Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Nidec Corporation intentioneaza sa construiasca o fabrica in Serbia

25 september 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Compania japoneza Nidec Corporation intentioneaza sa construiasca o baza pentru productia de motoare electrice mici in zona industrialain apropiere de rafinaria din orasul Novi Sad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul eKapija.com, care il citeaza pe prim-ministrul provinciei sarbe autonome Vojvodina – Igor Mirović.

 

 

Novi Sad este unul dintre potentialele orase europene in care Nidec Corporation intentioneaza sa realizeze investitii. Compania japoneza va investi aproape 1 miliard de dolari in noua baza si vor fi create cateva mii de locuri de munca, a declarat primarul orasului Novi Sad – Miloš Vučević. Vučević a anuntat si intrarea unei diviziuni ale companiei germane Continental in oras.

 

Nidec Corporation a fost fondatain Japonia in 1973. Compania se numara printre cei mai mari producatori mondiali de motoare electrice mici pentru computere, electrocasnice si autoturisme.

 

Sursa material fotografic: Nidec Corporation (Facebook) 

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 october 2020Un zambet alb stralucitor cu B2N si noile rasini biocompatibile Custom Tray Resin de la Formlabs

  “Rasinile biocompatibile mult asteptate de la Formlabs sunt deja disponibile pe piata bulgara”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la firma B2N – pionier in tehnologiile 3D si partener oficial al producatorului la noi in tara. “Cu acestea puteti imprima direct linguri individuale de amprentare pentru implanturi, coroane, poduri sau proteze. Alegeti doar noua Custom Tray Resin de la Formlabs Dental si extindeti-va capacitatile chiar acum”, au mai explicat de la compania bulgara.

 • 09 october 2020Laboratoarele acreditate Unisyst evalueaza mijloace de masurare cu metode moderne si profesionalism

  Compania Unisyst este un organism notificat pentru evaluarea conformitatii mijloacelor de masurare potrivit Directivei 2004/32/UE. Structura companiei include laboratoare acreditate pentru verificarea, calibrarea si evaluarea mijloacelor de masurare. “Dovada privind calitatea superioara constanta a serviciilor noastre sunt clientii nostrii multumiti, mare parte dintre care efectueaza recalibrare la mijloacele lor de masurare si standarde inca de la infiintarea laboratorului”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Unisyst.

 • 14 september 2020Cum sa alegi hota potrivita? Comenteaza expertii de la compania Tesy

  Ceea ce ne poate impresiona intr-adevar intr-o bucatarie moderna, nu este nici dimensiunea, nici mobilierul, nici macar cuptorul. Tot ceea ce dorim este aroma bucatelor pregatite sa vina doar din farfurie! Modul de a realiza acest lucru este printr-o ventilatie si aspiratie fiabila, care este selectata astfel incat sa garanteze rezultate eficiente. Cum sa alegem hota potrivita pentru BalkanEngineer.com au comentat de la Tesy – lider european in productia de boilere, echipamente de incalzit si aparate electrocasnice. “Pentru a fi eficienta o hota de bucatarie trebuie sa fie capabila sa efectueze 10 purificari ale aerului in incapere in interval de 1 ora”, au explicat de la Tesy.

 • 09 september 2020T&D Engineering este un partener de inginerie preferat in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii

  T&D Engineering este o companie bulgara dovedita, specializata in desfasurarea diverselor activitati de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Compania noastra dispune de proiectanti cu calificare completa de proiectare pentru pregatirea proiectelor la partea “Electricitate”. Dezvoltandu-si activitatea din 2004 pana in prezent, T&D Engineering sa dovedit ca partener de inginerie si integrator de sistem de incredere pentru implementarea si constructia sistemelor SCADA si a produselor pentru automatizare industriala ale companiilor Schneider Electric & Siemens”, au dezvaluit in final de la companie.

 • 14 august 2020SpaceCAD: “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!” – Solid Edge 2021 este deja aici

  Compania bulgara SpaceCAD, care furnizeaza solutii de prima clasa CAD/CAM/CAE si servicii de inginerie pentru proiectarea si fabricarea produselor in diverse sectoare industriale, a declarat pentru BalkanEngineer.com ca pe 15 iunie 2020, Siemens Digital Industries Software a anuntat Solid Edge 2021. Noua versiune a software-ului tehnologic este intitulata “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!”. SpaceCAD este partener oficial si reprezentant al produselor si serviciilor Siemens Digital Industries pentru Bulgaria.

 • 05 august 2020Corectoare pentru gaze naturale de noua generatie, produse de catre Unisyst Engineering

  Compania bulgara Unisyst Engineering este specializata in dezvoltarea si productia de dispozitive si sisteme de automatizare,intemeiate pe elemente de baza moderne si pe utilizarea tehnologiilor moderne. “Dispozitivele pentru corectare, pe care le dezvoltam, sunt destinate pentru corectia consumului de gaze naturale dupa temperatura, presiune si compozitia gazului.Produsele pe care le oferim sunt fie de tip omologat sau cu conformitate evaluata potrivit Directivei 2004/22/CE”, au explicat specialistii de la companie pentru BalkanEngineer.com.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 october 2020Serbia cu plan pentru instalatii de deseuri si tratare a apelor

  Ministerul Protectiei Mediului din Republica Serbia, impreuna cu guvernele si administratiile locale din tara, a pregatit proiectul si documentatia tehnica pentru constructia a 29 de statii de tratare a apelor uzate si a 11 instalatii municipale de prelucrare a deseurilor, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul eKapija.com. A devenit clar, de asemenea, ca pentru acest scop a fost acordata o asistenta financiara din partea Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei in valoare de 500 milioane euro. Ministerul sarb a asigurat finantare internationala prin granturi sau imprumuturi pentru cinci orase din tara – Kraljevo, Niš, Čačak, Kragujevac si Leskovac.

 • 19 october 2020SUSE deschide un hub de inginerie si inovare in Bulgaria

  Cea mai mare organizatie independenta, care dezvolta solutii open source – SUSE, va investi intr-un nou centru de inginerie si inovare in Bulgaria. Acesta va fi situat in orasul Sofia si se va concentra pe dezvoltarea de solutii tehnologice complet noi open source, care permit clientilor sa creeze, integreze si gestioneze procesele si volumele de lucru de oriunde – de la nucleul companiei, prin mediul local si cloud, scrie inca editia on-line, referindu-se la un mesaj primit de la companie. Conform planului, centrul va incepe sa functioneze pe deplin in urmatoarele 6 luni, iar perspectivele in urmatorii 3 ani sunt de a continua sa se dezvolte si deschida sute de locuri de munca.

 • 14 october 2020Romania va moderniza Portul Sulina

  Consiliul judetean Tulcea, Romania, a asigurat o finantare de la Uniunea Europeana in cuantum de 17.5 milioane de euro pentru un proiect privind modernizarea Portului Sulina la Marea Neagra, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Investitia va duce la cresterea cantitatilor de marfa operate anual la port si va stimula interesul pentru viitoare investitii, au afirmat de la Consiliul Judetean Tulcea. Proiectul are ca obiectiv realibilitarea intregii infrastructuri portuare, care are statut de zona libera. Acesta are o deschidere la Dunare de aproximativ 150 de metri liniari care va fi deasemenea reabilitata, a declarat directorul general al Zonei Libere Sulina – Dragos Ionita. Portul Sulina este situat in apropierea granitei Republicii Romania cu Ucraina.

 • 12 october 2020Macedonia de Nord intentioneaza sa activeze conducta de petrol Salonic-Skopje

  Macedonia de Nord intentioneaza sa activeze conducta de petrol Salonic-Skopje, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul SeeNews.com, care il citeaza pe prim-ministrul Macedoniei de Nord Zoran Zaev. Transportul petrolului prin conducta care leaga Salonic de rafinaria Okta din orasul Skopje a fost intrerupt in 2013. Compania greaca Hellenic Petroleum si-a exprimat interesul cu privire la punerea in functiune a conductei si modernizarea acesteia, transformand orasul Skopje intr-un centru pentru derivate petroliere, a subliniat Zaev si a adaugat ca, prin cadrul sprijinului oferit de SUA, Macedonia de Nord va accelera si initia cateva proiecte energetice importante pentru tara si regiune.

 • 07 october 2020Gerovit intentioneaza sa construiasca o fabrica in Serbia

  Gerovit intentioneaza sa construiasca o fabrica pentru productiade produse din plastic pentru sectorul agricol.Facilitatea va fi amplasatain zona industriala din orasul Ćuprija, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. In prezent se realizeaza proiectul facilitatii cu suprafata de 4000 m2, a carei constructie va incepe la sfarsitul anului 2020 sau cel tarziu in primavara anului 2021, iar finantarea acestuia va fi asigurata de companie. Investitiile planificate in masini sunt cuprinse intre 4 si 5 milioane de euro, au declarat de la Gerovit pentru eKapija.com. Initial la noua fabrica vor fi angajati intre 30 si 50 de muncitori, iar ulterior echipa va creste la 100 de persoane.

 • 05 october 2020Bombardier cu filiala in Bulgaria si birou de management al proiectelor

  Bombardier, liderul global in domeniul tehnologiilor pentru mobilitate,ainfiintat o filialain Bulgaria si un birou de management al proiectelorin municipiul Sofia, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj de la Bombardier. Bombardier Transport Bulgaria LLC va oferi posibilitate Bombardier sa-si consolideze sprijinul pentru proiectele feroviare actuale si viitoare din tara, precum si sa-si continue cooperarea stransa cu “Caile Ferate de Stat din Bulgaria”si partenerii si furnizorii locali. Bombardier este prezenta pe piata bulgara din 2017, cand a instalat solutia de semnalizare BOMBARDIER INTERFLO 200 pe liniile de cale ferata Skutare-Orizovo si Sofia-Elin Pelin.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 october 2020Macedonia de Nord va primi finantare pentru linii de cale ferata de la Comisia Europeana (CE)

  Comisia Europeana (CE) va finanta construirea unei noi infrastructuri feroviare si reconstructia cailor ferate existente din Macedonia de Nord. Pachetul financiar este in cuantum de 9 miliarde de euro si va fi disponibil tarilor din Balcanii de Vest prin cadrul fondurilor IPA III, subventii si imprumuturi suplimentare care vor fi acordate in anii urmatori. Prioritate va avea finantarea rutei de cale ferata la Coridorul paneuropean de transport nr.8, care va face legatura intre capitalele Macedoniei de Nord si Bulgariei – Skopje si Sofia.

 • 20 october 2020Romania si SUA cu acord pentru finantarea CNE “Cernavoda”

  Ministrul Energiei din Romania, Virgil Popescu, sa intalnit cu Secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, pentru parafarea unui acord de cooperare interguvernamental privind Centrala nucleara de la “Cernavoda”, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul World-Nuclear-News.org. In luna iulie a anului curent Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, a declarat ca in termen pana in 2030 guvernul intentioneaza sa investeasca in retehnologizarea si construirea unitatilor 3 si 4 la CNE “Cernavoda” pana la 9 miliarde euro, atunci cand se asteapta sa fie finalizata constructia celor doua blocuri. Centrala operata de Nuclearelectrica este situata in partea de sud-est a Romaniei.

 • 15 october 2020Serbia continua dezvoltarea zonei industriale din Leskovac

  In orasul sarb Leskovac continua dezvoltarea zonei industriale, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Dupa construirea traseelor rutiere, retelei de apa, iluminatului, sistemului de canalizare sanitara si a unei parti din sistemul de canalizare a apelor pluviale, au fost asigurate 13.5 milioane de dinari pentru construirea unei alte parti din sistemul de canalizare a apelor pluviale cu lungime de 220 m. Dupa vizita efectuata la santierul de constructii primarul orasului Leskovac, Goran Cvetanović, a declarat ca investitia in zona industriala este foarte importanta datorita tuturor celor 3 700 de angajati ai companiei britanice Aptiv, situata in zona.

 • 13 october 2020Tal Burgas investeste intr-o noua baza de productie in Bulgaria

  Compania pentru productia de tamplarie si fatade suspendate Tal Burgas isi extinde productia in Parcul Industrial si Logistic – Burgas in Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Parcul Industrial si Logistic – Burgas. Compania a achizitionat un al doilea teren cu suprafata de 2380 m2 in zona industriala. Pe acesta Tal Burgas va incepe constructia unei noi baze de productie pentru prelucrarea metalelor la rece, care va dispune de 1200 m2 suprafata totala construita. Prima baza a companiei Tal Burgas a fost deschisa in 2018. Aceasta are o suprafata de 1224 m2 si are o capacitate pentru productia a 20 000 m2 de fatada de inalta calitate, tamplarie si multe alte produse.

 • 08 october 2020Macedonia de Nord cauta finantare pentru constructia unei linii de cale ferata

  Guvernul Macedoniei de Nord cauta finantare in marime de 426 milioane de euro pentru constructia unei linii de cale ferata care leaga orasul Kičevo si granita de stat cu Albania, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Legatura feroviara, care face parte din Coridorul paneuropean de transport nr.8, va ajunge pana in loc. Lin din sud-estul Albaniei. Proiectul va fi realizat in doua etape, prima dintre care prevede construirea tronsonului de cale ferata Kičevo-Struga. Coridorul paneuropean de transport nr.8 este unul dintre rutele paneuropene de transport terestru si trece din orasul Durres din Albania, prin Macedonia de Nord pana in orasul bulgar Varna de la Marea Neagra.

 • 06 october 2020Ford Romania incepe productia modelului Puma ST

  Divizia romaneasca a Ford Motor Company a inceput productia crossover-ului Ford Puma ST la uzina din orasul Craiova. Ford Puma ST este o versiune sportiva a crossover-ului subcompact Puma si este primul model Ford Performance a careiproductieserealizeaza in Romania. Noul model de masina are motor EcoBoost de 1.5 litri care livreaza 200 CP, fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6.7 secunde. In luna iulie a.c. Ford a anuntat inceputul productiei Puma ST, precum si o investitie de 30 de milioane de dolari intr-o noua linie de presaj la uzina din Craiova pentru productia unei game mai largi de componente furnizate de catre alte uzine ale companiei in Europa.

Vedeti toate »