Бесплатна претплата

Претплатете се за нашиот билтен и бидете во тек!

Нуди работа / Техничар Аналитичар

04/22/19 назад
Бер-Хелла Термоконтрол ДООЕЛ

Конкурирај

 • Бугарија
 • Софија
Техничар Аналитичар.

 

Бер-Хелла Термоконтрол е германска компанија која се занимава со производство и развој на електроника за климатизери за автомобили. На глобално ниво компанијата обезбедува работа на повеќе од 1600 вработени кои работат во Германија, САД, Индија, Кина, Јапонија. Наши клиенти се водечки производители на автомобили во светот. Во 2013 година BНТС влезе и на бугарскиот пазар.

 

За потребите на нашето производство во Софија (на околу 250 километри од Скопје) бараме мотивиран и искусен Техничар Аналитичар.

 

Главни одговорности:

 • Ги анализира причините за испаѓање на плочи и готови уреди од опрема за тестирање во производството;
 • Анализира рекламации на клиенти;
 • Анализата вклучува:

 - Електрични мерења со користење аналогни и дигитални мерни инструменти (мултиметар, осцилоскоп, LCR метар);

 - Оптички преглед

 - Механички мерења;

 - Испитување на испаднатите уреди на Универзална опрема за тестирање.

 

 • Ги опишува резултатите од анализата во базата на податоци;
 • Подготвува статистички податоци;
 • Ги известува заинтересираните оддели при откривањето на масовен дефект во материјалите;
 • Помага во идентификување на проблемите кај опремата за тестирање на производството.

 

Главни барања:

 • Техничко образование, по можност во областа на Електрониката;
 • Компјутерска писменост - владеење на MS Office;
 • Искуство од слично работно место, искуство во поправка на електронски плочи и уреди;
 • Искуство при работа со SAP или друг ERP систем;
 • Работно ниво на англиски јазик, владеење на Германски јазик ќе се смета за предност;
 • Подготвеност за работа во 3 смени;;
 • Прецизност и внимание кон деталите;
 • Комуникација и тимска работа.
 • Дипломиран инженер
 • Инженер-магистер
 • Инженер за електроника
 • Полно работно време
 • Со работно место

Конкурирај

HRBulgaria@bhtc.com
antoniya.ivanova@bhtc.com

Види ги сите

Фирми

 • Индустриски роботи ДООЕЛ

  Индустриски Роботи ДООЕЛ е компанија формирана со цел да го помогне индустриското производство со воведување на автоматизирани и роботизирани системи. Друштвото е специјализирана за продажба, инсталирање и програмирање на половни роботи поминале низ потребната проверка, поправка и сервисирање. Во својот најголем дел половните роботи не го завршиле својот животен циклус, а се заменуваат со понови верзии, поради брзиот развој на софтверските технологии.

 • Шети Бугарија ДООЕЛ

  Шети Бугарија ДООЕЛ е компанија, специјализирана во изработката на единични или комплексни производи од метал. Таа е докажан производител на шарки и механизми за мебел и бела техника, кој тесно соработува со компании во областа на електроиндустријата, машиноградбата, индустријата за мебел, како и во областа на апаратите за домаќинство.

 • Wilo Претставништво Скопје, Македонија

  Wilo Претставништво Скопје е претставништво на меѓународно етаблираната германска компанија Wilo Group - водечки производител на пумпи, пумпни системи за греење, климатизација, водоснабдување, отпадни и дренажа води. Со повеќе од 140-годишна историја компанијата е силно посветена на истражување и развој и во последно време се почесто нуди на пазарот комплетни индивидуални решенија, а не само одделни производи.

Види ги сите »