Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

Inxh. Nishan Bazdigyan, menaxher i RAIS, komentoi makinën inovative me 8 gishta të zhvilluar në bashkëpunim me Siemens

23 may 2023

In Bulgarian  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Vitin e kaluar, ju treguam për projektin e përbashkët të kompanisë së ndërtimit të makinerive RAIS dhe Siemens, divizioni i Industrisë Dixhitale, i cili përfshinte zhvillimin e një makinerie inovative me 8 gishta, të njohur në konkursin e brendshëm prestigjioz të Siemens dhe të vlerësuar me " Çmimi Siemens Superheroes" 2022. Për thelbin e projektit të personalizuar, që synon optimizimin e prodhimit, dhe ndikimin e tij ekologjik, si dhe për partneritetin e kahershëm mes dy kompanive, tha Inxhinieri Nishan Bazdigyan, menaxher i RAIS.

 

 

“Partneriteti ynë me Siemens është testuar me kohë për gati 20 vjet tani. Gjatë kësaj periudhe kemi pasur shumë projekte të përbashkëta të bashkuara nga kërkimi i një zgjidhjeje optimale për nevojat e klientit. RAIS është një kompani e ndërtuar mbi inovacionin dhe përpjekjen për të arritur rezultate më të larta në aspektin e efikasitetit, cilësisë dhe shpejtësisë së përpunimit. Janë pikërisht këto parime themelore që ne gjejmë në ekipin e Siemens. Drejtimi i përbashkët është arsyeja pse gjetëm rrugën tonë të përbashkët”, komentoi inxhinieri Bazdigyan.

 

Makinëri me tetë gishta: Projekti i personalizuar i modernizimit të prodhimit në Ideal Standard - Vidima

 

Projekti ka për qëllim optimizimin e prodhimit të modeleve më të fundit të përzierësve të ujit të Ideal Standard – Vidima Sh.a.. Klienti kërkoi mendimin e ekspertit të Siemens pasi mori një kuotë nga një prodhues kinez. Siemens, nga ana e saj, iu drejtua specialistëve të RAIS me idenë e zhvillimit të një makinerie që do të ofronte zgjidhjen më efektive për modernizimin e prodhimit të produkteve specifike. Zhvillimi i RAIS tejkalon pritjet e kompanisë porositëse. Kështu, Ideal Standard - Vidima merr një zgjidhje individuale që është moderne, efikase dhe e besueshme.

 

"Makina me tetë gishta që ne zhvilluam, i presin detajet e perzierësi I ujit me shpejtësi dhe saktësi të lartë, të garantuara nga gjenerata e fundit e teknologjisë. Avantazhi i tij thelbësor është se 8 pjesë përpunohen njëkohësisht në një njësi kohe. Produkti që rezulton ka të njëjtën trashësi muri. Gjatë përpunimit të tij arrihet një ekonomi e madhe e materialit në krahasim me pajisjet e përdorura deri më tani (p.sh. bluarja manuale)”, shpjegoi RAIS.

 

 

Përparësitë e makinës me 8 gishta janë:

 • Shkalla e lartë e efikasitetit;
 • Produktivitet i lartë;
 • Cilësi e lartë e vazhdueshme me opsionin për të përmirësuar dizajnin e produktet (forma dhe konturet më komplekse);
 • Ekonomi e konsiderueshme e metaleve dhe e energjisë.

 

Vlera e shtuar për klientin

 

“Përfitimi më i dukshëm është përpunimi i 8 pjesëve për njësi të kohës. Makineri lëmimi vertikale me CNC RAIS MP700 është me performancë të lartë, jashtëzakonisht efikase dhe garanton cilësi të vazhdueshme të lartë të produkteve të përpunuara. Ai plotëson plotësisht kërkesat e klientëve për humbje minimale materiale dhe riciklim 98% të çipave. Kjo, nga ana tjetër, çon në një çmim më të ulët të produktit të përfunduar”, vijoi z. Bazdigyan.

 

Gjurma mjedisore

 

“Klientët na besojnë sepse e dinë se do të marrin një zgjidhje komplekse individuale sipas detyrës së tyre. Zhvillimet tona përdorin teknologjitë më të fundit dhe të provuara për të garantuar performancë dhe saktësi të lartë. Unë jam një nga ata njerëz që e di se asgjë nuk është e pamundur. Kështu funksionon i gjithë ekipi i RAIS. Gjithmonë ka një mënyrë, thjesht duhet zbuluar. Cilësia është ajo për të cilën ne nuk bëjmë kompromis”, shtoi inxhinieri Nishan Bazdigyan.

 

Adresa: Pazardzhik 4400, Rr. Dimcho Debelyanov 58
Telefoni: +359 34 444 255
Email: info@raisbg.com 

 

 

Burimi i materialit fotografik: RAIS, Siemens

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 08 june 2023Shërbimi KMT: NASA monitoron rrjedhën e ujit në laboratorin e terrenit Santa Susanna duke përdorur detektor inovativ Ijinus

  Aktivitetet e NASA-s kanë qenë gjithmonë me interes dhe nëse hapësira ngjall imagjinatën njerëzore me mistikën e saj, agjencia qeveritare amerikane kryen gjithashtu shumë aktivitete pragmatike në Tokë për të mirën e shoqërisë. Për shembull, pasi të gjitha operacionet kërkimore dhe testuese në Laboratorin Fushor të Santa Susana (SSFL) u delokalizuan, aty u krye një pastrim mjedisor për të hequr kimikatet e mbetura nga operacionet e kaluara, dhe procesi përfshinte një detektor përmbytjeje Ijinus, në të cilin integrohen pajisjet e kompanisë. teknologji e pronarit CapAir®. Më shumë se si pajisja merr pjesë në masat mjedisore të marra nga NASA.

 • 05 june 2023Saer: Nëse pompat tuaja bllokohen nga lëngje me përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta dhe viskozitet të lartë, ne kemi një zg

  Zgjidhjet e pompimit për lëngjet me densitet të lartë janë projektuar dhe prodhuar për të përmbushur një sërë sfidash teknike që lidhen me densitetin e lëngut, për shembull nevojën për fuqi më të lartë motorike dhe gërryesin e mundshëm të substancave të pompuara. “Kur zgjidhni një zgjidhje pompimi për lëngje me viskozitet të lartë ose përmbajtje të ngurtë, është mirë që të konsultoheni me një profesionist për të diskutuar të gjitha karakteristikat e nevojshme të pompës si performanca, koka, fuqia e motorit, materialet, etj. sipas qëllimit të planifikuar”, ka komentuar menaxheri rajonal i shitjeve të Saer për Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Kosovën, Greqinë dhe Qipron, Inxhinier Aleksandër Georgiev.

 • 01 june 2023Portofoli i Filkab mbulon të gjithë asortimentin e nevojshëm të kabllove TKD të dizajnuara për sistemet e ashensorëve

  Partneriteti i Filcab AD me TKD siguron akses në treg në portofolin e gjerë të zgjidhjeve standarde të markës në fushën e kabllove fleksibël të ashensorit. Seritë e çdo kategorie janë zhvilluar në përputhje me kërkesat e klientëve dhe praktikat moderne mjedisore. Kabllot janë testuar për të siguruar cilësi dhe besueshmëri. Kompania prodhuese po punon për përmirësimin e tyre dhe është e hapur ndaj perspektivës së krijimit të ofertave të reja të tregut që plotësojnë nevojat dhe kërkesat specifike të partnerëve dhe klientëve të saj. Në rreshtat në vijim do të vazhdojmë temën për t'ju treguar më shumë për karakteristikat e kabllove.

 • 29 may 2023Schneider Electric Bulgaria me dy çmime prestigjioze nga edicioni i 6-të i Employer Branding Awards të b2b Media

  Schneider Electric Bulgaria, pjesë e strukturës së liderit në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric, fitoi dy çmime në edicionin e 6-të të Employer Branding Awards të b2b Media - një konkurs i krijuar për punëdhënës të përgjegjshëm në Bullgari. Kompania u shpërblye për qasjen e saj origjinale në fushën e ndërtimit të një marke punëdhënësi. Specialistët e kompanisë treguan më shumë për çmimet nga konkursi prestigjioz. Pasi Schneider Electric Bulgaria u bë "Punëdhënësi i Vitit" vitin e kaluar, këtë herë kompania u vlerësua për qasjen e saj origjinale në fushën e ndërtimit të një marke punëdhënëse me një vend të parë dhe një të tretë.

 • 25 may 2023RS Electro: Pajisjet celulare Shirla të Baur ofrojnë testime të besueshme dhe vendndodhje të defekteve në kabllo dhe mbështjellë

  Testuesit e mbështjellësit të kabllove Shirla dhe lokalizuesit e defekteve të Baur-it përdoren për inspektimin e dëmtimit, si dhe për paravendosjen dhe identifikimin e defekteve të kabllove dhe mbështjellësve për shkak të kontaktit me tokën. "Pajisjet celulare Shirla të Baur janë gjetës të besueshëm të gabimeve. Ato sigurojnë eksportimin e të dhënave përmes një ndërfaqe USB, duke qenë në gjendje të punojnë si me energjinë elektrike ashtu edhe me baterinë. Pajisjet dallohen nga funksionimi i lehtë dhe një ndërfaqe intuitive e përdoruesit”, njoftoi RS Electro, partneri i Baur për Bullgarinë.

 • 24 may 2023Përmirësimi apo çmontimi i një njësie ekzistuese CNC? Njihuni me qasjen e ndryshme të FANUC!

  Nëse jeni prodhues i veglave të makinerive, me siguri keni hasur në problemet e shkaktuara nga fakti që prodhuesit e makinerive CNC po prezantojnë dizajne të reja. “Shpesh nën maskën e inovacioneve të ndryshme, disa prodhues të CPU-ve po privojnë klientët e tyre nga aftësia për të vazhduar të përfitojnë nga investimet e tyre të mëparshme në zhvillimin e softuerit. FANUC heton këtë sindromë të vjetërsimit të paplanifikuar të pajisjeve dhe tregon qartë qasjen e ndryshme të kompanisë sonë në këtë drejtim”, komentoi FANUC Bulgaria. “Futja e veçorive dhe aftësive të reja me një përditësim të softuerit është procedurë standarde dhe zakonisht një gjë e mirë.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 09 june 2023Google hap qendrën e vet në Universitetin Politeknik të Bukureshtit, Rumani

  Gjigandi teknik Google ka njoftuar hapjen e qendrës së tij në Universitetin Politeknik të Bukureshtit, Rumani, në kuadër të Fakultetit të Automatizimit dhe Informatikës, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Romaniajournal.ro . Google Lab është një qendër për studentët që duan të zhvillojnë aftësitë e tyre të programimit dhe zhvillimit të produkteve dixhitale dhe duan të bëhen sipërmarrës dhe profesionistë të teknologjisë. Programi Google Lab për muajt e ardhshëm përfshin një sërë shkollash verore me tema të ndryshme - si UI/UX, programim IoT, Deep Learning for Computer Vision ose Android Basics, seminare kodimi, konsultime për përfundimin e një projekti bachelor, një seri i granteve të kërkimit për studentë të doktoraturës dhe masterit.

 • 07 june 2023Sof Connect do të instalojë 22 stacione të tjera për makina elektrike në aeroportin e Sofjes, Bullgari

  Koncesionari i Aeroportit të Sofjes (Bullgari) Sof Connect ka shpallur një porosi për 22 stacione karikimi për makinat elektrike, mësoi BalkanEngineer nga Economic.bg. Ato do t'i shtohen 4 vendeve tashmë të instaluara në zonën e aeroportit. Vlera e investimit nuk është e specifikuar. Së shpejti do të shtohen edhe tre pika të tjera të karikimit të automjeteve elektrike, duke përfshirë zonën e parkimit VIP të Terminalit 1 më të vogël të Aeroportit të Sofjes. Janë porositur 16 stacione të reja karikimi AC 22 kW dhe 6 stacione karikimi DC 180 kW. Si pjesë e angazhimit të tij për qëndrueshmërinë dhe neutralitetin e karbonit deri në vitin 2036, Aeroporti i Sofjes po nis këtë "udhëtim" transformues drejt një flote tërësisht elektrike.

 • 05 june 2023Shqipëria do të krijojë një agjenci për promovimin e startup-eve dhe inovacionit

  Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar një ligj që synon të lehtësojë operimin e bizneseve fillestare në vend duke krijuar një agjenci të posaçme qeveritare. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Agjencia speciale do të sjellë energji dinamike në mbështetjen e kompanive fillestare duke ulur ndjeshëm kohën e shkëmbimit të informacionit, përpunimin e dokumenteve të aplikantëve dhe transparencë të plotë në vendimet e financimit publik. Ligji përfshin një dispozitë për përjashtimin e të ashtuquajturve Nomadët dixhitalë nga pagimi i taksave në vitin e tyre të parë në Shqipëri me shpresën se mund të sjellin me vete punëtorë sezonalë. Vendi aktualisht pret 100 nomadë dixhitalë.

 • 02 june 2023Komuna e Montana (Bullgari) dhe Komuna e Motsacei (Rumani) prezantuan një projekt të zbatuar me sukses në kuadër të një programi

  Kryetarët e komunave Montana (Bullgari) dhe Motsacei (Rumani), Zlatko Zhivkov dhe Marcelo Razven, mbajtën një takim të suksesshëm në qytetin e Montana, duke prezantuar projektin e përfunduar "Pajisja shpëton jetën" në kuadër të Programit të Bashkimit Evropian për ndërkufitar. bashkëpunimi mes Bullgarisë dhe Rumanisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Projekti "Pajisja shpëton një jetë" kap vlerën e rreth 774,000 euro. Si pjesë e saj, Bashkia e Montanës bleu pajisje të specializuara, duke përfshirë një ekskavator-ngarkues, një platformë shpëtimi me një kullë, dy kamionë, dy mini ngarkues përpara dhe një traktor bujqësor me një rimorkio.

 • 31 may 2023Avesta Batteries and Energy Engineering hap një fabrikë të re për prodhimin e baterive në Kërçovë

  Rreth 600 vende të reja pune do të hapë kompania Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), e cila do të investojë rreth 40 milionë euro në Maqedoninë e Veriut, mësoi BalkanEngineer.com nga Inovativnost.mk. Kompania belge do të ndërtojë një fabrikë për prodhimin e baterive elektrike për vetura në TIRZ Kërçovë. Marrëveshja për realizimin e investimit është nënshkruar në Bruksel nga drejtori i Drejtorisë për Zhvillim Teknologjik të Zonave Industriale të Maqedonisë së Veriut Jovan Despotovski dhe pronari dhe drejtori i përgjithshëm i ABEE Neshin Omar. Në ceremoninë e nënshkrimit të kontratës ishte i pranishëm edhe ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi.

 • 29 may 2023Po ndërtojnë një qendër të re konferencash, panaire dhe ekspozitash në Tiranë, Shqipëri

  Në kryeqytetin shqiptar, Tiranë, u prezantuan propozimet e pesë studiove arkitekturore që janë finaliste në konkursin ndërkombëtar për ndërtimin e një Qendre Konferencash, Panairesh dhe Ekspozitash në qytet, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, bëri me dije se ngritja e kësaj qendre do të nisë një epokë të re transformimi të qytetit, që synon “Bulevardin e Ri”. “Bulevardi i ri na jep mundësinë të kuptojmë se sa është rritur Tirana në 100 vjet dhe sa e nevojshme ka qenë”, komentoi ai. Përpjekja është aktualisht për të balancuar Tiranën në drejtimin verior, në mënyrë që qyteti të ketë dy qendra - Sheshin Skënderbej dhe Bulevardi i Ri në rolin e tij të vizionit modern të kryeqytetit.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 08 june 2023Wizz AIR shton një avion të gjashtë në bazën e tij në Aeroportin e Shkupit

  Maqedonia e Veriut), si dhe linjat e reja ajrore Wizz Air, linja ajrore më e madhe që operon në Maqedoninë e Veriut, ka njoftuar zgjerimin e bazës së saj në Shkup, njofton TAV Macedonia, kompania që menaxhon dy aeroportet maqedonase - Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit dhe Sveti Apostol Pavel. Aeroporti i Ohrit. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. Wizz Air do të hapë dy linja të reja nga Shkupi - në Lubjanë dhe në Luksemburg, të planifikuara për vjeshtën dhe dimrin e ardhshëm dhe do të vendosë një avion tjetër në Shkup, duke e rritur bazën e linjës ajrore në kryeqytetin e Maqedonisë së Veriut në një total prej 6 avionësh deri në dhjetor 2023. Linja ajrore gjithashtu do të rrisë frekuencat e nëntë linjave ajrore ekzistuese në fluturimet e saj nga.

 • 06 june 2023Minal me bazë në Kinë do të ndërtojë fabrikë të re të pjesëve të automjeteve në Shabac, Serbi

  Kompania Minal Europe Green Material ka paraqitur një kërkesë në Ministrinë e Mbrojtjes së Mjedisit të Serbisë për një procedurë të vlerësimit të ndikimit mjedisor për ndërtimin e një kompleksi të ri të prodhimit të pjesëve të automjeteve. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Ekapija.com. Zona do të ketë një sipërfaqe totale prej 91,354 m2. Ambjentet e prodhimit të kompleksit do të zënë një vend qendror në parcelë dhe të gjitha objektet ndihmëse janë planifikuar në pjesën veriore të saj, me përjashtim të portierëve, të cilët ndodhen në pjesën perëndimore përballë sallës kryesore. Gjithashtu janë planifikuar zona të lira për rregullimin e peizazhit. Salla e prodhimit do të ketë përmasat 163x107 m, ku objekti është njëkatësh dhe i ndarë.

 • 01 june 2023Suedeze SHL Healthcare investoi në një fabrikë pajisjesh mjekësore pranë Sofjes, Bullgari

  Kompania suedeze SHL Healthcare ka marrë certifikatën "A" për projektin e saj investues "Fabrika për prodhimin e pajisjeve mjekësore", që do të zbatohet në komunën e Ilindenit, qyteti i Sofjes, Bullgari. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Economy.bg. Me këtë projekt, kompania synon të zgjerojë kapacitetin e saj prodhues, me disa nga produktet e prodhuara duke përfshirë produkte mjekësore si hobe, çorape me mekanizëm për trajtimin e limfodermës, sisteme dyshekë për shtretër spitalor etj.Kjo është fabrika e parë e prodhimit të kompanisë në Evropë dhe shuma totale e investimit është 1,640,000 BGN dhe pritet të hapen 150 vende të reja pune. Kompania mëmë SHL Healthcare AB është themeluar në vitin 1989 nga sipërmarrës suedezë dhe që atëherë ka qenë lider në prodhimin e pajisjeve mjekësore.

 • 30 may 2023Kompania amerikane e makinave elektrike Rivian do të punësojë mbi 150 inxhinierë në Beograd

  Prodhuesi amerikan i makinave elektrike Rivian po punëson në mënyrë aktive punonjës të rinj në qendrën e tij të kërkimit dhe zhvillimit në Beograd, Serbi, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Ekapija.com. Është qendra e vetme inxhinierike e kompanisë jashtë Amerikës së Veriut. Drejtori i përgjithshëm i qendrës së Rivian për R&D në Beograd, Borko Lepojevic, kujton se qendra ka filluar të funksionojë në fund të vitit të kaluar dhe në këto pak muaj janë punësuar më shumë se 50 persona. Sipas tij, plani është që qendra në Beograd të ketë mbi 150 punëtorë deri në fund të vitit të parë të ekzistencës së saj. Sa i përket vendeve të lira, ata kërkojnë specialistë në zhvillimin e zgjidhjeve të integruara, përpunimin e të dhënave, "vizionin kompjuterik".

 • 25 may 2023Kompania amerikane e IT Oracle hap një qendër rajonale në Kragujevac të Serbisë

  Kompania shumëkombëshe e teknologjisë kompjuterike me bazë në SHBA, Oracle, ka hapur një qendër rajonale në qytetin qendror serb të Kragujevacit, nga e cila do të ofrojë shërbime cloud të IT për përdoruesit globalë. Kështu mësoi BalkanEngieer.com nga Serbianmonitor.com. Gjatë ceremonisë së hapjes, Oracle dhe operatori shtetëror i telekomunikacionit Telekom Srbija nënshkruan një kontratë sipas së cilës Telekom do të përdorë infrastrukturën cloud të kompanisë amerikane. Aktualisht, qendra e të dhënave në Kragujevac mbulon 14,000 m 2 dhe objektet e saj përdoren nga qeveria, universitetet, parqet teknologjike dhe ndërmarrjet fillestare. Qeveria serbe do të investojë gjithashtu në zhvillimin e një distrikti inovativ në Kragujevc, i cili do të mbulojë 56,000 m2.

 • 23 may 2023Engie fillon ndërtimin e parkut diellor 8.6 MWp për Saint-Gobain në Rumani

  Prodhuesi francez i energjisë Engie SA ka filluar ndërtimin e një parku diellor 8.6 MWp në Rumaninë jugore për të ndihmuar prodhuesin e materialeve të ndërtimit Compagnie de Saint-Gobain SA të përmbushë kërkesat lokale të energjisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Renewablesnow.com. Parku fotovoltaik do të vendoset në terrenin e fabrikës së qelqit Saint-Gobain në Calarasi dhe do të pajiset me 15,760 module që mbulojnë një sipërfaqe totale prej 14 ha. Kapaciteti i tij pritet të jetë mbi 14,000 MWh në vit dhe do të përdoret vetëm për konsumin e vetë Saint-Gobain. Parku diellor me bazë tokësore do të sigurojë rreth 20% të energjisë së nevojshme për të operuar impiantin e prodhimit të qelqit në Saint-Gobain, duke kompensuar më shumë se 2400 t emetime të dioksidit të karbonit në vit.

Shiko gjithcka »