Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Dronamics va colabora cu o companie australiana in productia de drone de transport

29 july 2022

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Compania australiana Quickstep Holdings Limited, producator de solutii compozite pentru industria aviatiei si startup-ul bulgar pentru transportul de marfuri fara pilot cu drone de transport Dronamics au anuntat relatii de parteneriat, a aflat Balkanengineer.com de la Investor.bg.

 

 

Parteneriatul a fost anuntat la Farnborough International Airshow din Anglia, iar memorandumul prevede Quickstep sa furnizeze servicii de inginerie si productie catre Dronamics pentru accelerarea productiei dronei de transport marfa Black Swan.

 

Pana la 31 octombrie 2022, este de asteptat ca negocierile dintre companii sa ajunga la un acord obligatoriu pentru Faza 1 (Prototip), iar prima drona din cadrul parteneriatului este de asteptat sa fie livrata in 2023. Planurile prevad, de asemenea, o crestere progresiva a productiei de drone de transport marfa in urmatorii patru ani.

 

Dronamix a devenit recent prima companie de drone de transport marfa care a primit o licenta europeana. Compania bulgara intentioneaza sa inceapa operatiuni comerciale in Europa inainte de sfarsitul anului 2022, iar in Australia – din 2023. Actiunile companiei au crescut cu peste 6% in ultimele 6 luni, iar capitalizarea bursiera a acesteia ajunge la 12.6 milioane de leva (BGN).

 

Sursa material foto: pixabay.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 october 2022Multiengineering: Ne distingem prin stil propriu si profesionalism ridicat, dar mai presus de toate ne straduim sa fim de folos

  Multiengineering este o companie cu peste 20 de ani de experienta in domeniul ingineriei mecanice. Compania se dezvolta datorita echipei sale de specialisti competenti care depun nu numai munca, ci si inima lor in procesul de proiectare, productie si intretinere a masinilor si echipamentelor. “In spatele succesului nostru se afla multi ani de cunostinte, experienta si abilitati. Suntem un partener preferat nu numai datorita corectitudinii, fiabilitatii si loialitatii la care tinem atat de mult in relatiile noastre de afaceri. Partenerii nostri ne pretuiesc in principal datorita atentiei pe care o acordam proiectelor realizate de catre noi.

 • 16 september 2022AquaThermica a adus companiei Tesy prestigiosul premiu pentru eficienta energetica in cadrul forumului MCE

  Participarea traditionala a liderului producator de boilere si aparate electrocasnice Tesy la expozitia MCE (Mostra Convegno Expocomfort) de la Milano din acest an a fost incununata cu un premiu prestigios. “Datorita boilerului nostru termodinamic AquaThermica, am primit o recunoastere internationala ca lider in domeniul eficientei energetice si inovatiilor in cadrul initiativei Percorso Efficienza & Innovazione”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la Tesy. Prin initiativa Percorso Efficienza & Innovazione, expozitia comerciala de instalatii rezidentiale MCE distinge produse si companii care demonstreaza.

 • 02 september 2022Indumatic: Pompele cu surub Flowrox asigura un debit mai mare la rotatii mai mici intr-o statie mare de tratare a apelor rezidua

  In 2013 statia de tratare a apelor reziduale Deer Island Waste-Water din regiunea Greaten Boston a luat decizia sa instaleze sase pompe cu surub Flowrox. Dupa finalizarea proiectului, amplasamentul a raportat o crestere drastica a volumului anual de ape uzate epurate. “Pompele Flowrox PC functioneaza la rotatii mai mici in comparatie cu modelele producatorilor concurenti, oferind in acelasi timp debite medii semnificativ mai mari. In plus, operatorii apreciaza, deasemenea, si functionarea silentioasa a pompelor Flowrox PC”.

 • 26 august 2022T&D Engineering: Asiguram un mediu de lucru eficient si sigur printr-o gama de solutii tehnice personalizate

  T&D Engineering este o companie dovedita care se ocupa de inginerie, productie si comert in sectorul industrial si energetic si are misiunea prin proiectele sale de a creste eficienta si competitivitatea clientilor si partenerilor sai. Profesionalismul si competenta specialistilor de la companie stau la baza experientei, traditiilor si aspiratiei sale de dezvoltare. Compania este strans specializata in servicii de inginerie si productia de electronica industriala. “Chestiunea cu privire la eficienta energetica devine din ce in ce mai urgenta si accentul este pus in general pe integrarea acesteia in solutiile de productie.

 • 25 august 2022Multiengineering: Cat de importante sunt alegerile corecte si intretinerea articulatiilor in sistemul dumneavoastra mecanic

  In acest material, vom comenta specificul articulatiilor, specificul aplicarii acestora si solutiile tehnice care pot fi dezvoltate cu acestea pentru indeplinirea sarcinilor de lucru specifice. Expertii de la Multiengineering – o companie lidera in dezvoltarea, productia, constructia si intretinerea masinilor si sistemelor pentru industria usoara si alimentara (IUA), si-au impartasit cunostintele si know-how-ul, dobandite in urma anilor de utilizare a articulatiilor in proiectele realizate de catre acestia. Aflati mai multe despre aceasta tema in randurile urmatoare.

 • 09 august 2022Kimex: WeldEye de la Kemppi asigura o calitate inalta la sudarea robotizata pe platforme de lucru elevatoare

  Platformele mobile de lucru elevatoare (MEWP) ale companiei finlandeze Dinolift urmeaza sa indeplineasca cerintele de inalta calitate atat ale standardului european de sudare EN ISO 3834, cat si ale normelor americane AWS. “Prin integrarea celulelor robotizate A7 MIG Welder de la Kemppi cu software-ul WeldEye, Dinolift poate verifica conformitatea cu specificatiile procedurii de sudare si sa obtina 100% trasabilitate la sudarea robotizata”, au comentat pentru balkanengineer.com de la compania comerciala si de inginerie dovedita Kimex.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 october 2022INVL Renewable Energy Fund I cumpara sase proiecte solare in Romania

  INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, continua sa investeasca activ in Romania, unde a semnat doua acorduri pentru achizitia a sase proiecte solare cu o capacitate totala de 102.7 megavati (MW), a aflat Balkanengineer.com de la Romaniajournal.ro. Dupa acest proiect din Romania, portofoliul INVL Renewable Energy Fund I a crescut la 268.7 MW. Toate au fost deja aprobate pentru conectarea la retea, iar potentialul total de investii al fondului in Romania va depasi 200 de milioane de euro. Este de asteptat ca centralele electrice sa ajunga la operatiuni comerciale treptat din 2024, in timp ce punerea in funcțiune a portofoliului complet este asteptata in a doua jumatate a anului 2025.

 • 04 october 2022Compania nord-macedoneana Brako investeste intr-o freza moderna cu CNC

  Echipa de inginerie-tehnica a companiei Brako din Macedonia de Nord, specializata in prelucrarea metalelor, a urmat cursuri practice pentru dobandirea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru toate posibilitatile oferite de cel mai modern centru CNC de frezare din gama Hartford, a aflat Balkanengineer.com de la Denar.mk. Odata cu achizitionarea acestei masini, pregatirea operatorilor si recenta sa punere in functiune, Brako si-a consolidat inca o data tendinta de modernizare si dezvoltare tehnologica accelerata. Inginerul mecanic Slavcho Mitrevski a dezvaluit ca masina este destinata pentru a efectua mai multe operatiuni diverse si are capacitatea.

 • 29 september 2022Baumit isi extinde capacitatile de productie din Arandjelovac, Serbia

  Compania Baumit Serbia intentioneaza sa-si extinda capacitatea de productie a fabricii sale de la Arandjelovac si sa mute instalatia de amestecare din Slovenia in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Serbianmonitor.com. Acest lucru este consemnat in “Proiectul municipal pentru constructia unei fabrici pentru productia de amestecuri uscate”, publicat pentru discutie publica de catre Primaria Arandjelovac. Proiectul de urbanism a fost dezvoltat de compania Arplan din Arandjelovac, iar solutia conceptuala – de firma de inginerie Termoenergo din Belgrad. Complexul Baumit este situat in zona industriala Kubršnica din zona suburbana Arandjelovac, si avand in vedere faptul ca capacitatea de productie a fabricii existente din Slovenia este deja la limita si are nevoie de modernizare.

 • 27 september 2022In proces de discutii se afla construirea unei centrale termice pe biomasa

  O delegatie oficiala din statul federal german Baden-Württemberg a discutat posibilitatile de cooperare in domeniul surselor regenerabile de energie in nord-vestul Bulgariei, consolidarea lanturilor de aprovizionare intre tarile de pe malul fluviului Dunarea si implementarea de proiecte comune cu finantare europeana, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Delegatia germana a prezentat o idee pentru investitie in construirea unei centrale termice pe biomasa in regiunea Vidin, care sa produca energie din reziduuri din sectorul agricol si plantatii din asa-numita “iarba elefantului”. In acest fel se poate obtine o “energie verde” curata.

 • 20 september 2022Schwarz extinde lantul de hipermarketuri Kaufland din Romania

  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat un imprumut de 100 de milioane de euro grupului german Schwarz, a aflat Balkanengineer.com de la Romania-insider.com. Fondurile vor fi folosite pentru extinderea lantului comercial Kaufland in Romania si Moldova. In prezent Kaufland detine o retea de 155 de hipermarketuri in Romania. Compania isi propune sa deschida inca cel putin 10 magazine anul acesta, cu un buget total de investitii de 375 milioane de euro. Anul trecut lantul de hipermarketuri a raportat o cifra de afaceri de 14 miliarde lei (2.8 miliarde euro), in crestere cu 8.8% fata de anul anterior. Schwarz este prezent in Romania si cu lantul Lidl.

 • 15 september 2022Acceleratorul de afaceri japonez NINJA va oferi sprijin companiilor de start-up

  Sesiuni de mentorat, intalniri cu potentiali investitori, oportunitati de dezvoltare a afacerilor si de intrare pe noi piete organizeaza Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA) si Digital Serbia Initiative, in cadrul programului de accelerare NINJA, a aflat Balkanengineer.com de la Ekapija.com. Candidaturile sunt deschise pana pe 1 octombrie la www.dsi.rs/ninja. Obiectivul principal al proiectului este de a selecta start-up-uri locale promitatoare, aflate intr-un stadiu matur de dezvoltare, care au potentialul si capacitatea de a-si imbunatati operatiunile si de a le extinde in tari in care nu au mai facut afaceri pana acum.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 october 2022Interlink Group a investit 70 de milioane de leva (BGN) intr-o fabrica

  O investitie de 70 de milioane de leva (BGN) este planificata de Interlink Group in scopul extinderii bazei “Technolink park 2” si construirii parcurilor logistice in Zona Industriala Maritsa, Bulgaria, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Interlink Group se ocupa cu evaluarea, vanzarea si administrarea proprietatilor imobiliare. Filiala acesteia, compania Profilink, este in top 10 al producatorilor europeni de profile PVC, iar fabrica de inalta tehnologie aflata in prezent in constructie in Zona Economica Trakia (TIZ), al carui investitor este Interlink Group, se prevede a fi cea mai mare baza din acest sector pe Peninsula Balcanica.

 • 30 september 2022Douazeci de companii macedonene au participat la un forum de afaceri

  Reprezentantii a douazeci de companii macedonene si treizeci de companii kazahe au participat la primul forum de afaceri, organizat de Ambasada Republicii Macedonia de Nord in Republica Kazahstan si compania Matrona Kons, desfasurat la Almaty la data de 5 si 6 septembrie 2022, a aflat BalkanEngineer.com de la Izvoz.mk. Participare activa la forum au luat peste 80 de persoane, reprezentanti ai autoritatilor si camerelor de comert din ambele tari, precum si reprezentanti ai unor industrii promitatoare precum agricultura, farmaceutica, productia de energie electrica, infrastructura, combustibil, distributie si turism.

 • 28 september 2022Romania cumpara inca 17 trenuri in valoare de 220 milioane euro de la Alstom

  La data de 16 septembrie anul curent, grupul francez Astrom si Autoritatea Romana pentru Reforma Feroviara (Romanian Railway Reform Authority – ARF) au semnat un act aditional pentru livarea a 17 trenuri electrice inter-regionale Coradia Stream, inclusiv si serviciile de intretinere asociate pentru o perioada de 15 ani, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Contractul are o valoare totala de 220 milioane euro. Initial, ARF a comandat 20 de trenuri de acelasi tip in martie 2022. Ramele electrice RE-IR vor conecta capitala Bucuresti cu principalele centre urbane ale tarii, dar in acelasi timp vor facilita si conexiunile inter-regionale.

 • 21 september 2022Compania franceza Akwel va incepe productia in Bulgaria

  Producatorul francez de componente auto Akwel intentioneaza sa deschida o fabrica in Pleven, Bulgaria, a aflat Balkanengineer.com de la Economic.bg. Compania intentioneaza sa transfere o parte din capacitatile sale de la fabrica existenta din Turcia catre Bulgaria. Akwel are in planuri sa achizitioneze terenul pe care se afla fosta fabrica Elektrokabel Bulgaria din cartierul “Storgozia”, Pleven. Urmeaza sa fie intreprinse toate demersurile administrative cu privire la construirea facilitatii, precum si sa fie formata echipa de lucru. De la companie nu se angajeaza inca cu aceasta sa indice cate persoane vor fi angajate la noua fabrica, dar managerul, care va conduce productia, este deja ales.

 • 16 september 2022Bulgaria va furniza energie electrica Macedoniei de Nord

  In urma unui acord intre prim-ministrii Bulgariei si Macedoniei de Nord, Galab Donev si Dimitar Kovacevski, Bulgaria va furniza 200 MWh de energie electrica Macedoniei de Nord, pentru a ajuta tara sa atenueze efectele crizei energetice, a aflat Balkanengineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Livrarile de energie electrica, care vor avea loc de la inceputul lunii octombrie pana la sfarsitul lunii martie, vor asigura o aprovizionare stabila intreprinderilor din Macedonia de Nord, fapt care este de maxima importanta pentru sectorul de afaceri din tara. Cei doi lideri au convenit sa infiinteze imediat un grup de lucru format din Ministrul Economiei al Macedoniei de Nord, Ministrul Energiei al Bulgariei.

 • 14 september 2022Un Retail Park isi va deschide usile in Chirpan, Bulgaria

  Compania Novotechprom din Stara Zagora (Bulgaria) va investi in constructia primului parc de retail din orasul Chirpan, a aflat Balkanengineer.com de la Money.bg. Proiectul in valoare de aproximativ 5 milioane BGN, va fi realizat pe o suprafata de 0.8 ha, o parte din care este destinata pentru locuri de parcare si zone verzi. Parcul de retail va angaja aproximativ 100 de persoane. Lucrarile preliminare la proiect au durat aproximativ sase luni, iar prima sapatura va fi facuta in septembrie. Constructia parcului va dura intre 4 si 6 luni. In complex vor fi amplasate locatii a patru lanturi comerciale de retail – un magazin Billa, al companiei germane de imbracaminte si bunuri casnice KiK.

Vedeti toate »