Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

Fabrika e çimentos Holcim në Mannersdorf, Austri është përmirësuar me një sistem kompleks automatizimi silos nga SAT

13 september 2023

In Bulgarian  In Serbian

 

Aktiviteti i Systems Automation Technologies – SAT është i specializuar në zbatimin e projektimit, prodhimit, programimit, trajnimit, ndërtimit të instalimeve elektrike, mbikëqyrjes, testimit dhe vënies në punë të projekteve "çelës në dorë" për automatizimin e proceseve të ndryshme, makinerive, punishteve dhe linjave të tëra prodhimi. Portofoli me shumë komponentë i shërbimeve që kompania ofron është rezultat i përvojës shumëvjeçare, zhvillimit dhe përmirësimit të kompetencave dhe aftësive në një gamë të gjerë fushash. Kompania është lider në treg në vend dhe zgjedhja e preferuar e sipërmarrjeve evropiane në fushën e sistemeve të automatizimit në çimento, qelq, fabrika betoni, fabrika ushqimore, fabrika letre, në metalurgji, energji, etj. Në rreshtat e mëposhtëm, specialistët folën për një nga projektet e realizuara me sukses nga kompania, klient i së cilës ishte Holcim Austria, pjesë e Holcim Group – grupi më i madh i kompanive të materialeve të ndërtimit në Evropë.

 

 

“Për nevojat e klientëve tanë të huaj modernizuam impiantin dhe proceset operative, me qëllim të rritjes së efikasitetit, transparencës së aktivitetit operacional dhe efiçiencës së energjisë, përkatësisht uljes së kostove dhe optimizimit të shfrytëzimit të burimeve. Shërbimet që ne ofruam përfshinin një pjesë "Electro" dhe automatizimin e kapanoneve", shpjegoi CAT.

 

Automatizimi industrial është pjesë e transformimit dixhital që lindi si një domosdoshmëri për zhvillimin e qëndrueshëm të biznesit dhe ruajtjen e konkurrencës së tij në dinamikën e botës moderne që ndryshon me shpejtësi. “Projekti që na është caktuar nga Holcim është realizuar në fabrikën e tyre të çimentos në Mannersdorf. Ai përfshinte modernizimin e instalimeve elektrike dhe automatizimin e kapanoneve të magazinimit të çimentos, me të cilat kontribuuam në rritjen e efikasitetit të përgjithshëm të ndërmarrjes, në optimizimin e konsumit të energjisë elektrike, si dhe në përmirësimin e monitorimit dhe kontrollit të zbatimin e aktivitetit”, shtuan profesionistët.

 

 

Automatizimi i kapanoneve – i rëndësishëm për konkurrencën e industrisë së çimentos

Në thelb, kapanonet janë depozita speciale me strukturë metalike, të projektuara për të ruajtur një substancë, në këtë rast çimento, me qëllim mbrojtjen e saj nga ndikimi i mjedisit, duke ruajtur karakteristikat e saj. Çimentoja është elementi i detyrueshëm në prodhimin e betonit. Përveç të qenit një enë magazinimi, kapanonet në kombinim me pompat e instaluara përdoren edhe direkt në kantiere. Përkatësisht, ato kanë një rol thelbësor në industrinë e ndërtimit. Nga ana tjetër, automatizimi i kapanoneve kontribuon në kursimin e konsumit të energjisë, zgjatjen e periudhës së funksionimit, rregullimin dhe kontrollin e funksionalitetit të tyre, gjë që ka një ndikim pozitiv në aspektet ekonomike dhe mjedisore të biznesit.

 

Adresa: Sofia 1614, lagja Gorna Banya, rruga "Hristo Stefchov" 1
Telefoni: +359 2 957 6929, +359 2 957 7019
E-mail: office@satbg.com 

 

 

Burimi i materialit fotografik: SAT, Holcim, canva.com

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2024Portofoli i pasur i projekteve të suksesshme të Engineering EAD përfshin ndërtimin elektrik të nënstacionit Tsaratsovo

  Kompania Engineering EAD, pjesë e grupit Filkab, është një kompani e themeluar inxhinierike dhe prodhuese, kontraktore e shumë projekteve në shkallë të gjerë. Ndër portofolin e pasur të projekteve të realizuara me sukses është nënstacioni "Tsaratsovo" 110/20 kV në qytetin e Plovdivit. Engineering EAD mori pjesë në ndërtimin e tij si nënkontraktor përgjegjës për zbatimin e pjesës elektrike të projektit. Projekti financohet nga EVN Bulgaria Elektrorazpradelenie, ndërsa kontraktorët janë Siemens dhe Filcab. Investimi i përgjithshëm është 6.6 milionë BGN. Nën moton "Nga projekti në instalim - cilësi, besueshmëri dhe përgjegjësi ndaj klientit", kompania Engineering EAD.

 • 24 february 2024Seria e re e detektorëve PIRIN nga Teletek Electronics - një ekuilibër optimal midis besueshmërisë, funksionalitetit dhe thjesht

  Një sensor lëvizjeje është një nga elementët më të rëndësishëm në çdo sistem sigurie. Njohja e pranisë njerëzore në kushte të ndryshme mjedisore është sfida më e madhe me të cilën përballet një detektor lëvizjeje. Çelësi për një pajisje të përsosur dhe efikase qëndron në ekuilibrin midis besueshmërisë, funksionalitetit dhe thjeshtësisë. Seria e re e detektorëve PIRIN nga prodhuesi i mirënjohur evropian i zgjidhjeve të sigurisë së alarmit dhe alarmit, Teletek Electronics i ka të gjitha. “Një nga zhvillimet tona më të fundit, gama PIRIN e detektorëve me tela të brendshëm, është rezultat i përvojës, njohurive dhe ekspertizës sonë shumëvjeçare në fushën e sistemeve të alarmit dhe zbulimit të lëvizjes.

 • 22 february 2024GreMa 3D: Jemi të lumtur të shpallim partneritetin tonë me 2onelab - një prodhues i makinerive inovative të printimit 3D

  Në fillim të vitit të ri, GreMa 3D hyri në një partneritet strategjik me 2onelab - një kompani që zhvillon makina inovative me një sistem plotësisht të patentuar. “Pajisjet e printimit 3D të 2onelab janë të specializuara për nevojat e mjediseve dentare dhe shkencore, duke u ofruar përdoruesve teknologji moderne për prototipa dhe prodhim të qëndrueshëm”, komentoi gamën e produkteve dhe shërbimeve Ing. Këto përfshijnë softuer të avancuar, skanerë 3D, printera, një gamë të gjerë materialesh me cilësi të lartë, materiale harxhuese, aksesorë, pajisje të avancuara pas përpunimit, përfshirë. dhe shërbime inxhinierike të skanimit dhe prototipit 3D.

 • 21 february 2024Tregtia e zgjuar e Energjisë: Me shërbimin "Blerje Energjie Elektrike", klientët tanë mund të përfitojnë nga të gjitha avantazhe

  Realiteti i sotëm i tregut kërkon qasje të reja për të përmbushur nevojat e burimeve të energjisë. Në të njëjtën kohë, tregu i lirë i energjisë është pjesë e fushëveprimit të "Marrëveshjes së Gjelbër", e cila synon të arrijë një ekonomi konkurruese neutrale ndaj karbonit deri në vitin 2050, por gjithashtu u jep konsumatorëve mundësinë të bëjnë një zgjedhje të informuar për një furnizues të energjisë. ofrimin e shërbimeve të saj në kushte konkurruese të tregut.çmimet dhe plotësimin e nevojave të klientëve. Smart Energy Trade është një tregtar i licencuar i energjisë elektrike që u ofron klientëve dhe partnerëve të saj shërbimin "Blerje Energjie Elektrike".

 • 20 february 2024Një robot intuitiv FANUC dhe një pastiçeri italian krijojnë kombinimin e përsosur të traditës dhe inovacionit

  Italia shpesh quhet "Bel Paese", d.m.th. 'vendi i bukur', por duke pasur parasysh traditat e ndryshme të kuzhinës, sigurisht që mund të përkufizohet edhe si 'vendi i ushqimit të mirë'. “Kompania italiane Vigap vendosi të automatizojë procesin e prerjes së makaronave të tyre, i cili më parë bëhej me dorë. Zgjidhja e krijuar përfshin zbatimin e një roboti FANUC duke përdorur një thikë ultrasonike në kushtet e hapësirës së kufizuar, gjë që ka siguruar një proces prodhimi perfekt dhe të shpejtë”, informoi FANUC. Projekti i Vigap është ambicioz: falë optimizimit të proceseve dhe futjes së robotëve në prodhim, kompania synon të arrijë një nivel më të lartë rritjeje duke iu përgjigjur kërkesave të tregjeve të huaja.

 • 17 february 2024Shërbimi KMT: Matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive Flexim janë një zgjidhje fleksibël për kushte të vështira operimi

  Polyamidi 12 është një plastikë me performancë të lartë me aplikime në industri të shumta, nga përpunimi i naftës dhe gazit tek automobilat, teknologjia mjekësore dhe printimi 3D. Prodhimi i tij përfshin disa hapa, duke filluar me përbërjen hidrokarbure butadiene dhe duke përfunduar me monomerin laurolactam, dhe kur elementët individualë lidhen, formohet zinxhiri i poliamidit 12. Gjatë këtyre proceseve zhvillohen temperatura deri në rreth 280 °C, të cilat është një sfidë serioze për instrumentet matëse që përdoren. Por prodhuesit gjejnë një zgjidhje të besueshme dhe afatgjatë me matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive të Flexim.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2024Aurubis Bulgaria po rikonstrukton një furrë për shkrirjen e bakrit me vlerë 10 milionë euro

  Aurubis Bulgaria, një prodhues kryesor i bakrit, ka lidhur një kontratë projekti për rindërtimin e një furre të shkrirjes së shpejtë të bakrit që ndodhet në pellgun Zlatishko-Pirdop të Bullgarisë me kompaninë e teknologjisë Metso, mësoi BalkanEngineer.com nga globalminingreview.com. Vlera e kontratës i kalon 10 milionë euro dhe është pranuar për ekzekutim nga segmenti Minerale 1Q24 i Metso. Zgjidhja teknike e Metso's Outotec® Flash Smelting Furnace dhe teknologjitë e lidhura me të u zbatuan në shkritoren kryesore bullgare të bakrit që në vitin 1987. Që atëherë, përmirësime dhe përmirësime të ndryshme janë kryer në intervale të rregullta në bashkëpunim të ngushtë midis dy kompanive. Rindërtimi i mëparshëm i furrës së shpërthimit është kryer në vitin 2016.

 • 22 february 2024Continental investon 150 milionë euro dhe krijon 1900 vende të reja pune në fabrikën e saj në Novi Sad, Serbi

  Gjigandi gjerman i automobilave Continental ka njoftuar se do të bëjë një investim prej 150 milionë eurosh për të zgjeruar fabrikën e tij në Novi Sad të Serbisë, mësoi BalkanEngineer.com nga Bnnbreaking.com. Lëvizja nënvizon angazhimin e Continental për rritje, si dhe potencialin në rritje të industrisë serbe të automobilave. Investimi në fabrikën në Novi Sad është një vendim strategjik i Continental, i cili synon të forcojë praninë e kompanisë në rajon, duke shkaktuar një efekt valëzues për rritjen ekonomike dhe krijimin e vendeve të punës. Një nga ndikimet më të rëndësishme të planeve të zgjerimit të Continental është shtimi i 1,500 vendeve të reja të punës në 1,900 aktuale në Novi Sad.

 • 17 february 2024Timak furnizoi me motoçikleta të specializuara Qendrën Kombëtare të Urgjencës Mjekësore të Shqipërisë

  Prodhuesi shqiptar Timak, i njohur për zgjidhjet e tij inovative të automjeteve, ka bërë dorëzimin e parë të motoçikletave të specializuara në Qendrën Kombëtare të Urgjencës Mjekësore të Shqipërisë - QKUM (Qendra Kombëtare Urgjencave Mjekësore). Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Bnnbreaking.com. Motoçikletat, që numërojnë katër në dorëzimin e parë, janë projektuar posaçërisht për shërbime mjekësore emergjente. Motivi kryesor pas këtij dizajni është rritja e efikasitetit dhe shpejtësisë së përgjigjes së ndihmës së parë. Në zonat e prekura nga bllokimi i rëndë i trafikut.

 • 16 february 2024Prodhuesi gjerman i ndriçimit industrial Siteco ka hapur një qendër inxhinierike në Beograd, Serbi

  Kompania gjermane Siteco, lider botëror në fushën e ndriçimit të jashtëm, ka hapur qendrën e saj të projektimit dhe inxhinierisë në Beograd të Serbisë, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Ekapija.com. Shuma e investimit nuk është bërë e ditur. "Ardhja e Siteco nuk është vetëm një dëshmi e interesit të vazhdueshëm të kompanive globale për të investuar në Serbi, por gjithashtu një konfirmim se vendi po bëhet një qendër e re teknologjike evropiane," komentoi Marko Cades, kreu i Dhomës së Tregtisë së Serbisë. në një komunikatë për media pas takimit me Ivan Lazarevic, menaxher i përgjithshëm i Siteco për Serbinë.

 • 15 february 2024EIB po financon ndërtimin e 8,472 stacioneve të karikimit për automjetet elektrike në Bullgari, Lituani dhe Rumani

  Banka Evropiane e Investimeve (EIB) ka ndërmarrë një hap të rëndësishëm në mbështetje të lëvizshmërisë së pastër duke miratuar një kredi prej 40 milionë eurosh për Eldrive Holding, një kompani austriake e infrastrukturës së karikimit të automjeteve elektrike, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Projekti synon të instalojë 8,472 stacione karikimi në Bullgari, Lituani dhe Rumani gjatë tre viteve të ardhshme, duke mbështetur kështu objektivat e Marrëveshjes së Gjelbër të BE-së për transport të qëndrueshëm dhe dekarbonizim.

 • 10 february 2024Bullgaria, Greqia dhe Rumania nënshkruan një deklaratë për zhvillimin e energjisë së rinovueshme në rajon

  Ministrat e energjisë të Bullgarisë, Greqisë dhe Rumanisë u takuan në Athinë, ku nënshkruan një deklaratë trepalëshe të synimit për të zhvilluar një sërë nismash në fushën e energjisë së rinovueshme në rajon, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Ky moment kyç duket si një hap drejt arritjes së një tranzicioni të drejtë drejt një ekonomie të dekarbonizuar dhe neutrale ndaj klimës. Deklarata parashikon bashkëpunimin midis tre vendeve në përgatitjen e projekteve të përbashkëta ndërkufitare në fushën e energjisë së erës në det të hapur, hidrogjenit nga burimet e rinovueshme të energjisë dhe infrastrukturës së karikimit të automjeteve elektrike.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 february 2024Kompania rumune e plehrave Norofert investon 1.2 milion euro në një laborator kërkimor

  Prodhuesi rumun i lëndëve të para për bujqësinë organike Norofert njoftoi se ka investuar 3 milionë lei në fazën e parë të ndërtimit të një laboratori kërkimor të përmasave të mesme. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Faza e dytë e projektit, e planifikuar të fillojë në fund të vitit 2024, do të sjellë investimin total në projekt në mbi 6 milionë lei (1.3 milionë dollarë/1.2 milionë euro). I vendosur në ambientet e fabrikës së lëndëve të para të Norofert në Filipestii de Padure, laboratori do të përdoret për kërkimin dhe përhapjen e mikroorganizmave për aplikime bujqësore. "Kërkimi dhe zhvillimi i produkteve të reja është për Norofert vektori kryesor i rritjes në afat të mesëm dhe afatgjatë dhe diferencuesi më i fortë në tregun evropian.

 • 20 february 2024Shqipëria investon 3 milionë euro në një program special për të mbështetur kompanitë e reja

  Shqipëria do të sigurojë një shumë prej 3 milionë eurosh për zbatimin e një programi për mbështetjen e start-up-eve përmes financimit të drejtpërdrejtë, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Ministrja e Sipërmarrjes dhe Klimës së Biznesit, Delina Ibrahimai, bëri të ditur se nisja e programit u dha më 16 shkurt 2024. Qeveria shqiptare ka miratuar një vendim për t'i hapur rrugën zhvillimit të ekosistemit startup në vend. Kompanitë e reja do të mbështeten nëpërmjet financimit të drejtpërdrejtë në tre faza, me rreth 50-80 projekte që pritet të përfitojnë nga ndihma. Fondi total i paraparë me programin për vitin 2024 është 3 milionë euro. Faza e parë e nismës u hap më 16 shkurt dhe do të qëndrojë e hapur për 30 ditë. Në fazën fillestare, mbështetja arrin maksimumi 1.5 milionë lekë dhe kushdo që ka një ide mund të aplikojë për të.

 • 17 february 2024Prodhuesi i çimentos Cementarnica Usje (Maqedonia e Veriut) ka emëruar presidentin e ri të bordit të drejtorëve

  Prodhuesi i materialeve të ndërtimit nga Maqedonia e Veriut, Cementarnica Usje, një kompani e grupit grek Titan, ka emëruar Mario Braçin si president të bordit të drejtorëve të kompanisë, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Mario Brachi zëvendëson Yanni Paniaras, i cili dha dorëheqjen për shkak të angazhimeve të tjera profesionale në Titan Group. Z. Brachi ka mbi 30 vjet përvojë globale në biznesin e prodhimit të çimentos në Itali, SHBA, Zvicër, Tajlandë, Spanjë, Marok dhe Shqipëri. Me kalimin e viteve, ai kaloi me përgjegjësi të plotë nga pozicionet operative në drejtime të përgjithshme. Ai drejtonte një biznes me të ardhura deri në 400 milionë euro dhe mbi 1000 punonjës.

 • 15 february 2024Rumania OMV Petrom do të rrisë investimet e saj në infrastrukturën energjetike në 1.6 miliardë dollarë në vit

  Kompania më e madhe energjetike e Rumanisë, OMV Petrom, ka njoftuar se do të investojë 8 miliardë lei (1,6 miliardë euro) në 2024 dhe në secilin nga dy vitet e ardhshme, më shumë se dyfishi i investimit mesatar prej 3,5 miliardë lei në 2017-2021, informon Rumania. -insider.com. Rritja e investimeve është kryesisht për shkak të pjesëmarrjes së kompanisë në projektin e gazit në det të hapur Neptun Deep në Detin e Zi, i cili ka një nga depozitat më të mëdha të gazit natyror në BE, me një kosto të pritshme prej 4 miliardë euro (19.89 miliardë lei). Përveç fondeve të destinuara për zhvillimin e Neptun Deep, një pjesë e madhe e investimit do të përdoret për të diversifikuar aktivitetet e OMV Petrom në zona më të qëndrueshme.

 • 11 february 2024Serbia po ndërton objekte të shumta BRE me ndihmën e investimeve nga Bashkimi Evropian dhe Kina

  Në rrugën e saj për të forcuar infrastrukturën e saj të energjisë së rinovueshme, Serbia do të marrë një grant prej 30 milion € nga Bashkimi Evropian për të ndërtuar një fermë me erë 66 MW në qytetin verilindor të Kostolacit. Kina do të investojë gjithashtu rreth 2 miliardë euro në objektet e BRE në vend. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com dhe Reuters. Projekti i fermës së erës në Kostolac menaxhohet nga prodhuesi shtetëror i energjisë Elektroprivreda Srbije (EPS) dhe mbështetet më tej nga një hua prej 80 milionë euro dhe një grant prej 1.8 milionë euro nga Banka Gjermane për Zhvillim KfW. Pritet të gjenerojë energji të mjaftueshme për të furnizuar me energji elektrike.

 • 10 february 2024Shqipëria investon 412 milionë euro në vitin 2024 në zhvillimin e portit detar të Durrësit

  Shqipëria po transformon infrastrukturën e saj detare, duke i dhënë përparësi planeve për një port të ri mallrash në Durrës. Shteti shpalli një projekt tenderues të ardhshëm të planifikuar për tremujorin e parë të vitit 2024, mësoi BalkanEngineer.com nga Connectingregion.com. Zhvillimi i portit po shfaqet si një hap i rëndësishëm përpara në aftësitë logjistike të vendit. Autoriteti Portual i Durrësit (PDSH) konfirmoi së fundmi dhënien e lejes së ndërtimit për fazën fillestare të projektit. Dizajni i përgjithshëm, i udhëhequr nga një konsorcium, duke përfshirë firmën inxhinierike holandeze Royal HaskoningDHV dhe konsulencën shqiptare Abkons, u përfundua me sukses, duke hapur rrugën për fillimin e projektit.

Shiko gjithcka »