Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Un producator italian a investit 14 milioane de euro intr-o fabrica in Romania

25 july 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Grupul italian Guala Pack, care produce ambalaje flexibile pentru industria farmaceuticasi alimentara, intentioneaza sa investeasca 14 milioane de euro intr-o noua unitate de productie in Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Compania este lider mondial in productia de ambalaje de tip “pouch” pentru produse alimentare si nealimentare.

 

 

Noua facilitate de productie este parte din planul de investitie al companiei Guala Pack, care are ca scop extinderea activitatii companiei in Romania si tarile vecine. Investitia va fi finantata printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 14 milioane de euro.

 

Grupul italian este prezent in Romania din 2011 cu o fabrica in apropiere de Arad, oras situat in partea de vest a tarii. Potrivit datelor oficiale, pentru filiala romaneasca a companiei Guala Pack lucreaza aproximativ 270 de angajati.

 

Sursa material fotografic: Guala Pack

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 september 2019Stamh Ltd a proiectat, livrat si implementat rafturi gravitationale mobile in hala de productie Gotmar (Bulgaria)

  Stamh Ltd OOD este o companie specializata in proiectarea, livrarea, instalarea, activitatea de service si inginerie completa a tuturor tipurilor de sisteme si solutii de depozitare. “La intocmirea proiectului pentru sistemul de depozitare Gotmar, a trebuit sa furnizam un numar maxim de rafturi gravitationale la un pret minim, inclusiv proiectarea si instalarea rafturilor nonstandarde, fiecare dintre care trebuia sa fie adaptat in mod individual la nevoile clientului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Stamh.

 • 16 september 2019Additive Days: Beyond the Hype – renasterea conceptului si o scala mult mai impresionanta cu date noi in 2020.

  Noi date pentru forumul Additive Days au anuntat organizatorii. Cea de-a doua editie a conferintei va avea loc in perioada 20 – 23 februarie 2020 in loc de luna octombrie a a.c.. “Interesul tot mai mare fata de tehnologiile 3D si dorinta noastra de a acoperi toate aspectele legate de acest subiect, precum si pentru a satisface nevoile tot mai multe companii de productie care utilizeaza imprimarea 3D, au fost factorii care au determinat aceasta decizie din partea noastra”, au anuntat de la compania organizatoare a evenimentului B2N.

 • 13 september 2019Transpalete electrice cu catarg KM.RPS de la Veni & Co – potrivite pentru un regim de lucru greu in multe schimburi

  Producatorul bulgar lider de masini si echipamente de depozitare Veni & Co SRL (OOD) dezvolta, realizeaza si implementeaza pe piata bulgara si cea internationala masini rentabile cu inalta productivitate si performanta. Printre acestea se afla si transpaletele electrice cu catarg si operator in pozitie sezut si actionare electrica la angrenajul de directie KM.RPS. “Acestea sunt concepute pentru manipularea intensiva a incarcaturilor paletizate cu distante de manipulare predominant medii si cote de rafturi medii pana la inalte, au declarat de la companie.

 • 12 september 2019Kastiva: “Spectacolul trebuie sa continue”! Cu deciziile Beckhoff privind industria de divertisment, desigur!

  Compania LA ProPoint, specialist in dezvoltarea tehnologiilor privind industria divertismentului, a realizat o noua atractie teatrala si cinematografica pentru lantul statiunilor americane Great Wolf Lodge. “Cadrul din jurul ecranului este animat cu elemente de animatie integrate si proiectie video. Pentru a integra elemente video, animatronice si echipamente pentru automatizare, LA ProPoint utilizeaza tehnologia universala Beckhoff”, au dezvaluit de la compania bulgara dovedita de inginerie Kastiva OOD.

 • 22 august 2019Cum automatizarea productiei poate reduce accidentele de munca in conditiile Industry 4.0

  Printre provocarile de baza cu care se confrunta producatorii se afla dificultatile care acestia intampina pana cand gasesc specialistii potriviti pentru activitatea desfasurata. Studii recente confirma faptul ca gasirea personalului calificat continua sa fie problema numarul 1 pentru industria de astazi. Conform unor cercetari recente de piata, cu toate acestea, este putin probabil ca situatia sa se imbunatateasca in curand si se asteapta mai mult de jumatate din cele 4.6 milioane de noi locuri de munca in sectorul de productie sa ramana neocupate.

 • 21 august 2019Indumatic: Sistem de blocuri segmentate de la VSR pentru etansarea ansamblurilor de umplere la benzile transpor

  Pentru a se asigura o reducere a emisiilor de praf la ansamblurile de umplere ale benzilor transportoare, utilizarea unei etansari fiabile intre banda si carcasa ansamblului de umplere este obligatorie. “Aceste garnituri trebuie sa fie montate posibil cat mai usor si sa poata fi reglate astfel incat sa permita o compensare si inchidere a sloturilor care apar ca urmare a uzurii rolelor. O solutie fiabila este utilizarea blocurilor segmentate simple Carex de la VSR Industrietechnik, in locul benzilor de cauciuc conventionale”, au comentat de la compania Indumatic OOD.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 september 2019John Deere intentioneaza sa construiasca un centru logistic in Serbia

  Producatorul american de echipamente si utilaje agricole John Deere intentioneaza sa construiasca un complex logistic in Serbia. Valoarea proiectului este cuprinsa intre 5 si 6 milioane de euro. Facilitatea logistica va fi construita in orasul Sremska Mitrovica, care este situat in partea de nord a tarii. Potrivit ministrului sarb al agriculturii, Branislav Nedimović, compania a achizitionat recent un teren in oras pentru constructia complexului. Planurile de viitor ale companiei includ constructia unui numar total de sase astfel de centre logistice in Serbia.

 • 16 september 2019Macedonia cu proiect privind formarea dezvoltatorilor front-end

  Asociatia pentru Dezvoltare Regionala Balkan Economic Forum in cooperare cu Everest Web Academy, lanseaza un proiect privind formarea cadrelor in domeniul dezvoltarilor web in Macedonia de Nord, a aflat BalkaEngineer.com de la Denar.mk. Scopul proiectului este de a instrui candidatii selectati pentru functia de “Dezvoltator front-end”, care ulterior sa fie asistati la gasirea unui loc de munca prin cadrul unei retele cu peste 150 de companii IT. Formarea va fi realizata printr-o combinatie de tutoriale video, formare individuala si consultatii on-line cu mentor. Proiectul va acoperi 80% din costurile legate de formare.

 • 11 september 2019O companie chineza cu interes pentru construirea unei fabrici in Bulgaria

  Alfa Bus este primul producator chinez de autobuze electrice autorizat de Uniunea Europeana. Dupa vizita oficiala a companiei in Bulgaria a devenit clar ca producatorul chinez analizeaza piata in tara pentru potentiale investitii, a aflat BalkanEngineer.com. Cele doua parti au discutat in detaliu posibilitatile de cooperare, producatorul din China demonstrand un mare interes privind construirea unei fabrici pentru asamblarea de autobuze electrice in Bulgaria. Compania intentioneaza, de asemenea, fabrica sa produca si baterii electrice pentru mijloacele de transport.

 • 09 september 2019Investitie de 200 milioane de euro la cel mai mare combinat siderurgic din Romania

  Compania Liberty Steel, in calitate de nou proprietar al celui mai mare combinat siderurgic din Romania, intentioneaza sa investeasca 200 de milioane de euro. In luna iulie a.c. compania a achizitionat sapte intreprinderi in Cehia, Romania, Macedonia de Nord, Italia si Belgia de la grupul ArcelorMittal pentru 740 milioane de euro. Potrivit declaratiilor directorului general Liberty Steel, compania intentioneaza sa faca o investitie totala in valoare de peste 400 milioane de euro la cele sapte intreprinderi de productie nou achizitionate, prin care sa extinda portofoliul de produse si sa imbunatateasca calitatea produselor.

 • 04 september 2019Investitor anonim cu planuri pentru un nou parc industrial in Serbia

  Un investitor anonim intentioneaza sa construiasca un nou parc industrial in or. Stara Pazova, in apropierea capitalei sarbe Belgrad, a aflat BalkanEngineer.com de la CIJEurope.com. Este de asteptat ca activitatile de constructie sa inceapa la sfarsitul anului 2019. Cu cele patru zone industriale ale sale, care acopera o suprafata de aproximativ 1500 ha, orasul sarb Stara Pazova ofera conditii potrivite care favorizeaza in tocmai acest tip de investitii mari. Acolo se afla intreprinderile de productie ale unui numar mare de companii dovedite, printre care Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, DHL si Muhlbauer.

 • 02 september 2019Macedonia organizeaza prima Intalnire balcanica a antreprenorilor

  Prima intalnire balcanica pentru antreprenoriat „Balkan Entrepreneurship Summit“, organizata in comun de catre Creative Hub si Camera de Comert din Macedonia, va avea loc pe 13 septembrie 2019 in orasul Skopje, Macedonia de Nord. Evenimentul se va desfasura in cadrul intregii zile la hotel Doubletree, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatori. Evenimentul unic, care are ca obiectiv sa ajute la dezvoltarea economica si sa deschida noi oportunitati de afaceri in regiune, va aduna peste 30 de oratori in capitala Macedoniei. Este de asteptat la intalnire sa fie prezenti antreprenori din Macedonia, Albania, Bulgaria si Serbia.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 september 2019Grupul ceh CEZ a lansat o testare privind vanzarea activelor sale in Romania

  Compania ceha de distributie a energiei CEZ va lansa procesul privind vanzarea activelor sale in Romania in luna octombrie a.c., a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Compania intentioneaza tranzactiile viitoare sa fie finalizate pana in 2022. De la companie au declarat ca lanseaza in mod preliminar o “testare pe piata” privind evaluarea interesului din partea investitorilor inainte de procesul efectiv de vanzare a activelor din Romania. Grupul are in vedere vanzarea a sapte companii: Oltenia Energy Distribution, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vanzare, TMK Hydroenergy Power si CEZ Romania.

 • 17 september 2019O companie producatoare de sticla investeste 29 de milioane de euro intr-o fabrica din Bulgaria

  Producatorul portughez de sticla BA Glass investeste 29 de milioane de euro in echipamente noi pentru fabrica sa din orasul Plovdiv, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Capacitatea de productie a companiei ajunge pana la 1205 tone ambalaj de sticla per zi. De la intrarea sa pe piata bulgara in 2017, BA Glass produce sticle pentru vin, bere, bauturi alcoolice si bauturi racoritoare nealcoolice, borcane pentru alimente si alte produse. Compania exporta produsele sale in peste 20 de tari.

 • 12 september 2019Productia industriala din Macedonia de Nord este in crestere

  Macedonia de Nord a inregistrat o crestere a productiei industriale in iulie in marime de 5.8% in comparatie cu aceeasi luna a anului precedent, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Institutul National de Statistica. Sectorul extractiei de minereuri si a pietrelor naturale a marcat o crestere cu 15.7%, iar aprovizionarea cu energie electrica si gaze – cu 51.8%. Macedonia de Nord a inregistrat o crestere dubla in sectorul energetic in marime de 53.9%. Productia de bunuri de folosinta indelungata, de asemenea, a marcat o crestere cu 16.9%, bunurile de capital – cu 12.5%, iar bunurilor de consum perisabile – cu 5.2%.

 • 10 september 2019Serbia este posibil sa inceapa sa produca un nou model de autoturism Fiat

  In ultimele luni mass-media sarba a informat despre introducerea unui nou model Fiat in programul de productie Fiat Chrysler Automobiles (FCA) din or. Kragujevac, Serbia. Concentrandu-se asupra dezvoltarii autoturismelor din seria 500, compania va incepe si productia autoturismului Fiat 500 Giardiniera pana in 2021. Noul model Giardiniera, de asemenea, ar trebui sa aibe si versiune electrica. Potrivit managerului brandului international, in Serbia poate fi introdus si autoturismul SUV Fiat pana in 2021, fara ca acest lucru sa afecteze productia modelului actual 500L.

 • 05 september 2019Un grup sud-coreean construieste o fabrica de componente auto in Romania

  Producatorul de componente pentru industria auto GMB Romania Auto Industry este in proces de construire a unei noi fabrici in apropierea orasului Pitesti din Romania. Facilitatea este prevazuta sa fie finalizata in 2020. Compania din Romania face parte din grupul sud-coreean GMB Korea si produce pompe de apa pentru mijloace de transport auto, care, de asemenea, va fi si principala activitate in viitoarea intreprindere. Compania a investit un total de 9.1 milioane euro in noua fabrica, din care 2 milioane euro sunt ajutor de stat prin intermediul programului, pentru stimularea investitiilor majore.

 • 03 september 2019Via Expo cu conferinta privind intretinerea instalatiilor industriale “FARA avarii” la Plovdiv, Bulgaria

  Via Expo organizeaza o conferinta privind intretinerea instalatiilor si cladirilor industriale si prevenirea avariilor in perioada 14 – 15 noiembrie 2019 la Grand Hotel “Plovdiv”, Bulgaria. Evenimentul care va avea loc sub motto-ul “FARA avarii” va fi insotit si de o zona expozitionala. Forumul industrial “FARA avarii” va prezenta solutii cu privire la intretinerea corecta a instalatiilor si cladirilor, care asigura o rentabilitate si eficienta a productiei, elimina efectele adverse asupra sanatatii si vietii umane si asupra mediului si economisesc costuri neprevazute.

Vedeti toate »