Andreeva, viceministru interimar al Transporturilor, tehnologiei informatiei si comunicatiilor. O parte a proiectelor este modernizarea sectiunilor de cale ferata Orizovo-Mihaylovo si Elin Pelin-Vakarel. In plus, pe linia de cale ferata Plovdiv-Burgas vor fi construite sisteme de semnalizare si telecomunicatii. In termen de cateva zile este de asteptat sa inceapa reconstructia complexului garii Nova Zagora. Fondurile debursate in cadrul Programului operational “Transport si infrastructura de transport” 2014-2020 sunt de circa 2 miliarde leva, iar resursele financiare convenite se ridica la 3,2 miliarde leva.

 • 27 may 2021ВА Glаѕѕ Grоuр investeste aproximativ 600 de milioane de leva in Bulgaria

  Producatorul portughez de ambalaje din sticla BA Glass Group va investi aproximativ 600 de milioane de leva (BGN) pentru modernizarea productiei sale in Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Scopul programului este ca la sfarsitul ciclului de investitii in Bulgaria compania sa aiba aproape o dubla capacitate. Potrivit declaratiei directorului general executiv al companiei – Sandra Santos, in prezent la fabrica din municipiul Sofia se construieste un al doilea cuptor, datorita caruia vor fi create aproximativ 110 locuri de munca. Compania a inceput deja recrutarea si angajarea personalului, deoarece unele posturi necesita o pregatire indelungata. Cuptorul trebuie sa fie gata in 2022.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 10 june 2021Wpd construieste o centrala eoliana in Macedonia de Nord

  Compania germana Wpd va investi 500 de milioane de euro pentru construirea unui parc eolian intre Kumanovo, Staro Nagoričane si Kriva Palanka in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkan Green Energy News. Conform planului, instalatia va avea o capacitate de 400 MW. Zoran Zaev, primul ministru al Macedoniei de Nord, a subliniat ca compania a depus o cerere pentru stabilirea unui parteneriat strategic de investitii. Se prevede ca proiectul pentru parcul eolian sa fie realizat fara ajutor de stat. Wpd este prezenta in regiune prin intermediul filialei sale Wpd Adria. Compania este proprietarul a patru centrale electrice eoliene in Croatia si dezvolta proiectul Brajići in Muntenegru.

 • 08 june 2021Au inceput inscrierile pentru UiPath Automation Awards 2021

  Companiile IT din Romania, precum si altele din Europa de Est si Centrala si Turcia, au posibilitatea de a se inscrie pentru competitia UiPath Automation Awards 2021. Premii vor fi acordate in doua categorii: companii de pornire (Start-up) si de extindere (Scale-up). Premiul pentru startup este in cuantum de 50 000 de euro. Compania premiata in categoria Scale-up va avea acces la primul software de automatizare a bazelor de date din Romania si va putea prezenta solutia sa in fata a patru clienti UiPath. La aceasta competitie pot participa companii din Albania, Belarus, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Polonia, Romania, Republica Slovaca, Slovenia, Ucraina si Turcia.

 • 03 june 2021Serbia a semnat un acord pentru un nou interconector

  Guvernul Serbiei a semnat un acord cu Banca Europeana de Investitii pentru finantarea constructiei interconectorului de gaze Nis – Dimitrovgrad – Bulgaria. Valoarea acestui proiect este de 160 milioane de euro, din care Banca Europeana de Investitii va asigura 25 de milioane de euro, 49,6 milioane de euro sunt asigurate prin cofinantare de subventii din fondurile IPA ale Uniunii Europene, iar restul costurilor vor fi suportate de bugetul Serbiei. Sectiunea de la Nis la Sofia are o lungime totala de 176 km, iar conducta de gaze care are o capacitate de 1,8 miliarde de m.c. pe an, va avea o lungime de 109 km. Interconectorul de gaze dintre Serbia si Bulgaria inseamna o stabilitate a gazelor pentru tara.

 • 01 june 2021Alkaloid a deschis o noua facilitate de productie in Skopje

  Producatorul de produse farmaceutice Alkaloid a deschis o facilitate pentru productia si ambalarea de servetele umede Becutan la fabrica sa din Skopje, Macedonia de Nord. Investitia se ridica la 4 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews. Echipamentul de productie a fost achizitionat de la furnizori din Croatia si Turcia. Acesta se extinde pe o suprafata de aproximativ 3200 m2. Anterior, spatiul a servit ca depozit. Noua linie are o capacitate pentru productia de 120 de unitati per minut, precum si o capacitate anuala maxima de 50 de milioane de pachete. Becutan este un brand lider in domeniul ingrijirii bebelusilor pe piata locala si este prezent in 25 de tari.

 • 28 may 2021Compania norvegiana NBT cu interes pentru investitii in Serbia

  Compania norvegiana NBT, care are experienta cu proiecte pentru parcuri eoliene in Ucraina si China, arata un interes crescut pentru investitii in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija. Zoran Mihajlovic, ministrul energiei din Serbia, a declarat ca NBT s-a alaturat deja proiectelor pentru parcuri eoliene, initiate de Windvision, companie specializata in gestionarea proiectelor de energie regenerabila. Ministrul a reamintit faptul ca Serbia a adoptat un nou cadru legal in domeniul energiei, inclusiv prima speciala de genul sau Lege privind utilizarea surselor de energie regenerabile. Mihajlovic a subliniat, de asemenea, ca statul doreste sa atraga investitii de calitate in acest domeniu.

 • 26 may 2021O companie americana de software deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Romania

  Coherent Solutions, companie americana de inginerie si servicii de consultanta produse software a anuntat ca deschide un centru de cercetare si dezvoltare (R&D) in Bucuresti, Romania. Compania si-a stabilit ca obiectiv recrutarea a 30 de specialisti noi pana la finalul anului 2021. Potrivit general managerului Coherent Solutions Romania – Alina Sandru, a mentionat ca compania intentioneaza sa ajunga la o echipa puternica de 150 de profesionisti pana in 2023, precum si sa exploreze cat mai mult in domeniul tehnologiilor emergente.

Vedeti toate »