Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Конструктор во оддел Конструкторски

03/15/19 назад
Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ

Конкурирај

 • Бугарија
 • Пловдив
Конструктор во оддел Конструкторски

Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ е дел од меѓународниот концерн "ЛИБХЕР". Компанијата припаѓа на индустријата за бела техника, која е лидер во секторот.

 

Од своето основање во 2000 година фирма „ЛИБХЕР - ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА“ ДООЕЛ инвестира над 220 000 000 лева во своите производствени и логистички центри, во континуирана модернизација и проширување, во развој и зголемување на квалификациите на персоналот.

 

Супериорниот квалитет и дизајн на нашите производи постојано се потврдуваат од независни институции. Досега компанијата е одликувана 3 пати со наградата „Инвеститор на годината“, а во рамките на наградите Plus X Awards.  „ЛИБХЕР“ постојано е избирана за „Специјализирана трговска марка“. Во нашата фабрика во Пловдив работат повеќе од 1900 вработени. Нашето производството опфаќа широк спектар на фрижидери и фризери со квалитет на светско ниво, за кои имаме пазари и клиенти.

 

Производствената база и канцеларија се наоѓаат во град Пловдив, на околу 150 километри од Софија, Бугарија, или на околу 380 километри од Скопје.

 

Констуктор во оддел Конструкторски

 

БАРАЊА:

- Образование - високо во областа на машиноградбата; 

- Владеење на германски јазик со предност или англиски јазик - писмено и усно - минимум ниво В2 според општата европска јазична рамка;

- Знаење и искуство во работењето со CAD системи и MS Office;

- Искуство во конструирање на пластични детали е предност.

 

ГЛАВНИ ОБВРСКИ:

- Обработка на конструктивни задачи во рамките на проекти и/или посебни конструкции;

- Конструирање на детали и јазли за фрижидери и фризери и создавање на соодветната конструкторска документација - цртежи, спецификации и друго.;

- Изработка на економска оправданост за соодветните конструкции;

- Согласување на направените конструкторски решенија со останатите членови на проектниот тим и другите фабрики од концернот.

 

ГЛАВНИ ОДГОВОРНОСТИ:

- Одговорност за техничкото ниво и квалитетот на изработените проект, пресметковната документација и конструирани детали и јазли;

- Усогласеност со внатрешните конструкторски норми (стандарди) и внатрешни деловни процеси.

 

Потребни документи:

- Автобиографија и мотивационо писмо.

 

НИЕ  ВИ НУДИМЕ:

- Строго почитување на договорите помеѓу страните;

- Обука за подобрување на ефикасноста во извршување на работните обврски;

- Здрави и безбедни работни услови;

- Внатрешни односи на фирмата врз основа на воспоставени правила и процедури;

- Дополнително здравствено осигурување;

- Социјални бенефиции.

 

Првичниот избор ќе се одвива врз основа на документи. Ние  ќе ги контактираме само одобрените кандидати. Ние гарантираме целосна доверливост на Вашата апликација. Обезбедените податоци се лични во смисла на ЗЗЛП и се предмет на посебен режим на заштита. Фирма „Либхер Хаусгерете Марица“ ДООЕЛ е регистрирана како администратор на лични податоци.

 • Дипломиран инженер
 • Инженер-магистер
 • Машински инженер
 • Полно работно време

Конкурирај

lhm_jobs@liebherr.com

Види ги сите

Фирми

 • Рапид Прогрес ДООЕЛ

  Рапид Прогрес е компанија од Пиринска Македонија, која има активност во областа на индустриските софтверски решенија. Фирмата нуди и имплементира CAD, CAM, CAE, PDM системи и системи за CNC комуникации (DNC и MDC) од водечките програмери. Компанијата е овластен дистрибутер на Dassault Systèmes SolidWorks за територијата на Македонија.

 • Метал Технолоџи Групација АД

  Групација Технологија на металите - Ангел Балевски Холдинг АД е формиран во 1997 година и во неговиот состав влегуваат 3 водечки бугарски леарници: Осам АД во град Ловеч, Алуком АД во град Плевен и Центромет АД во град Враца. Секоја од фабриките на Холдингот има долга историја, докажани традиции и искуство во металуршкиот сектор. Слоганот на фирмата „Една Групација - Многу Можности“ ги претставува обединетите можности и услуги кои ги нудат производствените фабрики на своите клиенти и партнери.

 • Лазатек ДООЕЛ

  Лазатек ДООЕЛ е друштво со дејност ремонт и модернизација на алатни машини со CNC, имплементација на технологии за обработка на детали на алатни машини со CNC, гарантно и пост - гарантно сервисирање, испорака на нови алатни машини и опрема. Фирмата поседува долгогодишно искуство и докажани традиции во областа на сервисната дејност. До овој момент таа извршила и се уште врши ремонт, модернизација и сервисирање на стотици машини, како на македонски, така и на странски клиенти.

Види ги сите »