Η σερβική Belt κατασκευάζει νέο εργοστάσιο χάλυβα στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα διπλασιάζοντας το προσωπικό της

2026-09-0111 λεπτά

Αλλαγή γλώσσας: English Albania Bulgaria N. Macedonia Romania Serbia

Ο σερβικός παραγωγός χάλυβα και συγκολλημένων πλεγμάτων οπλισμού σκυροδέματος Belt ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας μεγάλης μονάδας παραγωγής στη βιομηχανική ζώνη «Εζέρο» στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα. Η νέα εγκατάσταση θα εκτείνεται σε έκταση 6000 τ.μ. Τα εγκαίνια και η έναρξη της τακτικής λειτουργίας της σχεδιάζονται για τις αρχές του επόμενου έτους — μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών το BalkanEngineer.com πληροφορήθηκε από την επίσημη δήλωση του δημάρχου της πόλης, Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

snimka1 SR_31

Η νέα επένδυση θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 40 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας για ειδικούς και χειριστές μηχανημάτων. Αυτή τη στιγμή, στην υπάρχουσα παραγωγική βάση της εταιρείας απασχολούνται σχεδόν 30 άτομα. Με τη θέσει σε λειτουργία της νέας μονάδας, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της Belt στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 70 έως 80 άτομα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην επεξεργασία και την εμπορία δομικών μετάλλων. Εκπρόσωποι της εταιρείας επισημαίνουν ότι η άμεση ανταπόκριση και η πλήρης υποστήριξη από τη δημοτική αρχή της Σρέμσκα Μιτρόβιτσα ήταν μεταξύ των κύριων παραγόντων για την απόφασή τους να υλοποιήσουν το νέο τους αναπτυξιακό έργο στη ζώνη «Εζέρο». Η επέκταση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική της δυναμικότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα οπλισμού στον τομέα των υποδομών και των κατασκευών σε ολόκληρη την περιοχή. 

snimka2 SR_27

Πηγή εικόνας: ©Engineer BG via Canva.com