Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Wizz Air a deschis o noua baza in Romania

30 june 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Compania aeriana Wizz Air a deschis o noua baza in orasul Bacau, Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la RomaniaJournal.com. Aceasta este cea de-a 31-a baza a companiei aeriene low-cost si in noiembrie a.c. vor fi amplasate doua aeronave Airbus A320 pe aeroportul din oras.

 

 

Pe teritoriul tarii aceasta este a 7-a baza a companiei aeriene si a doua in regiunea istorica a Moldovei din Romania, dupa cea de la orasul Iasi.

 

Odata cu deschiderea bazei, Wizz Air a anuntat si 12 noi rute din orasul Bacau catre 6 tari, incepand din 29 octombrie 2020. Destinatiile includ Torino, Venetia Treviso, Bologna, Roma-Fiumicino, Milano, Bergamo si Catania in Italia, Larnaca (Cipru), Londra, Luton si Liverpool (Marea Britanie), Memmingen / Munchen Vest (Germania), Billund (Danemarca) si Bruxelles Charleroi (Belgia).

 

Bilete pentru toate rutele noi pot fi deja rezervate pe wizzair.com, cu preturi incepand de la 89 de lei (aprox. 36 BGN).

 

Noua baza a Wizz Air din orasul Bacau va crea peste 70 de noi locuri de munca in cadrul companiei aeriene, precum si multe alte locuri de munca in industriile asociate.

 

Sursa material fotografic: Wizz Air (Facebook)

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 10 august 2020Purificator de aer Tesy: fara mirosuri neplacute, praf si microorganisme la domiciliu

  Doriti cel putin la domiciliu sa fiti inconjurati de aer curat, fara microorganisme, fara contaminari si mirosuri neplacute? Producatorul bulgar dovedit Tesy are o solutie pentru dumneavoastra, deoarece o parte din portofoliul sau este purificatorul special de aer Tesy, in care sunt introduse un numar de 6 filtre, prin care dispozitivul neutralizeaza mirosurile neplacute, retine particulele grosiere, praful si particulele fine de praf, distruge microbii, bacteriile si virusurile. “Aerul patrunde prin fantele special concepute aflate pe panoul frontal al dispozitivului si iese din partea superioara spate printr-o grila de siguranta deasupra ventilatorului”, au explicat de la Tesy.

 • 29 july 2020Corectoare pentru gaze naturale de noua generatie, produse de catre Unisyst Engineering

  Compania bulgara Unisyst Engineering este specializata in dezvoltarea si productia de dispozitive si sisteme de automatizare,intemeiate pe elemente de baza moderne si pe utilizarea tehnologiilor moderne. “Dispozitivele pentru corectare, pe care le dezvoltam, sunt destinate pentru corectia consumului de gaze naturale dupa temperatura, presiune si compozitia gazului.Produsele pe care le oferim sunt fie de tip omologat sau cu conformitate evaluata potrivit Directivei 2004/22/CE”, au explicat specialistii de la companie pentru BalkanEngineer.com.

 • 23 july 2020SpaceCAD: “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!” – Solid Edge 2021 este deja aici

  Compania bulgara SpaceCAD, care furnizeaza solutii de prima clasa CAD/CAM/CAE si servicii de inginerie pentru proiectarea si fabricarea produselor in diverse sectoare industriale, a declarat pentru BalkanEngineer.com ca pe 15 iunie 2020, Siemens Digital Industries Software a anuntat Solid Edge 2021. Noua versiune a software-ului tehnologic este intitulata “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!”. SpaceCAD este partener oficial si reprezentant al produselor si serviciilor Siemens Digital Industries pentru Bulgaria.

 • 18 june 2020B2N: Oferim 3D masini de la producatorii Ultimaker, Formlabs si BigRep pentru diverse aplicatii

  In timpul evenimentului specializat pentru imprimare 3D Additive days 2020, care a avut loc in 2020, imediat inainte de pandemia COVID-19, compania bulgara stabilita pe piata tehnologiilor aditive B2N a prezentat dispozitive ale producatorilor dovediti in domeniu, precum si o serie de metode inovatoare pentru crearea de piese si prototipuri finisate. Printre brandurile pe care compania ofera, si cu care vizitatorii au luat cunostinta in timpul evenimentului au fost Ultimaker din Olanda, Formlabs din America si BigRep din Germania.

 • 08 june 2020Compania rusa Transneft a ales instalatia de debitare cu plasma Kiberys la modernizarea productiei sale

  Compania “Transneft Siberia” AD, care intretine si opereaza 27 de conducte magistrale petroliere, a lansat un nou complex de productie de inalta tehnologie la baza sa de la Uzina Mecanica de Reparatii Tyumen. Modernizarea a fost realizata conform unui acord special de investitii pentru 3 miliarde de ruble. “In cadrul acestui proiect mare, compania Transneft a optat pe compania noastra, care a livrat si pus in functiune o instalatie de debitare cu plasma cu CNC”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la producatorul bulgar Kiberys.

 • 03 june 2020AquaThermica – boiler cu pompa de caldura cu ciclu automat Anti-Legionella si sistem de auto-diagnosticare de la Tesy

  Gama de boilere AquaThermica cuprinde modele cu volum 200 l si 260 l, cu posibilitate de conectare la alte surse de energie regenerabila, precum sisteme fotovoltaice si solare sau cazane. Modelele din gama se ofera in doua variante - cu schimbator si fara schimbator de caldura. “Aparatele ofera o fiabilitate exceptionala si indeplinesc si cele mai inalte standarde de calitate”, au accentuat de la compania bulgara, care se numara printre liderii in productia de boilere si echipamente de incalzire in Europa.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 10 august 2020Vivacom a devenit parte din United Group

  Operatorul bulgar de telecomunicatii Vivacom a devenit parte din compania lidera de telecomunicatii si mass-media din sud-estul Europei United Group, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Vivacom. Tranzactia a fost finalizata pe 31 iulie 2020, dupa ce in luna aprilie a.c. a primit aprobare de la Comisia Europeana. Achizitia operatorului bulgar de telefonie mobila face parte din strategia de extindere a companiei internationale cu sediul la Amsterdam, Tarile de Jos. La inceputul acestui an United Group a devenit proprietarul companiei croate de telecomunicatii Tele2, urmand sa fie incheiata si tranzactia pentru compania greaca de telecomunicatii Forthnet.

 • 05 august 2020EVN cu propuneri pentru sisteme fotovoltaice in Macedonia de Nord

  Compania energetica EVN si ProCredit Bank lanseaza o cooperare pentru construirea sistemelor fotovoltaice pentru scopurile domeniului de afaceri din Macedonia de Nord. Companiile din tara vor putea profita de un imprumut, acordat de ProCredit Bank, pentru finantarea sistemelor fotovoltaice, asigurate de EVN Macedonia. Instalarea lor reduce costurile de energie electrica cu peste 30%, contribuie la reducerea emisiilor de CO2, iar randamentul investitiilor se realizeaza in cadrul a 6-8 ani. Cantitatea de energie electrica produsa de catre o unitate fotovoltaica in tara poate ajunge la 1500 kWh pe an – valoare care este mult mai mare decat media europeana.

 • 03 august 2020Un centru pentru masini autonome se va construi in Romania

  Centru de Inovare, Testare si Promovare pentru masini autonome se va construi in orasul Cluj-Napoca, a aflat BalkanEngineer.com de la TekDeeps.com. Vor fi implicate in viitorul centru entitati cum ar fi Porsche Engineering Romania si Robert Bosch SRL, precum si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Centrul va integra un circuit pentru testarea in siguranta si laboratoare specializate pentru dezvoltarea tehnologiilor si sistemelor pentru masini autonome. Valoarea proiectului este de 53 de milioane de euro. Acesta a fost depus de Consiliul Judetean Cluj pentru finantare europeana, fiind notat la etapa de preselectie cu 94,75 de puncte din maximul posibil de 100 de puncte.

 • 29 july 2020X Factor Accelerator investeste in 2 startup-uri in Macedonia de Nord

  Compania nord-macedoneana X Factor Accelerator va investi 200 000 euro in doua startup-uri. Primul proiect este in domeniul industriei alimentare. Compania dezvolta doua procese tehnologice inovatoare pentru productia de inghetata de vin cu un continut de alcool cuprins intre 5% si 13.5%. X Factor Accelerator va investi si intr-o companie spin-off a Facultatii de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii “St. Sf. Chiril si Metodiu” din orasul Skopje. Organizatia este creatorul platformei software pentru harti 3D Dynamix Mapper, care foloseste cel mai modern algoritm de localizare si cartografiere simultana (SLAM).

 • 27 july 2020Activitatile de constructie la interconectorul Grecia-Bulgaria continua

  Activitatile de constructie la interconectorul Grecia-Bulgaria continua pe teritoriul celor doua tari, , a aflat BalkanEngineer.com dintr-un anunt al companiei de proiectare ICGB. Aproape 110 km de teren au fost deja curatati, humusul a fost indepartat si traseul a fost pregatit pentru activitati ulterioare, iar aproximativ 100 km conducte lineare cu lungime de 12 m si 18 m sunt deja produse si livrate. Finantarea proiectului este asigurata prin capitalul actionarilor, imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de 110 milioane euro cu garantie de stat si subventii in valoare de 39 milioane euro in cadrul Programului operational “Inovare si competitivitate 2014-2020”.

 • 22 july 2020CTE pe biomasa urmeaza sa fie construita in Serbia

  In luna august a anului curent in orasul sarb Priboj vor incepe activitatile preliminare pentru construirea unei centrale termice pe biomasa. Activitatile de constructie vor incepe o luna mai tarziu – in septembrie, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbia-energy.eu. In septembrie 2019, Primaria Municipiului Priboj a semnat un acord comun cu Ministerul Mineritului si Energiei din tara si banca germana de dezvoltare Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) pentru reconstructia completa a sistemului de incalzire din zona. Contractul este in valoare de 6 milioane de euro, 16.5% din suma fiind finantata de guvernele din Germania si Elvetia, iar restul este garantat printr-un imprumut de la KfW.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 august 2020O linie feroviara de mare viteza va fi construita in Serbia pana la sfarsitul anului 2023

  Presedintele sarb Aleksandar Vučić a anuntat decizia pentru construirea liniei feroviare de mare viteza intre orasele Belgrad si Niš in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Proiectul este de asteptat sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2023, iar calatoria de la Belgrad la Niš va dura 1 ora si 20 de minute. Acordul privind constructia noii linii feroviare va fi semnat in cadrul unui termen de 3 luni, a mai adaugat Vučić. Editia online aminteste si proiectul “Cai ferate de mare viteza din Serbia” de la sfarsitul anilor 90 ai secolului trecut, care prevedea durata calatoriei intre cele doua orase sa fie in cadrul a 2 ore la o viteza maxima de deplasare de 250 km/h.

 • 04 august 2020VolaPlast construieste o fabrica in Bulgaria

  Compania germana VolaPlast a inceput constructia unei fabrici in Bulgaria. Aceasta va fi situata in orasul Kyustendil si este prima intreprindere a companiei din afara teritoriului Germaniei. Se asteapta constructia sa fie finalizata in februarie 2021. La fabrica va fi organizata productia de detalii tehnice din material plastic si instalarea sistemului de spalare automata a geamurilor pentru un numar de producatori europeni de automobile. Noua fabrica va crea 30 de locuri de munca, iar ulterior vor fi create inca 100-120. VolaPlast este specializata in prelucrarea materialelor plastice. Compania germana este fondata in 1961 si la aceasta in prezent lucreaza aproximativ 200 de persoane.

 • 30 july 2020Compania Delfingen achizitioneaza fabrica Schlemmer din Romania

  Producatorul francez de componente auto Delfingen a inceput negocieri cu grupul industrial german auto Schlemmer pentru achizitionarea, impreuna cu alte active, a fabricii grupului din Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Facilitatile, incluse in afacere, au o cifra de afaceri de aproximativ 100 milioane euro, unde sunt angajati aproape 1000 de persoane. Acestea acopera 5 fabrici din Romania, Germania, Rusia, Maroc si Tunisia. Procedura este de asteptat sa fie finalizata in termen de 3 luni. Fabrica Schlemmer din Romania este situata in orasul Carei, judetul Satu Mare. Fondata in 2005 aceasta are 345 de angajati.

 • 28 july 2020Toyo Tires construieste o noua fabrica in Serbia

  Producatorul japonez de anvelope Toyo Tires va incepe constructia unei noi fabrici in luna august a anului curent a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Complexul pentru productia complet automata a anvelopelor pentru autoturisme si camioane va fi amplasat pe o suprafata de aproximativ 64 ha, unde se vor produce 5 milioane de anvelope pe an. Investitia in constructie se ridica la circa 400 milioane euro, iar conform datelor preliminare, compania a asigurat 500 de locuri de munca. Proiectul companiei Toyo Tires din Serbia a fost anuntat in vara anului 2019, iar baza din Inđija va fi prima fabrica europeana a producatorului japonez.

 • 23 july 2020Glass Flex a deschis o noua fabrica in Macedonia de Nord

  Compania macedoneano-daneza pentru productia de sticla Glass Flex a deschis o noua fabrica in zona industrial-tehnologica a orasului Tetovo, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Mia.mk. Fabrica va produce sticla calita, laminata si alte tipuri de sticla. Baza recent deschisa va asigura 300 de noi locuri de munca, iar fondurile investite in aceasta se ridica la 9 milioane de euro, au publicat de la Mia.mk. Fabrica este unica pentru Peninsula Balcanica, oferind cele mai moderne tehnologii pentru productia de sticla. 8% din productie va fi directionata catre fostele republici iugoslave si Europa de Vest, a declarat Gotse Peshov, administratorul companiei Glass Flex.

 • 21 july 2020Bosch cu o noua cladire pentru centrul de inginerie din Cluj, Romania

  Compania de tehnologie Bosch a deschis noua cladire a centrului sau de inginerie in orasul romanesc Cluj, a aflat BalkanEngineer.com de la RomaniaJournal.ro. Facilitatea este situata in campusul de software DaVinci si acopera o suprafata totala construita de 17 000 m2. Aceasta include inca 10 000 m2 de spatii de birouri, iar fondurile investite in aceasta se ridica la 30 de milioane de euro. Noul centru va gazdui 500 de specialisti ai companiei. Printre invitatii oficiali la deschidere s-au numarat reprezentanti ai autoritatilor locale, parteneri academici locali, precum si membrii ai consulatului german din Romania si Camera de industrie si comert romano-germana, a publicat editia online.

Vedeti toate »