Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

RAIS mbështeti zhvillimin e talenteve të ardhshme teknike - dy institucione arsimore u pajisën me makinat

26 january 2023

In Bulgarian  In Serbian  In Romanian  In Macedonian

 

Bëhuni pjesë e ekipit të liderit të dëshmuar në prodhimin e makinerive të përpunimit të metaleve dhe filloni karrierën tuaj tani!

 

Me më shumë se 25 vjet histori, RAIS është një nga kompanitë lider evropiane në prodhimin e makinerive të përpunimit të metaleve, e cila zhvillon aktivitetin e saj me sukses jo vetëm në vendin tonë, por edhe në të gjithë Evropën, si dhe në mbarë botën. Ekipi i kompanisë investon vazhdimisht në të ardhmen e industrisë në Bullgari dhe në zhvillimin e talenteve të rinj teknikë që do të jenë përgjegjës për të. Gjithashtu, RAIS mbështet vazhdimisht institucionet arsimore në vend. Specialistët e kësaj kompanie folën konkretisht për një nga “investimet” e tyre të fundit në arsim.

 

 

RAIS, së bashku me partnerët e tij nga INHOM-98, dhuruan një qendër vertikale të përpunimit - M550 RAIS për të siguruar trajnimin praktik të specialistëve të ardhshëm. Të dyja kompanitë besojnë fuqimisht se inxhinierët dhe programuesit e ardhshëm duhet të trajnohen për makineritë moderne që përdorin teknologjinë më të fundit. Për këtë arsye, ata siguruan një makinë RAIS M550 për studentët e Universitetit Teknik - Varna.

 

Festimi me këtë rast u mbajt në departamentin "Teknologjia e inxhinierisë mekanike dhe makinat metalprerëse", ndërsa mysafirë të manifestimit ishin inxh. Veselin Milanov, asistent rektor i Universitetit Teknik - Varna, Prof.Asoc.Dr. Tanya Avramova, drejtuese e departamentit "Teknologjia Inxhinierike dhe Makinat Prerëse të Metaleve", si dhe pronarët dhe menaxherët e RAIS dhe INHOM-98 Ltd., Ing. Nishan Bazdigyan dhe Ing. Vanyo Palazov.

 

“I urojmë suksese specialistëve të rinj që studiojnë në Universiteti Teknik - Varna”, tha inxhinjer Nishan Bazdigyan në ceremoninë zyrtare të dhurimit.

 

Inxhinieri Veselin Milanov dhe Prof.Asoc.Dr. Avramova falënderuan për partneritetin e mirë dhe donacioni i bërë, i cili do të mbështesë trajnimin e inxhinierëve mekanikë të ardhshëm. “Urojmë që kjo të jetë e para nga një seri ngjarjesh të përbashkëta të ardhshme mes institucionit tonë arsimor dhe kompanive RAIS dhe INHOM-98”, komentuan ata në ceremoninë e prezantimit të makinës.

 

Në fillim të muajit të fundit të vitit të kaluar, kompania pajisi punëtorinë e re të trajnimit për makineri dhe sisteme me kontroll programi dixhital në Shkollën e Mesme Profesionale e Teknologjisë Bujqësore "Tsanko Tserkovski" - Pavlikeni me torno CNC RAIS T500. Nxënësit e specialitetit më të ri në shkollën e mesme “Makinat dhe sistemet me kontroll programi numerik (CNC)” do të kenë mundësinë ta studiojnë atë dhe të zhvillojnë aftësitë e tyre praktike.

 

 

“Ky specialitet është i ri për gjimnazin dhe është krijuar tërësisht sipas nevojave të biznesit vendas, i cili po përjeton mungesë tornatorësh dhe specialista frezash. Klasa për momentin përbëhet nga 30 të rinj të klasave VIII, IX dhe X dhe popullariteti i saj tek nxënësit dhe prindërit është vazhdimisht në rritje”, komentoi RAIS.

 

Në hapjen e punëtorisë krejt të re morën pjesë mysafirë specialë, ndër të cilët edhe nënkryetarja e Komunës së Pavlikenit, Inxhinier Anastasia Vaçeva; kryetari i bordit të drejtorëve të SHA "Unipak" inxh. Todor Çakov dhe inxh. Vencislav Stoynev, drejtor ekzekutiv i SHA "Balkankar ZARYA". Së bashku me drejtoreshën e shkollës, znj. Miglena Zhelyazkova, patën rastin të prenë shiritin e punëtorisë, me te cilen zyrtarisht e hapen atë. Përveç tornos RAIS, pjesë e pajisjeve për nxënësit është edhe një frezë HAAS.

 

"Shumë pak shkolla në botë mund t'u ofrojnë nxënësve makina të tilla," tha në hapje inxhinieri Todor Chakov. Sipas tij, puna në punëtorinë trajnuese do të vendosë themelet për edukimin inxhinierik të studentëve.

 

Përveç nismave të shumta për zhvillimin e arsimit në vendin tonë, RAIS ndihmon specialistët dhe inxhinierët e rinj teknikë duke hapur dyert e prodhimit të tij për ta.

 

Adresa: Pazardzhik 4400, Rr. Dimcho Debelyanov 58
Telefoni: 00359 34/444 255
Email: info@raisbg.com 

 

 

Burimi i materialeve fotografik: RAIS

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 april 2024RS Electro: Lokalizimi i shpejtë dhe i sigurt i defekteve të kabllove me reflektometrin e ri portativ IRG 400 të Baur

  Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje inovative për paravendosje efikase të defekteve të kabllove, mund të zgjidhni reflektometrin portativ të pulsit IRG 400 të Baur. Do ta gjeni në portofolin e kompanisë së dëshmuar RS Electro, e cila është partnere e Baur për tregun vendas. Pajisja përdor metodën e reflektometrisë së pulsit dhe do t'ju ndihmojë të punoni në mënyrë më efikase dhe të besueshme. Si mund t'i lokalizoni kabllot dhe të zbuloni menjëherë ndryshimet në to, si lidhja me aplikacionin BUI-F të Baur do të thjeshtojë rrjedhat tuaja të punës dhe sa lehtë mund të eksportoni rezultatet e regjistruara të matjeve dhe t'i përpunoni më tej ato? Lexoni përgjigjet e këtyre pyetjeve në rreshtat e mëposhtëm.

 • 17 april 2024SpaceCAD: Platforma cloud e Siemens Zel X dixhitalizon proceset e zhvillimit në industrinë e së ardhmes

  Zel X është oferta më e fundit SaaS e Siemens Digital Industries Software i bazuar në renë kompjuterike, e krijuar posaçërisht për bizneset e vogla dhe të mesme. Për të ndërtuar mbi ekspertizën e Siemens dhe ofron qasje të bazuar në ueb në grupet e veglave profesionale që përshpejtojnë proceset e prodhimit të pjesëve – nga kërkesa për ofertë deri te dorëzimi i pjesëve. "Softueri profesional mundëson rritjen e fitimeve të projektit dhe kënaqësinë e klientit, zvogëlimin e rrezikut të gabimit dhe kohën e inxhinierisë, dhe me çmimin e tij të përballueshëm, redukton kostot e IT-së së ndërmarrjes," SpaceCAD, një kompani tregtare dhe inxhinierike lider në fushën e zgjidhjeve softuerike dhe një partner zyrtar i Siemens Digital Industries Software.

 • 14 april 2024Filkab Solar: Zgjidhjet inovative diellore të Hanwha Q Cells vendosin një standard të lartë të industrisë për cilësi dhe efikasi

  Sot, kur tranzicioni i energjisë është në ecje të plotë dhe interesi për burimet e rinovueshme të energjisë kudo vazhdon të rritet. Sidomos në lidhje me energjinë diellore, e cila po fiton popullaritet falë inovacioneve që përmirësojnë sistemet dhe çmimeve në rënie që i bëjnë ato të përballueshme. “Për të hapur rrugën drejt një të ardhmeje të qëndrueshme energjetike, ne duhet të marrim një qasje vërtet globale, gjithëpërfshirëse. Përdorimi i një modeli shumëdimensional që merr parasysh faktorët e ndryshëm të infrastrukturës dhe mjedisit të çdo vendi, si dhe përzierjen optimale të energjisë, ndihmon në sigurimin e qëndrueshmërisë në rrugën drejt neutralitetit të karbonit", tha për BalkanEngineer.com kompania udhëheqëse inxhinierike Filkab Solar.

 • 11 april 2024ETA-SIS: Bllokimi ynë me kod GSM është një zgjidhje inovative për mbrojtje të besueshme dhe kontroll në distancë të aksesit në o

  Bllokimi i kodit GSM, i zhvilluar nga specialisti i dëshmuar në prodhimin e sistemeve të adresave publike, zgjidhjeve të sigurisë dhe pajisjeve personale të njoftimit elektronik ETA-SIS, siguron akses në objekte të ndryshme me anë të futjes së kodit në distancë. "Ajo që është e re dhe e ndryshme në lidhje me bllokimin tonë të kodit është se ai i lejon pronarit të ndryshojë kodin dhe cilësimet e bllokimit nëpërmjet GSM-së së tij. Vetëm ai ka të drejta të plota për të programuar dhe kontrolluar në distancë aksesin në objektet e tij. Sistemi është veçanërisht i përshtatshëm për pronarët që ofrojnë strehim për akomodim të përkohshëm – apartamente, shtëpi për mysafirë, vila, bungalot, bujtina, etj.”, informoi kompania për BalkanEngineer.com.

 • 10 april 2024Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt ka zhvilluar një testues të ri multifunksional METRALINE MF për kontrollin e instalimeve elektrik

  Kompania e provuar gjermane e teknologjisë së matjes dhe testimit Gossen Metrawatt ka zgjeruar serinë e pajisjeve matëse me kosto efektive dhe të lehta për t'u përdorur METRALINE, duke shtuar një testues të ri instalimi shumëfunksional. METRALINE MF është i certifikuar CAT III 600 V/CAT IV 300 V, duke siguruar që të gjitha testet e nevojshme për sistemet dhe instalimet elektrike të kryhen në përputhje me standardet aktuale DIN VDE 0100-600 dhe DIN VDE 0105-100. Testuesi portativ, i cili mundësohet nga bateritë, ka një ekran grafik me ngjyra dhe një menu të lehtë për t'u lundruar, duke ofruar funksionim intuitiv dhe të përshtatshëm".

 • 10 april 2024Automatizimi me robotët FANUC rezulton të jetë "ilaçi" i duhur për kompaninë farmaceutike DEMO

  Kompania DEMO është një nga prodhuesit më të mëdhenj të produkteve farmaceutike në Greqi. Për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin, menaxhmenti i saj vendosi të automatizojë operacionet e ngarkimit dhe shkarkimit të paketave dhe qeseve plastike gjatë sterilizimit të tyre. Për shkak të dallimeve të konsiderueshme në përpunimin e tabakave të transportit, çantave dhe paketimit, kompania ishte e vetëdijshme se atyre do të kishin nevojë për madhësi dhe lloje të ndryshme robotësh. “DEMO po i drejtohet SABO-s, partnerit të saj prej kohësh për automatizimin dhe robotikën në prodhim, i cili është furnizues dhe instalues ​​i zgjidhjeve industriale të FANUC", tha për BalkanEngineer.com nga zyra lokale e FANUC.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Shiko gjithcka »