Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

PC Elektro: "Portofoli Baur ju ofron zgjidhje për vendndodhjen e besueshme të gabimeve kabllore dhe diagnostikimin e kabllove"

09 february 2023

In Albanian  In Bulgarian  In Macedonian

 

Është si të vizitosh një mjek: ekzaminimet e hollësishme dhe të sakta ndihmojnë për të diagnostikuar një sëmundje përpara se të ndodhë një krizë serioze. E njëjta gjë vlen edhe për sistemet e furnizimit me energji elektrike. Diagnostifikimi i kabllove lejon përcaktimin e pikave të dobëta në to edhe para se të bëhen shkak i ndërprerjes së furnizimit me energji elektrike, si dhe ndihmon në rritjen e konsiderueshme të jetës së tyre të shërbimit. "Falë instrumenteve matëse të teknologjisë së lartë dhe mjeteve softuerike për testim dhe diagnostikim, kompania Baur ofron zgjidhje të ndryshme për të parandaluar dështimet e rrjetit dhe pajisjeve, duke i bërë kështu investimet në rrjetin kabllor më të parashikueshëm dhe më me kosto efektive," raportoi kompania PC Elektro partner i Baur për Bullgarinë.

 

 

Kompania e familjes Baur, e cila filloi aktivitetin e saj më shumë se 75 vjet më parë, është sot një nga liderët në fushën e pajisjeve të testimit dhe matjes. Ndër klientët e saj të vjetër janë shumica e operatorëve botërorë të rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike. Portofoli Baur është i organizuar në katër grupe kryesore, përkatësisht: vendndodhjen e defektit të kabllove, testimin dhe diagnostikimin e kabllove, laboratorët e lëvizshëm dhe testimin e vajit izolues.

 

Lokalizimi i besueshëm i defekteve të kabllove

 

Konsumatorët kërkojnë furnizim të pandërprerë me energji elektrike, pavarësisht nga ristrukturimi aktual i sistemit energjetik. Një faktor vendimtar për besueshmërinë e furnizimit me energji elektrike është një rrjet efikas elektrik me numrin më të vogël të ndërprerjeve. Dëmtimi i kabllove nëntokësore jo vetëm që shkakton ndërprerje të pjesshme ose totale të energjisë elektrike, por nëse nuk lokalizohet shpejt dhe saktë, mund të çojë në kosto të larta për riparimin dhe restaurimin e rrjetit. Vetëm vendndodhja e shpejtë dhe e saktë e defektit të kabllit do të zvogëlojë këto kosto dhe do të minimizojë kohën e ndërprerjes.

 

“Pajisja e Baur-it për vendndodhjen e defekteve të kabllove me cilësi të lartë ka qenë një pikë referimi globale për saktësinë dhe besueshmërinë për dekada. Me mbi 75 vjet përvojë në gjetjen e defekteve të kabllove, kompania ofron zgjidhje të orientuara nga klientët për të përmbushur çdo kërkesë dhe buxhet. Gama e produkteve për vendndodhjen e gabimeve kabllore mbulon të gjithë procesin e lidhur në një mënyrë optimale dhe i lejon përdoruesit të lokalizojë defektin shpejt dhe saktë. Sistemet dhe pajisjet modulare janë në gjendje të plotësojnë çdo nevojë individuale - universalitet që është vërtetuar në praktikë”, shpjegoi PC Elektro.

 

 

Portofoli i kompanisë përfshin sisteme të saktësimit, sistemet e identifikimit të kabllove, sistemet e gjurmimit të frekuencës audio, testimin e mbështjellësit të kabllove dhe gjetësit e gabimeve, reflektuesit portativë, lokalizuesit e kabllove, transmetuesit e frekuencës audio, gjeneratorët e tensionit të rritjes, transformatorët  djegës dhe më shumë.

 

Testimi dhe diagnostikimi i kabllove për mirëmbajtje fitimprurëse

 

Testimi i kabllit dhe izolimit të tij mundëson përcaktimin e saktë nëse sistemi kabllor është i sigurt dhe i përdorshëm në kohën e testimit. Diagnostifikimi i kabllove bashkon qëllimet e maksimizimit të kohës së funksionimit të rrjetit dhe minimizimit të kostove të riparimit dhe mirëmbajtjes. Me sistemet e diagnostikimit të Baur-it, mirëmbajtja mund të kryhet në bazë të gjendjes aktuale të rrjetit, duke rritur rentabilitetin e tij. “Analiza e saktë e gjendjes së kabllove bën të mundur kryerjen e riparimeve dhe mirëmbajtjes së shtrenjtë vetëm aty ku është realisht e nevojshme. Masat parandaluese ose zëvendësimi i pajustifikuar i lidhjeve të gjata të kabllove janë tani një gjë e së kaluarës", komentoi PC Elektro.

 

Laboratorë dhe sisteme elektroteknike të lëvizshme për lokalizimin e shpejtë dhe të saktë të defekteve dhe diagnostikimit të kabllove

 

Kompleksiteti i rrjeteve kabllore çon në një gamë të gjerë detyrash që specialistët e rrjeteve elektrike duhet të zgjidhin. Shpesh, kur planifikohen aktivitete operacionale, nuk është ende e qartë se çfarë pajisje do të kërkohen në terren. Këtu vijnë në shpëtim sistemet Baur. Falë personalizimit të të gjithë pajisjeve sipas nevojave individuale të klientit, si dhe menaxhimit të të gjitha pajisjeve duke përdorur softuerin inteligjent të unifikuar BAUR 4, operatorët janë maksimalisht të përgatitur për punë në kushte terreni.

 

“Laboratori elektroteknik i lëvizshëm bëhet një mjet i domosdoshëm për çdo specialist, duke i siguruar atij pajisjet optimale për çdo situatë. Baur ofron katër lloje zgjidhjesh të sistemit për kabllot njëfazore dhe trefazore: laboratorët elektrikë të lëvizshëm titron® dhe transcable, serinë e mini-laboratorëve Syscompact dhe sisteme speciale për gjetjen e defekteve në kabllot e gjata", raporton PC Elektro.

 

 

Testimi i vajrave izolues

 

Materialet izoluese janë jetike për sistemet e energjisë. Për shkak të ndotjes dhe plakjes, këto materiale humbasin vetitë e tyre izoluese dhe ftohëse. Pasojat e kësaj janë dështimi i sistemit, ndërprerjet e energjisë elektrike dhe kostot e larta të lidhura.

 

Testimi i materialeve izoluese është i përcaktuar në rregulloret ligjore dhe rregullohet nga standardet kombëtare dhe ndërkombëtare. Instrumentet e Baur për testimin e vajrave dhe materialeve izoluese janë të një cilësie të njohur ndërkombëtarisht.

 

"Si rezultat i përvojës së akumuluar dhe njohurive, Baur ka krijuar një gamë të larmishme produktesh pajisjesh të lehta për t'u përdorur, të besueshme dhe rentabile, duke përdorur teknologji moderne me efikasitet të lartë dhe duke marrë parasysh dispozitat jo më pak komplekse. normat dhe standardet," shtoi PC Electro.

 

Adresa: 1505 Sofje, Rr. Kutlovitsa 41
Telefoni: +359 889 220 253

 

 

Burimi i materialit fotografik: PC Elektro, Baur

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Shërbimi KMT: Matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive të Flexim matin me besueshmëri dhe saktësi rrjedhën edhe në sistemet

  Në aplikimet që përdorin tubacione betoni, matja e rrjedhës është një detyrë sfiduese, por jo e pamundur. Për ta zgjidhur atë, teknologjia e ultrazërit dhe, më saktë, matësit e rrjedhës jo-invazive tejzanor nga Flexim - një prodhues i themeluar i pajisjeve matëse dhe pajisjeve për ujë, gaz, avull dhe lëngje të tjera për industrinë dhe infrastrukturën civile - vijnë në shpëtim. Produktet e kompanisë gjermane janë pjesë e portofolit të kompanisë tregtare bullgare KMT Service, nga e cila treguan më shumë për specifikat e matjes së prurjes në tubat e betonit. Metrat e rrjedhës jo-invazive me kapëse të Flexim janë një zgjidhje e thjeshtë dhe e fuqishme që përdoret si në industri ashtu edhe në shumë kompani.

 • 03 october 2023Sistemet e pompës Saer me mbrojtje ndaj korrozionit sigurojnë besueshmëri të lartë të procesit në impiantet e shkripëzimit

  Në përpjekje për të përmbushur kërkesën në rritje globale për ujë të freskët, sektori i furnizimit me ujë po shikon një sërë alternativash, njëra prej të cilave është shkripëzimi i ujit të detit, i cili përdoret si për aplikime industriale ashtu edhe për ato civile. Përveç vetë objekteve të shkripëzimit, instalimet e plota përfshijnë gjithashtu sisteme pompimi që kërkohen në faza të ndryshme të procesit teknologjik. Në këtë kontekst, një nga prodhuesit e njohur italianë të pompave - Saer, u ofron pompave karakteristikat e nevojshme për këtë zonë aplikimi. Çfarë janë seritë dhe për çfarë përdoren, ka shpjeguar për BalkanEnginner.com, Alexander Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të Saer Elletropompe.

 • 29 september 2023Kthejeni praktikat tuaja të dekarbonizimit në prestigj! Përfshihuni në edicionin e ri të çmimeve Schneider Electric Sustainabili

  Edicioni i dytë i Schneider Electric Sustainability Impact Awards tani është duke u zhvilluar. Këtë vit, kompania po zgjeron fushën e konkurrencës, duke përfshirë, përveç partnerëve tregtarë, klientët dhe furnitorët e saj që plotësojnë kushtet për pjesëmarrje. “Çmimet Sustainability Impact Awards janë dhënë që nga viti 2022 me idenë e njohjes së kompanive nga rrjeti partner i Schneider bazuar në kontributin e tyre në krijimin e një bote më të qëndrueshme të fokusuar në energjinë elektrike. Aplikimet për pjesëmarrje mund të dorëzohen deri më 17 nëntor 2023 dhe fituesit globalë do të shpallen në prill 2024", njoftoi Schneider Electric Bulgaria.

 • 27 september 2023Siguroni mbrojtje të përhershme të objekteve tuaja shpejt, lehtë dhe me besueshmëri - me sinjalizimin me valë dhe sistemet

  Për të garantuar sigurinë dhe mbrojtjen e një shtëpie, apartamenti, zyre ose dyqani, sistemet me valë pranohen me të drejtë si një zgjidhje e mirë e provuar për instalime të vogla sigurie në zona më të vogla. “Duke u mbështetur në profesionalizmin, njohuritë, aftësitë dhe përvojën e tij të grumbulluar gjatë 3 dekadave të fundit në fushën e sistemeve të sigurisë së alarmit dhe zjarrit, prodhuesi i njohur Teletek Electronics ka zhvilluar gamën e vet të paneleve dhe pajisjeve pa tela të besueshme dhe efikase. Ato janë dëshmuar se mbulojnë nevojat e çdo përdoruesi për një nivel të lartë mbrojtjeje, me kosto minimale instalimi, pa pasur nevojë për instalime elektrike shtesë dhe instalim teli”, bëjnë të ditur kompania.

 • 22 september 2023Qendra e përpunimit vertikal RAIS VMC650 RAIS është projektuar për të përpunuar pjesë komplekse nga industri të ndryshme

  Qendra vertikale e përpunimit me pesë boshte VMC650 RAIS është një nga makinat ikonike të prodhuesit kryesor të makinerive CNC RAIS. “Është projektuar për një sërë operacionesh të prerjes së metaleve në pjesë të mëdha dhe komplekse të aluminit dhe çelikut të pandryshkshëm, të kryera me shpejtësi të lartë prerjeje dhe ushqimi. Një tipar dallues i makinës është ndërtimi i optimizuar, me deformime termike minimale, mungesë dridhjesh në procesin e punës, saktësi gjeometrike e lartë dhe e qëndrueshme. VMC650 i RAIS përmban një magazinë ATS me 32 slota, udhëzues linearë me rul në të gjitha akset për një strukturë shumë rezistente dhe fryrje automatike të konit të boshtit dhe mbajtësit," shpjegoi firma inxhinierike.

 • 13 september 2023Fabrika e çimentos Holcim në Mannersdorf, Austri është përmirësuar me një sistem kompleks automatizimi silos nga SAT

  Aktiviteti i Systems Automation Technologies - SAT është i specializuar në zbatimin e projektimit, prodhimit, programimit, trajnimit, ndërtimit të instalimeve elektrike, mbikëqyrjes, testimit dhe vënies në punë të projekteve "çelës në dorë" për automatizimin e proceseve të ndryshme, makinerive, punishteve dhe linjave të tëra prodhimi. . Portofoli me shumë komponentë i shërbimeve që kompania ofron është rezultat i përvojës shumëvjeçare, zhvillimit dhe përmirësimit të kompetencave dhe aftësive në një gamë të gjerë fushash. Kompania është lider në treg në vend dhe zgjedhja e preferuar e sipërmarrjeve evropiane në fushën e sistemeve të automatizimit në çimento, qelq, fabrika betoni, fabrika ushqimore, fabrika letre, në metalurgji, energji, etj.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 october 2023TAB MAK ka vënë në punë një impiant fotovoltaik për nevojat e veta në bazën e tij në Probishtip, Maqedonia e Veriut

  Me një investim prej 6 milionë eurosh në një sistem fotovoltaik, grupi TAB Sllovenia, lider në prodhimin e baterive, do të prodhojë 13,256 MWh energji elektrike në vit, që do të mbulojë rreth 25% të nevojave të kompanisë së saj TAB MAK në Maqedoninë e Veriut. BalkanEngineer ka mësuar .com nga biznisvesti.mk. Vënia në punë e centralit fotovoltaik u shënua me një ceremoni zyrtare në kompleksin e fabrikës TAB MAK në Probishtip, Maqedonia e Veriut, në praninë e Hristina Odjaklieska, zëvendësministre e mjedisit jetësor, Dragan Anastasov, kryetar i Komunës së Probishtipit dhe Gregor Presker. , Ambasadori i Sllovenisë në vend, Roman Buria, drejtor ekzekutiv i TAB Slloveni.

 • 30 september 2023Edicioni i një prej eventeve më të rëndësishme për agrobiznesin - AGROTECH Expo - do të mbahet në Shqipëri

  Nga data 18 deri më 20 tetor 2023, në Shqipëri do të mbahet edicioni i katërt i panairit ndërkombëtar AGROTECH Expo për bujqësinë, blegtorinë dhe hortikulturën. Ngjarja është ndër më të rëndësishmet në industri për vendin dhe organizohet nga Expocity Albania, mësohet BalkanEngineer.com nga faqja e organizatorëve. Panairi njihet si një platformë e rëndësishme për bashkëpunimin e biznesit ndërmjet të gjitha njësive në industrinë agrare – nga prodhuesi bujqësor, përmes furnitorit deri tek përdoruesi përfundimtar. Kjo është e mundur falë pranisë së aktorëve të vendosur kombëtarë, rajonalë dhe ndërkombëtarë nga sektorët: makineri bujqësore.

 • 27 september 2023Kompania e shërbimeve të biznesit EY lançon platformën e inteligjencës artificiale pas investimit prej 1.4 miliardë dollarësh

  Organizata globale EY, një nga liderët në fushën e shërbimeve financiare dhe administrative për bizneset, ka lançuar EY.ai - një platformë që ndërthur përvojën njerëzore dhe inteligjencën artificiale (AI). Në këtë mënyrë, kompania synon të mbështesë klientët e saj në procesin e transformimit dixhital të bizneseve të tyre përmes inteligjencës artificiale. Kjo është bërë e ditur nga kompania EY në Rumani. EY.ai përdor platformat kryesore teknologjike të EY dhe përvojën e gjerë të ekipit të kompanisë në planifikimin strategjik, transaksionet, taksat dhe më shumë. fusha duke i shtuar ato me një ekosistem të fuqishëm të inteligjencës artificiale (AI). Për këtë qëllim, EY investoi 1.4 miliardë dollarë amerikanë.

 • 25 september 2023Ka nisur një projekt për ndërtimin e një fabrike farmaceutike dhe një zone turistike pranë Sozopolit, Bullgari

  Komuna e Sozopolit, Bullgari, ka njoftuar nisjen e një projekti të madh investimi në fshatin Zidarovo, i cili përfshin një fabrikë farmaceutike, një kompleks ekonomik dhe një vend turistik, mëson BalkanEngineer.com nga Economy.bg. Vlera e investimit vlerësohet në 40 milionë leva dhe konsiderohet një mundësi e shkëlqyer për zhvillimin e rajonit. Projekti i quajtur “Vedra Land” është rezultat i bashkëpunimit ndërmjet kompanisë farmaceutike Vedra International dhe prodhuesit Terra Pharmaceutical. Ai synon të kombinojë traditat e malit Stranxha me teknologjitë moderne në mënyrë që të promovojë një mënyrë jetese të shëndetshme të mbështetur nga vetitë natyrore kuruese.

 • 21 september 2023Orange Romania Group dhe Engie Romania nënshkruan një marrëveshje afatgjatë virtuale për blerjen e energjisë së rinovueshme

  Orange Romania Group, një nga ofruesit më të mëdhenj të internetit me brez të gjerë dhe shërbimeve celulare, ka nënshkruar kontratën e tij të parë vPPA (marrëveshje virtuale për blerjen e energjisë) me Engie Romania, furnizuesi kryesor i vendit me energji, i cili konsiston në blerjen virtuale të burimeve të rinovueshme afatgjatë. energjinë, mësoi BalkanEngineer.com nga Thediplomat.ro. Nëpërmjet marrëveshjes 6-vjeçare, Orange Romania do të mbulojë 30 GWh të nevojave vjetore për energji elektrike me energji të gjelbër nga teknologjitë diellore. Me nënshkrimin e vPPA, Orange dhe Engie Romania do të jenë partnerë në projektin e përbashkët që mbështet kompanitë Orange në Rumani.

 • 20 september 2023Shqipëria do të investojë 8.2 milionë euro në riparimin e kanalizimeve të Durrësit

  Qeveria e Shqipërisë njoftoi se i ka transferuar Bashkisë së Durrësit 892.5 milionë lekë (rreth 8.2 milionë euro) për të financuar koston e një projekti për rehabilitimin e sistemit të ujërave të zeza të qytetit bregdetar. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti përfshin aktivitete për rivendosjen e infrastrukturës së rrjetit të kullimit në zonën e Porto Romanos dhe sistemin e ujërave të shiut në zonat urbane. Infrastruktura e Durrësit pësoi dëme të konsiderueshme në tërmetin 6.4 ballë në nëntor 2019, duke e bërë rinovimin e rrjetit edhe më urgjent. Në vitin 2021, qeveria tha se do të akordonte një total prej 2 miliardë lekësh për financimin e rehabilitimit të sistemit të kullimit në Durrës, me rreth 1.1 miliardë lekë të siguruara tashmë në 2021 dhe 2022.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Philip Morris International po investon 130 milionë dollarë në fabrikën e tij në Otopeni, Rumani

  Philip Morris International (PMI), një lider global në industrinë e duhanit, ka njoftuar se do të investojë 130 milionë dollarë shtesë në fabrikën e tij në qytetin rumun të Otopeni. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Me këtë investim, totali i kapitalit që kompania amerikane ka investuar në qendrën e saj të prodhimit rumune do të kalojë 700 milionë dollarë. Fabrika në Otopeni prodhon cigare pa tym nën markën Heets, e cila është pjesë e sistemit elektronik iQOS të kompanisë. Që nga viti 2017, PMI është fokusuar tërësisht në këtë lloj produkti me synimin për të reduktuar përdorimin e cigareve tradicionale dhe zëvendësimin e tyre me alternativa më të sigurta. Investimi do të përdoret për krijimin e linjave të reja të prodhimit në objekt.

 • 28 september 2023Hisense hap fabrikën e tretë të frigoriferëve në Valevo të Serbisë, me vlerë 45 milionë euro

  Hisense Europe, pjesë e Grupit Kinez Hisense – një nga prodhuesit më të mëdhenj të pajisjeve shtëpiake dhe elektronike, njoftoi se ka hapur fabrikën e tretë në qytetin serb Valevo, në të cilën ka investuar 45 milionë euro. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Serbianmonitor.com. Në fabrikën e re në Valevo, Hisense Europe do të prodhojë frigoriferë krah për krah nën markat Hisense, Gorenje dhe Asko, kryesisht për eksport në tregjet evropiane. Kompania do të punësojë 1,020 punëtorë në Valevo gjatë tre viteve të ardhshme, dhe kapaciteti i fabrikës do të jetë 750,000 njësi në vit. Me këtë, prodhimi i përgjithshëm i tre fabrikave të Hisense Europe në Valevo pritet të arrijë në 1.7 milionë pajisje në vit deri në vitin 2025.

 • 26 september 2023Kompania nga Maqedonia e Veriut ATS Group mori pjesë në një ekspozitë prestigjioze në industrinë e mbrojtjes në Londër

  Kompania e Maqedonisë së Veriut ATS Group ishte një nga ekspozuesit kryesorë në DSEI 2023, një panair i madh tregtar në industrinë e mbrojtjes, i cili u mbajt në Londër dhe u ndoq nga më shumë se 50,000 njerëz të cilët mundën të shihnin mbi 400 automjete luftarake dhe avionë. si dhe anijet detare në lumin Thames. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. DSEI London mbështetet nga Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar dhe mbledh së bashku prodhues, delegacione qeveritare nga mbi 100 vende, ekspertë, studiues, investitorë dhe gazetarë që mbulojnë çështjet e mbrojtjes dhe sigurisë. Ekspozita e sivjetshme është edicioni më domethënës dhe më i madh i panairit në historinë e tij 24-vjeçare.

 • 22 september 2023Veraria Tikvesh investon 4 milionë euro në rritjen e kapacitetit të saj për pranimin dhe përpunimin

  Veraria Tikvesh (Maqedonia e Veriut) investoi 4 milionë euro në ndërtimin e bazës së re dhe blerjen e pajisjeve moderne për pranimin dhe përpunimin e rrushit, mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. Në këtë mënyrë, kompania konfirmon vendosmërinë dhe strategjinë e saj afatgjatë për investime të vazhdueshme në zhvillimin e mëtejshëm të qëndrueshëm dhe zbatimin e standardeve ESG. Baza e re dhe pajisjet e instaluara në të do t'i mundësojnë Tikveshit të rrisë kapacitetin e përgjithshëm për pranimin dhe përpunimin primar të rrushit gjatë vjeljes me 1.25 milionë kilogramë shtesë. Veraria gjithashtu investon në vazhdimësi në të gjitha aktivitetet e tjera që mundësojnë rritjen dhe përparimin e vazhdueshëm të kompanisë.

 • 21 september 2023Prodhuesi turk i diamanteve laboratorike Appsilon Enterprise po shqyrton mundësitë e investimit në Bullgari

  Kompania turke Appsilon Enterprise, e specializuar në prodhimin e diamanteve laboratorike, po shqyrton mundësinë e investimeve në Bullgari, njofton BalkanEngineer.com nga Economic.bg. Realizimi i suksesshëm i projektit mund të hapë rreth 100 vende të reja pune, ndërsa si lokacion potencial për prodhim po konsiderohet Plovdivi, por edhe disa lokacione të tjera. Appsilon Enterprise është një startup teknologjik turk i themeluar në fillim të vitit 2017 me qëllim rritjen e diamanteve në kushte laboratorike. Përveç prodhimit të bizhuterive, ato përdoren gjithashtu në sektorin e teknologjisë së lartë për të krijuar çipa, sensorë kuantikë, optikë dhe detektorë.

 • 14 september 2023Grupi i Minierave Zijin i Kinës Co. planifikon investime të reja në minierën serbe të bakrit

  Grupi i Minierave Zijin i Kinës Co. po zhvillon plane për të zgjeruar minierën e saj të bakrit në Serbinë lindore për shkak të kërkesës për metalin që konsiderohet jetik për tranzicionin global të energjisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga bnnbloomberg.ca. Kompania hapi minierën e saj të bakrit dhe arit në Cukaru Peki pothuajse dy vjet më parë me një investim prej 678 milionë dollarësh, duke e lejuar atë të arrijë në depozita disa qindra metra të thella. Sot, kompania dëshiron të shpojë pothuajse 2 km për të shfrytëzuar sa më shumë asetet. Cukaru Peki ndodhet në qytetin e Borit, ku prej më shumë se një shekulli është nxjerrë bakri, ari dhe argjendi. Zona e poshtme e minierës, në një thellësi prej më shumë se 460 m, vlerësohet të përmbajë 2.2 milionë tonë.

Shiko gjithcka »