Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Инженер за стандардизација, планирање и оптимизација на производството

06/30/20 назад
Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ

Конкурирај

 • Бугарија
 • Пловдив
Инженер за стандардизација, планирање и оптимизација на производството

Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ е дел од меѓународниот концерн "ЛИБХЕР". Компанијата припаѓа на индустријата за бела техника, која е лидер во секторот.

 

Од своето основање во 2000 година фирма „ЛИБХЕР - ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА“ ДООЕЛ инвестира над 220 000 000 лева во своите производствени и логистички центри, во континуирана модернизација и проширување, во развој и зголемување на квалификациите на персоналот.

Супериорниот квалитет и дизајн на нашите производи постојано се потврдуваат од независни институции. Досега компанијата е одликувана 3 пати со наградата „Инвеститор на годината“, а во рамките на наградите Plus X Awards.  „ЛИБХЕР“ постојано е избирана за „Специјализирана трговска марка“. Во нашата фабрика во Пловдив работат повеќе од 1900 вработени. Нашето производството опфаќа широк спектар на фрижидери и фризери со квалитет на светско ниво, за кои имаме пазари и клиенти.

 

Производствената база и канцеларија се наоѓаат во град Пловдив, на околу 150 километри од Софија, Бугарија, или на околу 380 километри од Скопје.

 

Инженер за стандардизација, планирање и оптимизација на производството

 

Барања:

 

 • Образование - високо техничко (во областа на машиноградбата и технологиите) или економско;
 • Владеење на германски јазик со приоритет или англиски јазик - писмено и говорно - минимално ниво В2 според заедничката европска референтна јазична рамка;
 • Знаење и искуство во работа со CAD и ERP системи и MS Office;
 • Работа со техничка документација.

 

Главни обврски:

 

 • Го анализира сериското производство;
 • Ги оптимизира постојните објекти и го подобрува квалитетот на работа;
 • Остварува проектна и пред-проектна  работа при имплементација на нови производствени објекти;
 • Создава и ажурира техничка документација;
 • Подготвува технички задачи и техничка документација;
 • Анализира и решава проблеми во производствените или производствените објекти;
 • Учествува во развојни проекти;
 • Го следи постигнувањето на целите, почитување на роковите, трошоците за проектите, барањата за квалитет и други;
 • Следи за почитување на мерливите индикатори и стандарди.

 

Потребни документи:

 

 • Автобиографија.

 

Ние Ви нудиме:

 

 • Строго почитување на договорите меѓу страните;
 • Обуки поврзани со подобрување на ефикасноста во извршувањето на работните обврски;
 • Здрави и безбедни услови за работа;
 • Внатрешни односи во компанијата засновани врз утврдени правила и процедури;
 • Дополнително здравствено осигурување;
 • Социјални придобивки.

 

Ние гарантираме целосна доверливост на Вашата апликација. Обезбедените податоци се лични во смисла на ЗЗЛП и се предмет на посебен режим на заштита.

 • Дипломиран економист
 • Дипломиран инженер
 • Економист-магистер
 • Инженер-магистер
 • Машински инженер
 • Полно работно време
 • Со работно место

Конкурирај

lhm_jobs@liebherr.com

Види ги сите

Фирми

 • Булгартел Скопје ДООЕЛ

  Булгартел Скопје е подружница на телекомуникацискиот оператор Булгартел, поседува сопствена мрежа за обезбедување на телекомуникациски услуги на територијата на Бугарија, Балканскиот полуостров и Европа. Булгартел Скопје обезбедува телекомуникациски услуги на територијата на Република Македонија и соседните земји, вклучувајќи ги Косово, Албанија и други.

 • Wilo Претставништво Скопје, Македонија

  Wilo Претставништво Скопје е претставништво на меѓународно етаблираната германска компанија Wilo Group - водечки производител на пумпи, пумпни системи за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и дренажа води. Со повеќе од 140-годишна историја компанијата е силно посветена на истражување и развој и во последно време се почесто нуди на пазарот комплетни индивидуални решенија, а не само одделни производи.

 • ЕТ Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е инженерска фирма која работи во областа на машиноградбата. Таа е специјализирана за конструирање и изработка на транспортни ленти, транспортери и целосни транспортни системи изработени од челик и нерѓосувачки челик.

Види ги сите »