Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Ngjarjet

Nokian fillon punën per ndertimin e një fabrike të re gomash prej 650 milionë eurosh

07 february 2023

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Grupi finlandez Nokian Tires ka filluar punën per ndertimin e fabrikes se gomave të makinave në Oradea, Rumania perëndimore, ka mësuar BalkaEngineer.com nga Romania-insider.com. Investimi vlerësohet në 650 milionë euro.

 

 

Nokian Tyres synon të krijojë në Oradea, Bihor County, nje pike të re prodhimi për prodhimin e gomave të makinave në versionet dimërore, verore dhe të të gjitha sezoneve. Fabrika e re e prodhimit do të ketë një kapacitet të planifikuar prej 6 milionë njësi në vit dhe do të ketë teknologjinë më të fundit që do të mundësojë një nivel të lartë automatizimi dhe saktësie për të minimizuar defektet dhe mbetjet.

 

Qeveria rumune është gati të japë një grant deri në 100 milionë euro për projektin, por vetëm pas autorizimit nga Komisioni Evropian. Ndihma jepet jashtë skemave ekzistuese të ndihmës shtetërore dhe Shtetet Anëtare të BE-së që e japin atë duhet të faktojne se projekti kontribuon në një strategji koherente të zhvillimit rajonal dhe se, duke pasur parasysh natyrën dhe madhësinë e saj, ajo nuk do të shtrembërojë konkurrencën.

 

Burimi i materialit fotografik: canva,com 

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Shërbimi KMT: Matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive të Flexim matin me besueshmëri dhe saktësi rrjedhën edhe në sistemet

  Në aplikimet që përdorin tubacione betoni, matja e rrjedhës është një detyrë sfiduese, por jo e pamundur. Për ta zgjidhur atë, teknologjia e ultrazërit dhe, më saktë, matësit e rrjedhës jo-invazive tejzanor nga Flexim - një prodhues i themeluar i pajisjeve matëse dhe pajisjeve për ujë, gaz, avull dhe lëngje të tjera për industrinë dhe infrastrukturën civile - vijnë në shpëtim. Produktet e kompanisë gjermane janë pjesë e portofolit të kompanisë tregtare bullgare KMT Service, nga e cila treguan më shumë për specifikat e matjes së prurjes në tubat e betonit. Metrat e rrjedhës jo-invazive me kapëse të Flexim janë një zgjidhje e thjeshtë dhe e fuqishme që përdoret si në industri ashtu edhe në shumë kompani.

 • 03 october 2023Sistemet e pompës Saer me mbrojtje ndaj korrozionit sigurojnë besueshmëri të lartë të procesit në impiantet e shkripëzimit

  Në përpjekje për të përmbushur kërkesën në rritje globale për ujë të freskët, sektori i furnizimit me ujë po shikon një sërë alternativash, njëra prej të cilave është shkripëzimi i ujit të detit, i cili përdoret si për aplikime industriale ashtu edhe për ato civile. Përveç vetë objekteve të shkripëzimit, instalimet e plota përfshijnë gjithashtu sisteme pompimi që kërkohen në faza të ndryshme të procesit teknologjik. Në këtë kontekst, një nga prodhuesit e njohur italianë të pompave - Saer, u ofron pompave karakteristikat e nevojshme për këtë zonë aplikimi. Çfarë janë seritë dhe për çfarë përdoren, ka shpjeguar për BalkanEnginner.com, Alexander Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të Saer Elletropompe.

 • 29 september 2023Kthejeni praktikat tuaja të dekarbonizimit në prestigj! Përfshihuni në edicionin e ri të çmimeve Schneider Electric Sustainabili

  Edicioni i dytë i Schneider Electric Sustainability Impact Awards tani është duke u zhvilluar. Këtë vit, kompania po zgjeron fushën e konkurrencës, duke përfshirë, përveç partnerëve tregtarë, klientët dhe furnitorët e saj që plotësojnë kushtet për pjesëmarrje. “Çmimet Sustainability Impact Awards janë dhënë që nga viti 2022 me idenë e njohjes së kompanive nga rrjeti partner i Schneider bazuar në kontributin e tyre në krijimin e një bote më të qëndrueshme të fokusuar në energjinë elektrike. Aplikimet për pjesëmarrje mund të dorëzohen deri më 17 nëntor 2023 dhe fituesit globalë do të shpallen në prill 2024", njoftoi Schneider Electric Bulgaria.

 • 27 september 2023Siguroni mbrojtje të përhershme të objekteve tuaja shpejt, lehtë dhe me besueshmëri - me sinjalizimin me valë dhe sistemet

  Për të garantuar sigurinë dhe mbrojtjen e një shtëpie, apartamenti, zyre ose dyqani, sistemet me valë pranohen me të drejtë si një zgjidhje e mirë e provuar për instalime të vogla sigurie në zona më të vogla. “Duke u mbështetur në profesionalizmin, njohuritë, aftësitë dhe përvojën e tij të grumbulluar gjatë 3 dekadave të fundit në fushën e sistemeve të sigurisë së alarmit dhe zjarrit, prodhuesi i njohur Teletek Electronics ka zhvilluar gamën e vet të paneleve dhe pajisjeve pa tela të besueshme dhe efikase. Ato janë dëshmuar se mbulojnë nevojat e çdo përdoruesi për një nivel të lartë mbrojtjeje, me kosto minimale instalimi, pa pasur nevojë për instalime elektrike shtesë dhe instalim teli”, bëjnë të ditur kompania.

 • 22 september 2023Qendra e përpunimit vertikal RAIS VMC650 RAIS është projektuar për të përpunuar pjesë komplekse nga industri të ndryshme

  Qendra vertikale e përpunimit me pesë boshte VMC650 RAIS është një nga makinat ikonike të prodhuesit kryesor të makinerive CNC RAIS. “Është projektuar për një sërë operacionesh të prerjes së metaleve në pjesë të mëdha dhe komplekse të aluminit dhe çelikut të pandryshkshëm, të kryera me shpejtësi të lartë prerjeje dhe ushqimi. Një tipar dallues i makinës është ndërtimi i optimizuar, me deformime termike minimale, mungesë dridhjesh në procesin e punës, saktësi gjeometrike e lartë dhe e qëndrueshme. VMC650 i RAIS përmban një magazinë ATS me 32 slota, udhëzues linearë me rul në të gjitha akset për një strukturë shumë rezistente dhe fryrje automatike të konit të boshtit dhe mbajtësit," shpjegoi firma inxhinierike.

 • 13 september 2023Fabrika e çimentos Holcim në Mannersdorf, Austri është përmirësuar me një sistem kompleks automatizimi silos nga SAT

  Aktiviteti i Systems Automation Technologies - SAT është i specializuar në zbatimin e projektimit, prodhimit, programimit, trajnimit, ndërtimit të instalimeve elektrike, mbikëqyrjes, testimit dhe vënies në punë të projekteve "çelës në dorë" për automatizimin e proceseve të ndryshme, makinerive, punishteve dhe linjave të tëra prodhimi. . Portofoli me shumë komponentë i shërbimeve që kompania ofron është rezultat i përvojës shumëvjeçare, zhvillimit dhe përmirësimit të kompetencave dhe aftësive në një gamë të gjerë fushash. Kompania është lider në treg në vend dhe zgjedhja e preferuar e sipërmarrjeve evropiane në fushën e sistemeve të automatizimit në çimento, qelq, fabrika betoni, fabrika ushqimore, fabrika letre, në metalurgji, energji, etj.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 october 2023TAB MAK ka vënë në punë një impiant fotovoltaik për nevojat e veta në bazën e tij në Probishtip, Maqedonia e Veriut

  Me një investim prej 6 milionë eurosh në një sistem fotovoltaik, grupi TAB Sllovenia, lider në prodhimin e baterive, do të prodhojë 13,256 MWh energji elektrike në vit, që do të mbulojë rreth 25% të nevojave të kompanisë së saj TAB MAK në Maqedoninë e Veriut. BalkanEngineer ka mësuar .com nga biznisvesti.mk. Vënia në punë e centralit fotovoltaik u shënua me një ceremoni zyrtare në kompleksin e fabrikës TAB MAK në Probishtip, Maqedonia e Veriut, në praninë e Hristina Odjaklieska, zëvendësministre e mjedisit jetësor, Dragan Anastasov, kryetar i Komunës së Probishtipit dhe Gregor Presker. , Ambasadori i Sllovenisë në vend, Roman Buria, drejtor ekzekutiv i TAB Slloveni.

 • 30 september 2023Edicioni i një prej eventeve më të rëndësishme për agrobiznesin - AGROTECH Expo - do të mbahet në Shqipëri

  Nga data 18 deri më 20 tetor 2023, në Shqipëri do të mbahet edicioni i katërt i panairit ndërkombëtar AGROTECH Expo për bujqësinë, blegtorinë dhe hortikulturën. Ngjarja është ndër më të rëndësishmet në industri për vendin dhe organizohet nga Expocity Albania, mësohet BalkanEngineer.com nga faqja e organizatorëve. Panairi njihet si një platformë e rëndësishme për bashkëpunimin e biznesit ndërmjet të gjitha njësive në industrinë agrare – nga prodhuesi bujqësor, përmes furnitorit deri tek përdoruesi përfundimtar. Kjo është e mundur falë pranisë së aktorëve të vendosur kombëtarë, rajonalë dhe ndërkombëtarë nga sektorët: makineri bujqësore.

 • 27 september 2023Kompania e shërbimeve të biznesit EY lançon platformën e inteligjencës artificiale pas investimit prej 1.4 miliardë dollarësh

  Organizata globale EY, një nga liderët në fushën e shërbimeve financiare dhe administrative për bizneset, ka lançuar EY.ai - një platformë që ndërthur përvojën njerëzore dhe inteligjencën artificiale (AI). Në këtë mënyrë, kompania synon të mbështesë klientët e saj në procesin e transformimit dixhital të bizneseve të tyre përmes inteligjencës artificiale. Kjo është bërë e ditur nga kompania EY në Rumani. EY.ai përdor platformat kryesore teknologjike të EY dhe përvojën e gjerë të ekipit të kompanisë në planifikimin strategjik, transaksionet, taksat dhe më shumë. fusha duke i shtuar ato me një ekosistem të fuqishëm të inteligjencës artificiale (AI). Për këtë qëllim, EY investoi 1.4 miliardë dollarë amerikanë.

 • 25 september 2023Ka nisur një projekt për ndërtimin e një fabrike farmaceutike dhe një zone turistike pranë Sozopolit, Bullgari

  Komuna e Sozopolit, Bullgari, ka njoftuar nisjen e një projekti të madh investimi në fshatin Zidarovo, i cili përfshin një fabrikë farmaceutike, një kompleks ekonomik dhe një vend turistik, mëson BalkanEngineer.com nga Economy.bg. Vlera e investimit vlerësohet në 40 milionë leva dhe konsiderohet një mundësi e shkëlqyer për zhvillimin e rajonit. Projekti i quajtur “Vedra Land” është rezultat i bashkëpunimit ndërmjet kompanisë farmaceutike Vedra International dhe prodhuesit Terra Pharmaceutical. Ai synon të kombinojë traditat e malit Stranxha me teknologjitë moderne në mënyrë që të promovojë një mënyrë jetese të shëndetshme të mbështetur nga vetitë natyrore kuruese.

 • 21 september 2023Orange Romania Group dhe Engie Romania nënshkruan një marrëveshje afatgjatë virtuale për blerjen e energjisë së rinovueshme

  Orange Romania Group, një nga ofruesit më të mëdhenj të internetit me brez të gjerë dhe shërbimeve celulare, ka nënshkruar kontratën e tij të parë vPPA (marrëveshje virtuale për blerjen e energjisë) me Engie Romania, furnizuesi kryesor i vendit me energji, i cili konsiston në blerjen virtuale të burimeve të rinovueshme afatgjatë. energjinë, mësoi BalkanEngineer.com nga Thediplomat.ro. Nëpërmjet marrëveshjes 6-vjeçare, Orange Romania do të mbulojë 30 GWh të nevojave vjetore për energji elektrike me energji të gjelbër nga teknologjitë diellore. Me nënshkrimin e vPPA, Orange dhe Engie Romania do të jenë partnerë në projektin e përbashkët që mbështet kompanitë Orange në Rumani.

 • 20 september 2023Shqipëria do të investojë 8.2 milionë euro në riparimin e kanalizimeve të Durrësit

  Qeveria e Shqipërisë njoftoi se i ka transferuar Bashkisë së Durrësit 892.5 milionë lekë (rreth 8.2 milionë euro) për të financuar koston e një projekti për rehabilitimin e sistemit të ujërave të zeza të qytetit bregdetar. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti përfshin aktivitete për rivendosjen e infrastrukturës së rrjetit të kullimit në zonën e Porto Romanos dhe sistemin e ujërave të shiut në zonat urbane. Infrastruktura e Durrësit pësoi dëme të konsiderueshme në tërmetin 6.4 ballë në nëntor 2019, duke e bërë rinovimin e rrjetit edhe më urgjent. Në vitin 2021, qeveria tha se do të akordonte një total prej 2 miliardë lekësh për financimin e rehabilitimit të sistemit të kullimit në Durrës, me rreth 1.1 miliardë lekë të siguruara tashmë në 2021 dhe 2022.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Philip Morris International po investon 130 milionë dollarë në fabrikën e tij në Otopeni, Rumani

  Philip Morris International (PMI), një lider global në industrinë e duhanit, ka njoftuar se do të investojë 130 milionë dollarë shtesë në fabrikën e tij në qytetin rumun të Otopeni. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Me këtë investim, totali i kapitalit që kompania amerikane ka investuar në qendrën e saj të prodhimit rumune do të kalojë 700 milionë dollarë. Fabrika në Otopeni prodhon cigare pa tym nën markën Heets, e cila është pjesë e sistemit elektronik iQOS të kompanisë. Që nga viti 2017, PMI është fokusuar tërësisht në këtë lloj produkti me synimin për të reduktuar përdorimin e cigareve tradicionale dhe zëvendësimin e tyre me alternativa më të sigurta. Investimi do të përdoret për krijimin e linjave të reja të prodhimit në objekt.

 • 28 september 2023Hisense hap fabrikën e tretë të frigoriferëve në Valevo të Serbisë, me vlerë 45 milionë euro

  Hisense Europe, pjesë e Grupit Kinez Hisense – një nga prodhuesit më të mëdhenj të pajisjeve shtëpiake dhe elektronike, njoftoi se ka hapur fabrikën e tretë në qytetin serb Valevo, në të cilën ka investuar 45 milionë euro. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Serbianmonitor.com. Në fabrikën e re në Valevo, Hisense Europe do të prodhojë frigoriferë krah për krah nën markat Hisense, Gorenje dhe Asko, kryesisht për eksport në tregjet evropiane. Kompania do të punësojë 1,020 punëtorë në Valevo gjatë tre viteve të ardhshme, dhe kapaciteti i fabrikës do të jetë 750,000 njësi në vit. Me këtë, prodhimi i përgjithshëm i tre fabrikave të Hisense Europe në Valevo pritet të arrijë në 1.7 milionë pajisje në vit deri në vitin 2025.

 • 26 september 2023Kompania nga Maqedonia e Veriut ATS Group mori pjesë në një ekspozitë prestigjioze në industrinë e mbrojtjes në Londër

  Kompania e Maqedonisë së Veriut ATS Group ishte një nga ekspozuesit kryesorë në DSEI 2023, një panair i madh tregtar në industrinë e mbrojtjes, i cili u mbajt në Londër dhe u ndoq nga më shumë se 50,000 njerëz të cilët mundën të shihnin mbi 400 automjete luftarake dhe avionë. si dhe anijet detare në lumin Thames. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. DSEI London mbështetet nga Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar dhe mbledh së bashku prodhues, delegacione qeveritare nga mbi 100 vende, ekspertë, studiues, investitorë dhe gazetarë që mbulojnë çështjet e mbrojtjes dhe sigurisë. Ekspozita e sivjetshme është edicioni më domethënës dhe më i madh i panairit në historinë e tij 24-vjeçare.

 • 22 september 2023Veraria Tikvesh investon 4 milionë euro në rritjen e kapacitetit të saj për pranimin dhe përpunimin

  Veraria Tikvesh (Maqedonia e Veriut) investoi 4 milionë euro në ndërtimin e bazës së re dhe blerjen e pajisjeve moderne për pranimin dhe përpunimin e rrushit, mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. Në këtë mënyrë, kompania konfirmon vendosmërinë dhe strategjinë e saj afatgjatë për investime të vazhdueshme në zhvillimin e mëtejshëm të qëndrueshëm dhe zbatimin e standardeve ESG. Baza e re dhe pajisjet e instaluara në të do t'i mundësojnë Tikveshit të rrisë kapacitetin e përgjithshëm për pranimin dhe përpunimin primar të rrushit gjatë vjeljes me 1.25 milionë kilogramë shtesë. Veraria gjithashtu investon në vazhdimësi në të gjitha aktivitetet e tjera që mundësojnë rritjen dhe përparimin e vazhdueshëm të kompanisë.

 • 21 september 2023Prodhuesi turk i diamanteve laboratorike Appsilon Enterprise po shqyrton mundësitë e investimit në Bullgari

  Kompania turke Appsilon Enterprise, e specializuar në prodhimin e diamanteve laboratorike, po shqyrton mundësinë e investimeve në Bullgari, njofton BalkanEngineer.com nga Economic.bg. Realizimi i suksesshëm i projektit mund të hapë rreth 100 vende të reja pune, ndërsa si lokacion potencial për prodhim po konsiderohet Plovdivi, por edhe disa lokacione të tjera. Appsilon Enterprise është një startup teknologjik turk i themeluar në fillim të vitit 2017 me qëllim rritjen e diamanteve në kushte laboratorike. Përveç prodhimit të bizhuterive, ato përdoren gjithashtu në sektorin e teknologjisë së lartë për të krijuar çipa, sensorë kuantikë, optikë dhe detektorë.

 • 14 september 2023Grupi i Minierave Zijin i Kinës Co. planifikon investime të reja në minierën serbe të bakrit

  Grupi i Minierave Zijin i Kinës Co. po zhvillon plane për të zgjeruar minierën e saj të bakrit në Serbinë lindore për shkak të kërkesës për metalin që konsiderohet jetik për tranzicionin global të energjisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga bnnbloomberg.ca. Kompania hapi minierën e saj të bakrit dhe arit në Cukaru Peki pothuajse dy vjet më parë me një investim prej 678 milionë dollarësh, duke e lejuar atë të arrijë në depozita disa qindra metra të thella. Sot, kompania dëshiron të shpojë pothuajse 2 km për të shfrytëzuar sa më shumë asetet. Cukaru Peki ndodhet në qytetin e Borit, ku prej më shumë se një shekulli është nxjerrë bakri, ari dhe argjendi. Zona e poshtme e minierës, në një thellësi prej më shumë se 460 m, vlerësohet të përmbajë 2.2 milionë tonë.

Shiko gjithcka »