Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Ракувачи со алатни машини - карусел/универзален дребонг

09/09/19 назад
Центромет АД, Метал Технолоџи Групација АД

Конкурирај

 • Бугарија
 • Враца
Ракувачи со алатни машини - карусел/универзален дребонг

Група технологија метала - Ангел Балевски Холдинг АД удружује водеће бугарске фабрике у области машинске изградње. Холдинг има потврђене клијенте међу највећим индустријским проблемима на западно-европском тржишту.

 

За една од нашите фабрики - Центромет АД, град Враца, на околу 110 километри од Софија, Бугарија, или само на околу 360 километри од Скопје, бараме амбициозен и одговорен професионалец за работното место:

 

Ракувачи со алатни машини - карусел/универзален дребонг 

 

Барања за работното место:

 • Средно техничко образование со соодветна специјалност;
 • Професионално искуство со други алатни машини е предност;
 • Вештини за читање на цртежи и работа со мерни инструменти;
 • Познавање за работа со сетови инструменти за сечење на метали.

 

Одговорности:

 • Обработка на универзален дребонг рачно/на дребонг со вертикална оска на вртење (карусел дребонг), полуавтоматски и автоматски на сите видови детали во единични и мали серии;
 • Го почитува технолошкиот редослед на процесите и операциите дефинирани на технолошката карта и доколку е потребно, оперативно ги елиминира сите евентуални грешки и отстапувања;
 • Се запознава со техничката и технолошката документација за изработка на детали;
 • Чита работни цртежи на потребните детали, контролира преку мерење на димензиите на производите и ја проценува точноста и квалитетот на деталите според барањата наведени во технолошката карта;
 • Пред и за време на работата ги проверува сите параметри на процесот кои ја гарантираат безбедноста при работа и точноста на обработката;
 • Одговара за изборот на соодветни алатки и режими за сечење;
 • Ги подготвува ножевите за работа со дребонг и други алатки за сечење;
 • Го управува, штелува и прилагодува дребонгот и ја следи неговата работа;
 • Рационално го организира своето работно место за остварување на ефикасно и безбедно работење на дребонг.

 

Нашата понуда:

 • Ние се стремиме нашите вработени да се чувствуваат задоволни и мотивирани на своето работно место. За ова нудиме:
 • Добри услови за работа;
 • Флексибилни шеми за плаќање;
 • Мотивирачки бонус систем;
 • Повеќе социјални придобивки, како што се транспорт, ваучери за храна, исхрана во менза, билети за спортски натпревари и друго;
 • Периодични учества во обуки и зголемување на квалификацијата;
 • Можности за менторство и поддршка на развој во кариерата.

 

Придружете му се на големото семејство на MTG сега!

 

Апликантите кои се заинтересирани за понудата и одговараат на барањата можат да испратат  CV. Апликациите може да се достават и на самото место: град Враца, Индустриска зона. Само кандидатите одобрени според документи ќе бидат повикани на интервју.

 

Доверливоста и заштитата на личните податоци е гарантирана.

 • Техничар со средно образование
 • -
 • Полно работно време

Конкурирај

hr@mtgbg.com

Види ги сите

Фирми

 • Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ

  Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ е филијала на водечкиот германски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC). Компанијата се занимава со развој и производство на електроника за системи за климатизација во автомобилскиот сектор. Во групата ВНТС се вработени повеќе од 1700 лица кои работат како во централата во Германија, така и во Бугарија, Кина, Индија, Јапонија, САД и Мексико.

 • Wilo Претставништво Скопје, Македонија

  Wilo Претставништво Скопје е претставништво на меѓународно етаблираната германска компанија Wilo Group - водечки производител на пумпи, пумпни системи за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и дренажа води. Со повеќе од 140-годишна историја компанијата е силно посветена на истражување и развој и во последно време се почесто нуди на пазарот комплетни индивидуални решенија, а не само одделни производи.

 • Лазатек ДООЕЛ

  Лазатек ДООЕЛ е друштво со дејност ремонт и модернизација на алатни машини со CNC, имплементација на технологии за обработка на детали на алатни машини со CNC, гарантно и пост - гарантно сервисирање, испорака на нови алатни машини и опрема. Фирмата поседува долгогодишно искуство и докажани традиции во областа на сервисната дејност. До овој момент таа извршила и се уште врши ремонт, модернизација и сервисирање на стотици машини, како на македонски, така и на странски клиенти.

Види ги сите »