Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Embedded Software Engineer

01/17/22 назад
Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ

Конкурирај

 • Бугарија
 • Пловдив
Embedded Software Engineer
Since 1954 Liebherr Appliance Division has developed and produced a wide range of high quality cooling and freezing appliances. We always inspire our customers with new benefits and also exceed the limits of what was previously possible. Always thinking one step ahead, today we are already thinking about tomorrow.

For our "R&D, Software Development" department we are looking for a Embedded Software Engineer at our location in Marica.

Responsibilities:
 • Develop Microcontroller based Applications and Drivers using C/C++;
 • Elicit Requirements and derive the corresponding SW Concepts and Architectures;
 • Perform exhaustive automated Testing of the created software;
 • Inter-team and Inter-department communication;
 • Taking responsibility to accomplish the assigned tasks successfully.

Your Competencies:
 • Education – University degree in the field of Software engineering or/and Information technology or comparable qualifications;
 • Experience in software development (Requirement engineering, SW architectures and concepts, Embedded Systems Coding (Time- & Memory- efficient), Debugging skills);
 • Very good Microcontroller coding skills and understanding of Microcontroller Architecture;
 • Hardware understanding (Semiconductors, Semiconductor circuits);
 • Real time OS knowledge is a benefit;
 • UI/UX knowledge is a benefit;
 • Good written and spoken English;
 • Excellent communication skills and ability to work independently.

Our Offer:
 • Safe working conditions;
 • Internal company relations based on rules and principles;
 • Development and promotion opportunities;
 • Social benefits package.

Application documents:
CV.

The initial recruiting selection will be made according to the provided documents. We will contact only shortlisted candidates. We guarantee full confidentiality of your application.

The provided data is personal according to GDPR and is subject to special protection.
 • Високо
 • Дипломиран инженер
 • Инженер-магистер
 • -
 • Далечински
 • Полно работно време
 • Со работно место

Конкурирај

lhm_jobs@liebherr.com

Види ги сите

Фирми

 • Стам Лтд ДОО

  Стам Лтд е новото име и директен наследник на долгогодишната активност на докажаната бугарска компанија Сторакт БГ. Компанијата е специјализирана за проектирање, испорака, монтажа, сервис и комплетен инженеринг на сите типови магацински системи.

 • Адара Инженеринг ДООЕЛ

  Адара Инженеринг ДООЕЛ е докажана европска трговска инженеринг компанија со дејност во областа на вакуум – пумпи и системи, водни пумпи и пумпни системи, специјални пумпи и ниско и средно напонска автоматика. Компанијата е официјален застапник за територијата на Македонија на германската компанија BUSCH – европски лидер на вакуум – пумпи и системи.

 • АББ Блгарија ДООЕЛ

  АББ Блгарија е дел од мултинационалните гигант ABB Group (ABBN: SIX Swiss Ex) - иновативен технолошки лидер во областа на производите за снабдување со електрична енергија и електрична опрема, роботика и погони, индустриска автоматизација и енергетски мрежи, кои послужуваат комунални, индустриски, транспортни и инфраструктурни клиенти од целиот свет. Продолжувајќи ја својата над 125-годишна историја во иновациите, AББ денес ја пишува иднината на индустриската дигитализацијата со две насоки со јасна вредност: обезбедување на електрична енергија од секоја електрана до секој електричен штекер и автоматизирање на сите индустриски гранки од природни ресурси до готови производи.

Види ги сите »