Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Инженер-дизајнер на системи за ладење

03/14/23 назад
Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ

Конкурирај

 • Бугарија
 • Пловдив
Инженер - дизајнер на системи за ладење

Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ е дел од меѓународниот концерн "ЛИБХЕР". Компанијата припаѓа на индустријата за бела техника, која е лидер во секторот.

 

Од своето основање во 2000 година фирма „ЛИБХЕР - ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА“ ДООЕЛ инвестира над 220 000 000 лева во своите производствени и логистички центри, во континуирана модернизација и проширување, во развој и зголемување на квалификациите на персоналот.

Супериорниот квалитет и дизајн на нашите производи постојано се потврдуваат од независни институции. Досега компанијата е одликувана 3 пати со наградата „Инвеститор на годината“, а во рамките на наградите Plus X Awards.  „ЛИБХЕР“ постојано е избирана за „Специјализирана трговска марка“. Во нашата фабрика во Пловдив работат повеќе од 1900 вработени. Нашето производството опфаќа широк спектар на фрижидери и фризери со квалитет на светско ниво, за кои имаме пазари и клиенти.

 

Производствената база и канцеларија се наоѓаат во град Пловдив, на околу 150 километри од Софија, Бугарија, или на околу 380 километри од Скопје.

 

Инженер - дизајнер на системи за ладење

 

Барања:

 • Високо техничко образование - од областа на техника за ладење или машиноградба;
 • Многу добри компјутерски вештини - MS Office;
 • Добро познавање на германски или англиски јазик - минимум В2 во европскиот систем на јазици.

 

Главни обврски:

 • Учествува во развој на технички решенија во рамките на развојни проекти;
 • Одговорен за трошоците, квалитетот, роковите и функционалните карактеристики на компоненти, единици и апарати;
 • Разработува технолошки системи за ладење што ги исполнуваат барањата на клиентите, домашните и меѓународните стандарди;
 • Учествува во работата со различни платформи за апарати;
 • Одговара за функционалноста на системот за ладење и интеграцијата на компонентите за ладење во производни проекти или решенија за платформи;
 • Учествува во континуираниот процес за подобрување на решенијата за ладење.

 

Ние ви нудиме:

 • Строго почитување на договорите меѓу страните;
 • Обуки поврзани со подобрување на ефикасноста при извршување на работните обврски;
 • Учество во глобални и меѓународни тимови;
 • Здравје и безбедност при работа;
 • Внатрешни компаниски односи засновани врз утврдени правила и процедури;
 • Дополнително здравствено осигурување;
 • Социјални придобивки.

 

Потребни документи:

 • Автобиографија 

 

Почетни одабир ће се обавити на основу докумената. Контактираћемо само одобрене кандидате. Јамчимо потпуну поверљивост ваше пријаве. Наведени подаци су лични у смислу ЗЗЛП-а и подлежу посебном режиму заштите.

 • Дипломиран инженер
 • Инженер-магистер
 • вентилација и климатизација
 • Инженер за греење
 • Машински инженер
 • Полно работно време
 • Со работно место

Конкурирај

lhm_jobs@liebherr.com

Види ги сите

Фирми

 • ТП ВАГО Контакттехник ДОО

  ТП ВАГО Контакттехник е застапништво на германската компанија WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG за територијата на Македонија, како и соседните држави Бугарија, Србија, Босна и Херцеговина, Косово, Албанија и Црна Гора. WAGO е лидер во производството на производи за електротехника, електроника, автоматика, станбена и индустриска автоматизација.

 • Wilo Претставништво Скопје, Македонија

  Wilo Претставништво Скопје е претставништво на меѓународно етаблираната германска компанија Wilo Group - водечки производител на пумпи, пумпни системи за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и дренажа води. Со повеќе од 140-годишна историја компанијата е силно посветена на истражување и развој и во последно време се почесто нуди на пазарот комплетни индивидуални решенија, а не само одделни производи.

 • Унисист Инженеринг ДООЕЛ

  Унисист Инженеринг ДООЕЛ е бугарска производствена, инженеринг и трговска компанија специјализирана за развој и производство на опрема и системи за автоматизација заснована на модерна база на елементи и употреба на современи технологии. Во изминатите години Унисист Инженеринг се етаблира како пожелен партнер на големите индустриски претпријатија во Бугарија.

Види ги сите »