Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Конструктор во оддел Развојна активност

11/28/19 назад
Либхер-Хаусгерете Марица ДООЕЛ

Конкурирај

 • Бугарија
 • Пловдив
Конструктор во оддел Развојна активност

„ЛИБХЕР-ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА“ ДООЕЛ е дел од меѓународниот концерн „ЛИБХЕР“. Компанијата припаѓа на индустријата за бела техника, која е лидер во секторот. Во нашата фабрика во Пловдив работат повеќе од 1900 вработени. Нашето производството опфаќа широк спектар на фрижидери и фризери со квалитет на светско ниво, за кои имаме пазари и клиенти.

 

Производствената база и канцеларија се наоѓаат во град Пловдив, на околу 150 километри од Софија, Бугарија, или на околу 380 километри од Скопје.

 

Конструктор во оддел Развојна активност

 

Барања:

 • Образование - високо образование од областа на машиноградбата;
 • Владеење на германски или англиски јазик - писмено и говорно - минимално ниво В2 според европската јазична рамка;
 • Познавање и искуство во работење со CAD системи и MS Office;
 • Искуство при конструирање на пластични детали е предност.

 

Главни обврски:

 • Обработка на конструктивни задачи во рамките на проекти и/или одделни конструкции;
 • Конструирање на детали и единици за фрижидери и фризери и создавање на соодветната конструкторска документација - цртежи, спецификации и друго;
 • Изработка на економска оправданост за соодветните конструкции;
 • Усогласување на изработените конструкторски решенија со останатите членови од проектниот тим и другите фабрики од концернот;
 • Одговорност за техничкото ниво и квалитет на изработените проекти, пресметковна документација и конструирани детали и единици;
 • Почитување на внатрешните конструкторски норми (стандарди) и внатрешни процеси на компанијата.

 

Потребни документи:

 • Автобиографија;
 • Мотивационо писмо.

 

Ние Ви нудиме:

 • Строго почитување на договорите помеѓу страните;
 • Обуки поврзани со подобрување на ефикасноста при исполнување на работните обврски;
 • Здрави и безбедни услови при работа;
 • Внатрешни односи во компанијата засновани врз утврдени правила и постапки;
 • Дополнително здравствено осигурување;
 • Социјални бенефиции.

 

Првичниот избор ќе се одвива според документи. Ќе контактираме само со одобрените кандидати. Ние гарантираме целосна доверливост на Вашата апликација. Обезбедените податоци се лични во смисла на ЗЗЛП и се предмет на посебен режим на заштита.

 • Дипломиран инженер
 • Инженер-магистер
 • Машински инженер
 • Полно работно време
 • Со работно место

Конкурирај

lhm_jobs@liebherr.com

Види ги сите

Фирми

 • Метал Технолоџи Групација АД

  Групација Технологија на металите - Ангел Балевски Холдинг АД е формиран во 1997 година и во неговиот состав влегуваат 3 водечки бугарски леарници: Осам АД во град Ловеч, Алуком АД во град Плевен и Центромет АД во град Враца. Секоја од фабриките на Холдингот има долга историја, докажани традиции и искуство во металуршкиот сектор. Слоганот на фирмата „Една Групација - Многу Можности“ ги претставува обединетите можности и услуги кои ги нудат производствените фабрики на своите клиенти и партнери.

 • ЕТ Мултиинженеринг

  Мултиинженеринг е инженерска фирма која работи во областа на машиноградбата. Таа е специјализирана за конструирање и изработка на транспортни ленти, транспортери и целосни транспортни системи изработени од челик и нерѓосувачки челик.

 • Oventrop GmbH & Co. KG KG / Овентроп

  Компанијата OVENTROP е основана во 1851 година и денес е еден од водечките производители на вентили, регулатори и системи за греење и климатизација - термостатски радијаторски вентили и глави; вентили за хидрауличен и температурен баланс; групи за пумпање; филтри, деаератори и вентили за нафтена индустрија; гас - вентили; вентили за вода за пиење; комплетни системи за површинско греење и ладење; цевки и фитинзи за нив; комплетни системи за изградба на соларни инсталации.

Види ги сите »