Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Democratie si digitalizare – tema la Freja Forum 2019 din Macedonia

21 november 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Intre 8 si 10 noiembrie 2019 a avut loc a 13-a editie a Freja Forum in orasul Skopje, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatori. Tema principala a evenimentului a fostdemocratia si viitorul digital echitabil.

 

 

Programul evenimentului a inclus subiecte legate de transformarea digitala a Europei, rolul barbatilor si al femeilor in lumea digitala moderna, dezvoltarea tehnologiei in medicina, utilizarea inteligentei artificiale pentru reducerea schimbarilor climatice, securitatea cibernetica si multe alte.

 

In cadrul a trei zile Freja Forum 2019 a oferit clientilor un numar mare de seminarii, ateliere si intalniri informale. Scopul evenimentului a fost de a sprijini organizatiile non-profit in dezvoltarea proceselor eficiente pentru sporirea competentei acestora si transformarea lor in participanti puternici in societatea digitala.

 

Sursa material fotografic: frejafoundation.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 september 2020Cum sa alegi hota potrivita? Comenteaza expertii de la compania Tesy

  Ceea ce ne poate impresiona intr-adevar intr-o bucatarie moderna, nu este nici dimensiunea, nici mobilierul, nici macar cuptorul. Tot ceea ce dorim este aroma bucatelor pregatite sa vina doar din farfurie! Modul de a realiza acest lucru este printr-o ventilatie si aspiratie fiabila, care este selectata astfel incat sa garanteze rezultate eficiente. Cum sa alegem hota potrivita pentru BalkanEngineer.com au comentat de la Tesy – lider european in productia de boilere, echipamente de incalzit si aparate electrocasnice. “Pentru a fi eficienta o hota de bucatarie trebuie sa fie capabila sa efectueze 10 purificari ale aerului in incapere in interval de 1 ora”, au explicat de la Tesy.

 • 11 september 2020EOS – lider mondial si standard de calitate in imprimarea industriala 3D este deja in Bulgaria in parteneriat cu compania B2N

  Compania EOS este lider mondial in imprimarea industriala 3D pe metal si polimeri, care ofera solutii integrate pentru productia aditiva. EOS si-a ales ca reprezentant oficial in Bulgaria compania stabilita pe piata noastra pentru tehnologie 3D B2N. “A sosit momentul sa anuntam noul nostru parteneriat, care am reusit sa realizam imediat dupa conferinta noastra pentru imprimare 3D – Аdditive Days 2020. Suntem flatati ca EOS ne-au ales exact pe noi si au intalnit in persoana noastra un partener demn”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la compania bulgara B2N.

 • 09 september 2020T&D Engineering este un partener de inginerie preferat in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii

  T&D Engineering este o companie bulgara dovedita, specializata in desfasurarea diverselor activitati de inginerie in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Compania noastra dispune de proiectanti cu calificare completa de proiectare pentru pregatirea proiectelor la partea “Electricitate”. Dezvoltandu-si activitatea din 2004 pana in prezent, T&D Engineering sa dovedit ca partener de inginerie si integrator de sistem de incredere pentru implementarea si constructia sistemelor SCADA si a produselor pentru automatizare industriala ale companiilor Schneider Electric & Siemens”, au dezvaluit in final de la companie.

 • 29 july 2020Corectoare pentru gaze naturale de noua generatie, produse de catre Unisyst Engineering

  Compania bulgara Unisyst Engineering este specializata in dezvoltarea si productia de dispozitive si sisteme de automatizare,intemeiate pe elemente de baza moderne si pe utilizarea tehnologiilor moderne. “Dispozitivele pentru corectare, pe care le dezvoltam, sunt destinate pentru corectia consumului de gaze naturale dupa temperatura, presiune si compozitia gazului.Produsele pe care le oferim sunt fie de tip omologat sau cu conformitate evaluata potrivit Directivei 2004/22/CE”, au explicat specialistii de la companie pentru BalkanEngineer.com.

 • 24 july 2020SpaceCAD: “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!” – Solid Edge 2021 este deja aici

  Compania bulgara SpaceCAD, care furnizeaza solutii de prima clasa CAD/CAM/CAE si servicii de inginerie pentru proiectarea si fabricarea produselor in diverse sectoare industriale, a declarat pentru BalkanEngineer.com ca pe 15 iunie 2020, Siemens Digital Industries Software a anuntat Solid Edge 2021. Noua versiune a software-ului tehnologic este intitulata “Toate functiile care ati solicitat. Intreaga valoare de care aveti nevoie!”. SpaceCAD este partener oficial si reprezentant al produselor si serviciilor Siemens Digital Industries pentru Bulgaria.

 • 23 july 2020Compania rusa Transneft a ales instalatia de debitare cu plasma Kiberys la modernizarea productiei sale

  Compania “Transneft Siberia” AD, care intretine si opereaza 27 de conducte magistrale petroliere, a lansat un nou complex de productie de inalta tehnologie la baza sa de la Uzina Mecanica de Reparatii Tyumen. Modernizarea a fost realizata conform unui acord special de investitii pentru 3 miliarde de ruble. “In cadrul acestui proiect mare, compania Transneft a optat pe compania noastra, care a livrat si pus in functiune o instalatie de debitare cu plasma cu CNC”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la producatorul bulgar Kiberys.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2020ACWA Power a vandut centrala fotovoltaica din Bulgaria

  ACF Renewable Energy Limited, filiala companiei ACWA Power, a finalizat vanzarea pachetului de actiuni de 100% detinut la ACWA Power CF Karad PV Park EAD (ACWA Power Karad) – proprietara centralei fotovoltaice cu capacitate de 60.4 MWp in satul Karadzhalovo, Bulgaria. Noul proprietar al pachetului de actiuni este investitorul austriac si dezvoltator de proiecte in domeniul surselor regenerabile de energie – Enery Development GmbH. In plus, filiala companiei ACWA Power NOMAC Limited a finalizat si vanzarea pachetului de actiuni detinut de 100% la compania NOMAC Bulgaria, care ofera servicii de exploatare si intretinere la ACWA Power Karad – companiei Enery Development.

 • 16 september 2020OMV Petrom si Enel X vor instala 10 statii pentru masini electrice in Romania

  Compania de energie OMV Petrom si Enel X Romania vor instala 10 statii de reincarcare rapida pentru masini electrice in statiile de distributie a carburantilor OMV si Petrom in urmatoarele luni, a aflat BalkanEngineer.com de la OMV Petrom. Statiile au o putere disponibila de minimum 50kW, iar incarcarea a 80% din capacitatea bateriei vehiculelor va dura aproximativ 25 min. Statiile de reincarcare vor fi instalate intr-o raza de aproximativ 380 km de drumurile principale. Estimarile sunt pana la sfarsitul anului 2021 sa fie instalate peste 40 de statii de incarcare pentru masini electrice in reteaua regionala OMV Petrom, a spus Radu Caprau, membru al Directoratului companiei.

 • 14 september 2020Macedonia de Nord cu masuri privind dezvoltarea mediului

  Guvernul Macedoniei de Nord va investi in eficienta energetica a tarii. Acestea fac parte din cele 6 prioritati ale cabinetului pentru urmatorii 4 ani. Pana in 2024 toate institutiile de stat vor trece la reteaua regionala energetica si vor folosi aparate de aer conditionat inverter sau pompe de caldura de inalta eficienta. Vor fi construite mai multe statii de monitorizare a calitatii aerului, precum si zone verzi in jurul instalatiilor si facilitatilor industriale. In orasul Skopje va incepe sa functioneze un sistem rapid de autobuze tranzit de vehicule cu emisii reduse. Statul va introduce, deasemenea, subventii si stimulente fiscale pentru mijloacele de transport si bicicletele electrice si hibride.

 • 10 september 2020Datacor investeste peste 1 milioane euro intr-o noua fabrica in Romania

  Compania romaneasca Datacor, integrator de solutii pentru infrastructuri inteligente, investeste 1.25 milioane euro in constructia unei noi fabrici de fibra optica in orasul Bistrita, Romania. Fabrica va fi amplasata pe o suprafata de 845 m2 in Parcul Industrial Bistrita-Sud si va incepe productia in ianuarie 2021. Activitatile de productie la aceasta vor fi orientate catre segmentele fiber-to-the-home, centrele de date, 5G si retelele locale LAN. Obiectivul companiei este sa lanseze propriile produse pe piata europeana, vizand in special Germania si Austria. In plus, la finalul anului 2020, Datacor intentioneaza sa isi extinda echipa locala facand recrutari pentru 20 de posturi disponibile.

 • 08 september 20203 companii bulgare au fost incluse in clasamentul Technology Fast 500

  Trei companii bulgare au fost incluse in clasamentul Technology Fast 500 pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa pentru anul 2019. Toate cele trei companii din Bulgaria sunt specializate in dezvoltarea de solutii software. Botron Software Solutions ocupa locul 267, cu o crestere de 503%. Accedia s-a clasat pe locul 382, remarcand o crestere de 280%. A treia companie este ScaleFocus, care se afla pe locul 466, cu o crestere de 185%. Primul loc in clasament ocupa compania britanica de tip fintech Revolut, urmata de o alta companie de tip fintech din Marea Britanie – OakNorth. In top trei este inclusa si compania tehnologica germana din domeniul mediului Cloud&Heat Technologies GmbH.

 • 02 september 2020Bulgartransgaz cu cota din terminalul de gaze catre Alexandroupolis

  Operatorul bulgar de gaze Bulgartransgaz a preluat 20% din capitalul companiei Gastrade SA – compania executanta a proiectului pentru constructia terminalului de gaze naturale lichefiate din apropierea orasului Alexandroupolis, Grecia, a aflat BalkanEngineer.com dintr-o declaratie a companiei energetice. Proiectul prevede construirea unui terminal de plutire pentru primirea, stocarea si regazificarea gazelor naturale lichefiate (LNG). Terminalul contribuie la realizarea conceptului general pentru hub-ul de gaz “Balcan”, care prevede prin construirea si dezvoltarea infrastructurii necesare de transport a gazelor sa fie conectate pietele din tarile din Europa Centrala si de Est.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 september 2020Technosteel va construi o fabrica in Serbia

  Compania italiana Technosteel intentioneaza sa construiasca o noua baza de productie in municipiul Ruma, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. Dupa aceea Technosteel intentioneaza sa construiasca inca trei facilitati pana in 2023, mentioneaza eKapija.com citand primarul municipiului Ruma Slađan Mančić. In prezent la Technosteel lucreaza 40 de angajati, asteaptandu-se sa fie deschise 35 de noi pozitii, a adaugat Mančić. Technosteel este specializata in proiectarea si fabricarea componentelor si cuptoarelor din otel cu capacitate mare de incalzire si din 2014 este prezenta in Serbia cu intreprinderea sa in orasul Sremska Mitrovica.

 • 15 september 2020Progress cu o afacere privind dobandirea Chef

  Compania de software Progress a semnat un acord final privind dobandirea liderului mondial in domeniul DevOps si DevSecOps Chef. Tranzactia se ridica la 220 de milioane de dolari, iar procedura se asteapta sa fie finalizata in octombrie 2020, dupa aprobare din partea autoritatilor de reglementare si indeplinirea altor conditii de finalizare. Fondata in 2008, compania Chef ofera o automatizare completa a infrastructurii pentru constructia, punerea in functiune, gestionarea si securitatea aplicatiilor in mediile moderne multi-cloud si hibride, deasemenea si on-premises. Progress ofera o platforma pentru dezvoltarea si implementarea aplicatiilor strategice de afaceri.

 • 11 september 2020Serbia va incepe constructia instalatiilor de tratare a apelor uzate

  In toamna anului 2021, va incepe constructia instalatiilor de tratare a apelor uzate in capitala sarba Belgrad, a aflat BalkanEngineer.com de la eKapija.com. La sedinta grupului de lucru pentru monitorizarea activitatilor de realizare a proiectului ministrul constructiilor, transporturilor si infrastructurii din Serbia Zoran Mihailović a adaugat ca statul va investi peste 3.3 miliarde euro pentru constructia de sisteme de canalizare si sisteme de tratare a apelor. In prezent sunt in curs de desfasurare activitatile geodezice si geotehnice. Se lucreaza la elaborarea unui proiect conceptual si se efectueaza cercetarile si analizele necesare, mentioneaza de la eKapija.com.

 • 09 september 2020Centrala fotovoltaica de la Oslomej, Macedonia de Nord, se afla in proces de constructie

  Lucrarile de constructie la centrala electrica fotovoltaica din Oslomej, Macedonia de Nord continua. Acest lucru a devenit clar dupa inspectia efectuata de catre Vasko Kovačevski – directorul companiei, executant al constructiei, Power Plants of North Macedonia (ESM). Executarea proiectului va creste capacitatea facilitatii de productie a ESM cu 10 MW, precum si productia anuala de energie electrica cu 15 Gwh. Valoarea estimata a centralei electrice este de 8.771 milioane euro, dintre care 5.9 milioane euro vor fi asigurate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

 • 03 september 2020Karin Komerc MD a realizat o investitie in echipamente inalt eficiente

  Compania sarba de constructii Karin Komerc MD a investit 289 700 euro in echipamente inalt eficiente pentru separarea pietrisului si nisipului, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Noua masina Binder + Co va permite companiei sa reduca consumul anual de energie electrica cu 22.5%, iar cantitatea de apa utilizata va fi cu 34% mai putin. Echipamentul va ajuta, de asemenea, la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 16.8 t pe an. In acelasi timp, investitia va economisi companiei Karin Komerc MD costuri de peste 33 000 de euro pe an pentru combustibil si intretinere, se mentioneaza in BalkanGreenEnergyNews.com.

 • 01 september 2020E-Distributie investeste 100 de milioane de euro in Romania

  Companiile energetice din Romania E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia, parte din Enel Group, vor investi aproximativ 100 de milioane de euro in 2020 in modernizarea retelei electrice din Bucuresti si cele zece judete din Romania in care isi desfasoara activitatea, a aflat BalkanEngineer.com dintr-o publicatie de pe site-ul companiilor. Programele de investitii ale companiilor au ca scop modernizarea statiilor de transformare, prin introducerea lor in sistemul Telecontrol. Acesta permite controlul de la distanta al dispozitivelor si reduce in mod semnificativ durata intreruperilor din reteaua electrica, precum si timpul necesar pentru remedierea problemelor.

Vedeti toate »