Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Material Planner & Purchasing

05/23/23 назад
AQ ELECTRIC

Конкурирај

 • Радомир
Material Planner & Purchasing
AQ ELECTRIC JSC is a subsidiary of AQ GROUP AB /SWEDEN/, a global manufacturer of components and systems for industrial customers with high demands. The experience and knowledge gained from working at AQ GROUP AB, gave us the confidence to design and produce electric cabinets and components, to assemble products and offer cost effective solutions for demanding industrial customers. In our world, quality, efficiency and accuracy go hand in hand.

We are currently seeking a Material Planner & Purchasing for our team, who will contribute to the success our company.

THE CANDIDATE
As the successful Material Planner & Purchasing, you will need:
 • Degree in Economics or Еngineering is an advantage;
 • Experience working as a Material Planner within a manufacturing company is advantage;
 • Experience in working with an ERP;
 • Willingness to work in a challenging and dynamic environment, with opportunities to gain competence and professional growth;
 • Very good communication skills;
 • Good analytical skills;
 • Excellent English - verbal and written.

THE ROLE:
 • As the successful Material Planner & Purchasing, you will be:
 • Supporting the Purchasing Manager to lead and provide direction to the Purchasing team;
 • Scheduling the flow of production parts from suppliers to meet production demands;
 • Reviewing purchase requests for material via the ERP or manual purchase requisition;
 • Monitoring purchase orders and net demand schedules to ensure deadlines are met;
 • Maintaining and establishing supplier relationships to the highest quality, whilst keeping the company's KPIs in target;
 • Planning and purchasing the required material to ensure availability, to meet production demands whilst maintaining inventory levels in-line with targets.

OUR OFFER:
 • Challenging work in a pleasant and decent working environment;
 • Competitive salary;
 • Additional health insurance;
 • Life insurance;
 • Company Events;
 • Vocational training;
 • Opportunities for professional and career development.
 • Високо
 • Дипломиран економист
 • Дипломиран инженер
 • -
 • Полно работно време
 • Со работно место

Конкурирај

careers.aqelectric@aqgroup.com

Види ги сите

Фирми

 • Ники ДООЕЛ

  Ники ДООЕЛ е докажан производител на индустриска, комерцијална и дизајн опрема и рекламни полици. Компанијата нуди креативни просторни решенија, индивидуален стил и напредни технологии за прецизно извршување на секој детаљ во различни објекти, вклучувајќи производствени претпријатија, хотели и ресторани.

 • Лазатек ДООЕЛ

  Лазатек ДООЕЛ е друштво со дејност ремонт и модернизација на алатни машини со CNC, имплементација на технологии за обработка на детали на алатни машини со CNC, гарантно и пост - гарантно сервисирање, испорака на нови алатни машини и опрема. Фирмата поседува долгогодишно искуство и докажани традиции во областа на сервисната дејност. До овој момент таа извршила и се уште врши ремонт, модернизација и сервисирање на стотици машини, како на македонски, така и на странски клиенти.

 • Hoval ДООЕЛ

  Следејќи го своето мото повеќе од 75 години „Одговорност за енергијата и животната средина“,Hoval се докажа како пионер во развојот на гасни кондензациони котли - овој високотехнолошки сегмент на пазарот, каде што поседува и голем број на патенти. Во областа на климатската техника, компанијата ги фокусира своите напори во развојот на автономни децентрализирани системи за греење, вентилација и рекуперацијата на топлината во едноволуменски трговски, јавни и индустриски згради. Преку поврзувањето на техника за греење и климатизација во единствен систем, Hoval на своите клиенти им нуди решенија со краткорочен поврат на инвестицијата и повеќегодишни заштеди од трошок за енергија.

Види ги сите »