Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Weber Etiketten: Tendintele in codificare si consolidarea preconizata a codurilor 2D ca standard global

23 january 2024

In Albanian  In Bulgarian  In Serbian  In Macedonian

 

Marcajul produselor este important din punct de vedere strategic pentru companiile producatoare si consumatori. Pe langa faptul ca contine date esentiale cu privire la originea marfurilor, data de expirare a acestora, metodele de utilizare si depozitare, acesta poate fi utilizat si ca purtator de informatii pentru identificarea digitala rapida si convenabila a articolelor. “Pana de curand, codurile de bare liniare (codurile de bare 1D) au fost o solutie preferata in ceea ce priveste plata rapida si usoara in unitatile comerciale. Cu toate acestea zilele lor sunt numarate conform unei initiative globale sustinute de furnizorul nonprofit de coduri de bare GS1. Pana la sfarsitul anului 2027, se asteapta ca codurile de bare bidimensionale (coduri 2D) sa devina noul standard global pentru industrie. Schimbarea revolutionara are potentialul de a aduce beneficii producatorilor, consumatorilor si comerciantilor cu amanuntul”, au comentat de la Weber Etiketten, companie dovedita de productie si comercializare a etichetelor, cu ani de experienta si cunostinte in domeniul codificarii, marcajelor si tendintelor aferente acestora.

 

 

Codurile de bare EAN/UPC traditionale pot contine un numar limitat de date. Acestea codifica numarul global al articolului comercial (GTIN), care este utilizat pentru identificarea acestuia. Ca raspuns la nevoile de informare in continua crestere, consolidarea codurilor de bare bidimensionale 2D urmeaza dezvoltarea naturala a tehnologiei si a pietei. Utilizarea lor va permite tiparirea unui singur cod pe ambalajul produsului, care va oferi o multitudine de informatii, inclusiv: datele de expirare a valabilitatii, numerele de lot, continutul web si multe altele.

 

 

“Codurile de bare 2D au o capacitate mai mare de stocare a datelor deoarece la acestea se imprima un numar mare de caractere intr-un spatiu foarte mic. Acestea constau din bare, puncte si goluri aranjate intr-o matrice. Spre deosebire de codurile de bare liniare, cele bidimensionale codifica simboluri nu numai in directie orizontala (unidimensionala), ci si in directie verticala (bidimensionala). Tipurile larg cunoscute de coduri 2D sunt codurile bidimensionale de date si codurile QR, care pot fi scanate si cu o camera simpla de smartphone”, au explicat specialistii.

 

Datorita dimensiunilor compacte, codurile 2D sunt concepute special pentru a creste transparenta pe intregul lant de aprovizionare si pentru a crea noi functii de afaceri. Acestea sunt potrivite pentru gama larga de aplicatii realizate direct la punctul de vanzare (POS).

 

 

GS1 este standardul universal pentru coduri de bare in comertul global si furnizor oficial al EAN/UPC si GTIN. Organizatia ofera doua solutii care indeplinesc cerintele migrarii 2D – GS1 DataMatrix si GS1 Digital Link. GS1 DataMatrix prezinta toate avantajele tehnice ale unui cod bidimensional. Acesta ocupa un spatiu foarte mic din ambalaj, poate fi scanat in orice pozitie (360°) si are o toleranta foarte mare la erori.

 

Adresa: Bulgaria, sat Merdanya 5147, mun. Lyaskovets, reg. Veliko Tarnovo, str. “Hristo Botev” Nr.27

Numar de telefon: +359 884 775 556 ; +359 887 761 142

E-mail: orders@weberetikettenbg.com 

 

 

Sursa material foto: Weber Etiketten, Weber Marking Systems, canva.com

Articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16 december 2024Unisyst Engineering cu un comentariu cu privire la cadrul de reglementare pentru construirea sistemelor inteligente de contoriza

    Definit la art. 2, pct. 28 din Directiva privind eficienta energetica (2012/27/UE), “sistem de contorizare inteligenta” inseamna un sistem electronic care poate masura consumul de energie oferind mai multe informatii decat un contor traditional si care poate transmite si primi date utilizand o anumita forma de comunicatii electronice. Pentru a se incuraja investitiile necesare pentru proiectarea, integrarea si dezvoltarea retelelor inteligente, Parlamentul European a luat act de necesitatea crearii unui cadru de reglementare robust. A fost subliniat faptul ca statele membre ar trebui sa sustina un numar suficient de proiecte pilot pentru utilizatorii casnici, in scopul de a creste gradul de continuitate din societate.

  • 06 december 2024Indumatic: Furtunurile de cauciuc la pompele peristaltice Flowrox rezolva problema cu depunerile de calcar la o fabrica norvegia

    La o topitorie din Norvegia au aparut probleme cu depunerile de calcar pe partile interne ale pompei centrifuge folosite la evacuarea apei din procesul de productie. Apa tehnologica contine o multime de sedimente carbonatice, ceea ce cauzeaza intreruperi frecvente si periodice repetate cu privire la functionarea sa normala. Prin urmare, de la conducerea uzinei au decis sa inlocuiasca pompa cu una noua, o cerinta suplimentara fata de pompa fiind ca aceasta sa goleasca un rezervor cu o adancime de 3 m, situat exact sub pompa.

  • 04 december 2024Kimex: Flexlite GXe-C sunt noile pistoale de sudura MIG/MAG cu cobot, care integreaza intregul know-how Kemppi

    Kemppi a completat gama sa de propuneri pentru sudare robotizata cu coboti, adaugand in portofoliul sau de arzatoare noile modele Flexlite GXe-C. Aceasta noua solutie transfera precizia si fiabilitatea procesului de sudare, cu care se disting produsele Kemppi, in lumea automatizarii. Aceasta se integreaza in mod perfect in sistemele pentru sudare robotizata cu roboti colaborativi. Conceputa pentru o sudura usoara si eficienta maxima, gama de arzatoare GXe-C pentru coboti combina tot ce este mai bun din tehnologia arzatoarelor Kemppi cu compatibilitate perfecta cu aplicatii robotizate, ceea ce ofera posibilitate sistemelor automatizate de sudura sa functioneze la o performanta maxima.

  • 30 november 2024Centrul de prelucrare RAIS M550 asigura o viteza mare de operare chiar si in conditii severe de exploatare

    Centrul de prelucrare verticala RAIS M550 timp de 20 de ani reprezinta o dezvoltare lider pe piata, care s-a impus ca un reper in domeniul tehnologiei de debitare a metalelor. Solutia este conceputa pentru diverse procese de prelucrare a metalelor atunci cand se lucreaza cu piese de dimensiuni medii, realizate cu precizie extrema si viteze mari de debitare si livrare. “RAIS M550 dispune de un ansamblu de arbore tip caseta, care nu necesita intretinere, rulmenti axiali radiali de precizie, precum si o forta de strangere axiala imbunatatita care elimina vibratiile in conditii severe de exploatare in timpul procesului de lucru”, au declarat de la compania de productie dovedita RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 27 november 2024Pompe de circulatie Grundfos reduc costurile cu energia electrica ale sistemului HVAC intr-un hotel din Budapesta

    “In societatea moderna, factori de decizie din fiecare sector industrial, sunt purtatori de gandire ecologica, impunand astfel aspiratia pentru un viitor mai durabil. De aceea, atunci cand renumitul Anantara New York Palace Budapest Hotel a identificat prezenta unor pompe vechi, ineficiente in sistemele sale de incalzire si racire, de la hotel au apelat in mod direct la Grundfos, pentru a descoperi solutii de pompare inteligente si eficiente din punct de vedere energetic. Ca urmare au fost livrate si instalate 63 de pompe TPE, TPE3 si MAGNA3”, au comentat de la companie pentru BalkanEngineer.com.

  • 19 november 2024Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite a castigat premiul Red Dot

    Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite, destinata pentru gestionarea sistemelor de alimentare cu apa si incalzire, a castigat prestigiosul premiu Red Dot Award pentru inovatie in design, au anuntat de la companie pentru BalkanEngineer.com. Premiul confirma angajamentul companiei Grundfos fata de dezvoltarea durabila si modernizarea sectorului apei, folosind tehnologii pentru cresterea eficientei si durabilitatii. Proiectul include o solutie digitala inovatoare care permite utilizatorilor sa-si monitorizeze si gestioneze sistemele de apa prin aplicatii mobile si platforme cloud.

Vedeti toate »

Noutati

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »

Evenimente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »