Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

O companie romana a investit 12 milioane euro in productia de baterii acumulatoare

31 october 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Serbian

 

Producatorul roman de baterii auto Rombat Bistrita a investiti 12 milioane euro intr-o linie tehnologica de fabricare a bateriilor litiu-ion, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Facilitatea va avea o capacitate anuala de 1 milion de unitati.

 

 

Intreprinderea de productie care se extinde pe o suprafata de 5000 mp. are doua niveluri si este amplasata in Bucuresti. Compania va continua cu productia de baterii cu tehnologie plumb-acid, dar va introduce, deasemenea, si bateriile litiu-ion. Rombat Bistrita intentioneaza fabrica sa intre in exploatare la inceputul lunii februarie 2020.

 

Prin aceasta investitie compania isi propune sa fie in pas cu tendintele din industria internationala auto, unde se preconizeaza ca vanzarile de vehicule electrice sa atinga 50% din toate vanzarile de automobile noi pana in 2030.

 

Sursa material fotografic: pixabay.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 march 2020Stamh Ltd: FramePick 4 Wholesale de la Kardexgaranteaza executarea de patru ori mai rapida a comenzilor la depozitele en-gros

  Pentru intralogistica de astazi procesarea rapida a comenzilor este de importanta semnificativa pentru fiecare segment de afaceri. “FramePick este o solutie eficienta pentru furnizarea de bunuri, care ofera posibilitate companiilor sa faca comert reducand in mod drastic distantele care trebuie parcurse in incinta depozitelor”, au informat pentru Balkanengineer.com de la compania Stamh Ltd, reprezentant oficial pentru Bulgaria si Serbia al liderului furnizor pentru solutii de stocare si depozitare automatizate Kardex Remstar.

 • 16 march 2020Stamh: Robotizarea este instrumentul esential pentru cresterea eficientei productiei

  Robotii au gasit in mod permanent locul sau in multe si diferite domenii ale productiei. Acestia indeplinesc sarcini precum sudare, asamblare, livrare, prelucrare materii prime si ambalare produse. “Noi oferim atat roboti industriali, cat si roboti colaborativi KUKA pentru diferite activitati de productie”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Stamh Ltd, al carui portofoliu include deja produsele unuia dintre principalii furnizori de solutii inteligente de automatizare KUKA. Alternativa este in robotii de paletizare. Acestia functioneaza la viteza mare, interferente laterale minime si fiabilitate maxima.

 • 07 february 2020B2N: Medicina, inginerie, arhitecturasi ale imprimarilor 3D in perioada evenimentului Additive days 2020

  Imprimarea 3D, ca metoda dinamica noua de productie in curs de dezvoltare, ne uimeste in mod continuu prin posibilitatile sale. De aceea de la compania B2N, care este organizatorul Additive days 2020, vor reuni intr-un loc posibil cat mai multe aplicatii traditionale chiar si incredibile ale fabricatiei aditive, care au un potential imens de a deveni parte din viata noastra de zi cu zi. Conferinta va avea loc intre 20 si 23 februarie 2020, si va atinge mai multe subiecte principale, inclusiv medicina, inginerie si arhitectura.

 • 20 december 2019RAIS a trecut printr-un emotional an 2019 – an plin de numeroase succese, recunoastere si excelenta

  Cu onoruri prestigioase, recunoastere la nivel mondial, dezvoltari inovatoare si incarcatura emotionala puternica trimite anul 2019 una dintre cele mai dovedite companii lidere de inginerie mecanica din tara RAIS. Compania a luat parte si anul acesta la forumul international EMO Hannover, unde nu numai ca a prezentat solutii din noua sa linie de produse Advance Line, dar a si fost onorata personal cu vizita Presedintelui si Director General Executiv (CEO) FANUC, Japonia – Dr. Yoshiharu Inaba.

 • 19 december 2019Ing. Hristov Rumen de la Stamh Ltd: “Sunt satisfacut atunci cand proiectul este realizat in mod impecabil, iar clientul – multum

  Sa fii inginer “Solutii dinamice si automatizate pentru depozite” necesita o munca cu norma intreaga, uneori si dupa aceasta. Pentru ing. Hristov Rumen de la Stamh Ltd satisfactia in urma unui proiect realizat in mod impecabil, clientii multumiti si echipa unita sunt motoarele care timp de deja opt ani mentin dorinta acestuia de a se dezvolta, de a proiecta si construi depozite automatizate tot mai sofisticate si inovative. Pentru a afla ce a mai dezvaluit acesta in fata Balkanengineer.com, cititi urmatoarele cateva randuri.

 • 17 december 2019KBWELD HD6 – noul robot cartezian de sudura cu 6 axe de la Kimex

  Procesele tehnologice moderne necesita o productivitate ridicata si o flexibilitate a solutiilor de automatizare, deoarece piata impune o foarte mare varietate de produse cu cerinte din ce in ce mai ridicate cu privire la calitate. “Sistemele robotizate garanteaza o calitate constanta si o productivitate crescuta a procesului tehnologic. Astfel este si noul robot cartezian KBWELD HD6, care este propria noastra dezvoltare. Acesta garanteaza procese eficiente privind sudarea si debitarea cu plasma a tevilor si profilelor”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Kimex.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 april 2020Producator de apa imbuteliata investeste in fabrica sa din Romania

  Grupul roman Valvis Holding, producator al brandului de apa minerala AQUA Carpatica, a inregistrat o crestere de 250-300% a vanzarilor in ultimele saptamani. Drept urmare, compania intentioneaza o extindere a fabricii cu 20 de milioane de euro. In prezent, intreprinderea de productie Valvis Holding lucreaza la capacitate maxima. Compania a anticipat aceasta crestere dar nu neaparat din cauza raspandirii coronavirusului, ci datorita faptului ca brandul devine tot mai vizibil si recunoscut pe piata. De aceea compania romana va investi 20 de milioane de euro in extinderea fabricii sale, pana la finalul lunii mai, atunci cand vor trebui sa intre in exploatare inca trei linii de productie.

 • 30 march 2020Cifra record de mare privind schimbul de hardware tehnologic in Bulgaria pentru 2019

  Importurile de hardware tehnologic in Bulgaria pentru 2019 a depasit pentru prima data granita de 1 miliard de euro, ajungand la 1.07 miliarde de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg. A fost inregistrata o crestere a indicilor pentru importurile de calculatoare desktop, laptopuri, dispozitive multifunctionale, servere, imprimante, monitoare si camere foto digitale. Spre deosebire de piata globala in puternica scadere de dispozitive smartphone, importul de telefoane mobile in Bulgaria atinge o crestere exceptionala si dimensiuni fara precedent.

 • 25 march 2020O companie chineza investeste 60 de milioane de euro intr-o intreprindere din Serbia

  Compania chineza Xingyu Automotive Lighting Systemsa primit o subventie de stat in marime de 16.4 milioane euro de la Serbia pentru constructia fabricii sale in orasul Niš. Conditia fata de companie este sa investeasca cel putin 60 de milioane euro in proiectul sau. Xingyu Automotive Lighting Systems se angajeaza sa cheltuiasca 7.5 milioane euro pentru achizitionarea unui teren cu suprafata de 16.55 ha pentru intreprinderea sa, precum si pentru asigurarea unei infrastructuri adecvate. Pana la sfarsitul anului 2023, compania trebuie sa investeasca 32.7 milioane euro pentru constructia facilitatii si 19.6 milioane euro pentru echipamente noi.

 • 23 march 2020Schaeffler extinde productia de componente auto in Romania

  Compania subsidiara romana a grupului german Schaeffler planifica extinderea capacitatilor de productie si logistice in tara, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Compania va pune accent pe cresterea productivitatii si eficientizarea costurilor, atat in sectorul automotive, cat si in cel industrial. Cea mai mare investitie in Romania a companiei Schaeffler din 2019 a fost construirea unui nou centru de testare, care a fost finalizat in mai putin de un an. In continuare compania intentioneaza sa lucreze la extinderea capacitatii de productie prin construirea unei noi hale de productie, care urmeaza sa fie finalizata in anul 2021.

 • 18 march 2020Compania Dacia a prezentat primul sau model de masina electrica

  Grupul francez Renault, proprietar al producatorului auto roman Dacia, a prezentat la inceputul lunii martie conceptul pentru prima sa masina electrica – Dacia Spring, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Este de asteptat modelul sa fie disponibil pe piata europeana in 2021. Compania franceza inca nu a anuntat cat va costa prima masina electrica Dacia, insa mass-media din Romania prevede o gama de pret cuprinsa intre 15 000 si 20 000 de euro, ceea ce ar insemna ca modelul va deveni cea mai ieftina masina electrica de pe piata europeana.

 • 16 march 2020Organizarea expozitiei SeeSUSTAINtec din Bulgaria va fi amanata

  Organizarea expozitiei internationale pentru solutii de afaceri ecologice si digitale seeSUSTAINtec se amana, au anuntat pentru BalkanEngineer.com organizatorii de la Via Expo. Principalele motive pentru aceasta sunt stirile alarmante cu privire la raspandirea COVID-19 in Europa si refuzurile neasteptate de ultima ora din partea expozantilor din strainatate. Limitarea calatoriilor la nivel international ar reprezenta, de asemenea, un factor negativ privind participarea la eveniment. Forumul seeSUSTAINtec 2020 urma sa fie desfasurat in perioada 7-9 aprilie la Inter Expo Center, mun. Sofia. Urmeaza sa fie specificate datele pentru expozitia de anul urmator.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 april 2020Macedonia introduce invatamantul digital pentru elevi si studenti

  Prin intermediul mijloacelor electronice vor fi efectuate nu numai activitatile de predare a materialelor noi, dar si cele de examinare si evaluare. Mijloacele de comunicare electronica pot fi platforme pentru conferinte video, poste electronice sau alte sisteme electronice bidirectionale pentru schimb de date. De la guvernul macedonean au mentionat ca activitatile de examinare vor fi realizate prin intermediul comunicatiilor electronice, cu conditia sa fie furnizate solutii tehnice adecvate care sa asigure identificare si control asupra performantei elevilor si studentilor.

 • 31 march 2020Tesla a deschis primele statii de incarcare pentru automobile electrice in Serbia

  Compania americana pentru automobile electrice si energie din SER Tesla a deschis primele doua statii de incarcare pentru automobile electrice in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la SEEnews.com. Facilitatile sunt situate in orasul Belgrad si orasul Aleksinac. Potrivit hartii interactive pe pagina oficiala on-line Tesla, una dintre statiile de incarcare este amplasata in parcarea magazinului Ikea din capitala sarba, iar cealalta – pe autostrada E75 in apropiere de Aleksinac, oras situat in centrul Serbiei. Statia din Belgrad este echipata cu sase puncte de incarcare, in timp ce celalalta – are patru puncte, fiecare cu o capacitate de pana la 150 kW.

 • 26 march 2020O companie austriaca va construi o fabrica pentru productia de fibra de sticla in Serbia

  Compania austriaca Thermowool intentioneaza sa construiasca o intreprindere de productie in zona industriala din apropierea orasuluiŠid, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la SerbianMonitor.com. Compania cu sediul situat in Viena se ocupa cu productia de fibra de sticla. Investitia companiei austriece se ridica la aproximativ 5 milioane euro. Luna trecuta compania a achizitionat un teren cu suprafata de 10 ha in zona industriala din apropierea satului Adaševci pentru construirea fabricii.

 • 24 march 2020Truck Expo prezinta solutii pentru sectorul auto in Bulgaria

  Expozitia Truck Expo 2020 este organizata de Asociatia Producatorilor de Automobile si reprezentantii lor autorizati din Bulgaria. Vizitatorii evenimentului vor fi implicati in numeroase oportunitati de dobandire a experientei si cunostintelor, adaptate intereselor lor. In fata lor se va desfasura intregul lant al transporturilor – de la ultimele modele de branduri lidere de vehicule comerciale grele pana la utilitare din categoria N1, autobuze si vehicule specializate, remorci si semiremorci, echipamente hidraulice, companii pentru echipamente service, piese de schimb, anvelope, uleiuri, accesorii, instrumente financiare, lanturi de benzinarii, companii si servicii de asigurare.

 • 19 march 2020O companie din Romania construieste 4 parcuri fotovoltaice cu putere instalata de 310 MW

  Societatea Complexul Energetic Oltenia din Romania intentioneaza sa construiasca patru parcuri fotovoltaice in tara. Facilitatile vor avea o putere de varf combinata de 310 MW si vor fi amplasate pe o suprafata de 600 ha. Compania romana intentioneaza sa amplaseze parcurile fotovoltaice pe terenuri contaminate, ca de exemplu suprafete care in prezent se utilizeaza pentru depozitarea de zgura si cenusa, generate de centralele termoelectrice ale companiei sau asupra haldelor pentru depozitarea reziduurilor din operatiunile de exploatare a carbunelui.

 • 17 march 2020Serbia intentioneaza sa construiasca cea mai mare centrala eoliana din Europa

  Se preconizeaza ca constructia centralei va incepe dupa trei-patru ani, atunci cand vor fi obtinute toate avizele necesare. In prezent se efectueaza o evaluare a impactului asupra mediului inconjurator. Suprafata necesara pentru constructia facilitatii este de aproximativ 10 800 ha, ceea ce este echivalent cu suprafata a 15 000 de terenuri de fotbal. Odata construita centrala eoliana va avea capacitatea de a asigura suficienta energie electrica pentru a alimenta jumatate din gospodariile europene. Producatorii agricoli si fermerii care au inchiriat o parte din terenurile sale pentru acest proiect, sunt convinsi ca parcul eolian va avea un efect pozitiv asupra economiei verzi a tarii.

Vedeti toate »