Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Serbia cu licitatie pentru construirea retelei 5G din anul viitor

18 june 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Licitatia pentru construirea retelei 5G in Serbia probabil va fi lansata in 2020, a anuntat Agentia pentru Reglementare in Comunicatii Electronice si Servicii Postale din Serbia. De la sfarsitul anului 2018 si inceputul anului 2019 multe tari europene au lansat licitatii similare, iar multe altele sunt in proces de planificare, a aflat inca BalkanEngineer.com.

 

 

Generatiile anterioare de telefonie mobila sunt bazate exclusiv pe experienta utilizatorului in ceea ce priveste telecomunicatiile. Noua retea celulara de generatia a cincea va fi dezvoltata, bazandu-se pe servicii imbunatatite, internet mai rapid, precum si posibilitatea de a viziona programe de televiziune in timp real prin intermediul telefoanelor mobile.

 

Directorul Agentiei pentru Comunicatii Electronice din Serbia a explicat ca ideea noului model de afaceri este de a se include multe alte industrii in sectorul telecomunicatiilor, ca de exemplu mijloacele de transport autonome si agricultura.

 

Sursa material fotografic: pexels.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 december 2019RAIS a trecut printr-un emotional an 2019 – an plin de numeroase succese, recunoastere si excelenta

  Cu onoruri prestigioase, recunoastere la nivel mondial, dezvoltari inovatoare si incarcatura emotionala puternica trimite anul 2019 una dintre cele mai dovedite companii lidere de inginerie mecanica din tara RAIS. Compania a luat parte si anul acesta la forumul international EMO Hannover, unde nu numai ca a prezentat solutii din noua sa linie de produse Advance Line, dar a si fost onorata personal cu vizita Presedintelui si Director General Executiv (CEO) FANUC, Japonia – Dr. Yoshiharu Inaba.

 • 19 december 2019Ing. Hristov Rumen de la Stamh Ltd: “Sunt satisfacut atunci cand proiectul este realizat in mod impecabil, iar clientul – multum

  Sa fii inginer “Solutii dinamice si automatizate pentru depozite” necesita o munca cu norma intreaga, uneori si dupa aceasta. Pentru ing. Hristov Rumen de la Stamh Ltd satisfactia in urma unui proiect realizat in mod impecabil, clientii multumiti si echipa unita sunt motoarele care timp de deja opt ani mentin dorinta acestuia de a se dezvolta, de a proiecta si construi depozite automatizate tot mai sofisticate si inovative. Pentru a afla ce a mai dezvaluit acesta in fata Balkanengineer.com, cititi urmatoarele cateva randuri.

 • 17 december 2019KBWELD HD6 – noul robot cartezian de sudura cu 6 axe de la Kimex

  Procesele tehnologice moderne necesita o productivitate ridicata si o flexibilitate a solutiilor de automatizare, deoarece piata impune o foarte mare varietate de produse cu cerinte din ce in ce mai ridicate cu privire la calitate. “Sistemele robotizate garanteaza o calitate constanta si o productivitate crescuta a procesului tehnologic. Astfel este si noul robot cartezian KBWELD HD6, care este propria noastra dezvoltare. Acesta garanteaza procese eficiente privind sudarea si debitarea cu plasma a tevilor si profilelor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Kimex.

 • 10 december 2019Pana la 15% mai multa apa calda cu seria de boilere inovative BiLight de la TESY

  Producatorul bulgar lider de boilere electrice si aparate de incalzire pentru uz casnic TESY prezinta pe piata noastra noua serie de boilere BiLight. Gama inovatoare include o varietate de aparate elegante pentru montare pe verticala si orizontala, precum si modele cu serpentina pentru spatii inguste, care indeplinesc cerintele fiecarui client. “Noul design si constructia patentata a duzei, confectionata din otel inoxidabil, controleaza amestecarea apei reci si cea calda, prin asa-numitul “piston effect”. Acest lucru ofera consumatorilor cu pana la 15% mai multa apa calda”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la TESY.

 • 09 december 2019Walltopia sa bazat pe Multiengineering pentru echipamentele privind aplicarea nisipului in propria productie

  Va place alpinismul sportiv? Sa parcurgeti calea catre varf, sa testati propriile dumneavoastra abilitati fizice si sa va depasiti temerile personale, a transformat acest sport intr-un divertisment preferat, dar si intr-o activitate profesionala. Chiar daca alpinismul nu se numara printre hobby-urile dumneavoastra, fara indoiala ati auzit despre compania bulgara Walltopia. De ce oare producatorul inventiv sa bazat pe Multiengineering ET pentru o parte din echipamentele sale de productie, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la compania.

 • 06 december 2019Indumatic: Curatitoare Vibrex de la VSR pentru benzi transportoare – solutie de lucru pentru echipamente transportoare curate

  Zi de zi, pe sectiuni mari ale benzilor transportoare, se acumuleaza reziduuride la materialele transportate in vrac.Acest lucru, pe de o parte, impiedica transportul normal al materialului, iar pe de alta parte. “Pierderile aferente intreruperii si costurile ridicate reprezinta o consecinta imediata de la contaminarea benzilor transportoare. Astfel incat nu au fost inca create curatitoare universale, compania VSR ofera sistemul modular Vibrex”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Indumatic.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 january 2020Un producator chinez investeste 50 de milioane de euro intr-o fabrica din Serbia

  Compania chineza Xingyu Automotive Lighting Systems intentioneaza sa construiasca o fabrica in valoare de 50 de milioane de euro in orasul sarb Niš, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg. Compania se ocupa cu productia de corpuri de iluminat pentru automobile. Compania a achizitionat un teren cu suprafata de 6.6 ha in zona industriala a orasului Niš, cu planuri viitoare pentru extinderea acestuia pana la 13.5 ha. Xingyu Automotive Lighting Systems intentioneaza sa inceapa lucrarile de constructie la noua facilitate in primul trimestru al anului 2020. Viitoarea fabrica va putea angaja 1000 de angajati.

 • 15 january 2020Serbia este in cautare de executant pentru extinderea Aeroportului din Niš

  Drept urmare a cresterii numarului de pasageri, aeroportul sarb din orasul Niš are nevoie de extindere si modernizare, pentru care a fost deschisa o licitatie publica, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Conform documentatiei publicate, capacitatea aeroportului trebuie sa poata servi un numar total de 604 pasageri care sosesc si 604 pasageri care pleaca. In plus, pentru cresterea nivelului serviciilor oferite pe aeroportul din orasul Niš, va trebui sa fie construite noi zone comerciale, un salon VIP si o clinica. Termenul final pentru depunerea ofertelor este 30 ianuarie 2020.

 • 13 january 2020ExxonMobil negociaza vanzarea participatiei sale din Marea Neagra

  Compania americana ExxonMobil negociaza cu grupul rus Lukoil vanzarea participatiei sale de 50% in proiectul offshore din perimetrul romanesc Neptun Deep din Marea Neagra, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Cu cota de 50% in proiect ExxonMobil detine cele mai mari rezerve offshore de gaz in perimetrul romanesc din Marea Neagra, care sunt estimate de la 40 pana la 80 de miliarde de metri cubi. Grupul roman OMV Petrom controleaza restul de 50%. Pana in prezent cele doua companii au investit aproape 1.35 miliarde euro in explorarea perimetrului, dar amana decizia sa privind exploatarea in continuare.

 • 08 january 2020Start-up IT romanesc pentru 13.4 milioane euro se listeaza pe bursa de valori

  Compania romana de start-up AlphaBlock, care opereaza in domeniul IT si al inteligentei artificiale, are in vedere lansarea unei oferte publice initiale la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2020, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Compania va cauta, de asemenea, si alte oportunitati de a obtine finantare. La inceputul anului 2019 startup-ul IT romanesc a fost evaluat la 13.4 milioane euro. AlphaBlock a primit finantare de la unul dintre cele mai mari fonduri cu capital de risc in domeniul inteligentei artificiale – Real Ventures Fund. Compania a primit, de asemenea, un sprijin si pentru programul de accelerare pentru start-up InnovX.

 • 06 january 2020Care sunt investitiile straine directe in Bulgaria pentru anul 2019?

  Investitiile straine directe in Bulgaria continua sa inregistreze crestere si in 2019, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Suma totala pentru perioada ianuarie-octombrie se ridica la aproximativ 953.3 milioane euro, ceea ce este cu 554 milioane mai mult decat aceeasi perioada a anului precedent. In prezent exista o tendinta capitalurile straine sa fie orientate in principal catre productiile industriale si sectoarele cu valoare adaugata ridicata, care creaza o crestere economica si ocupare a fortei de munca. Investitiile directe nete cu cel mai mare cuantum sunt din Olanda – 422 milioane euro, urmata de Germania cu 233.7 milioane euro si Marea Britanie cu 168.3 milioane euro.

 • 03 january 2020Un operator de telecom din Macedonia implementeaza tehnologia VoLTE

  Operatorul macedonean Makedonski Telekom introduce o noua tehnologie pentru furnizarea de servicii de telefonie vocala – VoLTE (Voice over LTE), a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Printre avantajele principale ale VoLTE este furnizarea unei calitati audio excelente in timpul convorbirilor. Implementarea tehnologiei VoLTE va fi realizata pas cu pas in colaborare cu Samsung. Aceasta inovatie noua va asigura consumatorilor nu numai o calitate audio mai buna la efectuarea convorbirilor, dar si apeluri mai rapide si o viteza mai mare la utilizarea simultana a serviciilor vocale si a transferului de date in reteaua 4G.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 january 2020Macedonia intentioneaza sa digitalizeze economia si sectorul public

  Macedonia de Nord a remarcat o crestere in toate sectoarele, precum si o rata istorica scazuta a somajului, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Potrivit declaratiei ministrului finantelor, Nina Angelovska, performantele economice bune pot fi accelerate in mod suplimentar prin dezvoltarea digitalizarii in tara. “Macedonia digitala” sau “Macedonia inteligenta” este viziunea pe care statul doreste sa creeze in urmatorii ani. Pentru acest scop, tara deja lucreaza cu parteneri strategici, precum Banca Mondiala, pentru dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea competentelor profesionale precum si implementarea digitalizarii in economie, sectorul public si societatea in ansamblu.

 • 16 january 2020O companie bulgara modernizeaza un segment feroviar de 60 milioane de euro in Serbia

  Compania bulgara de constructii Trace Group Hold a semnat un contract pentru modernizarea si reabilitarea segmentului feroviar Niš – Brestovac in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un anunt al companiei.Valoarea contractului se ridica la 59.9 milioane euro. Proiectul este co-finantat de catre Uniunea Europeana, precum si de catre Guvernul Republicii Serbia. Beneficiar este Ministerul Finantelor din Republica Serbia, iar termenul de finalizare oferit este de 1005 zile calendaristice.

 • 14 january 2020O companie de software deschide un centru de dezvoltare in Macedonia de Nord

  Compania bulgara de software ScaleFocus intra pe piata din Macedonia de Nord prin deschiderea unui centru de dezvoltare in orasul Skopje, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Compania intentioneaza in anii urmatori sa creeze peste 300 de locuri de munca pentru specialisti software, care cauta lucrari in proiecte internationale pentru clienti din intreaga lume. Potrivit declaratiei CEO-ului ScaleFocus – Plamen Tsekov, compania a luat decizia de a investi intr-un nou centru de dezvoltare in orasul Skopje, datorita colaborarii de succes cu experti IT din Macedonia de Nord in ultimii ani. ScaleFocus este o companie bulgara de software cu peste 1000 de angajati.

 • 09 january 2020A fost achizitionata compania sarba pentru intretinerea de aeronave Jat Tehnika

  Compania ceha Avia Prime a semnat un contract privind achizitionarea companiei sarbe pentru intretinerea de aeronave Jat Tehnika, a aflat BalkanEngineer.com de la CIJEurope.com. Tranzactia este in valoare de 10.3 milioane euro. Facilitatea, detinuta pana acum de Jat Tehnika, situata pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad, va fi a patra facilitate pentru intretinerea de aeronave a companiei Avia Prime. Compania opereaza de asemenea pe aeroporturile din Ljubljana (Slovenia), Katowice (Polonia) si Rzhev (Rusia). Jat Tehnika a fost fondata pe 1 ianuarie 2006, separandu-se de compania Jat Airways, care dateaza de acum 85 de ani.

 • 07 january 2020Un nou parc eolian urmeaza sa fie contruit in Serbia

  Compania Maestrale Ring cu sediul central in mun. Belgrad intentioneaza sa construiasca un parc eolian mare in nordul Serbiei, in apropiere de orasul Subotica, a aflat BalkanEngineer.com de la CIJEurope.com. Valoarea investitiei ar putea ajunge la 700 de milioane euro. Turbinele eoliene vor fi amplasate pe un teren de 10 800 ha si vor produce energie electrica cu o putere de 600 MW, ceea ce este suficient pentru alimentarea unei jumatati de milion de gospodarii. De la municipalitatea locala se angajeze cu adoptarea drumurilor necesare in jurul centralei, care vor fi folosite nu numai de catre antreprenori, dar si de catre fermieri.

 • 03 january 2020Dezvoltatorul de jocuri mobile Playrix deschide un birou in Serbia

  Playrix, unul dintre cele mai mari studiouri pentru dezvoltarea de jocuri mobile din lume, va deschide un birou in Novi Sad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la SerbianMonitor.com. Echipa companiei locale de jocuri Eipix Entertainment se va alatura noii filiale a dezvoltatorului international. Noul studio se va concentra pe dezvoltarea de jocuri gratuite pentru dispozitive mobile de cea mai inalta calitate. Aderarea companiei sarbe Eipix Entertainment la Playrix va oferi echipei sale oportunitatea de a lucra la proiecte majore, de a insusi cunostinte si experiente noi, precum si de a avea acces la piata mondiala.

Vedeti toate »