Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

Një robot intuitiv FANUC dhe një pastiçeri italian krijojnë kombinimin e përsosur të traditës dhe inovacionit

20 february 2024

In Bulgarian  In Macedonian

 

Italia shpesh quhet "Bel Paese", d.m.th. 'vendi i bukur', por duke pasur parasysh traditat e ndryshme të kuzhinës, sigurisht që mund të përkufizohet edhe si 'vendi i ushqimit të mirë'. “Kompania italiane Vigap vendosi të automatizojë procesin e prerjes së makaronave të tyre, i cili më parë bëhej me dorë. Zgjidhja e krijuar përfshin zbatimin e një roboti FANUC duke përdorur një thikë ultrasonike në kushtet e hapësirës së kufizuar, gjë që ka siguruar një proces prodhimi perfekt dhe të shpejtë”, informoi FANUCVigap, me seli në Ali Terme në provincën e Mesinës, është një nga kompanitë më të rëndësishme të makaronave në Siçili. Që nga viti 1975, Vigap ka prodhuar makarona të ngrira të ëmbla dhe të shijshme për hotele, restorante, kompani katering dhe bare. Në baza ditore, ekipi i Vigap prodhon briosh, pasta, ëmbëlsira, produkte gjysëm të gatshme (sfoliat etj.), brumë gjalpi me mbushje.

 

 

Projekti i Vigap është ambicioz: falë optimizimit të proceseve dhe futjes së robotëve në prodhim, kompania synon të arrijë një nivel më të lartë rritjeje duke iu përgjigjur kërkesave të tregjeve të huaja. Menaxhmenti i Vigap ka zgjedhur të automatizojë procesin e prerjes së brumit të pjekur në copa, i cili më parë bëhej tërësisht me dorë. Kjo u arrit duke zbatuar në prodhim një robot të pajisur me një thikë ultrasonike, duke lejuar prerje të pastër dhe të saktë të ëmbëlsirave. Në këtë mënyrë, procesi i prodhimit të ëmbëlsirave bëhet një zgjidhje hibride optimale midis traditës dhe industrializimit: tradita e përgatitjes së përbërësve cilësorë me dorë ruhet ndërsa produktiviteti rritet.

 

Sipas Carlo Depu, drejtor menaxhues i Demur, një integrues sistemesh i specializuar në sistemet robotike industriale, pengesa në zinxhirin e prodhimit të tortës po fshihet. Është bërë me ndihmën e një makinerie manuale, kapaciteti i së cilës ishte 300 ëmbëlsira në ditë. Demur zëvendëson makinën me një qelizë pune të përbërë nga një robot me një krah të artikuluar dhe një thikë tejzanor. Kështu kapaciteti i Vigap është rritur për të prerë 2000 ëmbëlsira në ditë, që do të thotë një rritje e produktivitetit prej 650%.

 

“Personazhi kryesor në qelinë e punës që Demur ka zhvilluar për Vigap është roboti FANUC LR Mate. Nëse Vigap e sheh veten si "lidhja midis 'mirëmëngjes' dhe 'natës së mirë', FANUC mund të përkufizohet si 'ura midis prodhimit të mirë dhe prodhimit akoma më të mirë'," komentoi FANUC.

 

 

Gjatë prerjes, roboti udhëhiqet nga një sistem makine vizioni që është në gjendje të njohë objektin dhe të llogarisë qendrën e tij të gravitetit. Kjo e bën makinën shumëfunksionale dhe fleksibël gjatë funksionimit.

 

Adresa: Sofia 1588, „Okolovrasten Pat" Blvd. 467, Qendra Logjistike STAD
Telefoni: 02/49 29 369
E-mail: service.bg@fanuc.eu

 

 

Burimi i materialit fotografik: FANUC

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 april 2024RS Electro: Lokalizimi i shpejtë dhe i sigurt i defekteve të kabllove me reflektometrin e ri portativ IRG 400 të Baur

  Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje inovative për paravendosje efikase të defekteve të kabllove, mund të zgjidhni reflektometrin portativ të pulsit IRG 400 të Baur. Do ta gjeni në portofolin e kompanisë së dëshmuar RS Electro, e cila është partnere e Baur për tregun vendas. Pajisja përdor metodën e reflektometrisë së pulsit dhe do t'ju ndihmojë të punoni në mënyrë më efikase dhe të besueshme. Si mund t'i lokalizoni kabllot dhe të zbuloni menjëherë ndryshimet në to, si lidhja me aplikacionin BUI-F të Baur do të thjeshtojë rrjedhat tuaja të punës dhe sa lehtë mund të eksportoni rezultatet e regjistruara të matjeve dhe t'i përpunoni më tej ato? Lexoni përgjigjet e këtyre pyetjeve në rreshtat e mëposhtëm.

 • 17 april 2024SpaceCAD: Platforma cloud e Siemens Zel X dixhitalizon proceset e zhvillimit në industrinë e së ardhmes

  Zel X është oferta më e fundit SaaS e Siemens Digital Industries Software i bazuar në renë kompjuterike, e krijuar posaçërisht për bizneset e vogla dhe të mesme. Për të ndërtuar mbi ekspertizën e Siemens dhe ofron qasje të bazuar në ueb në grupet e veglave profesionale që përshpejtojnë proceset e prodhimit të pjesëve – nga kërkesa për ofertë deri te dorëzimi i pjesëve. "Softueri profesional mundëson rritjen e fitimeve të projektit dhe kënaqësinë e klientit, zvogëlimin e rrezikut të gabimit dhe kohën e inxhinierisë, dhe me çmimin e tij të përballueshëm, redukton kostot e IT-së së ndërmarrjes," SpaceCAD, një kompani tregtare dhe inxhinierike lider në fushën e zgjidhjeve softuerike dhe një partner zyrtar i Siemens Digital Industries Software.

 • 14 april 2024Filkab Solar: Zgjidhjet inovative diellore të Hanwha Q Cells vendosin një standard të lartë të industrisë për cilësi dhe efikasi

  Sot, kur tranzicioni i energjisë është në ecje të plotë dhe interesi për burimet e rinovueshme të energjisë kudo vazhdon të rritet. Sidomos në lidhje me energjinë diellore, e cila po fiton popullaritet falë inovacioneve që përmirësojnë sistemet dhe çmimeve në rënie që i bëjnë ato të përballueshme. “Për të hapur rrugën drejt një të ardhmeje të qëndrueshme energjetike, ne duhet të marrim një qasje vërtet globale, gjithëpërfshirëse. Përdorimi i një modeli shumëdimensional që merr parasysh faktorët e ndryshëm të infrastrukturës dhe mjedisit të çdo vendi, si dhe përzierjen optimale të energjisë, ndihmon në sigurimin e qëndrueshmërisë në rrugën drejt neutralitetit të karbonit", tha për BalkanEngineer.com kompania udhëheqëse inxhinierike Filkab Solar.

 • 11 april 2024ETA-SIS: Bllokimi ynë me kod GSM është një zgjidhje inovative për mbrojtje të besueshme dhe kontroll në distancë të aksesit në o

  Bllokimi i kodit GSM, i zhvilluar nga specialisti i dëshmuar në prodhimin e sistemeve të adresave publike, zgjidhjeve të sigurisë dhe pajisjeve personale të njoftimit elektronik ETA-SIS, siguron akses në objekte të ndryshme me anë të futjes së kodit në distancë. "Ajo që është e re dhe e ndryshme në lidhje me bllokimin tonë të kodit është se ai i lejon pronarit të ndryshojë kodin dhe cilësimet e bllokimit nëpërmjet GSM-së së tij. Vetëm ai ka të drejta të plota për të programuar dhe kontrolluar në distancë aksesin në objektet e tij. Sistemi është veçanërisht i përshtatshëm për pronarët që ofrojnë strehim për akomodim të përkohshëm – apartamente, shtëpi për mysafirë, vila, bungalot, bujtina, etj.”, informoi kompania për BalkanEngineer.com.

 • 10 april 2024Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt ka zhvilluar një testues të ri multifunksional METRALINE MF për kontrollin e instalimeve elektrik

  Kompania e provuar gjermane e teknologjisë së matjes dhe testimit Gossen Metrawatt ka zgjeruar serinë e pajisjeve matëse me kosto efektive dhe të lehta për t'u përdorur METRALINE, duke shtuar një testues të ri instalimi shumëfunksional. METRALINE MF është i certifikuar CAT III 600 V/CAT IV 300 V, duke siguruar që të gjitha testet e nevojshme për sistemet dhe instalimet elektrike të kryhen në përputhje me standardet aktuale DIN VDE 0100-600 dhe DIN VDE 0105-100. Testuesi portativ, i cili mundësohet nga bateritë, ka një ekran grafik me ngjyra dhe një menu të lehtë për t'u lundruar, duke ofruar funksionim intuitiv dhe të përshtatshëm".

 • 10 april 2024Automatizimi me robotët FANUC rezulton të jetë "ilaçi" i duhur për kompaninë farmaceutike DEMO

  Kompania DEMO është një nga prodhuesit më të mëdhenj të produkteve farmaceutike në Greqi. Për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin, menaxhmenti i saj vendosi të automatizojë operacionet e ngarkimit dhe shkarkimit të paketave dhe qeseve plastike gjatë sterilizimit të tyre. Për shkak të dallimeve të konsiderueshme në përpunimin e tabakave të transportit, çantave dhe paketimit, kompania ishte e vetëdijshme se atyre do të kishin nevojë për madhësi dhe lloje të ndryshme robotësh. “DEMO po i drejtohet SABO-s, partnerit të saj prej kohësh për automatizimin dhe robotikën në prodhim, i cili është furnizues dhe instalues ​​i zgjidhjeve industriale të FANUC", tha për BalkanEngineer.com nga zyra lokale e FANUC.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Shiko gjithcka »